Jump to content

SpeedFight project

49 replies to this topic

#1 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 11 February 2014 - 01:59

Skuter je kupljen u julu 2012 godine,sasvim slucajno sam naleteo na njega.. Naime stajao je mesecima kod jednog majstora cekajuci vlasnika da dodje po njega. Okrenuo sam vlasnika i ubrzo kupio skuter :)

Bio je u jako zapustenom stanju,sve u svemu katastrofa,jedan pravi mali mehanicki zombi da ga tako nazovem. Krivo mi je sto nemam ni jednu njegovu sliku iz tog stanja. Pola plastika nije bilo,a ono sto je bilo bilo je polomljeno. Gubi kompresiju na semeninzima,lezajevi na radilici pri kraju.. Ama to su samo neke osnovne stvari.. Prvenstveno je kupljen radi zanimcije,nesto na foru restauracije :joks:

Onda je krenulo rasklapanje masine,menjanje semeringa,lezajeva,pumpe za vodu,klip.. Kupljen fabricki usis i airbox,sve to da bi ga doveli u vozno stanje..

Na red su dosle plastike,pojurio sam plastike od SF2.. Rep,rukohvat,stop svetlo,far i prednja maska.. Zatim farbanje u belo i lepljenje karbon folije.Tapaciranje sedista itd.. Ne mogu svega sad da se setim,ali u sustini vratili smo ga na noge :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

U tom stanju je ostao do kraja 2012. i 2013. sezone..

Edited by Johnny, 11 February 2014 - 02:00.

#2 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 11 February 2014 - 02:06

Najveca greska je bila ta sto sam pozurio da ga zavrsim da bih uhvatio malo sunca s njim.. Jbg.. tada je doslo do fuseracije i lose zavrsne obrade,sto me je uzasno nerviralo :)

Kupio sam druge plastike,sve ovo na slici plus plastike volana.. Nije bilo smisla da se bakcem oko starih plastika,jer to nikad ne bi leglo kako treba..

Posted Image

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 February 2014 - 03:10

Lep je ovaj speedfight samo tako, nije ni cudo sto se proslavio na sva vrata...ovakav beli mi se bas dopada, jel nove plastike farbas ili ostaju u toj plavoj boji?
Inace kako ide makina?vidim da ima onaj stari auspuh dugacki kao kod sf1, nije onaj noviji tip sa zavrnutim topom prema napred..

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 February 2014 - 09:27

zašto stare plastike ne bi legle kako treba.. ??

ako pravilno skidaš i vraćaš, mogu i 10 puta da se montiraju i demontiraju bez loma i oštećenja, to nema veze nikakve. Jedino što ovi majstori i farbari kidaju jer ih mrzi da nauče na koji način se skida, pa onda ide ta priča, kad jednom skineš i te fore..

lepo si ga sredio.. daj nam još detalja oko mašine ...

#5 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 11 February 2014 - 14:44

Farba se ceo skuter u drugu boju.. :D
Ide fino po cajgeru 80-90,nisam merio po gps tako da ne znam tacnu brzinu :) Sve je serijsko na njemu..

Imam neki 16mm karburator koji je bio na njemu kada sam uzeo motor,ako nadjem povoljno neku rezonu onda ga vratiti na skuter. Do tada smo serijala

Mario nije problem u montiranju-skidanju,nego je predhodni vlasnik pao xxx puta.Plastike su popucale na nosacima tj.mestima gde se uklapaju-srafe. Iako su izvarene ne mogu se bas lepo uklopiti jer ima sloj plasticne elektrode i on smeta. Tako da mi je lakse bilo da kupim polovne druge nego da se bakcem sa njma. :)

Edited by Johnny, 11 February 2014 - 14:44.

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 February 2014 - 15:06

da da ok, jasno je

#7 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 February 2014 - 21:27

Cekaj sad,jel ovo SF1 sa plastikama od dvojke?

#8 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 11 February 2014 - 23:57

Da.

Malo prckao oko fara,treba da nadjem jos ukrasni prsten za projektor,ovako bi trebalo da izgleda (ici ce bez zastitne plastike)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Za sad mi se po glavi mota ovako neka boja :

http://postimg.org/i...v1och/5a2d49f3/

S'tim sto bi korito,p.blatobran i donje plastike repa isli u neku drugu boju. Mozda mis siva ili svetlija siva neka + felne u toj boji. Ili mozda cak mitary belo-siva folija..

#9 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 February 2014 - 00:11

Nadjes dva sociva od Punta 2 i ugradis,nema velike prerade... A za kombinaciju boja,meni je to ruzno,ofarbaj ga u metalik sivu i bele felne,to bi bilo lepo,tako sam ja NRG hteo...

#10 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 February 2014 - 00:27

Boze moj ukusi su raziliciti :kurbla: Sve imam,samo mi ukrasni prsten fali..

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 February 2014 - 00:28

boja je stvar ukusa, ova military je definitivno unikatna, takav skuter nema niko, ako se tebi sviđa onda je to jedino bitno...

edit .. pisali smo u istom trenutku

#12 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 18 February 2014 - 00:30

Ofarbao prekljuce unutrasnje plastike teksturnom bojom,zadovoljan sam kako je ispalo :angry: Slike su losije jbg..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 February 2014 - 01:54

Zahvalan je taj bumper sprej, i dobro se drzi na plastikama

#14 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 18 February 2014 - 02:07

Slazem se da je ova zelena Military boja lepa i slaze se uz naziv motora. :angry:
E sad ako ces mat boju da stavljas onda moras da ga uparis sa nekom tamnom bojom ili zagasitom svetlom (ne cisto npr oker,zuta,plava itd). :angry:
Mislim bar su nas graficke dizajnere tako ucili,mozda gresim. :)
Neka teget boja sjajna sa kameleon prelivom na svetlije teget ili zelenkasto bi bila uklopiva. SA druge strane i sam znas kakve su boje na uniformama pa bi ona krem-siva nijansa mozda isto u mat boji jako dobro legla.

Edited by Frazier, 18 February 2014 - 02:07.

#15 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 18 February 2014 - 02:10

Felne kao na onom BMW bi sele kao guza na nosu i naravno isto mat... :angry:
Jos neki detalj na volanu u istim bojama tipa gumene rucke ili rucke kocnica ili tegici volana bili bi idealni.
Uneo sam se malo izgleda,samo predlog i podrska. :angry:

#16 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 18 February 2014 - 02:59

Jako zahvalna boja i lako se nanosi :angry: Povoljna je bas,1800din 1l,kompresorom sam farbao..

Frazier,ko da nas je ista majka rodila :angry: Jedino cega se plasim je da ne bude mnogo "zatvoren" ..

#17 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 19 February 2014 - 13:53

Nece da bude zatvoren a bice ozbiljna pretnja na ulici. :0takoje:
Razbices mu "tamne" boje nekom belom trakicom na felnama(ako ipak budu tamne,mada bi ja sive stavio bez problema) ili svetlijim sedistem. Znam da je sediste veliko ulaganja,ali ne moras nista da diras jer su ti patosnice svetle,auspuh htrom boje ako sam dobro video i felne ako budu svetle to ce biti sasvim dovoljno.

SAMO NEMOJ NIKAKO DA IMAS VISE OD TRI BOJE NA MOTORU,to ti je moj savet,jer se uvek cetvta boja gleda kao kič ili cirkus. :)
Motor je prelep samo guraj napred i kaci slike jedva cekam da vidim kako je ispala boja.
Ja planiram kacigu da ofarbam u tu zelenu. :)

#18 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 19 February 2014 - 13:56

Bas sad gledam kombinacija te zelene i neke mat oker koja vuce na sivo bi bile vrhunske kombinacije,plus felne u nekoj od te de boje (ako se nema para za trecu:) ) ili siva kao na onom BMW-u. :0takoje:

#19 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 20 February 2014 - 02:02

Ne nikako vise od tri boje ! Nije problem za boju,cena je manje vise ista ma koju uzeo jer ide na gramazu :) Sediste je kod tapetara,ono ce u crno,tu sam isao malo na ustrb izgleda,ali ne zelim da ga ribam kao prosle godine..

Evo nesto sam od prilike skicirao,isao sam sa varijantom sive kao felne na BMW-u..
Posted Image

Naravno ne u tim nijansama,to sam ubo u paintu :)

Ostaje mi pitanje boje za deklo i viljusku ? Migavce bi ostavio u narandzastoj boji,jer mislim da bi mnogo dobro legli. Ukoliko bude bilo bzv ici ce crni..

Danas se ponovili Haris ruckama,odmastili masinu komplet i popakovali neke plastike + da ne govorim o vazda sitnica koje oduzimaju brdo vremena..

#20 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 20 February 2014 - 02:31

Feklu ako farbas tockove u sivo ostavi je u fabrickoj sivoj boji,da se upakuje i sa auspuhom. Deklu ako bi farbao morao bi vatrostalnu boju zbog temperature i pucanja farbe. :)

Attached File  w333.jpg   111.63K   34 downloads

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users