Drugari, svaka ljubavna priča ima neki svoj (skoro) kraj pa je, u skladu sa tim, moj ljubimac u subotu otputovao kod novog "gazde" da njemu pruži barem deo zadovoljstva koje je meni pružio. A pružio bi i više, da se samo imalo malo više vremena ali - avaj! Utehu sam pronašao u novom "ždrepcu", ali o tome u posebnoj temi o motociklima.
Da se vratim korak nazad... Potpuno svestan da mi delove ugrađene u skuter nijedan (prosečan) kupac neće "priznati" odlučio sam da ih, manje-više, alalim, i da prodajem skuter takav kakav je. Motorin je otišao za 500 e, i to je cifra koju mi je više njih nudilo, par njih I kaparisalo pa odustali jer nisam skupio papire za registraciju - tzv COC. Znači, za nauk, da ponovimo već notornu stvar: ako se žele izvući uložene pare (bar deo) treba sve poskidati sa skutera i vratiti ga u stock stanje, sa odredjenim modifikacijama (tipa rezona) kako bi se kupcu razvukao osmeh prilikom probanja. Sve ostalo je kao da puštate ploče gluvom

Jednom čoveku nisam hteo da prodam motor jer je došao da kupi za ćerku. Drugi je došao iz ZR da proba skuter - kao traži nešto što dobro ide, neće serijalu, a kada je probao onda mu se ne svidjaju obrtaji (jbg. Replica ih traži) itd.. Kupac koji je kupio CPI nije iz Novog Sada, nego je poslao brata i bratovog druga koji vozi motore da probaju skuter i da u njegovo ime odluče "na daljinu". Drugu (btw. vozi Stroma kao naš Pita) se odmah dopalo kako mališa cepa ("ala si ga namunjio" reče

) i čovek me nazove i najavi da će u subotu poslati auto po motor. Tako je i bilo.
E sad stiže glavno: juče, dok smo se vozali, trkali itd.. zove me kupac i kuka kako motor troši, vrti se na visokim obrtajima itd., kao nije on to očekivao. Znači - priča se ponavlja

Doduše, spominje neku cifru od 6-8litara potrošnje (ne znam kako je došao do nje). U mojoj kući sve se može reći (tako smo vaspitani) samo ne da nismo fer i korektni... Odlučio sam da, na daljinu, pokušam da rešim ovo njegovo iznevereno očekivanje, jer je bio više nego korektan prilikom kupovine. Ponudio sam mu stock Mikuni 16 mm, moraće da se popusti kvačilo a bojim se da će morati i Replika da se skida (kud nisam na vreme video onaj oglas za Treka na 4rumu). Cak mi pada na pamet da mu pošaljem bullet u hrom verziji baš za CPI, a da mi vrati Repliku, neće on sa njom moći da izadje na kraj bez obzira što ima nekog majstora. Ne znam, nešto ćemo iskombinovati, ne želim da me niko "proklinje" jer sam po pitanju korektnosti uvek držao do sebe, a X puta mi se vratilo pozitivno.
U vezi sa ovim gore imam par dilema: sećam se da je više skutera vozilo base sa mikuni 16 (pa i ja) ali se ne sećam dizni. Mario mi juče reče da je kod Danike (?) bio Mikuni sa 90 diznom. To nije mera, ako se dobro sećam, to se mora svesti na Dellorto klasifikaciju, pa je to onda manje??? Ili je Mario već preračunao kada mi je rekao broj? I Miša je vozio često na 16 mm, pa bi i on mogao da ponovo svoje utiske. Moguće da je u mom Mikuniju ostala glavna na kojoj sam onomad vozio. Ono što ne bih želeo je da mu zalepi klip, jer će to onda otvoriti neke druge konotacije. Razmišljam da li da mu kažem da vrati paljenje na stock, jer mu manjim karburatorom uskraćujem hladjenje preko ukupne količine goriva? Kupcu ionako ništa ne znači da li je krajnja 80 ili 90., jer "važan mu je izgled, da ne troši previše, da ide dobro a da ne ne dere"