Jump to content

Koso XR-SR

instrumenti multimetri obrtomer brzinomer

3 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 January 2014 - 12:22

Koso XR-SR je kompletan multimetar, koji u sebi ima sve funkcije neophodne za jedan dobar setup. Proizvod dominira na tržištu već još iz 2006 ili 2007 godine i od tada je to jedan od pritupačnih instrumenata koji mnogo nudi za cenu od oko 130e.

Brzinomer po principu brojanja magneta
Obrtomer koji meri signal sa pick-upa ili indukcijom oko kabla za svećicu
Merenje temperature sa pripadajućim koso senzorom
Merač nivoa goriva
Merač pređene distance i ukupno pređenih km
Sat
Singalizacija, ulje, svetla kratko+dugo, migavci

Jedna od bitnih stavki je da možete imati kombinaciju svih bitnih parametara, na jednom panelu, a to znači brzina, obrtaji, temperatura i gorivo..,

Od memorija, poseduje maksimalnu brzinu, obrtaje , i vreme za koje je ta brzina postignuta. Postoje podešavanja tipa, za koje vreme se postiže 0-100 ili 0-60 ali nema distance, dakle ne postoji pređeni put, pa je akcelerometar u ovom uređaju malo siromašan, jer se u najvećem broju slučaja meri vreme za neki pređeni put...

Kako god, lepo izgleda i odlično meri, evo jednog odlomka iz ZOX-ove teme kada smo ga montirali..

Naredni dan
montirane su nove ručke i poluge kočnica, kao i Koso multimetar, prečka na drag volanu je morala da se skine.. Kako sam i mogao da pomislim da će fabrički nosači ručica naići plug and play, moralo je da se isturpija neko ispupčenje koje u fabričkom volanu ulazi na tačno mesto... ručice sam namolio sapunicom, a poluge kočnica nisu imale rupe odgovarajućih dimenzija šrafova pa se i to bušilo...

Posted Image

Posted Image

evo link od teme ako nekog zanima
http://forum.pyrothe...hr/page__st__60

Posted Image

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 January 2014 - 12:22

Posted Image Posted Image

#3 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 January 2014 - 12:46

Svaka čast na prezentaciji. Ja lično volim bogato opremljenu tablu, bilo u autu il na motoru, gde god. Jeste da koštaju, al to je jednom zauvek. 100-tinak evrića zvuči puno, al ako se uzme da brdo drugih delova košta mnogo više, npr. dobra rezona 150-200e, kao i termogrupa od 100-300e pa i više, onda i nije tako skupo.

#4 MarinM

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 181 posts

Posted 18 January 2014 - 23:00

pozdrav, i ja sam uzeo,, ali nisam pospajao još... Evo slike, ja nisam morao micati sipku koja ide po sred volana, ako nekoga zanima neka kaze pa cu slikati nosač :)

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users