Jump to content

Tomos Automatic A3

35 replies to this topic

#21 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 September 2014 - 21:20

<p>Vidi se i golim okom da je zapremina glave jako mala , bez sqisha, to ne moze biti 10: 1 , tako mi se cini , a ovo preko 15 je svakako prejako za mali cilindar ( i za veliki ) i za serijsku ( slabu ) maticovu radilicu i motor hoce da klikce zbog detonacije i da se pregreva , a to nije dobro%

#22 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 16 June 2016 - 21:23

Vracam ga opet u upotrebu,gore nabacen A5 cilindar obradjen na 1vu specialu,novi klip sa prozorima,skinuo mi majstor 1.5mm i podbacen sa dihtunima za toliko,novi semerinzi,na lagerima ni trunke luft (timken lageri).

Posted Image

#23 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 17 June 2016 - 23:19

Prosla sezona sam testirao moj novi izum,mana kod automaitka je curenje ulja kroz osovinu kurble,zalepio sam jedan semering na muter zvezde i terao je cele sezone bez problema,problem sa prskanje je nestao evo kako je to izvedeno ako nekome zatreba.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#24 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis
  • VozimTomos Automatik A3M

Posted 21 June 2016 - 11:56

Druze jel ti se desavalo dok nisi imao semering da ti mnogo ulji lanac pa da lanac posle baca na felnu i na tablicu, posle su skroz crni.

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 21 June 2016 - 16:30

Jbt, pa , gde mi je post ? Pisao sam danas oko 9- 10 sati , a nema ga ? Nestao ...Ponovo cu ...

Ideja je odlicna za semering ...To je inace , automatikova konstrukcijska mana , zbog iglicastog lezaja na osovini kurble , a kad se zajede malo osovina dodje do curenja i kako centrifugalna sila razbacuje ulje brzo bude masna cela masina ,lanac i zadnja guma ...ja sam sa tim imao problema i resavao na razne nacine ,probao svasta sa polovicnim uspehom , a jedno od potencijalnih resenja postoji na sajtu MYRONS MOPEDS , gde ima puno korisnih informacija o Tomos A- 5 masini ...Pre je postojalo ( ne znam zasto to sad ne rade ) kao rezervni deo matica ( ta velika ) sa semeringom koja resava probleme curenja ulja ...to se moze odraditi na strugu i jednom za svagda to resiti ...

#26 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 21 June 2016 - 20:12

Znaci da uradim ovako kao ti i nema vise crne felne?

#27 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 21 June 2016 - 20:53

Meni je ovo resio problem,e sad moze da se resi sa jos malim semering ali i ovako fura posoo,salepeno je sa 3A dvokomopnento lepilo i dosta jako stoi za maticu.slike obnovim cim stignem do kompa vidim da su se izgubile linkove.

#28 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 21 June 2016 - 22:12

Neki poznanici sa jednog foruma mi kazu da sa te strane ima vec semering i da kada njega zamenim da nece da zurka

#29 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 26 June 2016 - 08:57

http://www.myronsmop...trans-oil-leak/

To sto su ti rekli nije tacno, mozes da zamenis taj veliki semering ali to u 90% slucaja ne resava problem curenja ulja na tom mestu.
VlatX je nasao odlicno resenje. I ja imam taj problem i moracu da probam...

#30 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 26 June 2016 - 12:55

Stigo danas RUNTONG 14.14 (kopija dellorto sha) i za te pare nisu ga lose uradili.samo da malo savijem onaj pipak od sajle da moze da se ugradi pod ram.

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#31 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 26 June 2016 - 22:39

Skinucu provericu pa javljam, ne pusta malo bas onako pusta lanac uvek mastan sve zivo isprska, asasin ne bese li ti iz Nisa sa onim kaisarem ili puhom ne secam se sta je bilo sa brzinama?

#32 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 27 June 2016 - 20:38

View PostMare1212, on 26 June 2016 - 22:39, said:

Skinucu provericu pa javljam, ne pusta malo bas onako pusta lanac uvek mastan sve zivo isprska, asasin ne bese li ti iz Nisa sa onim kaisarem ili puhom ne secam se sta je bilo sa brzinama?

Taj sam.... Sad imam 4 motora, dva apn-a za svaki dan, automatik na puch ramu i t15 na puch ramu.

Edited by asanin, 27 June 2016 - 20:40.

#33 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 12 July 2016 - 00:49

Samo da se javim da sam resio problem na mom matiku, VlatX gde je tebi semering ja tu imam oring prsten, ali nije imalo sta da ga pritiska pa je tu slobodno prolazilo ulje, nabavio sam povecu sajbnu stavio do oring prstena da ga pritiska sve to lepo vratio nazad i sada radi super nema vise masnih djonova i patika, tablice, lanca... Pa eto ako sam nekome pomogao.

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 July 2016 - 06:50

Dobro bi došla bar jedna fotografija

#35 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 July 2016 - 08:46

Runtong je identicna kopija Dell-a iz SHA serije ...ja mislim da se moj drugacije zove , ali ista kuhinja ih je skuvala ...moj je 15/15 i stigao je sa gljivastim filterom , sajlom gasa i kucistem lamelarnog ventila ( zadnja dva nisu odgovarala ) i sve to za samo 17 dolara...radio je posao jednu sezonu prilicno dobro , saug sam resio tako sto sam vezao parce paljene zice za polugicu i to je radilo , a moze se i probusiti rupa na poklopcu , pa prstom aktivirati ...na kraju , ostaju mane montaze tog karburatora u kucicu , pravo mucenje i do kraja uradis kao ja , napravis kuciste lamelarnog ventila i prirubnicu od bakarnih kolena i resis problem montaze i demontaze jednom za svagda , a mozes staviti i kvalitetniji karb...

#36 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 12 July 2016 - 13:30

Evo slike kako sam ja uradio i kako mislim da treba
Posted Image

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users