Jump to content

CPI Oliver city

463 replies to this topic

#441 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 26 April 2013 - 13:59

Da odgovorim Mariju ovde na pitanje koje mi je postavio u Medison3 temi: CPI je posebna prica - imam dil sa komsijama iz susedne zgrade da drzim skuter u njihovom dvoristu, posto moja mala zgrada nema svoje dvoriste (tj. ima ali ga je lokal u prizemlju uzurpirao pa se sudimo - duga prica :) ). U dvoristu se nalazi jedan metalni "anker" zaliven u beton, debljine ljudske ruke, za koji vezujem skuter lancem tek malo tanjim od iste (lj. ruke). I to tako funkcionise par godina unazad, bez problema. Ali......
Nova makina u dvoristu, pored stare, sasvim je dovoljan povod za ljudsku ljubomoru tako da sam dobio "komsijsku" poruku da jedan od njih mora napolje iz dvoriste.
I takooooo, moj verni Cipiripi će morati da se udaje posto u bliskijoj perspektivi nemam gde sa njim a da ga negde "lagerujem" ne vredi - propasce, znam :).
U medjuvremenu, moj kum je bacio oko na njega pa me zamolio da ga sacekam dok ne proda svog Frikana ali nesto ne verujem u tu pricu... Nedavno mi je istekla rega, pa cu morati i nove tablice da vadim, jer je isteklo vise od mesec dana od datuma kada sam trebao produziti registraciju. U opstem metezu oko registracije Mede, automobila, decjih i zeninog rodjendana (kakav April!) potpuno sam zaboravio na to.
Kad vec otvaram dusu, u velikoj sam nedoumici sta da radim: da li da rasturam skuter i vracam na serijalu (pametno ako se zeli izvuci vise para) ili sacekati pravog kupca koji ce razumeti da za cenu koju mora da plati dobija mnogo vise nego sto skuter vredi (u smislu ugradjenih delova, da ne govorim o paznji i ljubavi sa kojom je to radjeno). Negde u dusi bih voleo da neko nastavi "projekat" ovakav kakav je, eventualno ga jos unapredi nekim spuhom, cilindrom i sl.. Ako se ne dogovorim sa kumom CPI cu staviti u oglase, a ako neko, u medjuvremenu, ima nekog drugara da trazi ovakav skuter neka nas poveze - cast se podrazumeva :) .

#442 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 April 2013 - 16:42

Valjalo bi kad bi se našao kupac koji će prepoznati vrednost u tvom CPI-u jer što ti kažeš pored toga šta je sve uloženo u njega, 95% koliko ja znam su bili sve novi delovi, dodatno je rađeno s ljubavlju...CPI je mažen, pažen i održavan...šteta bi to bilo sve rasturiti...
Naravno, ''lakše'' je prodati delove posebno jer nekome treba ovo nekome ono...pod navodnicima kažem lakše zato što te delove treba prvo skinuti sa motora, pa onda procenite dal je stvarno lakše!!

Moj predlog ti je da staviš motor u oglase tako kako je napakovan i utegnut, pa ako za par meseci ne bude pravog kupca onda poskidati tuning delove i njih prodati posebno a motor kao fabrički prodavati za nižu cifru!!

#443 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 April 2013 - 21:37

tačno sam osećao da nešto ne štima u vezi sa cip-jem čim se tako ćuti već mesecima...

pa ok, odluka je veoma teška ali po mom ukusu nije ispravna.. medu ćeš voziti i sa njim se navozati, ali nikad nećeš imati šta na njemu da doteraš, tuniraš, unaprediš... itd.. želja za tuningom i satisfakcija jednog ljubitelja naturpijanih malih zapremina se ne gasi, pa ćeš pre ili kasnije opet nešto kupovati itd...

ako tako gledaš onda gubiš dva puta, sada kada ga budeš prodavao, i kasnije kada budeš ponovo kupovao...

što se tiče delova, šanse nema da ti nekome objasniš da je u njamu s6 hpc, da je stage6 cilindar sa novim italijanskim klipom i da je dellorto na njemu specifično podešavan.. itd..

dakle mašina se prodaje serijski, i delovi posebno, ali treba imati srca sve to pokvariti.. meni je bar jako teško palo na devetki, ali mi je utešno bilo da sam nastavio rad na sr-ki.. naravno da želim i ja sebi jednog maxi-ja ali se od sr-ke ne odvajam..NIKAD

#444 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 April 2013 - 22:14

problem je i ako vrati na serijalu treba to opet stelovati.... Ne znam sto bi nekom bilo tolko znacajno to mesto gde stoji skuter, inace mozes ga zavezati i na ulici-za banderu, pre ce ga ukrasti u dvoristu gde niko uvece ne ulazi neg na ulici gde svi prolaze.

#445 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 27 April 2013 - 00:37

Potpuno ste u pravu: nikada se ne moze naplatiti posvecenost, trud niti ulozen novac, niti 4t pruza onu emociju kao kada dobro ustelujes 2t pa sve "prsti" kad vozis. Dusa me boli da sve to rasturam tako da vec mesecima odlazem. Sto je najgore, ne gori mi da ga prodajem samo da izvucem pare, sto se mene tice mogao bi da i dalje bude "u ergeli" mada ne verujem da bi me lepsa polovina podrzala. Prvo sam je preparirao da bih da prodam malog i kupim maksi, pa sam onda kupio maksi pre prodaje pa ako jos izadjem sa pricom da ga ne bih prodavao bice :) Mozda bi to jos nekako i proslo ali ono sa komsijama ne znam kako bi. Slazem se da je isplativije rastaviti i prodavati posebno skuter, a posebno delove, ali msm da ce biti onako kako Pita kaze: ako se pojavi pravi kupac - trgovacemo, a ako se ne pojavi onda CPI ostaje deo familije, do daljnjeg :)

#446 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 04 May 2015 - 15:24

Kao prvo: veliki pozdrav za sve stare drugare sa kojima se već znam, kao i za one sa kojima se nisam upoznao (nadam se da hoću kada uskoro bude okupljanje u NS). Kao što se može pretpostaviti moj CPI je i dalje član porodice tj. nisam ga prodao. Prvo sam odlagao koliko se moglo, da bih ovog proleća napravio neki, nazovimo ga, gentleman-ski dil sa ženom da ako hoću da pređem na veću kubikažu onda mora i CPI (uz Madisona) da se udaje. Ili će da se ona (čitaj: žena) uda za mlađeg, lepšeg, bogatijeg.. :P
I tako, CPI je završio u oglasima... Nije baš bila otimačina, ali bilo je nekoliko dobro zagrejanih likova. Što je najčudnije javljaju se oni kojima ništa ne znači spisak delova i količina novca uloženog u njih, već gledaju skuter samo onako, estetski (spolja). Razumem ja njih - onaj "podrep" sa LED svetlima je baš sexy, pa niklovan spuh, ali ipak sam očekivao nekog ko se malo više razume. Od svih poziva samo su dva lika došla da ga vide. Prvi kupac je odmah kaparisao, ali posle mesec dana odustao jer je iskrsao problem oko registracije (rešavam ga ove nedelje jer sam konačno dobio "papir" koji je nedostajao). Drugi je došao da kupi skuter za sebe (manje) i za ćerku (više), i trebalo mi je prilično argumenata da ga ubedim da ne želim da ga prodam po svaku cenu i da posle nekog nosim na duši - ovo je ipak "opasna stvar" ako se ne koristi kako treba. Odustao je tek kada ga je razvukao po Bul. Evrope, pa mu se formiralo g...o od straha, uz ono "ala ideeee" . I tako, skuterce je i dalje na oglasima - neka ga tamo, a u medjuvremenu ćemo opet da malo mastimo ruke. Naime, i dalje ima prostora da se radi na doterivanju smese jer ova 21-ica prilično naliva, o tome smo već nadugačko pisali, ali šta ću kad ga imam ;)Tu je još i jogunasta Replika, pa to sve zajedno nije lako sinhronizovati. A sad je i otoplilo, pa eto još jedan razlog da se malo poigram sa diznama, o čemu ću pisati u narednom periodu... U međuvremenu, zimus, je odrađen servis kočnica, stavljene su nove, mekše, pločice (mislim Ferodo) tako da skuter mnogo bolje koči. Jednom sam se igrao i sa GPS-om i dobio okruglo 90 km/h, što nije neki vajni rezultat ali nije ni loše.
:ziveli:

#447 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 May 2015 - 15:39

Odlicno je 90gps-a za kineza, ne mogu vec da se stim koliko si produzen u prenosu, ako je oko 20% onda je to manje vise na 9200-9500 obrtaja toliko

#448 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 04 May 2015 - 15:54

Produzetak je 17% na sekundaru, i to mu je taman. Samo jos malo da mu redukujem gorivo i nabrace jos par km - sasvim dosta za base.

#449 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 May 2015 - 16:01

Da da to je tacno toliko, taj sport pro inace u kombinaciji sa replikom treba da je u spicu na oko 9500 obrtaja, nece vislje ici i ne treba ga forsirati...

#450 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 May 2015 - 16:35

Eeeeeeeeeee, Dragane , bas sam se obradovao kad sam video zivu tvoju temu , nisi se javljao torbu godina , pa , jesi ziv bre ???Drago mi je da si se oglasio , vidim sta se sve izdesavalo ....Ali, dobro Mario kaze , jednom tuner - zauvek tuner ...pre ili kasnije cekaju te prljave ruke , bez toga se ne moze ...Na krstarici toga nema , tu je sve podeseno da se puno ne dira ...sedi i vozi , sve ima svojih drazi ...

Znaci CPI je jos clan porodice ? Ja sam kao i Mario emotivno vezan za squta i NIKAD ga necu prodati , on za mene nema cenu kad znam sta i koliko je sve ulozeno u njega i sta i kuda smo zajedno prosli za tih oko tridesetak hiljada km gurajuci malo ja njega , a malo on mene ...znam da to sigurno i tebi tesko pada , a najgora varijanta je `osiromasenje ` , cerupanje onoga sto si ugradio sa puno ljubavi u njega ...a, znamo da se te pare nikad ne mogu izvuci ....ne znam sta da ti kazem , mozda je bolje da cekas pravog kupca , ako vec mora tako biti ...

Pozdrav , vidimo se ... :rile:

#451 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 04 May 2015 - 17:54

Veliki pozdrav i tebi Miso! Sve smo vec rekli - najbolje je, ko moze, "i jare i pare" tj. neki maxi ili motor za duze voznje i zujalica za hobi. Nisam imao srca da ga kupusam, bez obzira na sto bi to bilo racionalnije, a i lakse bi se prodao. Moj skuter je moje "autorsko delo", i ako ga budem ikad prodao bice to samo nekom ko ce to da razume.
Ma, meni se sve vise cini da ce pre Meda kod maticara, a na njegovo mesto neki Stromic ili Versys, nego sto ce Cipiripi da se proda :-)

#452 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 May 2015 - 18:58

Procitao sam projekat od pocetka i moram reci svaka cast. Stvarno si imao strpljenja da se bavis stelovanjem prenosa i karburatora do najsitnijih detalja. Kroz tekst sam vidio da si imao problema da smiris dell 21mm da radi kako treba na SportPro, a sa druge strane kineski prenos je radio svoje...
CPI super izgleda. Pohvala za taj MTKT undertail, stvarno super izgleda. Jedino je steta sto se ne vidi 90% slika u temi, posebno one sa prvih stranica...vjerovatno je image host odradio svoje tu jer su ipak iz 2011 godine. :)
Imas li mozda neku sliku ili video gdje se vidi funkcionisanje pozicije/stop svjetla i zmigavaca na undertail-u?

#453 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 04 May 2015 - 23:51

Hvala Lauda na komentaru - u pravu si, mnogo truda i vremena (a bogami i love - to najmanje zalim) je ulozeno u skuter. Vidim da si i ti veoma posvecen, a to ce ti se i vratiti kroz zadovoljstvo uradjenim poslom. Sto se karba tice, narucen je bio 19 phbg, proverena "klasika" za base kitove, ali mi je stigao 21mm, a posto sam bio nestrpljiv nisam hteo da cekam drugu turu vec sam turio njega. Nije on prevelik, vrv bi Misi lepo cucnuo na Airsal, ali Sportu je malo prejak u postavci u kojoj dolazi.
Undertail je stvarno efektan, jeste bio skup ali je fora do 00. Msm da nemam klip, ali videces uzivo nekom prilikom kako radi. Steta za slike, ako se ne vide. Jednom cu krenuti ispocetka upload slika jer su sve negde sacuvane u kucnoj "arhivi".

#454 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 May 2015 - 00:07

Ooooo pa ko nam se to vraio...aaa lepo te je videti opet sa nama :)
Sve stoji što si rekao...probaj da CPI bude nepromenjiva kategorija a drugi motor neka se vrti kupuje i prodaje....Evo i kod mene je slična situacija...Srka ostaje, atlantic u oglsaima a Strom na putu...

Šta da ti kažem, vidim šta si nanjušio za taj 2. motor....jedan dan, kafa, šoljica razgovora i đir da vidiš dal ti to leži... :)

#455 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 05 May 2015 - 10:34

Tu sam ja sve vreme, nego virkam iz prikrajka... ;) Nadam se da će tako i biti, kako kažeš. A što se tiče 2. motora bolje da ne pričam: žena mi otišla na neku specijalizaciju u inostaranstvo na mesec dana, ja sam sa decom prs'o od obaveza, i uhvati me neka frka da uzmem neki motor, po mogućstvu zamena uz doplatu. I otvorim oglase na BJB i imam šta da vidim: crni Strom sa sve koferima, crashbarovima, scotoilerima itd. se prodaje/menja za maksi do 2 soma plus doplata. Inače ga ceni 4900e. Jbg. hoće lik nešto od 400-500 ccm, Meda mu mali :sad: Nema veze, polako, ko zna zašto je to dobro :čiča: .

#456 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 May 2015 - 12:07

video sam tog i malo se ugrizao za usnu kad sam video da ide zamena + doplata, što bi meni leglo kao budali šamar...
nema veze šta je tu je...zadovoljan sam i ovako!

#457 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 May 2015 - 14:13

Drugari, svaka ljubavna priča ima neki svoj (skoro) kraj pa je, u skladu sa tim, moj ljubimac u subotu otputovao kod novog "gazde" da njemu pruži barem deo zadovoljstva koje je meni pružio. A pružio bi i više, da se samo imalo malo više vremena ali - avaj! Utehu sam pronašao u novom "ždrepcu", ali o tome u posebnoj temi o motociklima.
Da se vratim korak nazad... Potpuno svestan da mi delove ugrađene u skuter nijedan (prosečan) kupac neće "priznati" odlučio sam da ih, manje-više, alalim, i da prodajem skuter takav kakav je. Motorin je otišao za 500 e, i to je cifra koju mi je više njih nudilo, par njih I kaparisalo pa odustali jer nisam skupio papire za registraciju - tzv COC. Znači, za nauk, da ponovimo već notornu stvar: ako se žele izvući uložene pare (bar deo) treba sve poskidati sa skutera i vratiti ga u stock stanje, sa odredjenim modifikacijama (tipa rezona) kako bi se kupcu razvukao osmeh prilikom probanja. Sve ostalo je kao da puštate ploče gluvom :blink: Jednom čoveku nisam hteo da prodam motor jer je došao da kupi za ćerku. Drugi je došao iz ZR da proba skuter - kao traži nešto što dobro ide, neće serijalu, a kada je probao onda mu se ne svidjaju obrtaji (jbg. Replica ih traži) itd.. Kupac koji je kupio CPI nije iz Novog Sada, nego je poslao brata i bratovog druga koji vozi motore da probaju skuter i da u njegovo ime odluče "na daljinu". Drugu (btw. vozi Stroma kao naš Pita) se odmah dopalo kako mališa cepa ("ala si ga namunjio" reče :P ) i čovek me nazove i najavi da će u subotu poslati auto po motor. Tako je i bilo.
E sad stiže glavno: juče, dok smo se vozali, trkali itd.. zove me kupac i kuka kako motor troši, vrti se na visokim obrtajima itd., kao nije on to očekivao. Znači - priča se ponavlja :rolleyes: Doduše, spominje neku cifru od 6-8litara potrošnje (ne znam kako je došao do nje). U mojoj kući sve se može reći (tako smo vaspitani) samo ne da nismo fer i korektni... Odlučio sam da, na daljinu, pokušam da rešim ovo njegovo iznevereno očekivanje, jer je bio više nego korektan prilikom kupovine. Ponudio sam mu stock Mikuni 16 mm, moraće da se popusti kvačilo a bojim se da će morati i Replika da se skida (kud nisam na vreme video onaj oglas za Treka na 4rumu). Cak mi pada na pamet da mu pošaljem bullet u hrom verziji baš za CPI, a da mi vrati Repliku, neće on sa njom moći da izadje na kraj bez obzira što ima nekog majstora. Ne znam, nešto ćemo iskombinovati, ne želim da me niko "proklinje" jer sam po pitanju korektnosti uvek držao do sebe, a X puta mi se vratilo pozitivno.
U vezi sa ovim gore imam par dilema: sećam se da je više skutera vozilo base sa mikuni 16 (pa i ja) ali se ne sećam dizni. Mario mi juče reče da je kod Danike (?) bio Mikuni sa 90 diznom. To nije mera, ako se dobro sećam, to se mora svesti na Dellorto klasifikaciju, pa je to onda manje??? Ili je Mario već preračunao kada mi je rekao broj? I Miša je vozio često na 16 mm, pa bi i on mogao da ponovo svoje utiske. Moguće da je u mom Mikuniju ostala glavna na kojoj sam onomad vozio. Ono što ne bih želeo je da mu zalepi klip, jer će to onda otvoriti neke druge konotacije. Razmišljam da li da mu kažem da vrati paljenje na stock, jer mu manjim karburatorom uskraćujem hladjenje preko ukupne količine goriva? Kupcu ionako ništa ne znači da li je krajnja 80 ili 90., jer "važan mu je izgled, da ne troši previše, da ide dobro a da ne ne dere" :angry:

#458 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 May 2015 - 19:12

nisam ti reko 90, već 82 ili 86, imaš negde u temi pa pogledaj

http://forum.pyrothe...p__483#entry483

#459 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 May 2015 - 21:20

Da, pomesao sam sa Misom, on je valjda vozio spanca na 90.-ki sa Mikuni 16. Pogledao sam link, tu se negde vrti oko 82-86, u korelaciji sa drugim faktorima ( vazduh, spuh, uglovi).

#460 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 18 May 2015 - 22:02

Nemoj ga štelovati na daljinu, još ćeš ispasti kriv ako pođe po zlu, a poći će.
Još ga je dobio registrovanog, muka kroz koju trenutno prolazim jer u prestonici ne može ništa bez falusa o saobraznosti, ćao, zdravo, doviđenja.
Daj mu prijateljski savet - za manju potrošnju manje zavrći :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users