Jump to content

Sprint Eagle - by RuCZ

280 replies to this topic

#1 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 21 April 2014 - 19:38

Pozdrav svima. Pošto sam se ja predstavio red je da predstavim mašinu. Reč je o Sprint Eagle-u 2013. godište. Kupio sam ga novog kod nas u Rumi. Evo kako je izgledao kad je došao u moje vlasništvo:

Attached Files

#2 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 21 April 2014 - 19:57

Posle nekog vremena sam mu poskidao fabričke nalepnice i malo ga prilagodio svom ukusu. To je izgledalo ovako nekako: Što se tiče motora nisam imao nekih većih problema. Pre 2 meseca je promenjena vakum slavina i sijalica prednjeg fara. Odradio sam prva dva redovna servisa, ali mi majstor nije ulivao poverenje pa sam ga zaobišao. Poznanik iz Zrenjanina mi je na skuter ugradio Tehnigas Trek, Top Performance varijator, promenio ležajeve radilice, igličasti ležaj, kajiš, rolnice, oprugice kvacila, klip, olakšao kvačilo i ubacio drugu centralnu oprugu kvačila.Klip je bio u lošem stanju. Šta se desilo ne znam, ali slike sve govore. Ima tu još ponešto da se napiše pa ću pisati čim stignem. Imam neke planove za čega će mi trebati vaša pomoć. Nešto ne uspevam najbolje da ubacim slike u post, ali valjda ćete se snaći.

Attached Files

#3 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 21 April 2014 - 21:03

Lep je eagle,da te dugo sluzi :0takoje:

#4 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 22 April 2014 - 00:56

Што си мењао лежајеве, па нов је мотор, може да превали 20 хиљада на кеца. Купио си нов цилиндар?

#5 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 22 April 2014 - 10:20

Lezajevi nisu bas bili u najboljem stanju pa kad je sve radjeno onda su i oni zamenjeni. Taj fabricki cilindar je idalje na njemu samo je ispoliran ili kako se to vec kaze.

#6 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 22 April 2014 - 10:57

Što se tiče motora, nisam imao većih problema sem vakum slavine koja je svoje odradila pa je zamenjena i sijalice prednjeg fara. Nisam imao poverenja u uljnu pumpu pa je ona blokirana i sad sam pravim mešavinu. Kada mi je majstor menjao vakum slavinu hteo sam da stavi jače oprugice kvačila, ali je on rekao da će mi naštelovati prenos. Kad sam uzeo motor posle tog štelovanja kretao je malo bolje (bio je startniji), ali krajnja brzina je osta manja i nekako vrišti kad pređe 50 km/h. Mislim da su mu rolnice lake pa prevrtava? Takođe, dešava mi se da kad stanem na semaforu i kad dam gas da krenem neće da primi gas pa moram ponovo da dam gas i onda povuče normalno. Ne znam šta je u pitanju. Ovih dana treba drugar da naleti do mene pa da naštelujemo prenos. Uzeo sam neke nalepnice pa treba malo da ga ukrasim i da namontiram str8 podizač amortizera i nosač tablice koji sam pravi sa matorim prošle godine, a sad sam ga farbao.

#7 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 18:55

Pozdav svima. Evo ovako, motor je malo doteran. Namešten je podizač amotrizera i nosač tablice. Slike ću ubaciti čim budem slikao jer imam neke ali nisu baš nešto. Skinuo sam mu centralnu nogaru. Sto se tiče mašine stavljene su mu malo teže rolnice (5g) i motor lepo ide, mnogo bolje nego pre. Sad ima u planu prelazak na 70 ccm. Uzeo sam kineski kit 70 ccm, Top performance kvačilo i korpu, Top racing klipnjaču, SKF C4 ležajeve, malossi red sponge, athena lamelice, naraku nelimitirani CDI, karburator TNT 19mm.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Još čekam da pristigne produženi prenos (Top racing - sekundar 21%). Imam u planu kupovinu novih guma pošto su na njemu još uvek one kineske. Hteo sam da napravim jedan osrednji setup za gradsku vožnju. Nije mi bitno da skuter ide 100 km/h već da ima fino ubrzanje i da ima snage. Zanima me koliko je u ovoj postavci neophodno da uzmem remenicu sa linearnim kanalima? Još jedna stvar koja je bitna za mene je da li da pređem na full sintetiku jer trenutno koristim Ipon polusintetiku? Hvala unapred.

#8 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2014 - 19:18

Imaces odlican gradski seutp :) al sto ne izvadi taj kit da ga vidimo od kojih je...ima svakakvih...
Linearna polutka posle stavljanja kita i produzenja je "must have'' na minarelli i PRC blokovima...ostani na polusint jer ti sintetika jednostavno ne treba..cisto bacanje para i stvaranje taloga ...

#9 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 20:46

Slikaću prvom prilikom, sad sam na odmoru pa kad se vratim kući :) Odlično, pošto sam nedavno kupio 2l Ipon polusintetike pa mi sve žao da to ostane na polici u garaži :joks: Hvala na savetima :D Sad mi ostaje da vidim gde naći linearnu polutku.

#10 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2014 - 21:54

Sad mi ostaje da vidim gde naći linearnu polutku.
Idi na polovnu jer je cena bar duplo manja od nove a radi poso isto ko i nova...ako jos naletis na neku tipa morini 123mm uboo si premiju...a prati i nase oglase jer cu MOZDA i ja da dam uskoro oglas za jednu ... :)

#11 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 21:58

Ok, hvala :)

#12 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 July 2014 - 23:11

Taj kit ako mozas vrati prodavcu uz obrazlozenje da ti ne pase. Predstavljen je u temi o cilindrima. Imao sam ga pa sam ga se resio. Poslusaj me i vrati ga pa nabavi onog shenga kao sto Misa Alien ima.

#13 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2014 - 23:13

Eto Nesa ga prepoznao po kutiji...probaj da ga vratis jbg jer je stvarno los...

#14 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 23:14

Baš sam sad čitao u tvojoj temi o njemu. Moram videti šta ću sa njim dok ne dođe vreme za ugradnju. Jel sa njim neću dobiti ništa?

#15 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 July 2014 - 23:21

Vidi, taj cilindar je neka propala kopija nekog jaceg cilindra sa rotax izduvom. Zbog toga ima veliku povrsinu izduva i radi na previsokim obrtajima za jedan gusani cilindar a pritom snaga je mala. Realno moze da se dobije oko 7-8ks na radilici ali treba jak auspuh (skup) sa rezonancom na visljim obrtajima. Ja sam ga se resio sto i tebi preporucujem.

#16 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 23:23

Ok, hvala ti na obaveštenju. Probaću da ga zamenim ili da ga se rešim. Sva sreća pa nije bio skup. Hvala još jednom.

#17 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 July 2014 - 23:24

Lose su ga odradili kinezi.Gledam gore imas fin spisak dijelova,a uzeo kineski kit.Zasto nisi onda malo secekao i uzeo neki base malo kvalitetniji tipa dr evo,trophy,malossi sport i ostale...Npr. Dr evo ti je 120e i moze te dugo,dugo sluzit ako ga razradis i nastelujes kako treba.

#18 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 23:27

Sad baš razmišljam o tome. Ti si mi to već predlagao, ali sam mislio da probam sa kinom pa ako mi se svidi onda da uzmem neki bolji. Moram videti šta dalje, ali izgleda da će tako i biti. Da tražim dr.evo ili top performance tropy?

#19 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 July 2014 - 23:30

Ja vozim top performance trophy,dobar je cilindar zadovoljan sam sa njim...dr evo je isti kao trophy samo sto je jeftini...Tako da moj prijedlog ide za dr evo.

Edited by Stefan p, 30 July 2014 - 23:30.

#20 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 30 July 2014 - 23:32

Ok, hvala na pomoći. Sad ću pogledati šta ima u ponudi i hoću moći ovaj da zamenim.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users