Jump to content

Piaggio NRG MC2 Sport series

Piaggio Nrg MC2 SportSeries Scooter Tuning Styling Mine

• This topic is locked This topic is locked
159 replies to this topic

#21 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 14:23

Na jednoj od slika se vidi da ima rezonu e sad,mozda je uzeo onu jeftinu kinesku verziju sto ima na Kupujem Prodajem od 5,6 hiljada dinara,tacnije "unknow" auspusi pa u tom smisli misli da je kineski.

#22 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 02 March 2014 - 15:39

Ja mislim da ima Bullet auspuh. :)

#23 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 02 March 2014 - 15:49

Pa ako je Bullet on nije uzrok toga da ide 60 km/h. :)
On je svakako jaci za nijansu od fabrike.
Kad sredi prenos dobice na performansama znacajno i prestace ta tuga zbog slabe kretnje ljubimca. :)

#24 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 March 2014 - 15:55

Ako je bullet onda bi trebao lepo da ide. Bullet je vrlo solidan spuh za serijale i base kitove. Slikaj ga da vidimo.

#25 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 02 March 2014 - 19:10

Bullet mi je auspuh, ali nesto ga gusi auspuh. Ne znam da l ima jos neka blokada u njemu. Moram da pogledam. Hocete da slikam auspuh da vam pokazem? On je bio oko 5 hiljada, tako nesto. Zanima me da li cu dobiti nesto menjanjem topa?

#26 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 02 March 2014 - 19:14

Ja koliko znam Bullet nije kineski,a sa menjanjem topa samo zvuk tisi ili bucniji

Edited by Apriliasr 70, 02 March 2014 - 19:15.

#27 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 March 2014 - 19:38

Na bulletu nema nikakvih blokada. Nesto drugo je u pitanju, nije auspuh.

#28 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 03 March 2014 - 01:21

Da bas tako Billet nije uopste Kinez,cak sta vise,to jedan ok auspuh sa tendencijama da jednog dana budeo kao Tecnigas,jer konstantno rade na njemu. Ako promenis top samo ces usr*ti fabricki auspuh. Nema potrebe da menjas nista,nebudi nestrpljiv promeni bre ovo za 35 evra kao sto sam ti rekao i videces razliku. To ti je minimalno ulaganje za skuter a opet si stavio sasvim solidne elemente koji ce da traju dosta kilometara i bices zadovoljniji mnogo.

#29 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 03 March 2014 - 10:38

Znaci mislite da nije do auspuha? Izvinjavam se ali nisam znao za auspuh kakav je. Mislio sam da je kineski zato sto je bio jeftin...

#30 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 03 March 2014 - 13:47

Ma nije covece,jedino ako ga nisi negde probusio od udarca ili slicno. Preorijentisi se na delove da vidis kakvi su mani se auspuha vise,od pocetka teme samo se vrtis oko toga.

#31 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 03 March 2014 - 16:30

Uredu. Sada idem da skinem blokadu jednu sa karburatora. Tacnije, onu za gas.

#32 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 03 March 2014 - 19:41

E tako polako kreni jedno pojedno da radis,pa tek na kraju se bavi jacim performansama i delovima.

#33 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 03 March 2014 - 20:36

Ocistio sam karburator skroz, produvao dizne i sredio nesto oko sauha. Izvadio sam sundjer koji mi je majstor stavio u filter, debljine oko 5cm. Stavio sam sundjer od obicnog sundjera tanko isecen... Ne gusi se i lepo vuce. Da li neko zna koja je fabricka dizna na Piaggiu?

#34 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 03 March 2014 - 21:18

Auuu pa eto zasto skuter ne ide,pa ko jos stavlja taj sunjer,to je ko zna zasta i koliko gust sundjer. :)
Mislim da je serijska 53. :)
Nemoj to da radis da budzis sundjer,nije to bas dugorocno resenje. Uzmi fabricki je 300 dinara,ili Malossi kao sto sam ti rekao,propevace vec tu skuter. :)

#35 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 03 March 2014 - 21:22

http://www.kupujempr...lter_id=5384135
Sta mislite o ovom kaisu? Meni je dizna trenutno 68, ne znam da li je menjana... Ovo sam stavio trenutno dok ne uzmem original. Nije gust sundjer uopste, privremeno samo... :)

Edited by FilipSenic, 03 March 2014 - 21:22.

#36 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 March 2014 - 21:34

View PostFilipSenic, on 03 March 2014 - 21:22, said:

http://www.kupujempr...lter_id=5384135
Sta mislite o ovom kaisu? Meni je dizna trenutno 68, ne znam da li je menjana... Ovo sam stavio trenutno dok ne uzmem original. Nije gust sundjer uopste, privremeno samo... :)
Raspasce ti se taj obicni sundjer od benzina. Vadi to napolje i kupi propisan sundjer za filter.

#37 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 March 2014 - 21:36

Ovaj remen iz oglasa sa slike je za mina duzi blok...a jbg cena sve kaze kolko vredi ...a mozda i bude dobar na serijali...

#38 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 03 March 2014 - 21:59

Kapiram da si student kao ja pa ti je verovatno stalo do svakog dinara,sto je normalno,ali postoji jedna stvar,taj remen ce da ti traje mozda 500 a mozda i 5000,sto je rizik,svaki dan kada sednes razmiljaces da li ce da te ostavi negde sto ti nije potrebno. Ja sam isto to radio,trazio sto jeftinije i profitabilnije,i setim se onda da malo googlam o svim stvarima,jer sigurno postoji neko ko je to vec probao. Ja sam iz tudjih iskustava zakljucio da je taj remen One los ,jer se zale da brzo pukne, e sad to moze da bude zbog lose stele,tj da je nekom duzi, nekom kraci (mislim na remen :))) ),pa da je pucao zbog toga. Ti dok ga narucis od tog lika iz N.S-a,platis postarinu to ti je vec 1700 dinara. Dodas jos malo i kupis Athenu koja je oko 2000,sto dinara gore dole...
Druo ovim se remenima ne zna nista,ne pise na omotu ni ko pravi ni za koje je modele...
Sundjer ja ne bi stavio ni na sekund iskreno,pre bih vozio prazan airbox do prodavnice i kupio odgovarajuci. Opet kazem ti znam da je lova problem,ali 300 dinara se nadje.

Jel si rasklapao karb ili samo cistio onako koliko moze spolja?

#39 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 04 March 2014 - 00:37

View PostFrazier, on 03 March 2014 - 21:59, said:

Kapiram da si student kao ja pa ti je verovatno stalo do svakog dinara,sto je normalno,ali postoji jedna stvar,taj remen ce da ti traje mozda 500 a mozda i 5000,sto je rizik,svaki dan kada sednes razmiljaces da li ce da te ostavi negde sto ti nije potrebno. Ja sam isto to radio,trazio sto jeftinije i profitabilnije,i setim se onda da malo googlam o svim stvarima,jer sigurno postoji neko ko je to vec probao. Ja sam iz tudjih iskustava zakljucio da je taj remen One los ,jer se zale da brzo pukne, e sad to moze da bude zbog lose stele,tj da je nekom duzi, nekom kraci (mislim na remen :))) ),pa da je pucao zbog toga. Ti dok ga narucis od tog lika iz N.S-a,platis postarinu to ti je vec 1700 dinara. Dodas jos malo i kupis Athenu koja je oko 2000,sto dinara gore dole...
Druo ovim se remenima ne zna nista,ne pise na omotu ni ko pravi ni za koje je modele...
Sundjer ja ne bi stavio ni na sekund iskreno,pre bih vozio prazan airbox do prodavnice i kupio odgovarajuci. Opet kazem ti znam da je lova problem,ali 300 dinara se nadje.

Jel si rasklapao karb ili samo cistio onako koliko moze spolja?
Pa ja gledam da prodjem jeftinije zato sto i ne vozim mnogo skuter, tu po lokalu samo i to retko kad. Sad krece lepo vreme pa cu mozda malo vise. To sam hteo da cujem od vas kakav je da se ne zajebem, nemam nesto puno para ali je bolje, sto ti kazes, da dodam jos 300-400 din i da kupim kvalitetniji. Rasklapao sam karburator skroz, cistio sam ga sa Axel-om, cetkicom za zube, stapicima za usi... Sad se sija. Malo je duze verglao posle toga ali to je mozda zato sto sam ga citio. Sad pali kao mina. Drago mi je sto sam se prijavio na ovaj forum, zao mi je samo sto nisam pre. Nikad nije kasno :)

#40 FilipSenic

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimPiaggio

Posted 04 March 2014 - 00:38

Inace, meni je dizna na skuteru 68, ali ja to nista nisam dirao. Ne znam da li da vracam na fabricku 50 i nesto ili da teram sa ovom?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users