Spremam ja i zadnju remenicu u kompletu sa kvacilom od aprilie sr-ke posle 2005 god,jer je linearna,pa cu malo da je turpijam da udje.

Pitanja - Variomat
Started by Milan88, Oct 29 2013 10:33 PM
70 replies to this topic
Posted 10 November 2016 - 21:03
Posted 27 June 2017 - 10:47
Pitanje.
Remen mi na zadnjoj remenici stoji nisko u početnom položaju, oko 6 mm bi trebao ići višlje.
e sad, remen koji je gore, original peugeot po mjerenju iznosi 765 mm. prema mojim mojim nekim kemijanjima i izračunima remenskog prijenosa, ispada da mi treba remen duljine 800 mm kako bi se "popeo na vrh i malo da viri".
s obzirom na cijenu remena, ne bih htio eksperimentirati. ima li netko provjerenu metodu definiranja duljine remena ?
inače da podsjetim, peugeot elyseo 2003., dr.evo 70, dell 17,5, gianelli spuh, malossi variomat
Remen mi na zadnjoj remenici stoji nisko u početnom položaju, oko 6 mm bi trebao ići višlje.
e sad, remen koji je gore, original peugeot po mjerenju iznosi 765 mm. prema mojim mojim nekim kemijanjima i izračunima remenskog prijenosa, ispada da mi treba remen duljine 800 mm kako bi se "popeo na vrh i malo da viri".
s obzirom na cijenu remena, ne bih htio eksperimentirati. ima li netko provjerenu metodu definiranja duljine remena ?
inače da podsjetim, peugeot elyseo 2003., dr.evo 70, dell 17,5, gianelli spuh, malossi variomat
Posted 27 June 2017 - 10:55
Remen tako stoji odmah nakon montaze a bez paljenja skutera ili si posle voznje skinuo deklu i utvrdio polozaj remena? Ima li kakva slika?
Posted 27 June 2017 - 12:18
zaboravio napomenuti, nakon vožnje tako stoji.
kvačilo je original, bijela centralna opruga je gore koja je isporučena uz variomat.
na variomatu mi se čini da je skroz na bolcnu remen, iako planiram uzeti pločice, pa provjeriti da li je skroz dolje, uz naravno provjeru proklizavanja.
kvačilo je original pežo.
kvačilo je original, bijela centralna opruga je gore koja je isporučena uz variomat.
na variomatu mi se čini da je skroz na bolcnu remen, iako planiram uzeti pločice, pa provjeriti da li je skroz dolje, uz naravno provjeru proklizavanja.
kvačilo je original pežo.
Edited by drogar, 27 June 2017 - 12:19.
Posted 27 June 2017 - 13:08
Da da zato i pitam. I kod piaggia 50 bez dodatih sajbica na bolcnu originalni remen ne izlazi do vrha remenica. Moguce je da variomat ima veci promer bolcne pa se remen ponasa kao da je vec u drugoj brzini. Pogledaj sta preporucuje proizvodjač variomata u svojoj paleti za duzinu remena. Obično su ti remeni nešto duži ali iskreno ne znam napamet za peugeot.
Posted 27 June 2017 - 13:48
sa malossi je došao isti bolcn promjera 20 mm. probati ću sa šajbicama kada stignu, ako ne, ide dulji remen
Posted 27 June 2017 - 17:47

evo i fotke
Posted 27 June 2017 - 23:51
@drogar
Molim te pogledaj kako se kače slike na forum. Imamo upustvo za to koje ze nalazi u ovoj temi: https://svet-skutera...-slika-na-forum
Sredio sam ti sliku iznad. Inače ne koristimo linkove ka slikama.
Što se tiče remena, položaj mu nije najbolji. Zvono kvačila takođe izgleda loše - poplavelo skroz.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Molim te pogledaj kako se kače slike na forum. Imamo upustvo za to koje ze nalazi u ovoj temi: https://svet-skutera...-slika-na-forum
Sredio sam ti sliku iznad. Inače ne koristimo linkove ka slikama.
Što se tiče remena, položaj mu nije najbolji. Zvono kvačila takođe izgleda loše - poplavelo skroz.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Posted 28 June 2017 - 13:56
sorry, uvijek idem na quick replay a tu nije opcija za učitati prilog.
zvono mi je u skladu sa bojom skutera, modro plavo !
ovo znači da se pregrijava ?
da nabavim samo zvono novo ili kvačilo ???
zvono mi je u skladu sa bojom skutera, modro plavo !
ovo znači da se pregrijava ?
da nabavim samo zvono novo ili kvačilo ???
Posted 28 June 2017 - 15:01
Ne moras jos ako ne trese
Posted 28 June 2017 - 15:03
Ne trese.
Onda cu pricekati.
Idem se sa remenom poigrati.
Onda cu pricekati.
Idem se sa remenom poigrati.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users