Jump to content

Boost Bottle

66 replies to this topic

#21 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 13 December 2011 - 06:38

jedino ako je preradjen na karburator

#22 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 07 February 2013 - 17:53

Ima 174 snimaka tako da verujem da ce svako da nadje sta ga zanima... Izgleda da je kanal povezan sa http://www.twostroke.se

Jel moze neko da mi objasni sta je ovo ? i cemu sluzi ? :Ghelyon:

Edited by Elyseo, 07 February 2013 - 17:57.

#23 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 February 2013 - 18:02

http://wikiscootia.w...om/boost-bottle

#24 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 28 April 2014 - 11:18

Ja sa ovim kalkulatorom se svadjam najgore,Treba mi proracun za 70 cc i nesto razmisljam ako je 1ml=1cm3 onda boca za potpritisak treba da je malo manje zapremine od 70 ml.zbog creva koje treba staviti od boce do Y racve.Sto znaci da cu da uzmem spric od 20 ml i sipam gorivo u bocu i da vidim koliko ce stati u samu bocu,ako stane manje od 70ml onda je lako izracunati duzinu creva sipanjem tecnosti mereno u mililitrima.Ako neko ima jednostavniji nacin daj te....

#25 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 28 April 2014 - 14:01

Zapreminu boce ne mozes menjati, a ni duzinu creva posto mora da bude odgovarajuca. Bolje da ukupna zapremina bude malo veca nego da se poremeti rezonantna duzina, a i inace ima jos jedna teorija po kojoj boca sa crevima mora da ima 10% vecu zapreminu.

Ja ne shvatam sta ce mu uopste to trece crevo do slavine kad je svugde po teoriji prikazano bez njega. Ako se boca prikljucuje na fabricki vakum pipak na karburatoru, onda to nije 4 ili 6mm kao po proracunu, vec 2-3mm sto opet nije pun kapacitet. U tom slucaju vise ima ulogu da pegla pritisak, nego da puni karter.

#26 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 14:11

Nisi skapirao sta hocu...zapremina boce sigurno nije promenjiva nego treba videti spricom koliko u nju tecnosti staje i probati tako odrediti duzinu creva od boce do karburatora ili prirubnice u mom slucaju imam mogucnost da je prikacim direktno na prirubnicu jer imam dva izvoda na njoj.Jedno za vakum drugi za ulje..E na taj od ulja bi okacio bocu za podpritisak

#27 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 14:37

Ja se upravo vratih iz radionice i mamtematika je jasna...u bocu za potpritisak projektovanu za 70cc staje 63-64 ml tecnosti dok ostalih 6-7 ml otpada na crevo..sad treba uzeti providno crevo duzine jedno 30 cm,zapusiti na jednom kraju i sipati 6-7ml tecnosti.Gde bude dosla visina tecnosti u crevu tu ga oseces i to ti je potrebna duzina creva za bocu za podpritisak i stvar resena.

#28 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 14:44

Ovakav smestaj bi trebao da bude idealan...ajd radi pa da vidim dal i ja da napravim jednu :D

Posted Image

#29 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 14:54

View Postcvele, on 28 April 2014 - 14:44, said:

Posted Image

Evo vidi se i na slici da se praksa pokazala tacnom..Ni ovo crevo na slici nije duze od 15cm a ni veceg precnika od 6mm.Duzina creva ce ce biti relativna samo u odnosu na sam precnik creva.Uze crevo-veca duzina,sire crevo-manja duzina.I da ne zaboraim bitnu stvar,na duzinu creva treba dodati duzinu sisica sa boce i prirubnice ili karburatora

Isto bi je i ja ovako namontirao

Edited by Plamenni, 28 April 2014 - 15:06.

#30 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 15:11

View PostPlamenni, on 28 April 2014 - 14:37, said:

Ja se upravo vratih iz radionice i mamtematika je jasna...u bocu za potpritisak projektovanu za 70cc staje 63-64 ml tecnosti dok ostalih 6-7 ml otpada na crevo..sad treba uzeti providno crevo duzine jedno 30 cm,zapusiti na jednom kraju i sipati 6-7ml tecnosti.Gde bude dosla visina tecnosti u crevu tu ga oseces i to ti je potrebna duzina creva za bocu za podpritisak i stvar resena.
Posto imas orginalnu bocu znaci da na zapreminu creva otpada oko 10% ukupne zapremine [ boca + crevo ] i to je to ...duzinu creva ce odrediti zapremina...

#31 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 15:14

View Postcvele, on 28 April 2014 - 15:11, said:

Posto imas orginalnu bocu znaci da na zapreminu creva otpada oko 10% ukupne zapremine [ boca + crevo ] i to je to ...duzinu creva ce odrediti zapremina...

Upravo tako,duzinu creva diktira direktno zapremina tecnosti koja ce stati u crevo

#32 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 15:20

I na kraju smo dosli do konacne formule:

10% ukupne zapremine otpada na crevo sto znaci da za 70 cc iznosi 7 ml a za 50 cc 5ml

Na 70 cc i bocom za taj cilindar 7ml benzina sipamo u crevo i dobijamo duzinu creva tamo gde se visina tecnosti zaustavi u crevu plus dodajemo duzinu sisica sa boce i prirubnice ili karburatora i to je to

#33 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 28 April 2014 - 15:21

Ne bih bas rekao da zapremina diktira duzinu creva zato sto se onda i rezonantni obrtaji menjaju. Posle probajte sa razlicitim duzinama da vidite da li ima razlike.

#34 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 April 2014 - 15:30

View Posttuningfanatic, on 28 April 2014 - 15:21, said:

Ne bih bas rekao da zapremina diktira duzinu creva zato sto se onda i rezonantni obrtaji menjaju. Posle probajte sa razlicitim duzinama da vidite da li ima razlike.

Ja cu ici ovom mojom teorijom za sada jer da bi boca radila treba da ima istu zapreminu kao i cilindar,a merenjem smo to i dokazali da se duzinom creva nadoknadi 10% zapremine boce kojih nedostaje.Ne kapiram kakve veze ima boca i obrtaji,mozda sam glup malo za to pa bi voleo neko da mi pojasni,osim sto je uloga boce da pokupi to pljuvanje na obrtajima van rezone,jer u rezoni mi to i ne treba

#35 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 April 2014 - 19:25

Svaka cast na temi, ali osobno mislim da boost bottle daje premalo (ili gotovo nista) u odnosu na komplikacije oko nje. Smatram da je to izmisljanje tople vode, a vi me sad razuvjerite :D

#36 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 28 April 2014 - 19:31

od cega ste ih vi radili ima ko kakve slike rada ili tako ako imaju negdi slike upustia bi se i ja u prizvodnju

#37 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 19:33

A jbm li ga....treba probati home-made varijantu jer skoro nista ne kosta... :D A evo jedne "kvalitetne" rasprave gde lik kaze da je bilo i dobitka+neki ,valjda, ruski text gde je BAS testirano dva skutera....

http://www.mycity.rs...-et-Contra.html

#38 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 19:34

View Postneos123, on 28 April 2014 - 19:31, said:

od cega ste ih vi radili ima ko kakve slike rada ili tako ako imaju negdi slike upustia bi se i ja u prizvodnju

http://49ccscoot.pro....com/thread/370

#39 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 28 April 2014 - 19:39

View Postcvele, on 28 April 2014 - 19:34, said:

bome se ne pari bas tesko samo bi trebalo onda izracunat preko zapremnine da sa crijevima bude ukupno 77 mL ako sam skuzio

#40 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 19:42

View Postneos123, on 28 April 2014 - 19:39, said:

bome se ne pari bas tesko samo bi trebalo onda izracunat preko zapremnine da sa crijevima bude ukupno 77 mL ako sam skuzio
Ne,ovaj lik ima cilindar vece kubikaze pa je i boost vece zapremine...za nase "proste' 70-ice ti treba zapremina boce i creva od oko 70ccm...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users