Jump to content

Keeway F-act 50

keeway f-act fact

• This topic is locked This topic is locked
227 replies to this topic

#41 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 April 2014 - 15:50

Slazem se sa Cveletom mozda je bolje da si uzeo neki kit od 70ccm,al ne sumljam da ce doc i na njega red :P

#42 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • MestoBijeljina/Novi Sad
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 30 April 2014 - 15:57

Polako polako sto kaze Lauda prvo da se potkujem tehnicki.. A posle drugi dijelovi i stelovanja i cudesa. Sad cu malo da proucim Alienovu temu da vidim sta je on cackao.. Lepo mu ide masina, neki dan na skupu..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

#43 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 01 May 2014 - 23:13

Ljuudii moji, danas sam praznik rada proveo radno. Kao sto sam rekao, stavio sam ventvar novi, cdi i mali obrtomer.. i krenuo da testiram skuter..

Prvo sam vozio sa 3x6gr+3x9gr rolnicama.. ubrzanje na 7300 obrtaja.. pa mi se to ucinilo malo..

Skinem sve, stavim 6x6gr, sklopim sve.. krenem u test voznju, ubrzanje drzi na 7900 i posle do 8300 i nema vise gasa :s (voznja je trajala nekih 3-4 min na punom gasu)
Okrenem se, zavrnem pun gas, nakon 3 minuta punog gasa samo se ugasi.. Nista mi nije jasno :S.. Probam na kurblu, ni da mrdne, nesto je zakovalo :S. A u pm, kontam havarija neka :s..

Kontam gledam kud cu sta cu, odvrnem svecicu da vidim da nije dole sta..
evo slikao sam svecicu(po meni boja nije losa)

Attached File  10303168_10202703790850712_3764807919670081255_n.jpg   62.17K   48 downloads

Sacekam par minuta, razmisljam.. ponovo zakurblam skoro pa normalno se kurbla, nijansu teze nego pre "havarije"..

Doguram ga kuci, naspem koju kap ulja u cilindar i zakurblam ide fino.. Stavim svecicu, upali iz 2..

Tu pocnem da sumnjam na uljnu pumpu.. Pustim gorivo iz rezervoara i iz karba, naspem mesavinu, zavrnem svecicu, upalim i nema nikakvog zveckanja lupanja i slicno..

E sad sumnjao sam i na svecicu da je pretopla pa da je zalepio ali ne bi trebalo jer je model DENSO W27ES, poprilicno hladna.

Smesa isto mislim da je dobra, po boji svecice a i lepo radi tj radio je :(..

Dizna je 60ka, fabricki airbox lulica 12 ..

Pa sad da cujem vasa misljenja o ovome, sta mi je ciniti..

Inace sad kad sam nasuo mesavinu, skuter pali fino, prima gas, ne lupa.. Nisam ga vozao, samo probao u mestu..
Sta su vasi saveti?? Sta mi je ciniti?

#44 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 01 May 2014 - 23:31

svecica je ok , izbacuj tu uljnu pumpu obavezno , kod kineza je to velika boljka ,,,,

provozaj ga sad pa ces znati sve

#45 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 01 May 2014 - 23:33

Ja sam mu savjetovao da, ako je vec siguran da je zalijepio, da skine cilindar i pogleda kolika je steta.

Sent from my Sony Xperia ZR (C5503) using Tapatalk

#46 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 May 2014 - 23:34

Jbg karb ti "ustrojen" malom diznom i tesnom lulicom a imas rezu....to ne ide jedno sa drugim nikako...menjaj diznu [ 65-68 ] u karbu i turaj 14mm lulicu...
Kolko god da svecica izgleda lepo moguce da je "lepio" ...kad se malo prohladio -sve normalno...al i nije bas...

#47 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 01 May 2014 - 23:37

Narucene su dizne od 64 do 70.. Pa cu siriti lulicu..
Da sam ja znao za ovo ne bi ja njega forsirao al do sad sve normalno.. Pun gas sam vozio po 10 min nije nikad nista. Jedino danas lakse rolne, veci obrtaji pa da je tu se isforsirao ili uljna da je riknula pa mi jebala kevu :(

#48 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 May 2014 - 23:54

Nije uljna garant...samo se pregrejao zbog duze voznje na full gasu...

#49 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 02 May 2014 - 00:07

Vec sam je eliminisao :).. Aa sta savetujes protiv pregrevanja.. Sta ce onda biti na leto kad bude +40.:s

#50 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 May 2014 - 00:09

View PostmiXereto, on 02 May 2014 - 00:07, said:

Aa sta savetujes protiv pregrevanja.. Sta ce onda biti na leto kad bude +40.:s

Oversize ventilator,usmerivac-usisnik, i dobro nastelovan karb...on je tu i najvazniji jer se pored vazduha cilindar hladi i smesom...
edit- za sve ove godine kolko se igram tuningom nijednom mi se cilindar nije pregrejao ni lepio...mozda i zato sto
ipak vozim 95% u gradu gde nema mnogo "przenja'' na full gasu ali i zato sto sam uvek pazio da karb bude nastelovan blizu idealnog...a to u toku godine znaci -stalno po malo ...

#51 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 02 May 2014 - 00:37

stavi 68 diznu i lulici 14

#52 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 03 May 2014 - 16:53

Definitvno mala dizna kao sto Cvele kaze,prosiri lulicu i stavi negdje oko 68-70 diznu jbg sam ces vidit..Po ovome gore sto si napisao izlgeda da ti je lepio,skini cilindar i provjeri cas posla....

#53 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2014 - 17:41

View PostDRAGANCE, on 02 May 2014 - 00:37, said:

stavi 68 diznu i lulici 14
:)

#54 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 06 May 2014 - 11:34

Dizne su porucene pa kad stignu cackacemo karb i lulicu.

Druga stvar, videh kod Laude u temi, kompatibilnosti kvacila i zvona. Elem imam povoljno da kupim komplet polutke, lamelu i zvono od italjet formule. Te polutke su linearne koliko sam cuo i mogu da se napasuju na keeway a sad vidim da odgovara i lamela i zvono. Pa ima li ko iskustva sa tim "oversize" polutkama. Poz

#55 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 06 May 2014 - 21:47

Polutke odgovaraju ako su 123mm i linearne naravno...

#56 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 07 May 2014 - 17:31

Ljudi opet ja, ne mogu da spavam otkako mi je skut stao.. Dizne cekam ko ozeblo sunce :).

Al sad citam ALIEN-ovu temu, i vidim da mu se ovaj PRC kit od 70cc pokazak ekstra a moze se nabaviti sa sitne pare cca 3500din sve u fulu (cilindar klip glava dihtunzi iglicasti)..

Ja sam na svom skutu pre nekih 1000km promenio lezajeve radilice, semeringe i menjao sam i klinjacu.. stavio sam http://www.motobikes...s/TR6004001.JPG ovu Top Racing ali nakon montaze
uvideo sam da je ova top racing duplo tanja od fabricke i sad se pribojavam solucije da idem na 70cc da ne bi to vrisnulo pa sta sam uradio :s..

Neko vase misljenje, i sta me jos ocekuje ako planiram ici na 70cc? Da li ova kopija mikunija moze da "napoji" taj cilindar??

#57 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 May 2014 - 19:19

Zavisi na koji cilindar od 70cc misliš ići, ako misliš na taj kineski kao Mišin mislim da bi radilica trebala da drži bez problema...
Takođe što se tiče karburatora ako imaš 16mm difuzor, moguće je uštelovati ga da radi dobro na 70cc base kitu...Mario je vozio mikuni 16mm na Airsal 70cc cilindru pa govorim poučen time...

#58 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • VozimSprint Exactly

Posted 07 May 2014 - 20:30

Ako planiras neki base kit moze ostat serijska radilica,sto se karba tice ja vozim sa tim na 70ccm base cilindar...

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 May 2014 - 10:09

najbolje da omah nabaviš dizne koje će trebati za taj kit od 70cc, a ne tu sad čekaš do avgusta 64-ku, pa posle do novembra 72-ku, i onda sledeće sezone skontaš da cilindar ide sa 80... :)

evo nek ti Alien proda jedan svoj, on svakako ima tri komada u šteku, dizne moraš imati celo pakovanje ako misliš da nešto "šarafiš", obzirom da ste ti i kolega Lauda u sličnim vodama, dosta će vam biti jedno pakovanje pa podelite kintu...;)

#60 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 08 May 2014 - 10:14

Hahahah znam znam mario.. Sad sam vec narucio ove manje, igracu se malo sa stelovanjem.. Pa vrv sledece godine kad skupim nesto para na kamaru uzece se i kit.
Ma ne moram cimati Aliena, ima na kupujemprodajem dosta toga sad i povoljno. Aa dizne vece imaju u motobox a nisu ni skupe. Za ove manje mi je bio problem ;).

Aa sta mislis za ovu top racing klipnjacu, dal ce izdrzat taj prc kit od 70cc??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users