Jump to content

Pitanja - auspuh

auspuh rezonantni

101 replies to this topic

#21 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 16 March 2014 - 16:17

Evo ti link pa sam prouci: http://www.mojskuter...mart&Itemid=142
Tecnigas je Tecnigas, ovaj sigurno nije sa Tajvana...

#22 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 March 2014 - 16:29

A jbg zavisno od standarda stanovnistva,snage trzista i zemlje- i cene su razlicite...tako da i ne cude razlike ...a Trek je svud isti jer se radi na samo jednom mestu...odosmo u off i oglasima pa ce postovi tamo gde im je mesto...

#23 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 March 2014 - 20:16

http://www.motomax.rs/ moj mitrovcan...

#24 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 17 March 2014 - 20:42

Evo ga nov trek: http://www.motomax.r...?productID=1745
Nemoguce da je tolika razlika u ceni (135e-80e), garant je neki fals. Ili je manje kvalitetan lak ili u manje slojeva posprican, ili nosaci ne pasuju...

#25 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 March 2014 - 21:32

mislim da ova cena nije moguća...treba nazvati i pitati...

#26 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 March 2014 - 00:23

Ja pitao, jeste ta cena, samo ima jedan problem, nemaju ga na stanju od jesenas, a kad ce biti..nezna se. A i ako bude, neznaju koja ce cena biti. Pa nebih bio tolika budala da placam svabama 136e ako kod nas ima za 80. Prevrnuo sam sve trazeci ga, ostalo samo opcija iz svabije.

Edited by goggyso, 18 March 2014 - 00:26.

#27 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 March 2014 - 00:44

Ja sam svoga narucio i platio, stize za 5-6 dana, cijena, kao sto rekoh 100 €. Javim kakav je kad stigne.

Edited by mrgood, 18 March 2014 - 00:44.

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 March 2014 - 00:49

Samo da se razumemo mrgood je u hrvatskoj a to je jedan carinski prelaz od nas...

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 March 2014 - 00:51

A evo mi cemo iztelefonirati sve ove shpovove sto pocinju sa moto da bi utvrdili gde ima trek za te pare i kada je poslednji put bio na stanju i kada ce ga ponovo biti...

#30 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 March 2014 - 01:25

pa evo Mario kao što vidiš da nema u Motomaxu, to je bilo i za očekivati...

#31 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 March 2014 - 01:40

Trek se prodavao pod te pare i na motoboxu prosle godine ako se ne varam...ali cijena mu skocila iz nekoga razloga, vjerovatno puno trazen :)

#32 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 March 2014 - 01:41

Ja sam zivkao sve moto shopove redom pre nego sto sam odlucio poruciti sa Racing Planeta. Naravno da ga nigde nema, niti znaju kada ce biti, verovatno uvoznik nije potrosio zalihe ostalih Technigasovih modela, a nemoze poruciti samo Treka vec ceo kontigent svih modela.
Ovaj sa Racing Planeta jeste skuplji, ali je extra kvalitetno uradjen, i zanimljivo nije bucan uopste, a sve precizno, laka montaza. Jedino sto ne radi sa PJetom, na moju veliku zalost.

Edited by goggyso, 18 March 2014 - 02:38.

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 March 2014 - 02:03

Svi se oslanjaju na motobike lager i cene, koji jeste uvoznik ali treka nema evo treca sezona. Kada bi se zapitali zasto onda drze tu online cenu ogdovor bi glasio da ce ga mozda biti.. U motobox-u su odavno mogli prepisati online cenu na stvarnu koja bi bila kada bi ga uvezli sa scooter attacka ali ne smeju jer nije konkurentna, a ovi iz motomax-a nisu ni svesni u cemu se ovde radi vec samo resavska skola prepisuju motobike i slezu ramenima, ne znamo kad ce ga biti. Ne nije ga bilo ni jesenas a bogami ni proletos, a eto niko nije dovoljno smeo da pobrise cenu artikla kojeg nema. Mi koji smo bili u mtbk proizvodnji i videli da se trek secira i sprema bullet, mozemo samo da nagadjamo da li ce ga biti, a definitivno ta cena moze biti samo ako je uvoz iz spanije...

#34 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 March 2014 - 02:43

Eto objasnjenja..

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 March 2014 - 12:11

dakle činjenica je da trek-a nema u zemlji...

e sad ono što je interesantno vidim da na scooter attack-u i nema trek-a na ponudi i da je njegovo mesto zauzeo takozvani Q-Tre koji po njihovim pisanijama zauzima mesto nekadašnjeg TEK modela, i da je on sada na ceni od oko 85e što je ekvivalentno onoj ceni o kojoj govorimo..

uglavnom je model na ulazu jeftin, i to nam je svima jasno, kada u technigas-u odluče da probiju novi model na tržište onda ga daju sa nekim ekstra popustom dok isti ne postane popularan.. setite se samo koliko je trek bio nahvaljen i puno jeftiniji od RS2 auspuha, što je ukazivalo i tada da će se RS2 povući sa tržišta, a dobar power band je imao, skoro kao yasuni R...

da ne odugovlačimo, šta su radili,.. ? Q-Tre je model koji je presovan iz dve polutke, slično kao gianelli, sa jednim difuzorom i jednim protivkonusom,.. dva odpreska su samo povarena po ivicama,.. grana je iz dve cevi različitih prečnika , kao i kod next-ra još od pre marije terezije i eto auspuh... očigledno je da je ovo jeftinija proizvodnja, i da auspuh u koji je uloženo mnogo manje rada može da se plasira za 85e.. verovatno im se nije isplatilo da za TREK rade toliko varova i posebnih konusa..

vreme će pokazati šta ovaj Q-Tre radi, imao sam prilike i taj TEK da vidim i čujem, taj je isto odpresak, ali nisam vozio i testirao..

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 March 2014 - 12:51

ovi što ga još imaju na lageru cene drže šaroliko

pro sports 99.5e

Posted Image

racing planet 135e

Posted Image

scooter center 87e

Posted Image

#37 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 March 2014 - 11:34

Racing Planet najskuplji, al jbg. Da se moglo sa drugih shopova nabaviti bez komplikacija i nesigurnosti, bilo bi ok.

Evo sad sam bacio pogled na Q-TRE, nije fensi izrada da se vide varovi, jasno i zašto (jer ih ni nema) no meni to ne smeta, ali kad sam video da je nosač limeni pa još zavaren za auspuh.. koja katastrofa, jeftino do bola, kao da su ga kinezi pravili, sramota. Po meni manje vredi od Next-R-a, nedaj bože to nakačiti na 70ccm, ima da se raspadne pre nego se zagrije. Trek ima alu nosač odlivak sa dva silen bloka, kulturno i trajno, al zato i košta.

Edited by goggyso, 20 March 2014 - 11:51.

#38 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 20 March 2014 - 18:53

Sutra meni stize ovo cudo, vec sam otvorio posebnu temu, da se sve cuje, vidi i zna, pisacu kako budem stelao. Samo ne znam s kojom diznom da krenem, obicni airbox malo otvoren, obicna spuzva, dellorto 17.5 i dizna 78 trenutno na stock auspuhu, italkit alu 70 ccm? Mislio sam pocet sa oko 90, pa onda smanjivat polako.

#39 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 20 March 2014 - 22:46

View Postmrgood, on 20 March 2014 - 18:53, said:

Sutra meni stize ovo cudo, vec sam otvorio posebnu temu, da se sve cuje, vidi i zna, pisacu kako budem stelao. Samo ne znam s kojom diznom da krenem, obicni airbox malo otvoren, obicna spuzva, dellorto 17.5 i dizna 78 trenutno na stock auspuhu, italkit alu 70 ccm? Mislio sam pocet sa oko 90, pa onda smanjivat polako.
Ma nece trebati tolika uz airbox al eto probaj pa spustaj...zavrsices na 82-85...odokativno :blink:

#40 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 21 March 2014 - 20:00

Evo napisao sam sve u temi: http://forum.pyrothe...-tecnigas-trek/ ima i video, pa molim vas da pogledate. Naime, unutra je bila dizna 74 (ipak nije bila 78) i ja sam stavio unutra diznu 82. Sve je super (nisam jos testirao sredinu gasa i ful gas, nisam stigo) medjutim javlja se nekakvo trokiranje na malom gasu (cca prva trecina). Da li je to do previse goriva, trebam li spustati iglu za jedan zub ?

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users