Koso XR-SR je kompletan multimetar, koji u sebi ima sve funkcije neophodne za jedan dobar setup. Proizvod dominira na tržištu već još iz 2006 ili 2007 godine i od tada je to jedan od pritupačnih instrumenata koji mnogo nudi za cenu od oko 130e.
Brzinomer po principu brojanja magneta
Obrtomer koji meri signal sa pick-upa ili indukcijom oko kabla za svećicu
Merenje temperature sa pripadajućim koso senzorom
Merač nivoa goriva
Merač pređene distance i ukupno pređenih km
Sat
Singalizacija, ulje, svetla kratko+dugo, migavci
Jedna od bitnih stavki je da možete imati kombinaciju svih bitnih parametara, na jednom panelu, a to znači brzina, obrtaji, temperatura i gorivo..,
Od memorija, poseduje maksimalnu brzinu, obrtaje , i vreme za koje je ta brzina postignuta. Postoje podešavanja tipa, za koje vreme se postiže 0-100 ili 0-60 ali nema distance, dakle ne postoji pređeni put, pa je akcelerometar u ovom uređaju malo siromašan, jer se u najvećem broju slučaja meri vreme za neki pređeni put...
Kako god, lepo izgleda i odlično meri, evo jednog odlomka iz ZOX-ove teme kada smo ga montirali..
Naredni dan
montirane su nove ručke i poluge kočnica, kao i Koso multimetar, prečka na drag volanu je morala da se skine.. Kako sam i mogao da pomislim da će fabrički nosači ručica naići plug and play, moralo je da se isturpija neko ispupčenje koje u fabričkom volanu ulazi na tačno mesto... ručice sam namolio sapunicom, a poluge kočnica nisu imale rupe odgovarajućih dimenzija šrafova pa se i to bušilo...
evo link od teme ako nekog zanima
http://forum.pyrothe...hr/page__st__60
1
3 replies to this topic
Posted 16 January 2014 - 12:22
Posted 16 January 2014 - 12:46
Svaka čast na prezentaciji. Ja lično volim bogato opremljenu tablu, bilo u autu il na motoru, gde god. Jeste da koštaju, al to je jednom zauvek. 100-tinak evrića zvuči puno, al ako se uzme da brdo drugih delova košta mnogo više, npr. dobra rezona 150-200e, kao i termogrupa od 100-300e pa i više, onda i nije tako skupo.
Posted 18 January 2014 - 23:00
pozdrav, i ja sam uzeo,, ali nisam pospajao još... Evo slike, ja nisam morao micati sipku koja ide po sred volana, ako nekoga zanima neka kaze pa cu slikati nosač
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users