Jump to content

Kazna :(

10 replies to this topic

#1 Zobla

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR 50

Posted 03 July 2014 - 19:04

Pozdrav drugari,danas me je u centru Beograda zaustavio gospodin policajac i pisao mi kaznu za neregistrovano vozilo (331 strana 1 tacka 84) nemam polozeno za skuter ali imam probnu B dozvolu (po svemu sudeci pandur nije znao da po zakonu sa probnom ne smem da vozim skuter).. E sada siguran sam da ste i vi imali slicne situacije pa mozete da mi kazete kako ste prosli,kolika kazna i da li postoji mogucnost da mi se uzme probna dozola .. Pandur je bio nadrkan jako i rekao je da je kazna za to 100 000 dinara i uzimanje dozvole ... Zanima me da li neko zna vise o ovome.. Hvala unapred

#2 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 03 July 2014 - 22:16

a zasto vozis neregistrovan skuter??? kazna generalno jeste 100 000 ali sudija izrekne daleko manju cifru

#3 Zobla

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR 50

Posted 03 July 2014 - 22:47

Jebiga,istekla registracija .. Nisam imao para da registrujem i auto i skuter izbor je pao na auto jer mi je korisniji ...

#4 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 22 September 2015 - 10:55

Juce popodne bio kod jednog prijatelja , otisao skuterom na nekih 500-600 metara od servisa ...radili nesto oko auspuha , neku prepravku , menjao geometriju , zbog visoke postavke gornji kraj topa kad se voze dvoje sabije amortizer kad se naidje na neku rupu , pa je poceo da ostecuje plastiku bubrega ...posle vise proba , posao zavrsen , sedimo i pijemo pivo , kad zove me MLS ( mladji sin ) , to je onaj sto mi stalno pravi neke probleme , treba mu skuter , pa gde sam ja ?

Tu i tu sam , pa ako ti treba , dodji po njega , a ja cu nazad peske , nije daleko ...i pojavi se on posle desetak minuta sa devojkom uze skuter i odose ,,,posle 15 min . zove me ...zaustavio ga pandur , platice kaznu ...pa sta ja sad da ti radim ? Ko od vas nije imao kacigu ? Kaze , ja ...a, nisam imao ni vozacku , ni saobracajnu , ni licnu kartu ...Pa, sta onda hoces ? Zasluzio si da te odvede u zatvor ...Pre dve, tri godine isto ga uhvatili bez kacige , bio maloletan , pa sam uspeo nekako da ga izvucem bez kazne , centar za socijalni rad , ispiranje mozga , roditeljska nebriga , kako sam mogao pustiti dete na motor bez kacige , , a sad nije izvukao nikakvu pouku iz toga , pa KAZNA ... Za sve ovo mogao je dobiti i tridesetak hiljada , ali prosao je sa 5000,00 , to je 2.500, 00 ako plati za sedam dana ...

Sta reci ? NEPOTREBNO ...

#5 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 September 2015 - 11:08

Potpuno nepotrebno ali ponekad se mora naučiti na svojim greškama jer to se dobroo zapamti...dok ne osetiš na svojoj koži to nije to!

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 22 September 2015 - 11:27

Uh, ja sam u mladosti sve svoje gluposti sam rešavao, kakvi da matori čuje da sam napravio neko sr.... odro bi me i odrobijao. Nosio sam Nolanku kacigu i kad nije trebalo po zakonu, zbog sebe a ne zakona. Ta ista kaciga me je spasila da se ne unakazim kad sam se sašio sa APN devom direkt u šipražje sa 9 banki.

#7 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 September 2015 - 11:59

Ma kinta je tu najmanji problem. Jasno je da mls nece od svog dzeparca platiti i da taj dzeparac ti obezbedjujes, ali ima jedna mnogo surovija stvar.. Pad bez kacige!!

Ponekad sedim na youtubetu pa me po defaultu odvuce na neku desetu stranu i obavezno pogledam sve one moto-skuter padove i nesrece.. i najezim se. Nemam zelju da sednem na skuter. E za tih 5000/2500 din, ja bi ga posadio ispred ekrana celo pre podne da gleda te snimke, pa ako popodne i pozeli da sedne na skuter, ne verujem da ce zaboraviti kacigu i da ce divljati..

#8 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 September 2015 - 22:11

Aco , upisan je on vec u taj klub padavicara , ima vec cetiri godine , od pre dve godine i zena ...znas i sam da se motoristi dele na one koji su pali i na one koji ce tek pasti ...ja sam sebe overio 20 - og maja 1980. pre 35 godina , sa teskim prelomom butne kosti koji sam lecio 3 godine sa dve operacije , AGV me spasla, po sred nje oziljak ...bez kacige ne idem ni u WC, jbg , mozda klizave plocice ???

#9 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 September 2015 - 22:45

Zaista, kaciga je preko potrebna, glava je najosetljiviji deo tela, sve se pokrpi al glava teško. Par puta sam seo na skuter u ulici samo da isprobam kako sam podesio prenos il nešto drugo, naravno na brzaka bez kacige, i ko za đavola nađe se neki papan da mi istrči iz sporedne ulice i preseče put. Prvo što me je uplašilo je što nemam kacigu, sam sam kriv. Ipak sad i za 100 metara probe stavljam kacigu, jeste smorno al život je jedan.

#10 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 23 September 2015 - 10:03

Tako je Goggy, ja tako sto ti kazes samo da nesto malo probam , levo- desno , par desetina metara ako je bez kacige, osecam se kao da sam go , bez icega na sebi ...obaska sto duva po glavi kad se naviknes na nju ...davno smo konstatovali da je nosenje kacige stvar kulture ...

#11 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 23 September 2015 - 10:44

Ovih dana sam bio u prilici da uvidim koliko mogu biti ranjiv pri bezazlenom padu. Za vikend smo na Korlatošu crvenu lađu napakovali na prikolicu pa za Sombor, i u manevrima prikolice sa čamcem na njoj sam u zaletu da isteramo uz nasip zapeo nogom za mali koren koji je virio iz zemlje, naravno izgubio ravnotežu pa desnim laktom momački opalio po vitlu, koji ima prilično oštre ivice, rasekao lakat, napravio popriličnu modricu, ožuljao kolena i malo se ugruvao, a sve je tako bezazleno izgledalo. Palo mi je na pamet kako bi tek prošao da sam zvizno sa skutera sa 30-40kmh, da ne pričam sa stotkom, nebi me pokrpili narednih godinu dana.
To me je opomenulo da ohanem malo sa gasom po gradu, đavo ne spava, a i nisam više od 20 godina, sad svaki pad može da napravi ozbiljne povrede i posledice.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users