Jump to content

Kymco Super 9 spremanje za novu sezonu 2014

270 replies to this topic

#241 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 March 2014 - 23:55

Auspuh je za antirost i farbanje, ubrzanje je ok za stock taman

#242 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 12 March 2014 - 01:40

Pa da to je moja garaza,teniski teren,nije bas predvidjeno jel'te za to,ali da se malo pohvalim,ja sam ga i uredio u te svrhe pa sam sebi dao malo za pravo da mu na kratko promenim svrhu. :)
Hvala Mario,to mi je bilo bitno,e sad jedva cekam da vidim preko 50 km kako ide i kako se ponasa. :P

Evo dva sitna problemcica,koja moram da resim do pocetka sezone.

Prvi je plastika koja je pukla na komandnoj tabli. Inace velika boljaka Kymco-a Super 9.
Dva takoreci mostica koji spaja crnu plasti (onu bilzu vozacu) sa kormanom ako se nevaram.Jako lose reseno,a posto nije predvidjeno
za sjajne puteve Srbije onda je i pukla u skladu sa tim.

Attached File  CAM006411.jpg   101.17K   30 downloads

Attached File  CAM006421.jpg   90.14K   37 downloads Kako ovo resiti a da bude trajno i prakticno?

Attached File  CAM006431.jpg   79.44K   38 downloads

Drugi problem je sitan. Migavci su ili ptljavi ili se oboja skinula,ne znam kkao da dodjem do unutrasnjosti,da li je jedini nacin da izvadim sijalicu pa samo da procistim ili moue bas da se skine staklo pa lepo da se sredi?

Attached File  CAM006441.jpg   129.97K   32 downloads

#243 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 12 March 2014 - 08:55

Ako me secanje dobro sluzi zmigavac se skida sa tri sarafa odnazad, a od napred imas taj jedan mali krstak pomocu kojeg skidas staklo... Kod mene je bio prebarban u crno, a to me je strasno nerviralo, pa sam rastavljao...

#244 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 12 March 2014 - 16:10

uuuu odlicno je sto moze staklo da se skine. Moram da ocistim to jako me nervira,ako treba i prefarbacu u istu boju samo da zasija lepo. :)
E sad ostaje problem gore as plastikama koje ne znam da li mogu sam da resim ili moram da nosim kod plasticara.
Palo mi je na pamet da kupim pleksiglas i da ga stavum u rernu na 180 stepeni,uzmem parcke velicine navtnja, isecem obmotam oko srafa da bi se napravio kanal,i dok je vruc prislonim uz komandnu tablu da se zalepi. :P
E sad koliko je to moguce da ce da se zalepi to ne znam,morao da probam. :P

#245 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 March 2014 - 04:28

Definitivno kod svakog popucaju mostici u maski instrument table, i ja sam imao taj problem, moze da se resi ako imas nekog sa onum fenom sto topi plastiku i moze da dovari ona ojacanja u vidu trakice, ako si pogubio te mostice to mislim da isto moze da se improvizuje vidi kod Pite u aprilia temi

#246 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 March 2014 - 13:36

Imam te mostice komletne,oni su bili lepljeni pre nego sto sam ga ja kupio i to je dobro radilo posao,sve do prvog skidanja maske. Ja sam ih lepo osmirglao,skinuo masu koja je drzala to i pokusavao sa raznim lepkovima i silikonima nije vredelo.
Ima drugar fen,pa bi mogao sa njim da isprobam to sa topljenjem. Znam da povrsi gde se spajaju mostic im aska moraju da budu cisti,da nemaju nikakvih lepila okolo i prljavstine,ali me interesuje posle topljenja da li bi trebalo dodatni nesto okolo,neku masu koja ce to dodato da pricvrsti? :D
E sad nisam razumeo koja su to ojacanja u vidu trakice,da li mislis na one plasticne izbocine na mostivu kroz koji prolazi sraf?

#247 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 March 2014 - 14:44

videh danas na oglasu ovako nesto,pa me interesuje da li vredi uzeti? :D
Bio je na Apriliji pa prepravljen za Piaggio NRG. :P

Attached File  leo1.PNG   843.8K   40 downloads

Attached File  leo2.PNG   932.02K   38 downloads

Attached File  leo3.PNG   1.76MB   22 downloads

Edited by Frazier, 14 March 2014 - 15:10.

#248 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 14 March 2014 - 15:25

Bolje da ga nisu prepravljali. Grana iz cilindra je ostala fabricka uska i na nju su samo zasrafili auspuh koji su pre toga dosta skratili. U prevodu djubre, ne uzimaj.

#249 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 March 2014 - 15:55

Primetio sam da je sastav na cudnom mestu,mnogo ispred krivine,ali se nikada nisam susreo sa ovim RS-om na Piaggio masini i onda sam pomislio bolje da pitam nego da kupim glupost. :D
I taj nacin na koji je sastavljen sam prvi put video,obicno ide varenje cev na cev bez dodataka. Ovo kao da je iskoristio grlo sa grane auspuha i navario.

#250 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 14 March 2014 - 17:55

Video sam ti skut pre pola sata. Parkiran kod prve zgrade u 61. jug. Vezan sajlom za zadnji tocak. Jel to tvoj?

#251 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 March 2014 - 19:21

Jeestee. :)))
Stavio sam ga pod prozor,ne mogu bez njega. :)
Svaka ti cast za prepoznavanjee. :D

#252 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 14 March 2014 - 22:21

Jbg, nije bilo tesko, niko u tom kraju ne vozi devetku.

#253 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 15 March 2014 - 03:17

Sto se tice mostica na prednjoj masci nemoj lepiti sa cvrstim sastavom jer od vibracija uvek pukne... Ima neki elasticni lepak/silikon bisonov, zaboravio sam kako se tacno zove, on dobro vezuje a nije skroz cvrst i tako upija vibracije..evo meni drzi vec 4-ta godina :D

#254 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 16 March 2014 - 13:31

daaajj molim te seti se ako mozes,ja sam kupio jedan ali je bio bzvz isto Bizonov. :/
sad sam nesto nabudzio da stoji da ne lupa ona maska preko svake rupe,ali bih voleo to da sredim lepo. :D
Hvaallaa na savetu.

#255 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 March 2014 - 16:08

Mozda je ovaj...
http://www.car.rs/sh...yl-plastic-25ml

#256 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 16 March 2014 - 20:41

Ja imam jedan ali nije ovakvo pakovanje,namena mu je isto za plastike ali je slabiji od OHO lepka. :D

#257 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 17 March 2014 - 18:55

Evo ga, nasao sam..sa ovim rade i kada odneses kymco u ovlascen servis da ti srede...i kada lepis stavis i mrezicu da ojacas..

Posted Image

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

#258 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 17 March 2014 - 23:04

eee hvala puno,potrazicu sutra to kod mene ovde da uzmem i da resim to vise. :)
hvala ti jos jednom.

#259 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 22 March 2014 - 15:00

Eeee pa drugari,lepo vreme doslo opet sam zaposeo deci teren i krenuo u cackanje skutera. Resio sam da skinem drzac tablice i registarsku oznaku stavim ispod repa. Citava jedna komplikacija oko skidanja. oO
Prvo sto moraju bubrezi da se skinu,da bi se ima bilo kakav normalan pristup,drugo sto sraf koji na repu spaja bubrege je nenormalno konstruisan,da trebaju citave vestite da se on vrati.
Ajde sve to nekako sam skinio i doddjem do dela na koji si montira drzac,shvatim da pri sebi nemam taj kljuci i naravno us*erem se od montiranja spajajuceg srafa.

Pa bi mi sad trebala pomoc kada opet budem sve radio ponovo,jel ima neko nekakvu ideju kako da napravim nosac koji ce lepo drzati tablicu,da ne lupa,ne zveci,i da se ne daj boze ne odvije ili ne odkaci?:welcome1:

#260 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 22 March 2014 - 22:31

Mislim da ti je najednostavnije da izbusis 4 rupe na tablici,kao i na podrepu i samo zasrafis,barem sam ja tako radio.

17 user(s) are reading this topic

0 members, 17 guests, 0 anonymous users