Jump to content

Pitanja - karburator

240 replies to this topic

#181 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 19 March 2019 - 20:33

Ako je tako uzecu i ja jedan ali neki veci :) Jos ako koriste m5 dizne :0takoje:

#182 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 20 March 2019 - 17:26

Jbt, pa, ovo nikad nije bilo jeftinije ...samo pazi da ti Kinez ne uvali uz karb i ženu i dvoje dece ...hehehe...ne moš kasti , sad se mogu naći jeftini delovi , ne mora se platiti ime za sve ...ima i kod Kineza nekih dobrih delova za male pare ,,,

#183 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 March 2019 - 20:59

Ja imam jedan PWK iz kineske kuhinje ali malo veći, 30mm naravno sa power jet diznom...Nikad neću reći da je kao original PWK jer verovatno i nije i ne može biti, ali za 4 puta manje para od originala odlično radi posao...

#184 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 19 April 2019 - 21:35

Znamo da je nastimati karburator koji je isti pa cak i na identicnoj termo grupi i masini u konacnici razlicitih rezultata.Naime postavio sam leader 19j na airsala t6 kina agregat sa airboxom(otvor 20 mm).Glavna je bila 50 koju sam razbusio borerom na 0,7 mm.Sada je 75.Igla je nekakva B5-2 tupa dosta(polozaj predzadnji utor od najnizega).Masina je u razradi,poslije ciklusa rada u mjestu 3×20 min poceo sam voziti.Sve je krasno-divno ali imam problem sto je na novoj svjecici ngk 8 ground elektroda siva a on se skoro pa gusi u kolicini goriva koju guta.Sarafic je na krug i po odvrnut.Ne gubi snagu,poteze ali boja me plasi.Sta probati naredno da dobijem boju a da nemoram sada stavljati strasne 82▶ brojeve jer gusice se sigurno.Napominjem da je boja na 1/3 gasa,jos nisam nista forsiraoPosted ImagePosted Image

#185 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 19 April 2019 - 22:42

Stavi 9 ku,ja sam celu proslu sezonu na 9 vozio i ako je preporucena 8...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#186 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 28 May 2019 - 12:17

Pogledajte https://svet-skutera...post__p__150091

Na dizni 64 ide dobro i lepo ubrzava ali je boja kao što vidite na slikama. Ne sviđa mi se ta boja na svećici, vuče mi na tanku smesu. Da ne sj*bem nešto.

Karb je Bing 12 na APN, svećica je F75 Bosna, ulje je Motul 501 polusintetika

Pitanja za znalce:
-može li da utiče nivo goriva u lončiću na smesu?
-I da li vrsta ulja može da utiče na boju? S obzirom da je motor starije generacije a sipam polusintetik

Ako možete da mi date neki savet.

Edited by sigmaal, 28 May 2019 - 12:19.

#187 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 28 May 2019 - 13:35

Nivo goriva može na srednje otklone, jer je atomizer uronjen, konkretno na tom primitivnom bing-u je atomizer spojen sa lončetom ali nije direktno uronjen. Dakle ovde imamo na otklonima 1/4-3/4 u zavisnosti od nivoa malo mrsavije ili bogatije...

Ulje je ok, nema tu stariji mlađi, 2T agregat sa klipno regulisanim usisom i 8:1 stepenom kompresije. Motul 510 je taman za te temperature i brzinu prostiranja fluida..

#188 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 30 May 2019 - 21:49

Imam problem sa yamahom aerox 50. Naime kupio sam motor ali desava mi se da kada vozim po malom gasu ide ali cim dam pun gas ubrzava 3-4 sekunde i ugusi se. Kada opet vrati i dam gas nece nego mora par stotina metara da se vozi na malom gasu pa opet moze pun gas 3-4 sek. Karb je 19mm rucni sauh i ociscen je ceo

#189 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 June 2019 - 19:22

Ako nisi rešio do sada ...slab dotok goriva iz rezervoara ...nakupilo se đubreta u slavini i slabo dotiče pa je nizak nivo , ima dovoljno za mali gas, ali čim je veća potreba za gorivom ( na punom gasu ) nema dovoljno , pa se uguši ...izvučeš gorivo iz rezervoara crevom , odvrneš slavinu , očistiš , vratiš o vozi Miškooooooo... :biker_scooter:

#190 pajser9

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 166 posts

Posted 09 October 2019 - 21:20

Koji se tacno efekat postize povecanjem ugla , tj kosine na siberu i da li izaziva neke posledice koje treba korigovati na neki drugi nacin?

#191 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 10 October 2019 - 07:37

View Postpajser9, on 09 October 2019 - 21:20, said:

Koji se tacno efekat postize povecanjem ugla , tj kosine na siberu i da li izaziva neke posledice koje treba korigovati na neki drugi nacin?
Povecanje kosine na siberu osiromasuje smesu u pocetnom stadijumu,takodje ima udela kroz ceo spektar.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#192 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 October 2019 - 09:21

Da, skošenje šibera utiče na venturijev efekat , pisali smo o tome , ima negde

U suštini karb je iako izgleda jednostavno , jako složen uređaj i ovi naši 2-t imaju sve što ima i automobilski , savremeni PHBG imaju najmanje tri dizne , zamenjiv sportski šiber , a igla ( više vrsta , za air box i gljivu su različite ,) ima ulogu pumpe za ubrzavanje...u trenutku naglog dodavanja gasa , kad opadne depresija svojim užim delom propusti značajno veću količinu goriva , obogati smešu i omogući bolje prihvatanje gasa

#193 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 14 October 2019 - 17:40

Kad sam već pomenuo pumpu za ubrzavanje , ajde da neke koji ne znaju ‚ " obrazujem " ...Kažu AC pumpa , kod starijih konstrukcija koje imaju karb , npr stojadinovog motora , to nije AC pumpa , to je BENZINSKA PUMPA koja dobija pogon mehaničkim putem sa tzv MALE BREGASTEi šipkice , a zadatak joj je da dopremi gorivo iz rezervoara ( koji je niži u odnosu na karb ) Novije konstrukcije imaju električnu pumpu u samom rezervoaru sa istom ulogom ...

AC pumpa ( akcelerator pumpa ) je pumpa u sklopu samog karburatora sa ulogom da u tenutku naglog dodavanja gasa kad opadne depresija unutar motora u grlo karba ubrizga dodatnu porciju goriva , obogati smešu i omogući motoru lakši prelazak na drugi režim rada...to se lepo vidi kod motora sa karbom kad se gleda u usisno grlo i povučeš polugu gasa kako špricne dodatnu porciju goriva ...

#194 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 29 November 2019 - 22:00

Ima li itko ovakav karb ili zna nešto više o njemu..
https://auto.jofogas...ru_96440944.htm

Danas sam imao tulum sa vakum ventilom pa sam usput rastavio i karb da ga očistim i vidim koje su dizne unutra ali ćorak! Ni jedna jedina nema oznake na sebi, iskustva nemam da pogodim kao ni alate za mjerenje, pa je svaka pomoć dobrodošla..

Kosilica je kinešče Luna Versus iz porodice Longjia, karb 99,9% na tvorničkim postavkama koliko vidim.. E sad koje su, pitaj Boga..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#195 Pakundza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • MestoBorca
  • VozimBaotian Hero 125

Posted 03 December 2019 - 21:44

View Posttutnja, on 29 November 2019 - 22:00, said:

Ima li itko ovakav karb ili zna nešto više o njemu..
https://auto.jofogas...ru_96440944.htm

Danas sam imao tulum sa vakum ventilom pa sam usput rastavio i karb da ga očistim i vidim koje su dizne unutra ali ćorak! Ni jedna jedina nema oznake na sebi, iskustva nemam da pogodim kao ni alate za mjerenje, pa je svaka pomoć dobrodošla..

Kosilica je kinešče Luna Versus iz porodice Longjia, karb 99,9% na tvorničkim postavkama koliko vidim.. E sad koje su, pitaj Boga..

Po mom nekom poslednjem merenju ,glavna dizna je bila 85,al to sve varira ,kako i sta kinezu padne pod ruku . Ponekad bude i 68 😅. Pilot dizne nigde neces naci,osim na aliju ,njegova org dizna je uglavnom sto stavljaju 36 .
Ovo je klasicna kopija Tk- karburatora i novi se ovde mogu naci za po 2300din .

Послато са MI 9 уз помоћ Тапатока

#196 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 04 December 2019 - 05:27

Hvala kolega, i pretpostavljao sam da je tako nekako 😂 ipak je to kineska kuhinja..
Znači, nema druge već uzeti set dizni pa šarafanje dok ne ubodem pravu.. A možda i uleti novi karb i prije plana 👍 ovaj nek stoji u rezervi.

#197 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 28 December 2019 - 09:37

Ima li mozda neke dokumentacije ili info o ovom karburator?
https://lh3.googleus...xQ=w720-h960-no

#198 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 December 2019 - 01:03

Ne radi link

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#199 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 29 December 2019 - 11:53

View PostLauda, on 29 December 2019 - 01:03, said:

Ne radi link

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Evo sad naucih napokonPosted Image

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока

#200 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 29 December 2019 - 12:03

Gornja dva izlaza znam da su jedan za goriva ,drugi vakum goriva,ova dva sa strane neznam. Ima samo jednu diznu 74.Posted ImagePosted Image

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users