Jump to content

Piaggio NRG mc2 to mc3

• This topic is locked This topic is locked
994 replies to this topic

#21 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 February 2014 - 01:51

Ovo oko bloka mi je totalno nepojmljivo...pa ja ne znam kako si Mikac mislio da sklopis midrace za zakrpljenim blokom i to plastikom?! Nije u redu sto si takve propuste ''zaboravio'' da navedes kupcu...
Ajde ovo oko plastika manje vise, i ja sam motor kupio sa kojekakvim polomljenim i okrnjenim plastikama, to je u neku ruku i za ocekivati..

Ne znam sta da kazem, stanje je takvo kakvo je samo je nefer ako falinke nisu navedene pre kupoprodaje!!!!

#22 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 18 February 2014 - 02:17

Aaaaaa tu su onih 3000e sunce ti xD,a ne cek toliko ce trebati na kraju da se zavrsi ? Ne kapiram :angry:

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 February 2014 - 02:57

ako je Mikac ovde ispao ne-fer jer je aj da kažemo uvaliuo puknuti blok, isto tako može i on da kaže sa je Sale uvalio bet-a kojem npr lupa radilica , a ona ima isto vrednost žestoku... samo primer govorim..

jbg, ajd sad da sudimo o nekoj trgovini na slepo, jeste nije u redu da se ovako trguje ali svesni smo da se ovo dešava iz dana u dan, i zbog ovakvih situacija je potrebno mašinu pregledati lično pre kupovine...

dakle ako ste ne zadovoljni trgovinom vratite mašine jedno drugom natrag ili rešite nedostatke na neki drugi način, ja ovde ne želim da sudim ko je u pravu a ko nije, kada ste obojica spakovali na brzu poštu...

#24 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 18 February 2014 - 04:24

sve smo resili vec,plameni je prezeo NRG-a ..da je tako nesto u pitanju,kao radilica na primer ,pre bi ga dao u delove nego da ga "uvaljujem"...naveo sam lepo sta treba da se zameni...udara lanac ulje pumpe u zastitni limic posto je za zamenu,a nema dotezanje lanca ,decko od koga sam uzeo je uradio punu generalnu,a te delove sam prilozio uz skuter(cilindar,klip,klipnjacu,radilicu,uljnu pumpu,stari karburator,stari el sauh,radilicu,lanac bregaste ,stare lezajeve,stare dihtunge,2 nove svecice i pakovanje od ulja kome je ostalo jos 100ml,koliko sam pricao sa Mikcem,nije mi se pozalio ni na sta,i samo je rekao kako motor ide..licno sam u prisustvu majstora skidao masinu sa rama ,tom prilikom pomerali smo radilicu i nije bilo lufta,kada smo primetili da je lanac za zamenu u kymcu nisu imali na stanju nov, moralo je da se ceka par meseci,ili da se narucuje iz hrvatske...uzeo sam polovnu za prvu pomoc,stari lanac je toliko bio istegnut da smo ga rukom skinuli (ovaj "noviji" je ipak trebao malo da se nategne da se stavi,ali opet ima za otprilke za 2 zubaca rastezanje kao lancic sto opet nije dobro,ali je bolje) to sam mu rekao i da resi,a ostavio sam mu cak 2 stara da ima mustru..ne pljuje se ovde niko i ne proziva,samo se opisuje stanje motora,poenta price da sam stvarno rekao sta sve treba da se radi na mom motoru kmh sajla,registracija,prednja maska da se osvezi i lanac uljne pumpe,ako je primetio jos nesto neka kaze,stojim iza toga svega i nije mi bilo problem da ja to sve napisem...dok je sa druge strane nije pomenuto 2-3 stvari,zbog kojih je neko mogao da pogine,samo cu reci prednja viljuska obe vile,disc ,a da ne pricam sta bi se desilo sa blokom koji je vec deformisan da se zavrti na 11 000-13 000 obrtaja,a jos gore sto nije pomenuto ,a zamaskirano( ne bitno da li od proslih vlasnika ili od njega)ovde je samo sreca da se videlo na vreme,da je neko to predvideo i spakovao to kako zna i ume i krenuo da vozi sta bi bilo?
tako da ovde nije o sudjenju bilo cega,trgovina je prosla uredu,dogovreno sve,lepo poslato,lepo upakovano,to sto nisam otisao da vidim to je moja greska,a ovo sam stavio sve slike i stanje zbog clanova koji su se interesovali zbog cega sam odustao i eto zbog cega,ako nisi primetio nisam Mikca ni pomenuo u losoj trgovini? zasto? zato sto je dogovor oko slanja motora i svega lepo ispostovan,cak je i posle ovih stvari sve lepo proslo i sve je reseno na lep nacin bez ikakvih vredjanja,jedino sto sam ja tu u velikom minusu,ali to je ipak moja stvar zar ne?
meni Mikac nije nista pomenuo ili pozalio,a voleo bi da mi kazes sta ti mislis o stanju NRG-a ? po meni je bolje sacekati slike od Plamenog
tako da iz ovoga moze lepa pouka da se izvuce sto sam i hteo da postignem,ali si ti to izgleda protumacio sasvim drugacije,jer kao sto rekoh da se zalim ovo se ne bi nalazilo ovde nego u temi Losa trgovina...da ne idemo vise u off sto se tice prodaje i zamene ,ovde se ipak komentarise sam motor posto je tema o njemu...a Plamenom neka je sa srecom,zato sto ce mu trebati!

Edited by Yooalexandar, 18 February 2014 - 04:26.

#25 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 February 2014 - 10:18

Naravucenije je pogledati motor pre kupovine da znas sta kupujes!!

#26 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 February 2014 - 10:18

Mislim da nema potrebe raspravljati ko je u pravu. Cinjenica je da je NRG predstavljen kao sredjen motor uz par sitnih nedostataka da bi bio u full-u. Isto tako je cinjenica da je daleko od onoga kako je predstavljen. Ovo neka svim clanovima bude za nauk. Nema trgovine dok se licno ne uverite u stanje. Na poverenje vise nema nista.

#27 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 18 February 2014 - 10:27

upravo to! :ziveli:

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 February 2014 - 11:25

pa jasno je sve,, nema šta ni da se komentariše, neka plameni završi mašinu i neka mu je sa srećom

#29 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 February 2014 - 11:33

Zanimljiva situacija, al mene kopka kako je radio uopšte sa tako puknutim blokom s obe strane.

Edited by goggyso, 18 February 2014 - 11:34.

#30 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 February 2014 - 12:28

Sreca je da nije vozen tako nego je samo na leru radio.

#31 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 18 February 2014 - 13:23

Taj motor je godinama vozen sa tom crnom plastikom ili sta je vec, davno pre nego sto je Mikac i mislio da ga uzme. Nemogu sada da nadjem, bilo je jos na kod.gazda.srećka.šoića kad je bivsi vlasnik "Gligorije" isto clan, radio tog NRGa, stavljao plastike od SF1... onda je jos spominjala ta crna plastika, niko nije znao sta je to, svi mislili da se semening otopio, i to je tako ostalo.

Nekazem da je upravu, to je svakako trebalo biti detaljnije objasnjeno prilikom trgovine i neke stvari su trebale biti recene.

Post br 29- http://forum.pyrothe...c2/page__st__20

Nebih zeleo da ispadne da branim nekog, ali taj NRG je izmenjao vlasnika nezna im se broj (ovde po somboru), svi su nesto krpatili i pokusavali, i isao je jako jako dobro ali u pocetku, prvobitno ga je sklapao Petko iz Apatina, i to je bilo najbolje doba za taj motor, isao je najbolje tada, i tada se ceo Sombor zakacio za taj motor, tako da se ni nemoze odrediti ko je krpio, lepio... Preradjivan je na sve nacine... http://forum.pyrothe...om-piaggio-nrg/

Plamenom srecno, nadam se da ce uspeti da ga sredi, posto je i meni zelja da vidim vec jednom sredjen taj motor, i da se konacno opet vrati na put :ziveli:
Najavio sam se tebi Aleksandre, a sada moram Plamenom, hocu da probam taj motor kad bude gotov :D

#32 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 18 February 2014 - 14:18

ma znam koliko je vlasnika promenilo,morate da shvatite ,da ovo nije cilj da se bilo ko pljuje ili bilo sta,poenta je da se obrati paznja pri kupovini,da cak sve sto izgleda super da nije uvek bas tako,a ako ga plameni ne sredi ne znam ko ce ,rastavljen je vec blok,pa se sad sve razmatra sta i kako..stavljace plameni slike,ali ceka ga dosta stvari inace u vile ne ide ulje nego Piaggio kao tovatna mast koja je skuplja,tako da onda ako vile nisu krive samo je to problem,posto su semerinzi novi...stvara se svadja bez veze i podela,a to je glupo,ovde pricamo o skuteru koji treba da se vaskrsne u bukvalnom smislu!

#33 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 18 February 2014 - 15:07

drugari evo kakva je situacija sa masinom

Posted Image

Varen blok iza magneta

Posted Image

evo sad se vidi sta se krilo ispod onog crnog tecnog metala.Pukao je dosed za lezaj skroz ukrug.Od varenja nema nista jer ce probiti var na drugu stranu u dosed lezaja pa onda treba obrada.Skuplja dara nego mera.Sve ukupno 50-60e pod uslovom ako uspe da se ocisti sav tecni metal ali od toga nema nista apsolutno.Moraju drugi blokovi i tu je kraj price.

Posted Image

Radilica nije sa punim polutkama vec obicna piaggio radilica na kojoj je menjana klipnjaca.
Mene stvarno ne zanima gde je motor i kod koga bio,ali za ovaj nestrucan rad sa ubacivanjem lezajeva u blokove ne zelim ni da komentarisem jer ne bi bilo nimalo pristojno.Mikac je dobar lik kao i Aleksandar a Mikcu samo bi mogao da zamerim da nije video ovako seljacki varen blok u koji je hteo Midrace masinu da upakuje,al dobro svako se uzi dok je ziv..Ja im to pripisujem na mladost.Bilo kako bilo masina ce dobiti nove blokove i bice vracena na drum u to nema sumnje

#34 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 February 2014 - 15:41

Lezajevi radilice grabuljaju kao stara serpa kad je sutnes na betonu iako su novi,verovatno od strucnog ubacivanja u blokove.Nije ih Mikac ubacivao vec njegov neki drug i ja mu za to skidam kapu poslacu mu jos koji da mi ubaci.Cuo je Cvele preko telefona kako se novi lezajevi cuju

Edited by Plamenni, 18 February 2014 - 15:41.

#35 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 February 2014 - 16:06

Sreća u nesreći što može da se nadje blok, široka paleta piadjova, od NRG mc2, 3, 4, Free, Gilera runner 50 i aprilia sr50, svi imaju taj blok, a ima toga po oglasima...

Edited by goggyso, 18 February 2014 - 16:06.

#36 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 February 2014 - 16:39

Ima ali sa papirima kostaju lepo oko 70 eur pa nagore i to je pitanje kakvi su..Primetio sam i neke tragove na cilindru u donjem delu nisu risevi ali kao da su sitne ogrebotine,cisto sumnjam da je ostecen nikasil,lici kao da je dvokaricni klic uvlacen u cilindar bez nauljivanja cilindra
U svakom slucaju vec sam se snasao za blokove cekam coveka da se javi da odem da pokupim,lezajevi i semerinzi nisu problem,ostaje radilica koja je bila i idemo jovo nanovo

Edited by Plamenni, 18 February 2014 - 16:41.

#37 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 February 2014 - 16:47

Meni je ostala neka francuska radilica, nova, od NRG-a, sa punim polutkama, kupio da zamenim onu originalnu, al prodadoh NRG-a u medjuvremenu pa ostala radilica. Neznam koji je brend, al čim je sa punim polutkama valda je čemu. Plaćena 5500rsd, daću je za 4500 ako nekom treba.

#38 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 February 2014 - 16:50

Ajde Boki sredices ti makinu :ziveli: Ne moze zadnja cifra mnogo da ispadne a setup je odlican...Jbg sad momci su ok al eto desi se sra*** kod kupovine...bitno da nema svadje... ;)
edit-Boki pozovi opet :D

#39 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 February 2014 - 18:20

pa mogu misliti kako su ubacivali te ležajeve kad je nekom čitav dosed ležaja izbijen...pa to je macolom rađeno!! kucni macolom al malo... :)
Šteta je sklapati mašinu sa puknutim i varenim blokom na tom mestu, treba kupiti novi blok i sklopiti to ko čovek!!

#40 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 February 2014 - 18:30

Vlado,jel ti licim ja na nekog ko bi onakvu masinu sklapao sa iscekicanim blokom...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users