Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#521 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 January 2015 - 21:11

Ma ok je... Lako je obrisati ovde. Kod Bojana u temi je to vec druga prica. :D Postoji li negde neka informacija ili slika o sistemu namotaja kod tih inner rotora. Verovatno je slican princip sa tim sto se kod njih magnet nalazi unutra. Treba izuciti taj sektor. Koliko namotaja ima, sigurno zavisi od toga da li ima funkciju za osvetljenje, punjenje akumulatora, mozda jos koju... Jbg klasican optimizovani generator sa ugradjenim pickup-om. Koliko severnih i juznih polova ima rotor, zavisi od magnetnih sila itd... I najbitnije pickup sistem da li uopste postoji i koliko komada ih ima ako da. Sto vise to bolje najrealnije jer bi digitalni cdi posedovao mogucnost da momentalno reaguje uporedjivajuci vreme koje protekne od jednog do drugog pickupa. Opet razmisljam naglas.

Pa mislim, jeste analogno dobro ali verujem da je digitalni sektor napredovao toliko da moze da bude i bolji. To su proizvodjaci skontali, izucili materiju, sklepali "inner rotor" sa sve propratnim transformatorom(bobina) i elektronikom(cdi) pa se sad prepucavaju cenama i uvaljuju neke nestandardizovane zarad svojih interesa. Nervira me da nigde ne mogu da nadjem nikakav projekat o tome niti jednu analizu. Samo uputstvo gde koja zica ide. E pa mene zanima i zasto ide i kako ide itd. E sad cu da se zainatim i da im raz...bem matematiku pa imam da im izvrnem taj sistem naopacke i da sastavim sto kaze Bojan svoj inner rotor za 100e + da obelodanim sve analize i proracune da svako moze da pravi.

Pa koja tehnologija je ugradjena u mobilni od 300e sa sve senzorima za sta coveku padne na pamet. Parce metala i zice kosta 360e pazi molim te. Pa nije od zlata majku mu. :P

Za malo da se iznerviram! I to dok radim... :mmhappy3:

Edited by MaRk0, 19 January 2015 - 21:12.

#522 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 January 2015 - 06:36

Treba na magnet zalepiti onaj tocak sa stepenima i oznaciti negde referentnu tacku kad je klip u GMT. Proverom pomocu stroboskopa za proveravanje tacke paljenja se jedino moze realno videti kad se desava varnica. Opet sam zaboravio kakva je situacija bila kad sam proveravao...

Ovde se vidi da je udubljenje na radilici gde ide kajla tacno na GMT. Ovo je fabricka radilica...
Posted Image

Udubljenje na magnetu gde ide kajla... Ae da kazemo da se poklapa sa krajem izbocine na magnetu (trigger)
Posted Image

Ovde nije bas slikano pod pravim uglom ali se vidi da se sve poklapa sa GMT tj kad je klipnjaca skroz ispruzena... Zanemarite crtu to sam ja nesto butao i obelezavao bez-veze.
Posted Image

Evo isto sa uglomer tockom...
Posted Image

Znaci zakljucak je da se trigger nalazi na poziciji od 60* pre GMT pa do tacno GMT, NE na 72* pa do 12 kako sam nasao negde na internetu...

E sad da li sam na ovom tocku tacno obelezio smer okretanja radilice? Vi iskusniji ne zamerite ako sam se negde zeznuo ovo samo preispitujem sebe...

#523 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 January 2015 - 23:24

Posted Image

Evo jedna za razmišljanje...

#524 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 February 2015 - 03:16

Prirubnica karburatora mi je fabricka. Nisam merio pa ne znam koje su joj dimenzije. Ako je unutrasnji precnik npr 19mm a karb mi je 21mm kako bi to uticalo na rad? Vidim kod laude u temi je bilo diskusije o tome. I da napomenem da imam ono trokiranje na punom gasu. Smanjivao sam broj dizne dok nisam dosao do 78 i tu sam batalio jer mi je sve to sumnjivo malo. Svecicu sam gledao i deluje mi zdrava ali ajde nabavicu novu za svaki slucaj da budem siguran.

#525 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 01 February 2015 - 10:27

Karb ti mora biti najuže "grlo".

#526 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 February 2015 - 12:44

View PostMaRk0, on 01 February 2015 - 03:16, said:

Prirubnica karburatora mi je fabricka. Nisam merio pa ne znam koje su joj dimenzije. Ako je unutrasnji precnik npr 19mm a karb mi je 21mm kako bi to uticalo na rad? Vidim kod laude u temi je bilo diskusije o tome. I da napomenem da imam ono trokiranje na punom gasu. Smanjivao sam broj dizne dok nisam dosao do 78 i tu sam batalio jer mi je sve to sumnjivo malo. Svecicu sam gledao i deluje mi zdrava ali ajde nabavicu novu za svaki slucaj da budem siguran.
Mina ili ti kina prirubnica je predvidjena za dell karbove od 12-21mm tako da tu nemas problem...

#527 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 February 2015 - 19:21

Danas bila mala test vožnjica...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Zaključak je da moram zameniti kaiš čija je širina 15.5mm više, manje... Malo više manje nego više... :blink:
Svećica je bledo smedja na full gasu, malo tamnija na igli i kafena na vrhu gasa. Postavke karburatora su 86, w9 drugi zub, 38, 2x 21mm otvori na airboxu. Prenos: kvačilo sa crvenim oprugicama, po 2 tegica, hvata na 9000rpm, crvena malossi centralna, rolnice 2.2gr. Top 12000rpm. Temperatura tokom vožnje 55*

Trokiranje na punom gasu sa diznama 94 (neupotrebljiva), 92 (ugljenisano crna), 90 (crna), 88 (cigla), 86 (svetlo smedja). Ajd sad... Ispod 86 ne idem! Da nije problem struja?

#528 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 February 2015 - 19:38

Trokiranje isto kao kod CicaNS u klipu...
Kod njega su semerinzi otišli beše? Nije valjda do toga... Sa trekom nisam imao to trokiranje.

Edited by MaRk0, 16 February 2015 - 19:41.

#529 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 16 February 2015 - 20:38

Kod mene je bilo definitivno zbog semeringa ali bila mi je i struja sumljiva pa sam izmenjao kabel svecice i kapisu i sada nemam nikakvih problema. :blink:

#530 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 February 2015 - 20:51

Nadam se da nisu semerinzi. Mada ko će ga znati. Ništa, čekam lepo vreme da poskidam plastike pa provera da li puštaju.

:blink: Top speed čitavih 97,3km/h na 12k obrtaja... Vratite me u Base... ;)

Posted Image Posted Image

#531 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 16 February 2015 - 20:55

View PostMaRk0, on 16 February 2015 - 19:38, said:

Trokiranje isto kao kod CicaNS u klipu...
Kod njega su semerinzi otišli beše? Nije valjda do toga... Sa trekom nisam imao to trokiranje.
Bolje proveri semeringe da posle ne bude belaja..mozda ti je onaj do varia sto si vise nabio zevnuo bolje proveri :blink:

#532 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 February 2015 - 21:14

To i meni pada na pamet. Mozda se nakrivio kad sam nakacio yasuni i zavrteo ga visoko. Nista ne gine mi sapunica i provera. Mada na manjim otvorima gasa ne trokira...

#533 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 February 2015 - 21:24

Tih 97 po gps-u, koliko ti je to po satu? Ja sam isao 110 po satu sa vetrom direkt u mene, bas me zanima kolko je to bilo po gps-u.

Edited by bojan681, 16 February 2015 - 21:25.

#534 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 February 2015 - 02:51

Po satu je bilo 102-103... Bas sam gledao. Isto sa vetrom direks u mene. Laze nekih 5-6 km/h

#535 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 17 February 2015 - 10:21

Kako može trokirati ako vuče fals?
Onda se guši valjda.

#536 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 February 2015 - 23:07

Skidao sam danas varijator da pogledam kako stoji semering i na izgled je dobar, mada je malcice vlazno oko njega. Sa strane magneta je sve ok. Sad sto kaze Grale, da vuce fals onda bi se gusio a ne trokirao. Moram to da proverim cim dodje lepo vreme da mogu lepo da operem motor pa kad se osusi da odvojim masinu i napumpam pa prskanje sapunicom... Narucio sam rolnice 1.5 i 1.7gr i neke athena semeringe pa ako bude pustalo zamenicu ih.
Trebalo bi da se obrazujem po pitanju vadjenja semeringa da ne bi zeznuo stvar.

Kais je malo uzi od sirine dela kad je varijator skroz spojen sa fixnom polutkom. Znaci nema sanse da izadje do kraja.
Malo mi je i smesna pozicija remena u zadnjim polutkama viri za milimrtar...

Doom legenda prodao sr-ku. Tj. Menjao za neke pare telefon i drugi skuter. Sutra valjda obavljaju razmenu. Ja se nadam kojem evru za inner rotor. Ako mi pozajmi nabavljam onaj narandzasti mvt premium digital direct ganc nov pa nek ide zivot. :D

#537 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 February 2015 - 00:13

Ovaj moj izgleda BAS lezi na bolcni... :D
Posted Image

#538 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 18 February 2015 - 00:17

koji ti je to remen? fabrički bando ?

#539 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 February 2015 - 00:17

Ako je i malo vlazno oko semeringa znaci da vuce vazduh. To ce se vremenom samo povecavati..

#540 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 February 2015 - 00:29

Da, fabricki je remen. Ne znam koji da nabavljam. Ove dimenzije mi bas nekako odgovaraju ali tesko da cu naci neki bolji u tim dimenzijama. Kad porucujete ponovo sa RP-a?

Kako vuce fals ako trokira da ga jbm... Nista pojescu kljuceve da me ne tera djavo da ga vozim dok to ne sredim.

24 user(s) are reading this topic

0 members, 24 guests, 0 anonymous users

• Google