Jump to content

Problem sa cokom na kaburatoru

26 replies to this topic

#21 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 02 May 2014 - 21:02

View Postivankarlovac, on 02 May 2014 - 19:40, said:

Evo danas sam uhvati vremena da isprobam cok na akumulatoru. Kada je hladan izvučen je 13 mm mjereno od baze do dijela na koji je metnuta iglica. Nakon više od 2 minute mjerenje pokazuje 14mm znači izvukla se igla 1 mm. Meni kao laiku ovo je malo ili moj cok se ne vraća na početno stanje tj. Čini mi se da je konstantno otvoren. Attachment uploadfromtaptalk1399049457188.jpg ovo je slika poslije kada je bio prikopcan na akumulator.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Definitivno je mrtav..trebao bi posle par minuta spojen na akomulator da izgura iglicu oko 5mm i nakon par minuta ponovo da je vrati..Ti sad proceni sam sta ti se vise isplati,da kupis polovan dell 17,5 ili nov sauh..Za dellorta imas kineski sauh po ceni do 10e max.bar je kod nas tako a moze i rucni da mu se stavi dok kod tog mikunija ja nisam video verziju rucnog sauha

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2014 - 02:08

Iz tvog merenja stičem utisak kao da se nikada ne vraća u prvobitni .položaj, kao da je 13 mm uvej isključen i da zato samo 1mm izadje jer nema dobar početni položaj.. Onda ima logike da čok ne radi....

#23 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 03 May 2014 - 02:14

Ako je bas zapelo do coka onda se moze uzeti taj pokvareni i preraditi u rucni cok, sa malo zivaca i vremena, da bude kao privremeno rjesenje...?

Edit: I meni je riknuo prije 2 godine ali nisam imao vremena da se zezam oko njega pa sam uzeo nov u motobikeu za 3200 din ako se ne varam, nije jeftino ali evo za sada radi posao :)

Edited by Lauda, 03 May 2014 - 02:16.

#24 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 04 May 2014 - 09:25

Uspio sam naći polovan čok sada čekam da dođe. Ali sada sam malo googlao i vidim da postoje setovi za reparaciju karburatora. Mene sada zanima pošto ne mogu naći koji je ovo model mikunija piše na njemu 16-5684 235 44 i još piše IIF-45. Kao šta sam napisao u početnom postu kada sam čistio karburator sa uputama sa stranice za mikunija u onom videu govore da kada je karburator okrenut obrnuto i skinuta mu je čašica da plovak tj. Float mora stajati paralelno sa donjom bazom. nešto ovako http://www.zaslike.c...f9g6zqxxyb4.jpg na karburatoru kada sam ga otvorio plovak je u tom položaju stajao skroz dolje. da li je netko prije mene prčkao po plovku zaista ne znam. Pa sam mislio kupiti set koji u sebi ima plovak i iglu plovka međutim ne nalazim na set jer ne mogu uopće naći model. Isto tako imam problem i sa diznama na jednoj mislim da je to mail jet piše 15 ili 51 a na drugoj tj. pilot jet 47,5. Ali ne nalazim na njih na netu. Zaista Vam zahvaljujem sa svoj pomoći.

#25 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 04 May 2014 - 14:12

Da pojasnim jer sam malo nespretno napisao prethodni post. Plovak na mom karburatoru stoji ovako kao na slici br. 1 tako da je float needle skroz unutra u ovom položaju slike br. 2 i 4 a plovak je ovakav slika br. 3. Sada ne znam da li je to normalno ili zaista plovak mora biti paralelan u ovom polozaju sa bazaom kao sa slikom u prethodnom postu,

Attached Files

Edited by ivankarlovac, 04 May 2014 - 14:13.

#26 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 May 2014 - 14:50

Dobro to sve stoji i ne treba nista da podesavas...plovak bi trebao da zatvara dovod goriva kad dodje u hor. polozaj ...evo kao je kod mene na prc Mikuniju...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#27 ivankarlovac

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 04 May 2014 - 22:50

View Postcvele, on 04 May 2014 - 14:50, said:

Dobro to sve stoji i ne treba nista da podesavas...plovak bi trebao da zatvara dovod goriva kad dodje u hor. polozaj ...evo kao je kod mene na prc Mikuniju...

Posted Image

Daj mi samo reci da li je u ovom položaju kao na tvoj slici da li plovak tj. onaj metalni dio sa bolcnom na kojemu je igla da li on ovako sjedi na igli i da li nosac igle je u praznom kao kod mene?
Attached Image: IMAG0078.jpg

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users