Jump to content

Pitanja - auspuh

auspuh rezonantni

101 replies to this topic

#1 Zox036

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 324 posts
  • VozimSpeedfight 3 MHR

Posted 18 January 2011 - 10:51

Neznam kolko vas voli ili ti vozi 125cc to jest male zujalice kako ih nazivaju ali za njih ima jedna lepa vest a mozda i nije.
Firma auspuha Yasuni je izbacila prosle godine model auspuha Yasuni Z Polyccio 44 koja ce se koristiti za MOTO GP 125.
Poseban naglasak iz firme Yasuni je dat na tome da ovaj model nedaje neke vece tojest bolje perfomanse u tolikoj meri kao predhodnih modela nego vec u kvalitetnom materijalu zavrsnoj obradi i u prigusenijem zvuku zbog nove tehnologije primenjene na mufleru.
Ovaj model daje odlicno medjuubrzanje gde se pokazalo kao najbitnije u ovoj klasi motora na trkama.
Ima homologaciju tako da se moze vozoti i po gradu mada nama je vec dobro poznato kako se skidaju blokade.
Cena ovog auspuha je izmedju 175Eura i 198Eura i pravi se za MBK,Yamaha,Piaggio,Gilera,Aprilia,Suzuki i naravno za Pezo skutere.Posle ove reklame ocekujem da Yasuni posalje na moju kucnu adresu barem C30,al sam skroman :)
Posted Image

#2 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 19 December 2013 - 21:01

Pozdrav.Zanima me razlika izmedju Bullet auspuha i Leovince TT auspuha.. i razlika izmedju Bullet auspuh i Doppler auspuha?

Inace Ima sada Bullet..

Edit. Evo link od dopplera http://www.pik.ba/ar.../auspluh-sport/

Edited by Apriliasr 70, 19 December 2013 - 21:02.

#3 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 December 2013 - 21:09

Ako mislis po jacini ja bi poredao ovako
Bullet-tt-doppler
A doppler ti je i najskuplji od ta tri,dok je bullet najjeftiniji...ako je rijec o doppler s3r auspuh pogledaj na attacku koliko kosta :ziveli: https://www.scooter-...o-approval.html
Ako stavljas na 70ccm,moj prijedlog doppler...

#4 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)

Posted 19 December 2013 - 21:13

Ma ne ide ovo na moj motor od prijatelja na onog sprinta exactly.. ima bulleta pa hoce valjda da mu bolje ide... pa trazi bolji spuh..

#5 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)

Posted 19 December 2013 - 21:15

Negdje sam citao da je ovaj Doppler u rangu sa yasuni R?

#6 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 December 2013 - 21:24

ТТ је мало јачи од Bullet-а. За овај доплер не знам, али рекао бих да је и он ту негде.

#7 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 December 2013 - 21:35

Dopler je slican TREK-u. Imamo ga u FAQ http://www.pyrotherm...proto_test1.jpg

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 19 December 2013 - 23:18

Sta poredimo, proizvodjace ili modele

HTC wildfire S, Tapatalk 2

#9 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 December 2013 - 23:42

Pronadji na netu testove,neke od njih imamo u FAQ pa pogledaj sta te zanima...

#10 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 31 December 2013 - 11:01

Ljudi, ovo nije bas poznata firma, od skoro su njihovi delovi poceli da se prodaju kod nas. U pitanju je Jasil fabrika iz Portugalije. Igrom slucaja ja znam za Top Racing zato sto sam kupio njihovu radilicu i mogu vam reci da sam za sada zadovoljan.
E sad, ja sam juce naleteo na ovo: http://www.moto-berz...cc-oglas-75276/
Buduci da je cena vise nego ok, pokusao sam malo da se raspitam o ovim auspusima, ali mi nesto i ne ide. Ne mogu da nadjem nikakve testove ovih auspuha, pa bi mi trebala mala pomoc ukoliko neko zna nesto vise o Top Racing auspusima.
Jedine informacije koje sam ja uspeo da nadjem su od lika iz moto shop-a (ciji je broj u oglasu) koga sam zvao. On mi je potvrdio da to jeste ta firma iz Portugala i da su oni vise okrenuti proizvodnji delova za trke koji daju dobre perfomanse a nije im uopste akcenat na sminki, sto se moze i videti iz slika u oglasu. Spuhovi su ofarbani u crno a stampa na prigusivacima je poprilicno jadna. Za 125/150/180 cc postoje dva modela: drag i twin. Drag je klasicna rezona, dok je twin sa duplim prigusivacima. Lik kaze da ovaj twin ima malo bolji output ali nije glasniji bas zbog ta dva topa.
Evo i neki klip sa youtubeta koji sam uspeo da iskopam:

Sta vi mislite o ovom i da li neko zna nesto vise ili mozda ima neki test da podeli?

#11 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 December 2013 - 13:29

Ma kakav portugalski top racing..lik ih izgleda pravi u domacoj radinosti ili uvozi iz PRC i po izgledu moze da se zakljuci da nisu odranjeni ko sto treba...dosta je pogledati cev od izduva do prvog konusa koji je celom duzinom isti sto se kosi sa principima izrade pravog reza auspuha...
Bez od toga i ne bacaj pare...

#12 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 31 December 2013 - 14:42

Ma i mislio sam da trazim sa MS neki polovan x59, Jolly, MHR pa da ga picnem ali reko, ovo se prodaje ovde pa bi ustedelo cimanja (pod uslovom da valja), ali se i meni ovo cini previse jeftino.
A i bilo mi je sumnjivo ste se ne prodaje pod imenom Top Racing nego Top&Racing. Prepostavio sam da je neka fora, al aj da pitam...

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 31 December 2013 - 15:29

pm 59 ima odličnu duinu, tyzv moraš imati centar na 8000, mislim da kucelj radi baš takve pm 59 kopije i da je to ok, ako ne misliš da nešto posebno turpijaš cilindar

#14 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 31 December 2013 - 15:37

Ne mislim da cackam nista. Ova snaga mi potpuno prija, a ne bih da turpijam pa da zeznem nesto na ustrb dugotrajnosti cele masine. Plan mi je da ovo vozim jos sigurno par godina. Dosta sam vec ulozio a da ga prodam ne mogu da vratim ni pola love. Da, 59-ka je po svim iskustvima nabolje resenje samo ju je tesko naci polovnu. O novoj ne mogu da razmisljam zato sto kosta djavo i po.
Ako neko cuje da ima 59-ka ili Jolly BB za neke razumne novce, molim da javi.

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 31 December 2013 - 16:29

Kucelj iz hrvatske radi pm59 identicne kopije, gagi takav vozi, raspitaj se...

HTC wildfire S, Tapatalk 2

#16 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 December 2013 - 21:43

Evo kod komsija u oglasu Kuceljevog malossija...mozda je malo jaci od pm59 ali cucnuo bi uz 172 vrlo lepo...

http://www.njuskalo....h-oglas-8279422

#17 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd

Posted 14 February 2014 - 16:04

Malo se naslo vremena ovih dana pa sam se pozabavio materijom. Malossi pa cak i Jolly su mi malo prejaki, odnosno ciljani za bas visoke obrtaje i kazu da su vibracije na njima dosta jake, pogotovu na Malossiju. S druge strane PM59 je mnooogo jaci u niskim i srednjim obrtajima, sto meni vise odgovara za svakodnevnu voznju. Mana na orig. PM59 je da je lose odradjen spoj spuha i nosaca pa kazu da zna da pukne.
Ono sto je dobro, a pomenuo je Mario je da komsija iz HR, Nedjeljko Kucelj radi kopije, koje su jos bolje od originala jer je nosac kvalitetnije odradjen a i po onome sto sam video na fotkama varovi brutalno dobro izgledaju. Cena je takodje jedan od dobrih parametara. Original PM je oko 350-400 evra, dok je Kucelj 200.
Ostaje da se stekne malo parica i da se krene u pazarenje.

#18 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 March 2014 - 20:18

Eee, slaba vajda, jel moguce da nema zainteresovanih za Treka? Niko ni da upita. A mislio sam da ce brzo otici, posto ga nema bas na trzistu.

#19 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 16 March 2014 - 12:11

Pa ko ce ti se javit kad je novi Tecnigas Trek, kao sto sam ti i napisao u temi o tvom skuteru, kod nas u HR 100 € i to sa dostavom.

#20 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 March 2014 - 13:31

Sta vredi sto je kod vas 100e? I bas me zanima kako je toliko ako je u Nemackoj 135e. Ili nije istog kvaliteta il je neko lud.
Kod nas ga nema novog nigde, polovan retko, i to pitanje u kakvom stanju. Pogledaj cenu na Racing Planetu, tamo je kupljen, 135e + postarina. Ko je hteo kupiti nov, ovo mu je idealna prilika, jer nije presao 50-60km, vise je radio u mestu pri pokusaju da se PJet natera da radi s njim.

Edited by goggyso, 16 March 2014 - 13:33.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users