Jump to content

Problem sa cokom na kaburatoru

26 replies to this topic

#1 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 15:36

Poštovani imam jedan problem sa genericom xor koji nikako ne uspjevam riješiti, nikako ne uspjevan narikrati ler gas. Danas sam po uputama iz dijela sve o karburatorima rastavio, oprao i ponovo sastavio mikunijev karburator 44/235. Sve dizne su bile ciste i čine mi se ispravne, jedino je bio problem barem po uputama sa videa unutarnji "plovak" kada sam okrenuo karburator u tom položaju nije bio paralelan sa karburatorom nego je bio skroz prema dolje te sam onda po uputama sa videa podigao limic na koji nasjeda ona donja "dizna" i sada plovak stoji paralelno sa rubom karburatora međutim kada sam sve sastavio i spojio nazat skuter neće upaliti. Seraf za smjesu sam nariktao na 1,5 okretaj a ler gas sam otprilike nariktao međutim ništa. Ima li netko.ideju šta bi mogao.biti problem. ovako sada plovak stoji kada je okrenut karburator. problem.Attached File  uploadfromtaptalk1398170603718.jpg   45.3K   31 downloads

Sent from my HTC One using Tapatalk

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 15:39

A cok jel radi ??

#3 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 15:40

Kako provjeriti, nisam ništa prckao po coku niti sam ga iskreo gledao.

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 15:45

View Postivankarlovac, on 22 April 2014 - 15:40, said:

Kako provjeriti, nisam ništa prckao po coku niti sam ga iskreo gledao.

Skini ga sa karba i ostavi prikljucenog na kabl za napajanje strujom,daj kontakt za paljenje i posmatraj dal izlazi iglica...

#5 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 15:46

Ok probati ću i javim rezultat

#6 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 15:53

I jos nesto- lonce u karbu posle radova na njemu nema gorivo i treba vremena da vakuum pumpa napuni isto pa je bolje prvo navuci gorivo tako sto uzmes crevo za vakum i ustima povuces vazduh pa sacekas da protok kroz filter goriva stane [ ako ga imas] ..inace je 10-15sek dovoljno drzati da se karb napuni gorivom...i jos samo da nisi preterao sa savijanjem limica na plovku-vidi u kom polozaju zatvara iglicasti ventila ,znaci opet crevo u usta prikaceno na dovod goriva,karb u hor. polozaju [ onako kako stoji na prirubnici] pa lagano podizes plovak da vidis u kom polozaju zatvara dovod goriva...

#7 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 16:24

Provjerio cok i iglica ne izlazi ostaje u istom položaju Attached File  uploadfromtaptalk1398173578385.jpg   40.64K   26 downloads sada ću opet skinuti karburator i vidjeti da li ima u njemu benzina pa javim. Da li da probam cok spojiti na akumlator direktno da vidim jel on ne valja ili je problem u instalaciji?

#8 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 17:19

Spoji direktno na akomulator,tako ces da budes siguran dal je cok "gotov'....

#9 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 17:35

Spojio i stoji tako držao sam cca minutu ne izvlači se van izgleda da je cok crkao. Ako je cok skroz izvučen da li bi skuter trebao upaliti? I kako napraviti da je cok manualni dok ne nabavim ispravan

#10 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 17:42

Ma skuter mora da upali bez obzira na ispravnost coka...uspricaj mu malo goriva kroz otvor za svecicu ili dok verglas zapusi na kratko lulicu na airboxu...al prvo navuci benzin u karb ko sto sam ti objasnio...Valja li ti svecica-baca li varnicu ?? Rucni cok za tvoj karb postoji al se tesko nabavlja...

#11 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 22 April 2014 - 18:15

Evo skuter upalio malo je verglao duže ali je upalio , vratio sam malo unutarnji plovak u prvobitno stanje. Ler gas skoro pa nikako da nastelam radi na leru ali kako koji puta evo sada radi savršeno. Otpeljat ću ga nekom majstoru da postela smjesu i ler gas. Sada jedino nisam siguran da li da kupim cok ili da vidim kako će upaliti hladan pa ako neće paliti hladan onda kupiti ili cijeli karburator ili cok. Da li na njega paše sa nekog drugog skutera karburator ili mora biti baš mikuni jer takav novi u hrvatskoj kosta cca 75 eura. A vidim da ima i nekvih BGM PRO PHBN 17,5 za Minarelli 50ccm - VP: 23mm za cca 40 eura. Mislim da bi taj trebao pasati jer je ovo kopija minarelli motora.

#12 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 21:58

Mozes da mu stavis SVAKI karb koji odgovara za minarelli...probaj prvo da nadjes samo cok jer je taj mikuni odlican karb...cak i bolji od pojedinih modela dellorta 17.5 i njegovih kopija...

#13 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 28 April 2014 - 12:53

Da li bi pasao ovaj čok na moj mikuni karburator http://www.mojskuter...mart&Itemid=142

#14 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 28 April 2014 - 17:30

Ne moze sauh od dellorta,mikuni imaju taj jedinstven model sauha i ne odgovara im ni jedan drugi..Zbog tog sauha mnogi su se odrekli tako dobrog karburatora jer mu je cena 30e i totalno odbija svakog od kupovine sauha za taj karb.Za te pare ima polovan dell 17.5

#15 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 April 2014 - 21:57

http://www.scooter-c...ASER_ERSATZVM20
I to je za kopije...al mislim da odgovara i za orginal....samo cena :D

#16 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 30 April 2014 - 17:15

Zvao sam jucer zastupnika za generic u hrvatskoj čok je kod njih cca 31 euro, ali pošto nisam stručnja necu ga kupovati dok ne otpeljam skuter kod servisera pa ću onda vidjeti jer nema šanse da trenutno upali kada je hladan. Bio sam očistio karburator propuhao sa kompresorom sve dizne u njemu i sve nazat vratio. Upalio je jedva ai nikako nisam uspio poštelati da radi na leru, vijak za smjesu je otvoren 1.5 krugova bio sam vijak za ler gas otvorio maximalno u smjeru azaljke na satu jer po uputama kaž da se tako povečavaju obrtaji međutim neuspješno kada je bio zagrijan radio je donekle mirno ali čim se ohladio opet ništa. Čok je kao šta sam na slikama pokazao skroz vani i kada je uključen na struju i kada ga pustim da se ohladi uvjek je isto. Karike je bio bivši srviser majstor promjenio barem on tako kaže. Trenutno čekam da mi dođu okopi sa lakiranja pa onda ide kod drugog majstora pa ćemo vidjeti. Hvala Vam svima na savjetima više ne znam šta bi u samsvoj majstor radu napravo da radi tj. proradi

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 April 2014 - 17:26

Siguran si da se iglica Cok-a nije pomerila ni posle 2min prikljucenog direktno na zdrav akumulator ?

#18 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 30 April 2014 - 17:28

View PostMario, on 30 April 2014 - 17:26, said:

Siguran si da se iglica Cok-a nije pomerila ni posle 2min prikljucenog direktno na zdrav akumulator ?

Toliko nisam držao na akumulatoru, Budem popodne ponovo izvadio čok te ga ponovo prikopčao na akumulator i sve posnimio i izmjero koliko ako uopće izađe van pa javim rezultat.

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 01 May 2014 - 01:16

Treba mu vremena stavi pored papir i obelezi gde je vrh iglice ili lončića pa okači na pun akumulator bar 2min

Onaj snimak sto je Cvele postavio je 10x ubrzan

#20 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 02 May 2014 - 19:40

Evo danas sam uhvati vremena da isprobam cok na akumulatoru. Kada je hladan izvučen je 13 mm mjereno od baze do dijela na koji je metnuta iglica. Nakon više od 2 minute mjerenje pokazuje 14mm znači izvukla se igla 1 mm. Meni kao laiku ovo je malo ili moj cok se ne vraća na početno stanje tj. Čini mi se da je konstantno otvoren. Attached File  uploadfromtaptalk1399049457188.jpg   34.25K   21 downloads ovo je slika poslije kada je bio prikopcan na akumulator.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users