ALIEN SM, on 29 January 2011 - 11:02, said:
Odlicno za razumevanje stvari, ali Bleki ne bi bilo lose da neko ko ima iskustva malo posavetuje sta kupiti kod nas i po kojim cenama i gde, makar otprilike. Ja vozim na ovoj kineskoj plastici sve ove godine i najvecu primedbu imam na stabilnost i po suvom, ada ne pricam o mokrom putu, pa jos kad naidjes na sveze iscrtan pesacki, eto uslova za vratanje. Do sad imaju 15 K km, mogle bi izvuci jos predstojecu sezonu (ko zna kakva ce biti i finansijski, vozicemo se kako god bilo koliko budemo mogli), al` ipak da znamo sta gledati za kupiti...
Hehe, izazivaj, izazivaj
Vidi Mišo, vrlo je nezahvalno preporučivati kako prodavnicu tako i brand jer korisnici imaju različita uskustva i otvorila bi se polemika koja bi odvela na ko zna koju stranu. po meni najbitnije je da se zna namena skutera i da se prema tome odabere pneumatik i ne ulaze u ne znam koji brand ili all season gumu a da se ne koristi. U današnje vreme, gde nam uslove diktira kako tržište tako i novčanik, nisam sklon da preporučujem. A može i advokat da me poseti
Izneću svoje mišljenje, jer se i sam kanim da pazarim neke gume. Po meni je najbitnije da je guma ispravna, tj da se moze blansirati jer manje više brzine kojima se kreću ili žele da se postignu velika većina članova ovog foruma, su uglavnom 70+kmh.To mi nameće onda kao izbor prodavca nekoga koji ima odmah i servis za zamenu i balansiranje, te se na licu mesta moze utvrditi da li je guma ok ili ne, i ispraviti eventualne nepravilnosti zamenom. Na netu sigurno da ima dosta prodavaca koji mogu da ispune i tu vrstu servisa, ne bih ni jednog poimence nabrajao. Od branda guma, pa ne bih se hvatao za najjeftinije, čak ni u brandu. Moje preporuke u tom smislu bi išle za Dunlop, Pirelli, Continental, Metzeler, Kymho, Micheline ... a ako mene pitaš, ja bih lično voleo da postavim Sava. Dostupnost je nepoznata, pa se čak mislim i da odem preko do komšija u Cro ili Slo i tamo nabavim željene pneumatike, koliko košta da košta, jer setimo se početka ovog posta, guma i kočnica su po meni najvaznije stvari na skuteru koje utiču na sigurnost vožnje, pored ispravnosti upravljača. Agregat i performanse su sporedne, jer je lako ubrzati, treba misliti i o zaustavljanju i prianjanju na podlogu.
Žao mi je ako ti nisam dao konkretne predloge, ali se nadam da ćeš se snaći