Jump to content

Pitanja - Variomat

70 replies to this topic

#21 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 30 April 2014 - 23:54

jbt koja skalamerija !!!!

#22 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 May 2014 - 12:26

Probao Doppler da uradi nesto inovativno al nije se proslavio bas...kad ga francuzi lose ocenjuju...
http://www.scooter-s...asselottes.html
Inace imaju oni i bolji model koji ima mnogo bolje ocene...s2br..
http://www.scooter-s...ande-plage.html
A od tih u "srednjoj klasi" cena ovaj Artek bi bio sigurno best-bay...
http://www.scooter-s...tek-k2-evo.html

#23 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 May 2014 - 21:58

Da , taj ARTEC je zasigurno best bay , sasvim je ozbiljan , to je ono o cemu smo pricali , povecan dijametar fi 99 , za 4 mm veci od onih 95 , samo sta cemo sa fiksnom polutkom , jel moze standardna da isprati ovaj vario , sigurno ne moze,mora i ona veca ...

Neki od tih oversize variomata zahtevaju izbacivanje mehanizma alnasera ...

Odlicna kupovina bi bila ( ko ima novaca , a krece u tuning , kupi sve odjednom ) HEBO RACING , dobio visoke ocene , a dolazi skroz kompletan , sest garnitura rolnica , tri kontraopruge , podloske i sto je najvaznije- fiksna polutka koja ide uz njega...posle se resava samo kais i zadnja remenica sa prenosom ...

Ovo kad saberes kioliko bi se dalo za neki vario srednje klase oko 60-70 evra , pa posle kupi neke rolnice ako se ne uklapas u dobijene , pa tri opruge , a najvaznije fiksna polutka , na kraju izadje da je to - to , a ovo je sve od istog proizvodjaca i 100% je kompatibilno ... Da mi je sadasnja pamet , ja bi to uzeo i tako uradio ...cena na SA - 100 evra ?

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2014 - 22:10

i kada se potroše slideri na hebo variomatu, onda ili kupiš drugi ili ga baciš pa staviš neki za koji ima potrošnih delova

#25 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 May 2014 - 23:37

View PostMario, on 03 May 2014 - 22:10, said:

i kada se potroše slideri na hebo variomatu, onda ili kupiš drugi ili ga baciš pa staviš neki za koji ima potrošnih delova
E i to je tacno...muka je nabaviti makar slicne...al eno ja na multivaru koristim neke sa GY6 variomata i rade poso ...znaci nista bez improvizacija...

#26 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 May 2014 - 12:06

Nije valjda da Hebo ne isporucuje slajdere kao rezervni deo ? Jbo posao onda ...

Al` ipak ...resenje kao kod Cveleta , uvek se moze nesto uraditi ...ne mogu oni nas za****...

#27 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 05 May 2015 - 00:32

Imam jedno pitanje o variomatu. Primer, multivar 2000, za moju sr50. Kako ce to da se odrazi na brzinu/zabrzanje/potrosnja ? Smalice broj obrtaja jel tako ? Dali to znaci da se se i potrosnja smali ?

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 May 2015 - 13:34

da u konačnici će se smanjiti potrošnja, ali samo ako precizno podesiš da ti razmena prenosa bude u špicu isporuke snage...

kvalitetniji variomati imaju zadatak da uvek pravilno opterete mašinu i da razmena prenosa bude što linearnija i preciznija....

#29 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 05 May 2015 - 18:43

Znaci ustvari to je jedan blagodet koji vrlo pozitivno utice na masina... i tople preporuke za njegovo ugradjivanje. :) :D Znaci, to je sledeci cekor kod mene..

#30 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 22 August 2015 - 22:49

Zdravo momci, opet ja. Izvinite sto sam dosadan :D

Jel pametno da se na serijalu 50cc ugradi aftermarket variomat ? Radi se o moja sr50 sa yasuni Z izduv. ? I ako da, dali malossi multivar il malossi multivar 2000 ?

Edited by SpenserMKD, 22 August 2015 - 22:49.

#31 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 August 2015 - 22:54

Novi variomat na serijali je odlicna ideja. Malossi Multivar je super izbor. Ja mislim da je multivar 2000 za pia masine, nisam siguran.

#32 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 24 August 2015 - 13:23

Aha... inace moja masina je piaggio, znaci mogu da uklopim multivar ili multivar 2000 ? Mislim, ima li razlika u performanse kvaliteta i slicno ? Iskustva ?

#33 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 August 2015 - 13:41

Multivar za piaggio je za modele pre 98god i nosi rolnice 16x13. Multivar 2000 (19x15,5) je za tvoj motor.
Serijski piaggio variomat (19x15,5) je dosta dobro koncipiran i radi odlicno posao sve tamo negde do jaceg base 70cc. Ako ces kasnije pojacavati masinu onda je ulaganje opravdano, medjutim na std 50cc male su razlike u performansama za te pare.

#34 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 24 August 2015 - 16:11

Aaaaha sad je jasno. Uh, dobro ondak. Ne znam sta ce biti sad u zima, ali nesto ce se mora menjati. :D Skuter ionako ide super fino, ali ipak da se nesto cacka. :D

Hvala.

#35 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 October 2015 - 11:16

Ima li ko iskustva sa Naraku sajbicama za podesavanje bolcne variomata? Navodno su predebele u setu, 1mm najmanje sto je previse.

Posted Image

#36 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 October 2015 - 11:26

Ja ih koristim na svim skuterima. Porucio sam setove i za piaggio i minu i kinu. Dolaze 30 sajbnica u kompletu (10kom 0,1 10kom 0,3 i 10kom 0,5mm).

http://www.racing-pl...ml#.Vg-ThMuavqA

Dobre su, smesno kostaju ali sam primetio, npr za piaggio da je spoljna dimenzija nesto veca od serijske bolcne, pa da vario ne bi zapinjao, ja ih stavljam sa unutrasnje strane (izmedju bolcne i poklopca varia). Verovatno su pravljene po dimenzijama bolcne za malossi ili polini variomate, posto su kod njih bolcne deblje.

#37 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 03 October 2015 - 11:31

Ja sam kupovao naraku set za 16mm bolcnu i dolaze razne dimenzija. 1mm definitivno nije najtanja. Nisam siguran ali mislim da je najtanja u setu 0.1mm.
Kod mene je doslo 30 komada u setu i to 10x0.1 10x0.2 i 10x0.5 ako se ne varam. Jedan set je dovoljan da stelujes polozaj remena kako hoces :)
Ne vjerujem da debljine podloski variraju za pia i kina/mina tipove pa da pakuju samo 1mm

Edit: Postar je brzi :D

Edited by Lauda, 03 October 2015 - 11:32.

#38 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 October 2015 - 11:52

Lauda, jda li se razlikuju spoljene dimenzije sajbnica od bolcne?

#39 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 October 2015 - 12:00

E odlicno, hvala puno na informacijama i to iz 1. ruke pa dices bolje :D
A sad vidim da pise u opisu racing planete 0.1 0.2 0.5mm. Zbunila me recenzija u kojoj je jedan napisao da nema ispod 1mm.

Ovo je onda odlicno, a imam stage6 za minarelli i te su zeru manje od bolcne.

A za piaggio su iste bolcne po vanjskom promjeru za serijski i multivar i polini.
Jedino overrange ima vece bolcne.

I ova ideja stavljanja sajbice sa kontra strane je puno bolja, da se nebi bronca ostetila u slucaju vece sajbice.

#40 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 October 2015 - 12:06

E da, bas tako, verovatno su pravili po overrejndzu. A stage sajbnice imam par komada, poslao mi Mario i stvarno su idelane dimenzije.

Kada stavis poklopac na variomat bez rolnica on sidje do kraja i nasedne na unutrasnju stranu variomata, medjutim kada se stave i rolnice ostane mesta oko 1mm, taman da se dodaju sajbnice. Malo jenezgodno prilikom postavke na nutove radilice, hoce sajbice da se pomere, ali je ok. A vise od 1,2 mm ne moze da se stavi ni iza ni na bolcnu (serijska piaggio) nema vise mesta na nutovima za krunicu kurble (ona koja drzi ventilator) a i ventilator hoce da cese sa unutrasnje strane dekle. Ali u svakom slucaju, 1mm je dovoljno za nov remen 18,5 sirine.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users