Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#1341 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 September 2020 - 23:22

View PostMario, on 28 September 2020 - 21:03, said:

Super si odradio.. bilo bi dobro sa se vodis logikom filtracije kroz velike površine sunđera, tako će manje zaprljanosti najmanje uticati na protok.. Za dB killer je ona cevka na ulazu svežeg vazduha taman

Da, da. Tako sam i uradio ovo gore je slika onako ilustrativno, nisam slikao konacno kako je ispalo. Jbg moram da sredim telefon. Vazduh se filtrira kroz celu onu povrsinu sa malim rupama na koju je fiksiran sundjer a ne kroz ova dva grlica od flasa. Jos cu ja to da korigujem... Vodim se time da sto manje prigusim protok ali da ne dozvolim talasima da lako izadju napolje. Evo kako sad izgleda bez onih rebrastih cevki i grlica.

Attached File  AIRBOX1.png   337.68K   18 downloads

Attached File  AIRBOX.png   357.09K   17 downloads

#1342 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 September 2020 - 00:47

Mislio sam cak da odradim od TPU piramidalnu teksturu i oblozim iznutra ali bi to vec otislo predaleko... Ne pravim avion majku mu. Da li bi uticalo na zvuk bas me zanima.

Attached File  airboxpiramid.png   491.21K   16 downloads

#1343 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 29 September 2020 - 05:57

Ajd uzmi fabrički airbox pa snimi kako ulazi i izlazi vazduh, oni su resili da filter bude preko celog preseka

#1344 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 September 2020 - 22:13

Da. Presek je po visini gde ispadne najveca povrsina za filtriranje, a cevka od usisne lule ide do sredine.

#1345 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 13 October 2020 - 23:41

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Moram da nabavim sundjer. Ostavio sam da moze 16mm debljine da se ugura takav mislim da ima malossi onaj univerzalan za krojenje.

Sledeci projekat je kuciste za onaj moj instrument.

Posted Image

#1346 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 October 2020 - 22:28

:blink: Sreca pa mi palo na pamet da pogledam svecku.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ova je 91 idem gore glavnu za dva broja...

#1347 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 14 October 2020 - 23:06

Imas polini double layer filter isto u komadu da mozes da krojis, ukoliko ti je bitno filtriranje sitnih cestica ili malossi red sponge za malo propusniji filter (uz sprej recimo).
Smesa je na granici. Moguce da sada prima vise vazduha u zavisnosti koliko ta spuzva propusta vazduha.

Moraces da nam snimis jedan video da cujemo taj tihi usis sada, svaka cast

#1348 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 October 2020 - 23:26

Definitivno gusci(deblji) sundjer ide. Taman ce bolje da filtrira i da umanji vazduh. Skidao sam filter i video sitnu prasinu na karburatoru iznutra. Tanko je ovo sto sam stavio umesto sundjera.

Posted Image

#1349 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 22 October 2020 - 23:38

Iz limenog pakovanja str8 after shave lotion-a debljina 5mm

Posted Image

Malossi double layer za krojenje 16mm debljine

Posted Image

RMS za krojenje 15mm debljine

Posted Image

Za sad je montiran ovaj sa duplim slojem(malossi) povecana glavna dizna na 93 i srafic odvrnut 1,5 kruga. Svecka jesta malo tamnija ali blago trokira na 1/3 gasa. Zaboravih gore da napisem da su otvori na airboxu 2x 21.5mm. Ako zatvorim jedan skroz ubija od trokiranja i ne voziv je, ako zatvorim jedan zatvaracem na kojoj je 10mm rupa bolje ali bas troksa na 1/3 gasa.

Izprintao sam i nove alatke za test fals vazduha na printeru.

Posted Image

Posted Image

Jos nisam sredio C21 jer nemam gde da ga zavarim. Tacnije imam ali ne verujem ovim majstorima vise uopste. Svi ga tupe i svi sve znaju. Cenim da to njihovo znanje vredi koliko i alatka kojom rade. Trenutno stanje:

Posted Image

Raspitujem se za metode zavarivanja tankih materijala i opremom za isto. Voleo bih da naucim da varim a mozda i nabavim neku dobru opremu za isto jer mi uvek treba a kad vidim koliko i za sta ovi ovde naplacuju dodje mi da placem.

Edited by MaRk0, 22 October 2020 - 23:42.

#1350 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 23 October 2020 - 07:21

Mi smo mog roost-a na grani varili sa tankim rezancima prethodno isečenim od lima, majstor je bukvalno tačkasto dodavao, a ja odmah potom hladio kompresorom.. Nešto slično lemljenju.. Baš smo se namučili, prokleo sam dan kada sam ga nasukao na grani :(

#1351 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 October 2020 - 01:16

Gledam iste rezone na piaggio masinama dosta su bolje odradjene. Nije fer jbg. :P

Nego razmisljam nesto, presao sam dosta, ide zima, da li da menjam klip ili komplet kit? Klip sa propratnim materijalom 100e izadje, a nesto mi se smeska Airsal Xtrem...

#1352 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 October 2020 - 07:25

Koliko je to "dosta"? :)
Pitam iz dva razloga.
Sto se tice tajminga za osvezenje, samo merni instrumenti znaju odgovor, merenje zazora na karikama, utrosenosti klipa, ovalnost cilindra. Eventualno ako si izmerio pritsak kada si montirao dok je bio nov ili noviji pa da sad uporedis, ali to sve, siguran sam znas.

Prelazak na drugi, jaci je nekako prirodan proces. Kazu stariji da je bitno da se sazvace ono sto se ima, da se od toga napravi maximum, da se vozi sa uzivanjem, da se jednostavno vremenom preraste. Sa druge strane kad se pogledaju cene ulaganja - dodas jos malo i na jacem si, a novo je. I forum zajednica ocekuje uvek egzotiku, plus uvek ces imati stari kit u rezervi. :)

#1353 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 October 2020 - 07:48

Kako misliš na piaggio mašinama su bolje odrađene

#1354 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 October 2020 - 10:19

Konkretno mislim na Yasuni. Nekako su verzije za piaggio jace, masivnije. Kao da su izradjene od debljeg lima. I nosac kojim se srafi za blok je jaci.

Presao sam 20k km sa ovim kitom. Jednom sam menjao kariku i to davno posle havarije kada je na onoj s6 radilici otisao iglicasti u velikoj pesnici posle 2000km. Ta karika je kao nova ali sam je zamenio za svaki slucaj. Sad mogu i nju samo da vratim mada ako vec budem otvarao zamenio bih komplet klip, iglicasti i dihtunge sa gumicama. Nego se ovi gadjaju cenama pa mi nekako ispadne bolje da zamenim komplet i cilindar.

Bolje da zamenim na vreme nije malo 20000km sa obrtajima preko 10k rpm.

#1355 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 October 2020 - 23:23

Pa moram ti priznati, uopšte nije za podceniti, 20k ozbilj a cifra.. Ja bih menjao klip, ali proverio prvo koliko se nikasil utrošio..

Što se spuha tiče, ja nisam primetio razlike, osim konstruktivnih, prema potrebi bloka

#1356 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 December 2020 - 00:16

https://www.racing-p...cPath=3098_4195

Sta mislite o zameni s6 racing mk2 ovim setom? Kakav li je u rasponu od 8k do 10k o/min? Po analizi bi trebalo da ide na preko 13.5k ali me zanima da li je i koliko raspoloziv ispod 10k.

Edited by MaRk0, 04 December 2020 - 00:20.

#1357 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 04 December 2020 - 09:12

Greska ce biti u analizi zbog -C parametra, tačka eksplozije je nize, pa samim tim merenje kanala od ivice ne figurira realno...

Vertex klip, sastav kakrike ide preko boost-a, identično kao Team2, dakle za jednu sezonu jedan klip, tačnije zazor od 0,45 ume da zapne o ivicu boost-a.. moj primer

Dugo sam gledao ovaj koncept jer sam hteo da zamenim 77 za 77 svakako, ali nisam na kraju.. Jedan smo prodali članu koji ne mogu da se setim da li je završio i uštelovao do kraja...

Materijali obećavaju, Airsal-u je ovo Gen2 projekat, morali su dati u svemu bolje, više i kvalitetnije ako misle biti u igri sa konkurentima..

#1358 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 10 December 2020 - 01:07

Attached File  Instrument Tabla Uputstvo - Copy.jpg   5.05MB   22 downloads

Posted Image

#1359 MaRk0

Član