Jump to content

Baotian SR replica

• This topic is locked This topic is locked
164 replies to this topic

#81 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 19 October 2015 - 17:56

5,5gr moze jos malo lakse ja mislim,taman poceo da nabira obrtaje snemao mi put

#82 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 October 2015 - 18:07

Da da, znaci ipak je bolje sa malo laksim rolnama. Mozda mozes jos mrvicu lakse rolnice pa posle ako ti bude previsok start, stavis tanje oprugice kvacila za 0,1mm. Centralna je dobra, i auspuh lepo radi i opegla nelinearnu remenicu. Lepa ja to brzina za kineza, respekt!

Ako nisi siguran koliko su bolje te rolnice ili lakse za 0,2 grama, nadji deo puta, na primer 500-800metara izmedju neke dve kuce ili 2 semafora pa izmeri stopericom koliko mu treba semundi od tacke A do tacke B. Posle kada stavis 0,2 lakse opet izmeris isti taj put, pa kada menjas oprugice na kvacilu opet izmeris isti put od A do B. Desavalo mi se da kada zamenim auspuh on je malo glasniji pa imas osecaj da ide bolje, a kada izmeris sekunde, vidis da ide isto ili losije :)
I stalno kada nesto menjas, auspuh, cilindar, uvek stoperica i meri isti put, tako znas koliko si dobio.. Sekunde ne lazu!

#83 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 19 October 2015 - 20:16

Ima i ovaj njegov sat opcije da meri od 0-100m vreme i od 0 do 60km vreme i to sam koristio dosta dok sam stelao prenos,olaksacu jos malo rolnice i stavim jedan broj slabije opruge kvacila da ne mi opada kajs u start pa javim rezutlate.

#84 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 October 2015 - 19:12

Evo gledao sam snimak ponovo, bas lepo ide za 50ccm? Jel planiras da prelazis na 70ccm?

#85 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 20 October 2015 - 22:04

Sada za sada ne,ovo ostaje ovako potrosnja je ok jos malo da nastelam i to ce ostane tako a planiram da uzmem nesto vece na brzine ovo ostane ovako za svaki dan.

#86 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 22 October 2015 - 00:21

Mudro zboris :)
Dopadaju mi se ove opcije od 0 do 100m i od 0-60kmh, veoma korisno!

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 October 2015 - 09:46

View PostVlatX, on 19 October 2015 - 20:16, said:

Ima i ovaj njegov sat opcije da meri od 0-100m vreme i od 0 do 60km vreme i to sam koristio dosta dok sam stelao prenos,olaksacu jos malo rolnice i stavim jedan broj slabije opruge kvacila da ne mi opada kajs u start pa javim rezutlate.

kako bojan681 to nije provalio ? lepo ide za 50-ku stock ako si zadovoljan potrošnjom onda je to ok...

#88 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 22 October 2015 - 15:10

Sad sam bas gleao,znaci od 0-100m i 0-45km meri vreme u sekundama,opcije su na tabli kad pritisnes dugme mode,e sat muci me jedan problem kad zapalim motor hladan trokira od previse goriva u prvoj minuti rada,udavi se motor u gorivo,kada sauh zatvori masina radi perfektno sta da radim,da probam da stavim blokiran neispravni sauh za probu.

#89 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 October 2015 - 16:33

Ma sta te briga za sauh, to drzi minut i posle pusti. Bitno je da je dobro ustelovan da radi voznji i da je svecica dobre boje :)

#90 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 22 October 2015 - 17:10

Znao sam za tu opciju od 0-45km/h i imas od 0-100m neg ranije je nisam koristio jer ona krece da meri vec na 2000 obrtaja pa ja dok proturiram ono vec krene da mi meri. Sad sam ugasio tu obrtaljku i mogao bi da koristim to al totalno sam zaboravio na tu opciju neg mislim da mi bolje na osecaj, ja kad osetim da to cupa i da moram dobro da se drzim onda je to-to..

#91 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 22 October 2015 - 20:33

Aco malo je bogatiji na nizi spektar ali to mu je sa ova njegova igla,samo nervira prvu minutu rada posle spava masina a svecica je braun

#92 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 29 May 2016 - 17:40

Ovih dana nesto me motor muci,ne ide kako treba danas sam otvorio cilinder i sta da vidim,osigurac sa desne strane ispario :D pa poceo bolc da jede po cilindar,imao sam u rezervi cilinder sa longia sa nekih 3.000km (nov) i nov klip orginal CPI,odneo kod tokara da mi ga lako ishonuje samo malo i da ga skrati odozgo za da mozem da ga spejsujem da dobiem slicne mere kao kod ovaj stari,(stari je bio portovan)

Posted Image

#93 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 31 May 2016 - 18:43

Greota :(
Cudno je da nema tragova od osiguraca, znak da su mekani i bas loseg kvaliteta. Obavezno novi iglicasti.

#94 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 01 June 2016 - 00:07

Danas mi je majstor uradio cilinder,skinuo je sa gorne strane 2mm i sasim malo ga je ishonovao.

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Ja sam malo postrugao kanale kod sastav sa blok cisto da ne bude stock B)

Posted Image
Posted ImagePosted Image

Cilindar sam montirao da mogu da uradim mere za sqush i C parametar.Izradio sam 2 dihtunga od tesnila 1.5mm i to kada se sabije izadze negde oko 2.3/2.2mm C parametar nisam mogao da izmeri skoro i da ga nema,klip izadze do sam vrv ajde da kazemo da su one 0.3mm od dihtung C parametar,kod glave sam uradio 3 dihtunge bakarne ukupne debeline 1.2mm i mereni sqush je malo preko 1mm.

Posted Image

Sutra bude sklapanje sa novim karikama i lager kod bolcne pa vidime rezultate.

#95 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 June 2016 - 17:30

Da li si optimizovao prelive po bloku ili si samo nasumicno prosirio rupe?

#96 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 11 June 2016 - 20:18

Nisam radio portmatch,nisam ni sirio prelivne na cilindru samo sam obeorio ivice kod sukjnje i onaj poprecni stub u samim kanala.

#97 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 June 2016 - 20:29

Nesa je mislio na kanale na bloku, posto si te kanale sirio na cilindru, pa da li se poklapaju?

Posted Image

Gore na slici se vidi izduvni kanal, nije okrugao sa spoljne strane, to je inace vrsta blokade na minareli cilindrima. Trebalo bi to poturpijati, da bude pravilan krug.

#98 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 12 June 2016 - 00:39

Razumeli smo se. Onda odradi "portmach" jer je tu dobitak. Sto se tice izduva tu se lome koplja da li otvarati ili ne. Ja sam konkretno otvarao i nisam osetio bitnu razliku u performansama osim sto je malo tromiji na niskim obrtajima i izvrti 100-200 rpm vise na maksimumu.

#99 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 June 2016 - 05:40

Moram da pitam uvek ovo, da li minareli cilindar sa aerox-a ima otvorenu kružnicu ? I da li je on blokiran ? I zašto piaggio ima fi 20 rupu ? Da li je i taj blokiran ?

#100 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 12 June 2016 - 11:08

Razxumem ja vas ali razumite i vi mene :D Nisam ja sirio kanale na cilindar kod bloka samo sam ugladzivao ostre ivice odnosno radio otpimizacija,e sad portmatch je prava stvar i bilo bi dobro da sam je uradio ali nisam zeleo da rasturam blok,to ostaje za neki naredni tuning,inace dobio sam na poklon minarelli ac cilindar isto i taj ima ovaj D port izduv,cekam karbitne glodalke za biax pa taj moze da obrusim na O izduv i neke malo zesce tajminze.Inace motor je sklopljen i ide sasim solidno ja sam zadovoljan od uradzeno.

Posted Image

Ovo u crveno je dirano,zeleno nije.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users