Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#341 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 September 2014 - 22:03

mozda da proveris u motobiku jel imaju tu osovinicu kao rezerni deo.. Ako ne razbusis malossija, samo ja bih ga nosio kod nekog dobrog strugara..

#342 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 10 October 2014 - 23:06

Razmisljam se da prefarbam ram. Kinezi su samo prespricali u crno bez ikakve osnovne boje pa je poceo svuda da se ljusti i korodira.

#343 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 October 2014 - 11:24

Stigli delovi konacno! Srecan sam ko malo dete. Al cu da gulim ram dok se radilica hladi. :D Slike posle...

#344 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 11 October 2014 - 12:56

Jaoo znam taj osecaj hahaha

Super.Bacaj slikeee. :D

#345 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 October 2014 - 22:52

E ovako: - prvo najbitnije radilica S6 HPC S6-8019500 za CPI za 12mm bolcnu klipa i 16mm osovinom varijatora... Dobra stvar, dolazi sa iglicastim 12x17x15.

Posted Image

Klip S6 mk2 S6-75KO02.BB sa 12mm bolcnom, lepo upakovan. B tip jer mi je taj stigao uz cilindar. Ovaj dolazi sa C osiguračima za razliku od 10mm verzije koja ide sa G osiguračima.

Posted Image

Posted Image

Lezajevi i semerinzi radilice... S6-80366C4/TN9

Posted Image

Filter vazduha S6...

Posted Image

Ručni saug sa dužom sajlom...

Posted Image

Ako bude bilo potrebe za boljim hladjenjem ubaciću mu ovo

Posted Image

I kutijica za svećicu (mnogo bitna stvar) :D

Posted Image

Ostale delove settup-a znate:

- S6 Racing MK2 LC

- Dobri stari Tecnigas Trek

- S6 MK2 dellorto 21mm black edition (set od 10-ak ler dizni, 2 pakovanja glavnih, set igala)

- Malossi primar 6713602, ona fabricka osovinica sa velikim zupčanikom primara je kod majstora na obradi treba je suziti na meru primarnog zupčanika iz malossi pakovanja

- Athena remenica sa linearnim kanalima sa 2 ugla

- S6 podešavajuće kvačilo i wingbell korpa

- Naraku racing varijator

- Termometar S6

- Vodena pumpa, hladnjak i creva sa aeroxa (ovde mi fali onaj budjavi semering, nema ga kod mene da se kupi pa ću naručiti jedno 5-6 komada iz motobike-a)

I to bi bilo to od prilike. Fali jos dosta toga ali otom potom, prvo da sastavim ovaj kupus razbacan po dvorištu pa da vidim na čemu sam.

#346 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 11 October 2014 - 22:56

Lep spisak delova. I ja sam poručio istu radilicu, ali za razliku od tebe ja moju nisam dobio :(

#347 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 October 2014 - 22:57

Gdje god sam citao ti skf lezajevi od bugara se nisu nesto proslavili, valjda ce tebi dobro da sluze.
Odlican setup i dobar paket dijelova. Srecno sa radovima :D

#348 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 October 2014 - 23:18

View PostRuCZ, on 11 October 2014 - 22:56, said:

Lep spisak delova. I ja sam poručio istu radilicu, ali za razliku od tebe ja moju nisam dobio :(

Odakle si poručivao? Ja preko Motoboxa, kad sam poručio Sport Pro MK2 nije im stigao pa mi ponudili Racing MK2 uz manju doplatu.

View PostLauda, on 11 October 2014 - 22:57, said:

Gdje god sam citao ti skf lezajevi od bugara se nisu nesto proslavili, valjda ce tebi dobro da sluze.
Odlican setup i dobar paket dijelova. Srecno sa radovima :D

Šta znam, eno kod Doom-a na SR-ku sam montirao isto takve SKF valjda nas neće zeznuti.

#349 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 October 2014 - 23:20

Ti uzimas cpi radilicu a ja minarelli, jbg provalio sam da ne prave inner rotore i poznate oversize varijatore za 16mm radilicu.. Klip mi je i dalje 12mm, cini mi se da su po necemu bolji od onih od 10mm jer njih ne koriste na HE cilindrima..

Ova kutijica za svecicu super izgleda, ima da je uzmem pa da imam gde da drzim jednu iridijumku za rezervu. Sklapaj dok je jos lepo vreme ili se potpuno posveti projektu pa sredi svaku sitnicu, najgore ako zavrsis u decembru pa ne mozes da se vozis.

#350 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 11 October 2014 - 23:34

I ja sam poručio preko Motoboxa. Poručio sam kit Stage 6 Sport pro mkII i Stage 6 HPC radilicu. Platio sam pola pre poručivanja i kada su me juče zvali kažu da je kit stigao a radilice nema. Ipak, ne mogu reći bili su skroz korekni pa su mi ponudili da mi nekako dopreme radilicu iz Nemačke za mesec ili dva. Ja sam odustao od toga tako da to što sam im platio pokriva cenu kita, a za radilicu ću se već snaći.

#351 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 October 2014 - 23:34

Može li ovo na CPI radilicu? https://www.scooter-...tal-Direct.html

Ma nisam ja ni planirao da idem u midrace nego se tako namestilo... :D Oversize varijator kit je lepa stvar. Šteta pa ih nema za kineze.

#352 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 00:06

Pa tebi samo fali auspuh i ulazis u midrace. Verovatno se moze iskopati neki inner rotor za kineze al nov, najveca fora kod mina radilica je sto ima mnogo polovnih inner rotora.

#353 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 00:25

E sad da sumiramo sta smo odradili za danas.

Sa rama je poskidano sve, opran je i sad čeka da se smislim šta da radim. Napomenuo sam negde gore da je ofarban cisto da se ofarba. Tako da je krenuo da se ljusti.

Posted Image

Posted Image

Uz put naravno problemi. Ne znam da li je ovaj skuter sklapan ovde kod nas ili u Kini ali budala koja je stezala šraf koji drži korman je zeznula navoj pa je preko ovog šrafa stegla drugi i tako ostavila. Drugi sam skinuo a za ovaj prvi je morala brusilica malo da radi... Uglavnom sredjeno.

Posted Image

Isto tako i šrafove kočionih čeljusti sam jedva odvrnuo. Jedan mi je pukao pa je radila stega i industrijski fen. Sredjeno i to.
Opet ponavljam istu grešku!!! Sto puta sam rekao sebi da prvo zagrejem mesto sa kojeg se prvi put skida šraf i sto puta radim na silu...

Posted Image

U svakom slučaju ništa nije oštećeno, idemo dalje... Oprano spakovano u kutiju i čeka dan D.

Posted Image

Skinuta viljuška, oprana i suši se na drvetu. Ova odsečena grana je vrh! :D

Posted Image

Venčići sa kuglicama kupanje u benzinu...

Posted Image

Ko je pratio zna da su majstori, moleri, radeći fasadu prevrnuli kantu bele farbe preko skutera još davne 2012. godine. Tako da je na red došao prednji točak. Iz priloženog se vidi da kao da je neko radio radnju po njemu. Ista priča kao sa ramom, farba na točku je toliko tanka da može noktima da se skida... Dušu dalo za poliranje ali me mrzi i totalno mi je nebitno jer sam mrtav umoran.

Posted Image

Evo jedna za Bojana. Nešto me je pitao oko klackalice ne sećam se tačno...

Posted Image

Ista situacija i sa gumicama itd. Ispucale, malo zeza fokus na mobu...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I na kraju pozdrav za bata Boku i njegovu mašinu. Još uvek mu trokira uzrok nepoznat... :D

Posted Image

#354 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 00:38

Provalio sam na kraju da tako stoji nosac masine.. :D Ne znam dal je to zato sto je moj motor garaziran al ram je kolko vidim ko nov, ne znam kako kod tebe rdja.. Ti sileni inace komad oko 400 din a komplet novi nosac masine sa njima oko 1100 din. One 2 dodatne gumice sam platio oko 100din komad.

#355 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 12 October 2014 - 00:44

Extra su delovi,da li je ovaj klip dosao uz kit ili si ga ti kupovao naknadno i koliko je ceo kit izasao??

#356 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 01:09

View Postbojan681, on 12 October 2014 - 00:38, said:

Provalio sam na kraju da tako stoji nosac masine.. :D Ne znam dal je to zato sto je moj motor garaziran al ram je kolko vidim ko nov, ne znam kako kod tebe rdja.. Ti sileni inace komad oko 400 din a komplet novi nosac masine sa njima oko 1100 din. One 2 dodatne gumice sam platio oko 100din komad.

Ne znam. Možda zato jer ga često perem crevom i sundjerom pa se natopi... :D Ovi moji sileni mogu jos nekako i da prezive, a za tamo onu sezonu moram ih menjati. One gumice sa federima, čemu služe još osim da se na njih oslanja motor kad je zadnji amort skinut... Gde si ih uzeo?

View Postjovan139, on 12 October 2014 - 00:44, said:

Extra su delovi,da li je ovaj klip dosao uz kit ili si ga ti kupovao naknadno i koliko je ceo kit izasao??

Ne, ovaj klip sam uzeo naknadno. Kit mi je došao sa 10mm bolcnom jer su samo njega imali kad sam kupovao, a plaćen je 26.000 din sa sve onim redukcionim igličastim ležajem koji omogućava da se klip sa 10mm bolcnom montira na radilicu za 12mm. Nego, to se meni nije svidjalo jer je taj igličasti preterano uzak pa sam kupio ovaj klip čisto da budem siguran. A onaj klip sa 10mm bolcnom, iz pakovanja koji je došao sa kitom, je još kod mene i verovatno ide na prodaju.

#357 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 October 2014 - 01:12

Ja mislim da one gumice sa federima sluze u slucaju da kada sabijes amortizer prilikom prelaska preko neke rupe da ublaze udarac, da ne bude direktno metal od metal. To mi je nekada davno neko rekao, a i jedino ima smisla po meni :D

Edited by Lauda, 12 October 2014 - 01:12.

#358 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 01:14

Uzeo sam u sprintu. Inace te oprugice ne sluze da se na njih oslanja motor kad je skinut amort vec ima efekat klackalice, mislim da to malo ublazava vibracije ako je los put..

#359 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 01:54

Ok. :D Ovde u Kruševcu ima jedna radnja kao ovlašćeni sprint servis i oni posluju po principu - poruče deo iz Novog Sada i naplate poštarinu i neki svoj procenat na sve to. Dve ulice od mene, tako da ću poručiti šta mi treba ako ne krenu sa proseravanjem... Sutra nastavljam sa operacijom rama. Poskidaću one gluposti od metala koje služe kao vezice za provodnike i creva. Ne znam da li da ga nosim negde na peskarenje ili da sam ogulim farbu. Ima mnogo udubljenja i nepravilnih oblika. Kad to odradim, opaliću mu 3 sloja osnovne boje za metal pa 2 sloja drečavo narandžaste onako iz zajebancije pa nek onda rdja koliko hoće...

Previše piva večeras. Zaboravih radilicu staviti u ramrazivač.

#360 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2014 - 09:58

Ram ako farbas mozes razmisliti i o beloj ili drecavo crvenoj boji. :D

Edited by bojan681, 12 October 2014 - 09:59.

22 user(s) are reading this topic

0 members, 22 guests, 0 anonymous users