Jump to content

Piaggio NRG MC2 Sport series

Piaggio Nrg MC2 SportSeries Scooter Tuning Styling Mine

159 replies to this topic

#1 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 01 March 2014 - 22:53

Cao drugari. U ovoj temi cu vam pokazati svoj skuter :) Komantarisite izgled. Hvala.
https://scontent-b-v...752519762_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...521951590_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...459721105_n.jpg

http://postimg.org/image/7nvhsd0jx/

#2 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 March 2014 - 23:08

Lijepo izgleda ,jesi sta radio oko masine ,kako ide ?

Tapatalk

#3 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 01 March 2014 - 23:38

Sto se tice izgleda,meni se svidja ta plava boja koja ide uz njega nekako,ali mi se nesvidja ta Castrol nalepnica,nije isti stil kao Bullet ili Stage 6. Po meni treba birati mesto gde zalepiti a ujedno ne preterati sa stikerima. Jer onda kada se pretera dodje do zagusenja boje i nekih drugih karakteristika. Ja uvek imam utisak da ljudi lepe nalepnice da bi pokrili ogrebotine xaxaxxaxaxa to je samo neki suptilan osecaj sto nema veze sa nekim situacijama. :D

Opet sto se tice stikera jako je bitno da nemas vise od 2 fonta slova,ako imas i tri a slicni su jako to moze da prodje nekako,ali ovde Cast, ST6, Bullet sz bas razliciti. Eto mozda mala ideja da sam iste marke prepradis u nekom programu i svedes na jedan eventualno dva stila.

#4 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 01 March 2014 - 23:59

View PostFrazier, on 01 March 2014 - 23:38, said:

Sto se tice izgleda,meni se svidja ta plava boja koja ide uz njega nekako,ali mi se nesvidja ta Castrol nalepnica,nije isti stil kao Bullet ili Stage 6. Po meni treba birati mesto gde zalepiti a ujedno ne preterati sa stikerima. Jer onda kada se pretera dodje do zagusenja boje i nekih drugih karakteristika. Ja uvek imam utisak da ljudi lepe nalepnice da bi pokrili ogrebotine xaxaxxaxaxa to je samo neki suptilan osecaj sto nema veze sa nekim situacijama. :D

Opet sto se tice stikera jako je bitno da nemas vise od 2 fonta slova,ako imas i tri a slicni su jako to moze da prodje nekako,ali ovde Cast, ST6, Bullet sz bas razliciti. Eto mozda mala ideja da sam iste marke prepradis u nekom programu i svedes na jedan eventualno dva stila.
Hvala na ukazanim greskama o kojima nisam ni razmisljao. A sto se tice lepljenja nalepnica, bocne nalepnice sam lepio da bih pokrio ogrebotine, zato sto ne mogu naci ovakvu boju za njega. Upravu si sto se tice lepljenja. Ne treba preterivati.

View PostJohny, on 01 March 2014 - 23:08, said:

Lijepo izgleda ,jesi sta radio oko masine ,kako ide ?

Tapatalk
Oko masine nisam radio nista specijalno. Zamenjene su rolnice i centralna opruga. Spremam se za sredjivanje masine. Mozda stavim sportski filter, vecu diznu, oprugice... Da mu dodam brzinu malo. Sada u ovakvom stanju ide lepo. Kada se vozim sam moze da razvije 60 km/h, na nizbrdici moze oko 80 km/h. Za sad je tako, videcemo koliko moze da se izvuce posle sredjivanja masine. Ja se iskreno nadam jos nekih 20-25 km/h vise. :D

#5 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 00:04

E pazi sad sto se tice boje uvek moze da se potrefi nijansa,pogotovo zivis u vecem mestu Kragujevcu,sada ima toliko farbara koje prave boje i pogodi u nijansu bukvalno. :D
Ako ti je samo prednja maska problem,ofarbas samo prednju za pocetak ako nemas love. Skines nalepnice i krenes polako. Ako hoces neke nalepnice ja mogu da ti napravim u vektorskom formatu i da ih povecavas i smanjujes koliko hoces,samo moras da mi das neke ideje koje se tebi svidjaju. :D

Koje je godiste,jer mu skinuta "sisica" sa auspuha,jer ne bi trebalo da ide samo 60 km/h. :)
Filter nti ne bi preporucio da menjas na sportski,jer sam i ja mislio da je to bolje e onda kada ti objasne ovde detaljnoshvatis zasto treba uzetii samo malosijev crveni filter i staviti ga u farbricki air box. :)
Sa vecom diznom ce ti i potrosnja biti veca. Po meni dobar remen,kvacilo,varijator i opruge za pocetak ce povecati barem 10-15 km/h.
Ako ti to bude malo lako ces da povecas na 70 cc i da pevas.

#6 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 00:09

View PostFrazier, on 02 March 2014 - 00:04, said:

E pazi sad sto se tice boje uvek moze da se potrefi nijansa,pogotovo zivis u vecem mestu Kragujevcu,sada ima toliko farbara koje prave boje i pogodi u nijansu bukvalno. :D
Ako ti je samo prednja maska problem,ofarbas samo prednju za pocetak ako nemas love. Skines nalepnice i krenes polako. Ako hoces neke nalepnice ja mogu da ti napravim u vektorskom formatu i da ih povecavas i smanjujes koliko hoces,samo moras da mi das neke ideje koje se tebi svidjaju. :D
Pa meni nije problem samo prednja maska, vec sve tri. Odakle si ti? Ne znam koje bi mu nalepnice najlepse legle. Hteo bih da izgleda kao bomba, a da ne bude pretrpan :)

View PostFrazier, on 02 March 2014 - 00:08, said:

Koje je godiste,jer mu skinuta "sisica" sa auspuha,jer ne bi trebalo da ide samo 60 km/h. :)
Filter nti ne bi preporucio da menjas na sportski,jer sam i ja mislio da je to bolje e onda kada ti objasne ovde detaljnoshvatis zasto treba uzetii samo malosijev crveni filter i staviti ga u farbricki air box. :)
Sa vecom diznom ce ti i potrosnja biti veca. Po meni dobar remen,kvacilo,varijator i opruge za pocetak ce povecati barem 10-15 km/h.
Ako ti to bude malo lako ces da povecas na 70 cc i da pevas.
Mislis da ne stavljam filter sportski? Meni se svidja zvuk koji pravi... Ne razumem sta ti je sisica? Slikacu ti sutra auspuh zato sto treba da ga rasturam nesto pa ujedno da slikam.

#7 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 02 March 2014 - 01:58

Sportski ? gljiva ona ? Bolje ti je nemoj ... dobit ces samo vecu potrosnju i taj zvuk koji ce ti dosaditi za jedno 2-3 sedmice...

i meni se svidjao zvuk pa sad trazim airbox da vratim :D

sto se tice ove 'sisice' vjerovatno je mislio na blokadu
Posted Image

ovo sto drzi u rukama je blokada .. znaci ovdje na grani (na djelu koji se kaci na cilindar) ima (ili nema) ovo suzenje (kao lijevak izgleda) .. ako ima vadi ga :D

Edited by Johny, 02 March 2014 - 01:59.

#8 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 March 2014 - 02:06

Mislio je na slepo crevo na standardnom spuhu.

#9 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:12

Nemam ja nista sto strci na auspuhu :D Skinuto je to. Mada imam kineski auspuh, nije nesto. Ne svidja mi se zvuk uopste. Snimicu vam sutra kako to izgleda

#10 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:13

View PostJohny, on 02 March 2014 - 01:58, said:

Sportski ? gljiva ona ? Bolje ti je nemoj ... dobit ces samo vecu potrosnju i taj zvuk koji ce ti dosaditi za jedno 2-3 sedmice...

i meni se svidjao zvuk pa sad trazim airbox da vratim :D

sto se tice ove 'sisice' vjerovatno je mislio na blokadu
ovo sto drzi u rukama je blokada .. znaci ovdje na grani (na djelu koji se kaci na cilindar) ima (ili nema) ovo suzenje (kao lijevak izgleda) .. ako ima vadi ga :D
Mislim da nemam to. Moram da skinem auspuh da pogledam. Hvala na informaciji

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 March 2014 - 02:15

Kakav je to kineski auspuh na piaggio-u nije mi jasno. Imas li neku sliku?

#12 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:18

Ae slikacu sutra. Mrak je sad. Ja inace kad sam dobio skuter nisam imao kompetan izduvni sistem, pa sam uzeo nesto najjeftinije privremeno

#13 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:24

A sta mislite o menjanju dizne? Da li dobijam nesto osim vece potrosnje?

#14 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 02:38

Uhhh ako je kineski auspuh onda nije cudo zasto ide 60 km/h... To moras d amenjas prvo,ulozi i pre izgleda i svega da spasis motor muke i da prodise napokon. :)
Bar je tebi lakse da nadjes auspuh nego meni. Pitao si odakle sam,ja sam iz Bg-a. Ako ti treba nesto u vezi nalepnica javise slobodno.

E sad ta sisica ti je jedna od blokada ako ti imas na tom kineskom skini pa dok ne iskombijues nesto bolje opet ce ici za nijansu brze i startnije,mada kazem vozio sma kineza nije to bas sjajno.
Filter ni slucajno,samo potrosnja ima da ode u beskraj,zvuk ce te proci kao dete zvecku posle par dana i smorices se,jer ce svi misliti da prolazi R1,a kad vide d aje skuter bice vise nego smesno. :)
Dizna ce ti samo praviti takodje potrosnju i mozda neki malo brzi protok goriva koji ti nece doneti neke performanse.

Sto se mene tice ja bih uradio ovako:
1. kais ako je za zamenu,neki Malossi(2500 din do 3000 kako gde),Dayko(2200 do 2500),Bando(2500-3000 din),Athena(1800-2200 din)... (ja imam Dayko i prezadovoljan sam)
2.drugo rolnice isto Malossi (1050 din)
3. centralna opruga Malossi (880 din),Top Performance (700-800 din),Athena (650-800 din)
4.oprugice kvacila komplet od 3 seta Malossi (1500-2000),Moto Force (800-1200)
5.ako bi menjao kvacilo ili varijator sta ti je u losijem stanju,ako je nesto u opste u losem stanju racunaj Naraku negde od 30-55 evra.
6.filter vazdugha Malossi crveni(500 do 1000),imas i fabricke filtere za po 300,400 dinara,samo nikako nemoj da uzimas pecurku jer nemas performanse za to. Ja sam isto misllio ali kad sam malo bolje procitao i pitao Marija shvatio sma sta i kako.
7.vidi bobina u kakvoj je situaciji,proveri karburator,ocisti ga da se sija kao pasija muda. :)

Za boju, vidi koliko te to kosta i sta mozes da urdadis povodom toga. Ako nemas za za farbanje i skupo ti je izguraj ovu sezonu,kadvec volis nalepnice,napravicemo nesto da to pokrije dok ga ne okrecis lepo pa poskidas sve to i stavis samo po neku koja ti bas znaci i da nije na upadljivom mestu,nego cisto zbog tebe.

Edited by Frazier, 02 March 2014 - 02:45.

#15 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:51

View PostFrazier, on 02 March 2014 - 02:38, said:

Uhhh ako je kineski auspuh onda nije cudo zasto ide 60 km/h... To moras d amenjas prvo,ulozi i pre izgleda i svega da spasis motor muke i da prodise napokon. :)
Bar je tebi lakse da nadjes auspuh nego meni. Pitao si odakle sam,ja sam iz Bg-a. Ako ti treba nesto u vezi nalepnica javise slobodno.

E sad ta sisica ti je jedna od blokada ako ti imas na tom kineskom skini pa dok ne iskombijues nesto bolje opet ce ici za nijansu brze i startnije,mada kazem vozio sma kineza nije to bas sjajno.
Filter ni slucajno,samo potrosnja ima da ode u beskraj,zvuk ce te proci kao dete zvecku posle par dana i smorices se,jer ce svi misliti da prolazi R1,a kad vide d aje skuter bice vise nego smesno. :)
Dizna ce ti samo praviti takodje potrosnju i mozda neki malo brzi protok goriva koji ti nece doneti neke performanse.

Sto se mene tice ja bih uradio ovako:
1. kais ako je za zamenu,neki Malossi(2500 din do 3000 kako gde),Dayko(2200 do 2500),Bando(2500-3000 din),Athena(1800-2200 din)... (ja imam Dayko i prezadovoljan sam)
2.drugo rolnice isto Malossi (1050 din)
3. centralna opruga Malossi (880 din),Top Performance (700-800 din),Athena (650-800 din)
4.oprugice kvacila komplet od 3 seta Malossi (1500-2000),Moto Force (800-1200)
5.ako bi menjao kvacilo ili varijator sta ti je u losijem stanju,ako je nesto u opste u losem stanju racunaj Naraku negde od 30-55 evra.
6.filter vazdugha Malossi crveni(500 do 1000),imas i fabricke filtere za po 300,400 dinara,samo nikako nemoj da uzimas pecurku jer nemas performanse za to. Ja sam isto misllio ali kad sam malo bolje procitao i pitao Marija shvatio sma sta i kako.
7.vidi bobina u kakvoj je situaciji,proveri karburator,ocisti ga da se sija kao pasija muda. :)

Za boju, vidi koliko te to kosta i sta mozes da urdadis povodom toga. Ako nemas za za farbanje i skupo ti je izguraj ovu sezonu,kadvec volis nalepnice,napravicemo nesto da to pokrije dok ga ne okrecis lepo pa poskidas sve to i stavis samo po neku koja ti bas znaci i da nije na upadljivom mestu,nego cisto zbog tebe.
Hvala ti na silnim informacijama. Moram da skupljam pare polako za sve. Ovo sve da se uradi izaslo bi oko 100-150e? Koliko cu dobiti posle toga na maximalnoj brzini, startu, potrosnji?

#16 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 02:52

Da li mogu na Piaggio-a da stavim felne od Gilere Runner?

#17 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 03:00

Bas sam gledao na Youtube-u kako idu i svi su brzi od mog :) :)

#18 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 03:51

Za pocetak bez varijatora ti treba nekih 50 e max 55 evra. Sto je vise nego ok sve sam mozes da odradis. Sa tim stvarima ces dobiti na krajnjoj brzini i na startu. Naravno gramazu rolnica naspram auspuha gadjas,sto znaci prvo i osnovno je da zamenis tog kineza pod hitno. Ako ne uzimas sve najskuplje a to ti je Malossi uglavnom :)
Moze da prodjes ovako : rolnice 800 din (Athena)+ remen 2250(Dayco)-toliko sam ga ja platio+ filter Malossi 600+ oprugice ako nadjes samo 3 da nije set od 9 komada;500 dinara to jesve=4150 dinara ili 35 evra sto je sasvim zadovoljavajuce... :)

Nacices vec neki auspuh polovan,evo okreni Andreja on je iz N.S-a ima sve od delova ceo otpad drzi. Uvek ima za Piaggio sta oces i nije skup,malo jos se cenjkas bar za postarinu da izvuces i puna kapa. :)

http://www.kupujempr...lter_id=3911645

Ovde u oglasu kliknes na link ispod imena sa desne strane i videces vec dalje.

Drugo,nemoj da bacas pare nafelne ako tvojima nista ne fali,tu ces da ustedis,a posle njih mozes da odneses na peskiranje isto za neku smesnu lovu i da izgledaju brutalno.

Edited by Frazier, 02 March 2014 - 03:54.

#19 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 04:02

Evo konkretno imas kod njega bas za Energia delove

http://www.kupujempr...filter_id=81298 :)

Evo imas i ovaj prenos npr kompletan za Piaggio ENR

http://www.kupujempr...filter_id=90884

to treba videti licno jel valja ili da ti posalje neke slike,uz opet neko cenkanje spasce to na 45,50 e. :)

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 March 2014 - 10:46

nema kineski auspuh za piaggio agregate, poslikaj da vidimo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

• Google