Kako sa pandurima
Posted 11 January 2014 - 23:19
Prica sledi :
Pre par dana moj MLS ( mladji sin ) junosa od 18 godina ide na neki rodjus u neko selo na petnaestak km od Mitrovice ...napirlitao se kao maneken , flasa pica i ostalo, a ja kao savestan otac , ajd` da pitam bar s kim ide i kako ...pa , idu njih petorica kolima , vozi jedan njegov , slicnih godina sa dobrim kolima ( danas su svaka dobra ) , znam vec kakvog iskustva vozackog ...pitam , kad mislite da se vratite, `ocete nesto piti ? Pa , valjda neko od nas nece piti , ako bas prepijemo , ostacemo da prespavamo ...
Hmmmm, izem ti odgovor ...I ja sam bio nekad u njegovim godinama, al` sad je sve to malo drugacije kad si roditelj...ne mogu ga spreciti da ide , nemam nadzora nad tim da li ce popiti , ni kad ce se vratiti ...samo molim Boga da sve bude u redu i da se vrate...
Tu noc sam plitko spavao , osluskivao jel` dosao , priznajem , nisam cuo ...ujutro vidim da je u krevetu ,,,dobro je ...
Popodne sam dosao do stana , kad ono moj MLS i taj koji je vozio ...e, super - sad cu ih malo ispitati ...pitam kako su se proveli , kako je bilo , kad su se vratili , jesu sta pili ..Sve je bilo OK , malo su popili , ali su procenili da mogu da se vrate...tu se ja malo narogusim , moram im odrzati malu lekciju , ali oprezno ...
Kako ste mogli u kola pripiti ? Nemojte se zajebavati sa alkoholom ...alkohol otpusta motorne kocnice i sve ono sto ne bi radio , mislis da mozes , opusten si , ali usporen...motorika ne radi kako treba , vozices brze nego sto smes, kao takav kriv si cim si za volanom ...Saslusali su me lepo , slozili se sa mnom ispricam im par anegdota iz svog iskustva koje nije malo, pa onda i kako treba sa pandurima, kako se izvuci ...
Danas vam nece oprostiti bar tri stvari: 1. ALKOHOL 2. PREKORACENJE BRZINE ( radar koji ne brise ) i 3. NASILNICKU VOZNJU... u svemu tome ih u potpunosti podrzavam , a za manje stvari poput parkiranja gde ne smes , nevezivanja pojasa , ne radi ti pozicija i slicno , tu se vec mozes izvuci nekako ...za sve ove tri stvari sam morao da im objasnim sta znace i zbog cega nije za prastanje i prihvatili su da je to stvarno tako ...za ove manje stvari - jebi , grebi , pa ako se izvuces...prvo pravilo - NE SMES BITI DRCAN I BEZOBRAZAN kad razgovaras sa njima - ako si takav , cak i ako bi ti oprostio , onda nece ...drugo pravilo : TAKO JE KAKO ON KAZE ...u pravu je , ne pobijaj ga i ne suprotstavljaj mu se puno ...saradjuj sa njim...trece pravilo . PRAVI SE LUD , koliko ti okolnosti dozvoljavaju , kao nisi znao i slicno ...ako mu se svidis , mozda se i izvuces...cetvrto pravilo , ako je vec resio da pise zapisnik ( to je vec ozbiljno , za sudiju za prekrsaje ) , ni za zivu glavu NE POTPISUJ ZAPISNIK, ako pita zasto , kazes mu da je to njegov zapisnik , a ti kad budes pisao svoj , svoj ces i potpisati , a ne njegov...to te posle oslobadja tvrdnje pred sudijom da je bilo onako kako je on kaze , a ovako na eventualnom suocenju on se ne seca , a ti nisi potpisao da je tako bilo ...to su vec neke finese , ja sam takve postupke redovno dobijao na sudu , tri puta u zadnjih 8-9 godina ...nisam ni ja bio bas cvecka, ali doduse, nisam ni bio kriv...
Eto , lepo sam poducio decu ...ono pod 1. 2. i 3. ne bi im ni ja oprostio ...mislim da sam u pravu ...
...
Posted 12 January 2014 - 01:17
Posted 12 January 2014 - 13:13
Ja imao skoro slucaj kod mene u SM oko Nove godine na periferiji grada jedan alkoholisani jurcao u matorom Golfu i sa preko 120 preleteo preko pruznog prelaza koji ima `stomak ` - vislji je od oba nivoa puta , leteo kao u americkim filmovima i zabio se coveku u kucu preko pruge ...posle dosao takav kuci hoce da se besi , otac da mu pomogne u tome , mati vristi po dvoristu i ovaj na kraju sede u Golfa trojku i takav ode da pokusa nekog ponovo da ubije ...eto cega sve nema ...
Posted 12 January 2014 - 13:21
Posted 12 January 2014 - 17:46
Kod nas u okolini je najgore Lugovo (zna ko je prolazio), 5km duzine selo, tj naselje samo pored glavnog puta kuce, ogranicenje 50kmh, i jednim delom 30kmh zbog skole, nikako da dodje kraj sela a radar je tamo u 90% slucajeva.
Posted 12 January 2014 - 18:41
Posted 12 January 2014 - 19:13
Posted 12 January 2014 - 21:24
Posted 12 January 2014 - 23:17
Edited by goggyso, 12 January 2014 - 23:17.
Posted 12 January 2014 - 23:32
cvele, on 12 January 2014 - 21:24, said:
Edited by goggyso, 12 January 2014 - 23:36.
Posted 13 January 2014 - 12:01
A, ova ogranicenja na obodu grada su smisljena za otimanje para , obrazlozenje im je da kad s jedne strane puta ima po neka kuca, to je kao ulica , pa vazi ogranicenje kao u gradu , a ne kao na rebionalnom drumu ...budalastina !!!
Posted 13 January 2014 - 12:15
Posted 15 January 2014 - 21:25
niksa, on 12 January 2014 - 17:46, said:
Kod nas u okolini je najgore Lugovo (zna ko je prolazio), 5km duzine selo, tj naselje samo pored glavnog puta kuce, ogranicenje 50kmh, i jednim delom 30kmh zbog skole, nikako da dodje kraj sela a radar je tamo u 90% slucajeva.
Vozis 30 pa kad neko obidje a ti gas,tako ja Lugovo predjem za 10 sekundi...
Posted 16 January 2014 - 02:10
Posted 16 January 2014 - 16:24
Posted 16 January 2014 - 17:48
Posted 16 January 2014 - 21:12
Znam otprilike sva vozila koja snimaju u zadnje vreme, tj vozila radarske kontrole, sad se pojavilo jos jedno, mada kad me je zaustavio uopste ih nisam primetio, i ako su bili na vidnom mestu, skroz sam se zamislio... Znaju somborci, na bezdanskom putu pre pruznog prelaza.
Posted 17 January 2014 - 01:19
Posted 17 January 2014 - 12:35
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users