Jump to content

Pitanja - auspuh

auspuh rezonantni

101 replies to this topic

#61 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 30 March 2015 - 23:49

Da da, na taj način MF3 auspuh za tomose ima granu riješenu.
Hvala vam :)

#62 ogi2233

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 08 June 2015 - 09:03

Zdravo, ja posto nisam neki preveliki ekspert za delove skutera i same skutere moram da vas pitam pa ako mozete da mi pomognete, imam Sprint Eagle presao sam sa njim 17500km do sada a imam ga vec 4 godine, posto toga sam ove godine promenio u njemu jer su delovi vec presli kilometrazu koju je odredio proizvodjac. E sad imam problem danas kad sam se vozio odjednom mi se u sred voznje ugasio skuter imao neki prazan zvuk i stao, kad sam pogledao na auspuh video sam da nema onog prigusivaca gore, posto sam ja auspuh vec nosio bio na ciscenje bio je secen i zavarivan, razmisljao sam se da kupim novi, a umesto fabrickog, vidim da mnogo vas koji imate vec sprint eagle stavljate nekakve auspuhe koji dobro izgledaju i valjda se vozu "rezona" ili tako nesto. Mene zanima sta bi ste mi vi predlozili neki auspuh poseban ili fabricki da kupim? U svakom slucaju svaka pomoc je dobrodosla i hvala vam na istoj.

#63 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 June 2015 - 09:37

sa rezonantim auspuhom možeš dobiti nešto više snage i malo veću krajnju brzinu, međutim moraćeš podesiti prenos, u variomatu će dobro doći nešto lakše rolnice i kasnije nešto tvrđa centralna opruga...

ime rezona poteklo je od reči rezonantan, a to znači da je auspuh u mogućnosti da ostvari taj fenomen koji donosi još snage na istoj mašini, pročitaj ovde malo teorije ako te zanima
http://forum.pyrothe...ja-i-proracuni/

što se prenosa tiče, detaljno je opisano podešavanje variomatsko prenosa ovde
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/

edit: ne moraš na 5 mesta postavljati pitanje, ako si promašio mi ćemo obrisati ili premestiti post na pravo mesto...recimo ovo je pravo mesto za tvoje pitanje, forum auspuh, i tema pitanja u vezi sa njime

#64 ogi2233

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 08 June 2015 - 13:38

View PostMario, on 08 June 2015 - 09:37, said:

sa rezonantim auspuhom možeš dobiti nešto više snage i malo veću krajnju brzinu, međutim moraćeš podesiti prenos, u variomatu će dobro doći nešto lakše rolnice i kasnije nešto tvrđa centralna opruga...

ime rezona poteklo je od reči rezonantan, a to znači da je auspuh u mogućnosti da ostvari taj fenomen koji donosi još snage na istoj mašini, pročitaj ovde malo teorije ako te zanima
http://forum.pyrothe...ja-i-proracuni/

što se prenosa tiče, detaljno je opisano podešavanje variomatsko prenosa ovde
http://forum.pyrothe...s-i-stelovanje/

edit: ne moraš na 5 mesta postavljati pitanje, ako si promašio mi ćemo obrisati ili premestiti post na pravo mesto...recimo ovo je pravo mesto za tvoje pitanje, forum auspuh, i tema pitanja u vezi sa njime

Mario hvala vam na odgovoru, sad ja sam zvao sprint u novom sadu i fabricki novi auspuh kosta 9300din za moj skuter, sto je totalno ne isplatljivo, imate neki bolji predlog? Ili samo da nadjem onaj prigusivam i da kupim?

#65 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 June 2015 - 23:59

Lijepo ti je Mario napisao u predhodnom postu o rezonantnom auspuhu,nemoj trazit fabricko,nego gledaj da uzmesi neki rezonanti...technigas,leovince trazi samo za cpi,minarelli...

#66 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 June 2015 - 00:04

Fino su ti rekli ljudi iznad...
Za tu cifru od 9300din sto bi dao za kineski oluk, mozes da nadjes odlican rezonantni auspuh tipa LeoVince ZX (ili TT), Tecnigas Trek, mozda i neki polovni Yasuni R, itd.

Imas i opciju da narucis preko foruma sa http://racing-planet.de/ sajta novi auspuh. Recimo Trek za minarelli / kinareli je oko 102 eura nov, pa vidi sta ti vise odgovara.

#67 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 June 2015 - 00:29

Ili u najgorem slucaju nov bullet, on je oko 6-7k din a rezonantan je..

#68 NecaBH

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 14 February 2016 - 12:48

Interesuje me jel imo neko iskustva sa LeoVince ZX-R,I jel bolje imati zx-r ili stage6pro replicu,na ovom setupu,posto imam jestino da uzmem pro replicu,a trenutno je na motoru ZX-R,ali nije ustelovan i slabo ide?
LeoVince ZX-R
Dellorto 17,5
Malossi multivar
Malossi Fly lamela
Malossi remen
TopPetrfonace CDI

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2016 - 13:11

Koji cilindar je na mašini ?

#70 NecaBH

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 14 February 2016 - 13:20

Serija,ali misli sam ga portovati,ili cu uzeti neki kit 70ccm.

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2016 - 13:25

Vidu ZX je odličan za serijalu i base setupe, pa čak i za nikasil jace cilindre do 180 stepeni izduva.. Sirok i dobar power band obezbeđuje i lakše štelovanje prenosa i mogućnost da naučiš nešto.. Sa S6 pro replikom ćeš se samo iznervirati, previsoka i preuska isporuka snage, traži mnogo prgaviji cikindar i mnogo iskustva u podešavanju..

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2016 - 13:27

Evo ovde ćeš uvideti i razlike na merenjina isporuke snage

http://forum.pyrothe...uha---grafikoni

#73 NecaBH

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 14 February 2016 - 13:34

I cuo sam da je replica teska za stelovanje,pogotovo za mene,i kod mene u gradu ja mislim da niko nema iskustva za replicom,svi samo zaguljeni u TT I ZX,ostavljam ovaj zx-r,da se bezveze nebi mucio,

#74 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 July 2016 - 11:49

da li neko moze da mi pojasni koja je razlika iznedju ova dva TREKA

http://www.scooter-a...1838321-39.html

http://www.racing-pl...p-127332-1.html

nadam se da nece biti problema sto sam okacio linkove, samo me interesuje koja je razlika, jer se vidi da je jedan manji, i ako ima razlike koji je bolji?

#75 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 July 2016 - 13:03

Trek mk1 i trek mk2. Starji model se odavnooo ne proizvodi i nema da se kupi, na slici je simbolican prikaz, prodaju se novi modeli.
Stariji model je nesto neznatno jaci, i sama izrad je malo bolja, na novom tipu su recimo malo stedeli na materijalima na samom topu, tacka vezivanja na 2 srafa...

Sto se tice upotrebe samog spuha, razlika je neznatana i neosetna..

Sent from my GT-I9192

#76 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 July 2016 - 13:11

Samo bih dodao da je na prvoj slici model za kinareli (kineski blok), dok je na drugoj za minareli blok.
I nema neke velike razlike.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

#77 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 July 2016 - 13:15

Hvala :) znaci oba pasu sa exactly-a? I da li se isplati praviti rezonantni auspuh, ja sam poceo da pravim stage 6 pro replicu, po onim dimenzijama sto sam nasao na forumu, tj samo sam iskrojio sablone na papiru, jel vredi cimati se oko toga toliko? Od alata za savijanje lima imam samo gimeni cekic :D

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

#78 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 July 2016 - 13:17

A da li ti znas kako se ponasa taj replica auspuh?

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

#79 Miri

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 498 posts
  • MestoBečej
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 July 2016 - 13:33

Stavljao sam replicu pre, imao je rupu u ubrzanju od 20 do 45 km/h, posle toga je isao kao lud, do 80km/h kao od sale, trebalo ga je stelovati naravno, a tad nisam imao para da ga kupim...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

#80 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 05 October 2016 - 20:37

Kakvo je vase misljenje o ovom auspuhu? Montirati ili ostaviti serijski (Aprilia DiTech - prerada karb) Slika je sa net. Za vekend slikam i postavljam slike tog auspuha. Da li je neko koristio Arow auspuh i kako se ponasa?

Attached File  ARROW-LIMITED.jpg   19.66K   24 downloads

Edited by Dzoni13, 05 October 2016 - 20:38.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users