Jump to content

CPI Oliver city

• This topic is locked This topic is locked
463 replies to this topic

#121 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 16 October 2011 - 20:09

Tnx, Pita!
Nisam mogao da odolim da i ovaj vikend nesto ne prckam oko skutera. Proverio sam potrosnju: 6,17 l/100 km u gradu, uz prilicno ostru voznju. Msm da je to ocekivana potrosnja, imajuci u vidu moj setup. Proverio sam i svecicu na punom gasu:

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Cini se da je dobra, iako je malo svetlija slika zbog suncanog vremena. Proverio sam i setup karburatora: unutra je stock gl. dizna 92 (Mario je pisao kod Krleta da je to u rangu 86 Dellorto???), igla je na drugom zubu odgore, klipic 40, pilotka je za broj manja od stock (umesto 50 stavljena 45), airbox bez lule (otvor 23 mm) unutra red sponge. Malo sam se igrao i sa sraficem za smesu...
Na kraju sam napravio i jedan snimak ubrzanja gde se, za divno cudo, isto popravilo za sec-dve 0-80 kmh:

Nije lose, ali za moj ukus mu jos uvek nedostaje startne zustrine. Moram nabaviti obrtomer pa da pratim sta se dogadja, mozda kvacilo hvata prerano, ili je neki drugi klinac u pitanju... Moram i to paljenje pomeriti pa ce onda biti jos zivahniji. Ili mozda previse ocekujem od Sporta AC? :D

Ali, da ne bude sve ok postarao se navoj na glavi cilindra koji samo sto nije otisao. Cini mi se da vec sada preskace, ali sam koliko toliko dotegao svecicu. Bleki je negde pisao da ima u Wurth-u neka kerefeka za popravljanje navoja na glavi....inace mi ne gine kupovina nove (ili ispravne polovne) :)

#122 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 October 2011 - 20:16

Odneses kod nekog strugara da ti ubaci bixnu,to je oko 1000din.

#123 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 16 October 2011 - 20:18

View PostMilos96, on 16 October 2011 - 20:16, said:

Odneses kod nekog strugara da ti ubaci bixnu,to je oko 1000din.

:D Tnx!

#124 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 October 2011 - 21:12

kod krste je sada ta fabriča i skroz spuštena igla, s tim da je malo bogata, neka nijansa je u pitanju, a dobro ste uvrnuli manju pilotku, ova je baš agresivna što dolazi sa njim, bukvalno ni na pola kruga nije od potpuno zatvorenog...

što se navoja na glavi tiče i krsta se isto žali da mu teško ulazi, mora biti da je jednom prilokom krenuo da uvrće ukrivo... kada bi imali ureznicu tog promera i koraka, bilo bi super kada bi se pročistio navoj za prvu zgodu, a i ovo što miloš kaže to se radilo i na tomosima nekada, ubace prsten od mesinga sa nešto većim navojem u glavu, a u prsten uvrćeš kasnije svećicu..

#125 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 16 October 2011 - 22:37

gornja levo je reparirana

Posted Image

#126 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 17 October 2011 - 09:01

Mario: pa, plasio sam se da ce trokirati na malom gasu pa sam, uz karburator, narucio i ovu manju pilotku i tako se pokazalo - Vlada kad je stelovao karburator rece da je 50 davala previse goriva.
Bleki: jel to citavo "parce" od 3-4 cm ubaceno sa narezanim navojem za svecicu? Pozlatio mu se rad, rek'o bi po slici :D
Zanimljivi su i ovi setovi za reparaciju navoja:
http://www.noblefix....il/helicoil.htm
Firma je Helicoil, ali ima i drugih firmi koje to rade (v-coil)! Vrv je skupo za licnu upotrebu.
Citam na BJB da neki majstor u BG (Djekic, Sarajevska ulica) radi ovakve reparacije glave. Samo, koliko je to trajno :)
Btw. koja je dimenzija navoja za ove nase svecice?

#127 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 17 October 2011 - 09:42

Svecica, 14x1,25. Moze i helikol,ali nije za nasu primenu jer cesto skidamo svecicu radi kontrole. Radije bi ga preporucio za blokove ili nesto gde se cesto ne odvrce sraf

#128 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 17 October 2011 - 12:08

View PostBlack Adder, on 17 October 2011 - 09:42, said:

Svecica, 14x1,25. Moze i helikol,ali nije za nasu primenu jer cesto skidamo svecicu radi kontrole. Radije bi ga preporucio za blokove ili nesto gde se cesto ne odvrce sraf

Tnx! Tako sam i mislio...

#129 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 19 October 2011 - 19:17

Posto je stari remen odradio svoje:

Posted Image

na red je dosao da se proba, ovde na 4rumu vise puta hvaljeni, Athena Platinum remen (u dimenziji 801x17):

Posted Image

Taman sam uzeo poslednji "na stanju" u MBike-u. Nisam znao da je Athena remen, u stvari, brendiran Bando remen. Verovatno ce trebati da se ubaci neka platnica ispred bolcne, ali mi ovih dana nije poslo za rukom da nadjem... ;) Ako neko ima, pleaseeeee!

#130 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 29 October 2011 - 13:47

Sinoc sam zamenio potroseni remen, uz nesto malo usputnog sex-a jer mi nikako nije polazilo za rukom da navucem novi remen na bolcnu. Kada je onomad stavljan kit na motor, stavljen je i novi Malossi remen u dimenziji 792x16,8 i to je bilo kao da je ostao fabricki remen, sto se tice stelovanja. Medjutim, ovaj Athenin remen 801x17 ima, zapravo, sirinu od 17,5 mm (barem tako je pokazao nonius) i bas sam se nagnjavio dok nisam uspeo da razvucem zadnje polutke i ubacim ga unutra par mm kako bi mogao napred da sedne na bolcnu. Nisam uspeo da pronadjem platne za stelovanje prenosa pa sam odlucio da probam sa onom jednom izmedju bolcne i fiksne polutke a koja je (kako nonijus kaze) - 0,8 mm. Ocekivao sam da ce prenos biti "u banani" ali desilo se jos gore: skuter krece kao sa preteskim rolicama, vuce se na startu, nece da se razvrti, tesko se podizu obrtaji do rezonance i nakon toga, recimo, lepo ide. Pretpostavljam je je ovo "normalno" i znam da treba jedno vreme da remen legne ali nisam ocekivao da ce biti ovako lose. Msm da li uopste mogu da se nadam da ce se remen razraditi i skuter ponovo ici "normalno" ili "nema 'leba" bez stelovanja remena platnicama :sexe19jx1: .
Imam par pitanja u vezi sa ovim gore, pleaseeee:
- gde da nadjem stel-platne? Kada pitam kod mehanicara uglavnom me otresaju da nemaju tu dimenziju.
Ako neko ima da proda rado bih kupio par komada... Razmisljam da iscrtam i isecem od alum. lima???
- da li je, osim izlaznosti remena, potrebno stelovati i druge delove prenosa (rolice, federe) kada se menja remen, pogotovo kada se uzima neka druga dimenzija (pretpostavljam - da)? Sta se steluje i da li treba sacekati da remen legne pa onda stelovati?

#131 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 29 October 2011 - 17:59

A da pogledas u gvozdjari :sexe19jx1: jes da je debljina 0.5mm ali bolje ista nego nista a i kostaju http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1lol.gif http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1lol.gif

#132 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2011 - 18:47

Samo Sajbna Srbina Spasava :sexe19jx1: Pa sto ja ima i po 2 kom dok ga ne "ubodem"....

Posted Image

Mozda ce rolnice da ostanu iste al strpi se malo dok remen "legne"... c/p ...ima izgleda i malo kelvara u njemu ??

"Athena Platinum Drive Belt

The Athena Platinum series of drive belts are made in Japan so expect the same quality and performance as Polini belts. Made from reinforced kevlar they are extremely hard wearing.

Please note that kevlar drive belts take around 100 miles to wear in..."

#133 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 29 October 2011 - 20:37

Zoksi, bio sam u jednoj dobro opremljenoj prodavnici srafovske robe ali nemaju tako tanke platne. Sutra cu da odem na novosadski buvljak koji mi zovemo "Najlon-pijaca" pa cu tamo da vidim. A ono "kupio bih" ja iz finoce :D

Cvele, auuu, znaci to je neki polu-kevlarski remen - zato sam OO oteglio dok ga nisam montirao. Hmmm, 100 milja dok ne legne.... Odlepicu, na startu se vuce ko raga, sviraju mi na semaforima ovi iza.

Da ne zna neko koja je spoljna dimenzija platne kod PRC skutera, da ne skidam opet deklu i variomat samo zbog toga? Unutrasnja mora biti >16 mm...

#134 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2011 - 21:01

View PostDragan NS, on 29 October 2011 - 20:37, said:

Zoksi, bio sam u jednoj dobro opremljenoj prodavnici srafovske robe ali nemaju tako tanke platne. Sutra cu da odem na novosadski buvljak koji mi zovemo "Najlon-pijaca" pa cu tamo da vidim. A ono "kupio bih" ja iz finoce :D

Cvele, auuu, znaci to je neki polu-kevlarski remen - zato sam OO oteglio dok ga nisam montirao. Hmmm, 100 milja dok ne legne.... Odlepicu, na startu se vuce ko raga, sviraju mi na semaforima ovi iza.

Da ne zna neko koja je spoljna dimenzija platne kod PRC skutera, da ne skidam opet deklu i variomat samo zbog toga? Unutrasnja mora biti >16 mm...

20-21mm spolja... ja turio neke bakrene i rade poso..popravices start odma cim stavis par komada ...

#135 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 October 2011 - 21:49

Draganče imam ja 16mm sajbice samo što su stigle iz nemačke...

#136 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 30 October 2011 - 00:19

Uzni ove od Marija, ne zajebaj se sa bakarnim, to je mekan metal i lako se razgeđže, dobiješ lufta u fiksnoj polutci, obrusi radilicu i nutove dok kažeš keks (iz iskustva pričam, baš i nisam bio raspoložen za novu radilicu za puga)

#137 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 30 October 2011 - 06:38

View PostMario, on 29 October 2011 - 21:49, said:

Draganče imam ja 16mm sajbice samo što su stigle iz nemačke...

Jel moze vise detalja???

Bleki, samo bi mi taj sex falio da sje.. nutove!

#138 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 October 2011 - 08:01

evo ove, unutra je 10kom-0,1mm, 10kom-0,2mm i 10kom-0,6mm

http://www.scooter-c...A&category2=CAT

#139 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 30 October 2011 - 08:37

View PostMario, on 30 October 2011 - 08:01, said:

evo ove, unutra je 10kom-0,1mm, 10kom-0,2mm i 10kom-0,6mm

http://www.scooter-c...A&category2=CAT

:D :D

#140 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 October 2011 - 08:59

slučajno sam nabasao, jer sam tražio 13mm, pa kad sam ugledao cenu, poručih 3+3 pakovanja od obe vrste, do juče sam se krpio sa 15mm piaggio tipom, pa brušenje biax-om, ali ipak je ovo kulturnije rešenje

edit: i posle nek neko pita da li su šajbice potrebne ili može i bez njih, ne mogu da se setim gde sam to pročitao, u 1000 reči bih mogao da odgovorim, ali najkraća misao, da je podešavanje bez njih samo nagađanje i otprilike

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users