Jump to content

Kako sa pandurima

31 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 11 January 2014 - 23:19

Otkad je sveta i veka , vecita borba izmedju njih i nas ...

Prica sledi :

Pre par dana moj MLS ( mladji sin ) junosa od 18 godina ide na neki rodjus u neko selo na petnaestak km od Mitrovice ...napirlitao se kao maneken , flasa pica i ostalo, a ja kao savestan otac , ajd` da pitam bar s kim ide i kako ...pa , idu njih petorica kolima , vozi jedan njegov , slicnih godina sa dobrim kolima ( danas su svaka dobra ) , znam vec kakvog iskustva vozackog ...pitam , kad mislite da se vratite, `ocete nesto piti ? Pa , valjda neko od nas nece piti , ako bas prepijemo , ostacemo da prespavamo ...

Hmmmm, izem ti odgovor ...I ja sam bio nekad u njegovim godinama, al` sad je sve to malo drugacije kad si roditelj...ne mogu ga spreciti da ide , nemam nadzora nad tim da li ce popiti , ni kad ce se vratiti ...samo molim Boga da sve bude u redu i da se vrate...

Tu noc sam plitko spavao , osluskivao jel` dosao , priznajem , nisam cuo ...ujutro vidim da je u krevetu ,,,dobro je ...

Popodne sam dosao do stana , kad ono moj MLS i taj koji je vozio ...e, super - sad cu ih malo ispitati ...pitam kako su se proveli , kako je bilo , kad su se vratili , jesu sta pili ..Sve je bilo OK , malo su popili , ali su procenili da mogu da se vrate...tu se ja malo narogusim , moram im odrzati malu lekciju , ali oprezno ...

Kako ste mogli u kola pripiti ? Nemojte se zajebavati sa alkoholom ...alkohol otpusta motorne kocnice i sve ono sto ne bi radio , mislis da mozes , opusten si , ali usporen...motorika ne radi kako treba , vozices brze nego sto smes, kao takav kriv si cim si za volanom ...Saslusali su me lepo , slozili se sa mnom ispricam im par anegdota iz svog iskustva koje nije malo, pa onda i kako treba sa pandurima, kako se izvuci ...

Danas vam nece oprostiti bar tri stvari: 1. ALKOHOL 2. PREKORACENJE BRZINE ( radar koji ne brise ) i 3. NASILNICKU VOZNJU... u svemu tome ih u potpunosti podrzavam , a za manje stvari poput parkiranja gde ne smes , nevezivanja pojasa , ne radi ti pozicija i slicno , tu se vec mozes izvuci nekako ...za sve ove tri stvari sam morao da im objasnim sta znace i zbog cega nije za prastanje i prihvatili su da je to stvarno tako ...za ove manje stvari - jebi , grebi , pa ako se izvuces...prvo pravilo - NE SMES BITI DRCAN I BEZOBRAZAN kad razgovaras sa njima - ako si takav , cak i ako bi ti oprostio , onda nece ...drugo pravilo : TAKO JE KAKO ON KAZE ...u pravu je , ne pobijaj ga i ne suprotstavljaj mu se puno ...saradjuj sa njim...trece pravilo . PRAVI SE LUD , koliko ti okolnosti dozvoljavaju , kao nisi znao i slicno ...ako mu se svidis , mozda se i izvuces...cetvrto pravilo , ako je vec resio da pise zapisnik ( to je vec ozbiljno , za sudiju za prekrsaje ) , ni za zivu glavu NE POTPISUJ ZAPISNIK, ako pita zasto , kazes mu da je to njegov zapisnik , a ti kad budes pisao svoj , svoj ces i potpisati , a ne njegov...to te posle oslobadja tvrdnje pred sudijom da je bilo onako kako je on kaze , a ovako na eventualnom suocenju on se ne seca , a ti nisi potpisao da je tako bilo ...to su vec neke finese , ja sam takve postupke redovno dobijao na sudu , tri puta u zadnjih 8-9 godina ...nisam ni ja bio bas cvecka, ali doduse, nisam ni bio kriv...

Eto , lepo sam poducio decu ...ono pod 1. 2. i 3. ne bi im ni ja oprostio ...mislim da sam u pravu ...
...

#2 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 12 January 2014 - 01:17

I ja se slazem, pod prve tri tacke. Sreca pa ne pijem inace, ali da prekoracim brzinu, to nekako nemogu da iskorenim, narocito na mestima gde je ogranicenje za rosule, stoji 60 a moze 160, neka blaga krivina i sl. a ima toga na nasim putevima, valda je smisljeno bas za radarisanje. Najvise me nervira ono 30, kao skola u blizini, ajd u toku dana pa da se i pridrzavam, al u ponoc?!! Koja deca idu nocu u skolu? Ja tu prodjem sa 50. I bilo je par puta zaustavljanja na takvom mestu, ja se samo nasmejem na primedbu o prekoracenju, srecom rucni radar. Na moju srecu izvukao sam se, uglavnom, a razlika je vrlo skakljiva, 20km/h, moze dusu da mi uzme. Ali ako sam ljubazan i ne svadjam se puste me, jasno je i njima da u to vreme nema dece, valda cekaju nekog ko ce se svadjati da ga oderu.

#3 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 January 2014 - 13:13

Tako je Goggy, ima tih budalastina sa ogranicenjima , i svi znamo za to , ali znak je tu da bi se postovao i ako te uhvate zakon je na njihovoj strani ...ja sam pre mislio na ona drasticna prekoracenja kad se vozi 120-150 ili ne znam ni ja koliko tamo gde je dozvoljeno 80 ...

Ja imao skoro slucaj kod mene u SM oko Nove godine na periferiji grada jedan alkoholisani jurcao u matorom Golfu i sa preko 120 preleteo preko pruznog prelaza koji ima `stomak ` - vislji je od oba nivoa puta , leteo kao u americkim filmovima i zabio se coveku u kucu preko pruge ...posle dosao takav kuci hoce da se besi , otac da mu pomogne u tome , mati vristi po dvoristu i ovaj na kraju sede u Golfa trojku i takav ode da pokusa nekog ponovo da ubije ...eto cega sve nema ...

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 January 2014 - 13:21

Mene nisu zaustavili vec 10-ak god...valjda i zato sto se jedino vozim po uzem centru a "sacekuse" su obicno po bulevarima na obodu grada...

#5 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 12 January 2014 - 17:46

Gogy koliko su nas ucili u skoli (teh. drumskog saobracaja) ogranicenje 30 kmh u skolskim zonama nevazi od 9 uvece do 6 ujutru, ali ajd se pravi lud pred organima...

Kod nas u okolini je najgore Lugovo (zna ko je prolazio), 5km duzine selo, tj naselje samo pored glavnog puta kuce, ogranicenje 50kmh, i jednim delom 30kmh zbog skole, nikako da dodje kraj sela a radar je tamo u 90% slucajeva.

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 12 January 2014 - 18:41

Da Niksa, Lugovo je zlo zivo, dugacko, nikad kraja.. nego mi nesto nije jasno: Kako moze da zaobilaznica oko grada bude ogranicena na 50km/h kad je van grada, ZAOBILAZNICA!!!! Ko je tu lud? A mi ih imamo fala bogu i sve su 50, i tu nas pljackaju, jer svi logicno ocekuju da je 80km/h kao van naseljenog mesta. Cak se ne secam da ima svugde i znak sa ogranicenjem na 50, pa ko nezna ili nije odavde lagano se nasanka na radar. Kakva budalastina... ili je sve to smisljeno da se uzimaju pare.

#7 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 12 January 2014 - 19:13

Pre je stajao znak 60kmh na zaobilaznici suboticki-bezdanski, a sada je i tu 50kmh. Mada tu niko neide 50, pa ni ja prvi, tu stelujem sve motore, tu smo i Fratricevu devetku isprobavali... Da neidemo vise u off topic.

#8 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 January 2014 - 21:24

Vozila sve jaca,brza,sigurnija,space tehnologija a ogranicenja na 30,50... :) je**** u zdrav mozak...pa tu brzinu malo bolji biciklista vozi ko iz p**** ....

#9 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 12 January 2014 - 23:17

Niksa to od 21h do 06h mozda pise u skolskim knjigama, ne i ispod znaka. Ako je to vazeci propis, treba da stoji dodatna tabla ispod znaka. Ocigledno da ni tu teorija i praksa nisu u ljubavi, ili je namerno tako postavljeno kako bi plavi imali nacina da kaznjavaju.

Edited by goggyso, 12 January 2014 - 23:17.

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 12 January 2014 - 23:32

View Postcvele, on 12 January 2014 - 21:24, said:

Vozila sve jaca,brza,sigurnija,space tehnologija a ogranicenja na 30,50... :) je**** u zdrav mozak...pa tu brzinu malo bolji biciklista vozi ko iz p**** ....
Slazem se sa tobom. Ja imam dozvolu vec 20tak godina, pamtim doba kad sam imao ficu sa abarth-ovanim motorom, ogranicenja su bila blaza, tj na vece brzine nego danas, u gradu je bilo 60 a van 80, i retko gde 30. Na auto putevima je i onda bilo 120, kada su se vozila auta sa dobos kocnicama, losijim gumama, bez ABS-a i ostalih pomagala za bezbednost. Danas kada je autoindustrija i njena tehnologija daleko uznapredovala i auta mnogo bolje drze na putu i neuporedivo bolje koce, oni snizavaju brzine, sa 60 na 50, pa 30 u delovima grada... Na autoputevima i dalje max.120 a ja se u mom autu na toj brzini osecam kao da idem 60. Kako da se covek ne iznervira i bojkotuje takva nebulozna ogranicenja?? Pa jos kad se nadju plavci sa radarom... E onda treba zivce na lastiku, ili ne gine kazna.

Edited by goggyso, 12 January 2014 - 23:36.

#11 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 January 2014 - 12:01

A, znate za onu anegdotu, pricao mi jedan prijatelj- zaustavio ga pandur na tih famoznih 30 u zoni skole jedne nedelje...trazi mu dokumenta i kaze da je prekoracio u zoni skole , a ovaj ce njemu : jel` ima ti druze kisobran ? Sta ce mi ? kaze pandur ...Pa, ne pada kisa ...E, pa tako danas nema ni dece da idu u skolu, Nedelja je ...ajd` zdravo , dodade das i ode ...hehhehe...

A, ova ogranicenja na obodu grada su smisljena za otimanje para , obrazlozenje im je da kad s jedne strane puta ima po neka kuca, to je kao ulica , pa vazi ogranicenje kao u gradu , a ne kao na rebionalnom drumu ...budalastina !!!

#12 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 January 2014 - 12:15

Što je najcrnje, naše zaobilaznice uglavnom ni nemaju kuću usput, ima samo jedna deonica al kuca ni blizu, pa je ipak svugde 50, i tu često stoje sa radarom.

#13 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 January 2014 - 21:25

View Postniksa, on 12 January 2014 - 17:46, said:

Gogy koliko su nas ucili u skoli (teh. drumskog saobracaja) ogranicenje 30 kmh u skolskim zonama nevazi od 9 uvece do 6 ujutru, ali ajd se pravi lud pred organima...

Kod nas u okolini je najgore Lugovo (zna ko je prolazio), 5km duzine selo, tj naselje samo pored glavnog puta kuce, ogranicenje 50kmh, i jednim delom 30kmh zbog skole, nikako da dodje kraj sela a radar je tamo u 90% slucajeva.

Vozis 30 pa kad neko obidje a ti gas,tako ja Lugovo predjem za 10 sekundi...

#14 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 16 January 2014 - 02:10

Ne, nego krenem 10min ranije pa nemam nikakvog rizika od placanja kazni i ostalih gluposti... Uvek se isplaniram tako da nezurim.

#15 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 January 2014 - 03:07

View PostMikac93, on 15 January 2014 - 21:25, said:

Vozis 30 pa kad neko obidje a ti gas,tako ja Lugovo predjem za 10 sekundi...
Mislis sacekas sponzora? :blink:

#16 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 January 2014 - 16:24

Pa to,kad legne na gas,za njim...

#17 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 January 2014 - 17:48

Tako je, ne moze dvojicu zaustaviti istovremeno ...sad, jedino , ako mu se onaj drugi vise svidi od prvoga , paaaaaa....jbg....

#18 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 16 January 2014 - 21:12

Itekako moze, zaustavio me je radar i ako sam bio drugo vozilo (isao sa Pulserom), ali je bio neki dobar policajac, pitao je samo koliko je kubika motor posto mu se svidja :respect: Iako me je isekao u pocetku malo. A "gospodja" koja me je zaobisla u Reno Cliu, i pritom pricala na telefon (naravno i prekoracila brzinu) nije bila te srece kao ja...

Znam otprilike sva vozila koja snimaju u zadnje vreme, tj vozila radarske kontrole, sad se pojavilo jos jedno, mada kad me je zaustavio uopste ih nisam primetio, i ako su bili na vidnom mestu, skroz sam se zamislio... Znaju somborci, na bezdanskom putu pre pruznog prelaza.

#19 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 January 2014 - 01:19

Ako te obisla u Cliu oprosteno joj je... Jos ako je mladja zenio bi je :)

#20 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 17 January 2014 - 12:35

Neznam kakve zemske volis, ali tu je negde oko 50ak god, zuti klio NS table :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users