Jump to content

Gilera Runner 70 Purejet

1826 replies to this topic

#341 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 02 April 2015 - 00:25

Nekako mi je mekan start unatoc pokusajima da dobijem bolji rezultat, iako sumnjam da je kvacilo i zvono, ali ove igracke ce mi dati neke odgovore.

#342 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 April 2015 - 23:30

Malo sam cackao oko amortizera, imam ih u super stanju, ali su propali od atmosferlija, pa evo kako sam od djubreta na prvi pogled dobio nesto interesantno. Bio je slican ovom crnom na slici.

ZX mi opet para usi i izludjuje me, ne podnosim tu frekvenciju vise ako se vozam uzastopno, sa njim bi bio najzadovoljniji samo da ima normalniji zvuk. Trazi se nesto normalnije, zelja mi je yasuni Z.

I danas sam odvalio 92kmh po gpsu na ravnoj cesti.

Pozadi imam trenutno amortizer od skippera150, mnogo je stabilniji i manje se uvija u zavojima od serijskog, sada dolaze do izrazaja prednje vilice odnosno oni luftovi rade problem.
Posted Image

I narucio sam blokadu na 25kmh od svaba, da se osiguram jer je kazna 150€ za skuter brzi od 55kmh.

I nasao sam Malossi elektroniku kod jednog Poljaka, ali kaze da je dostava 30€, i trazi 80€ za istu. Teski drogirant tu nema dileme, novu sam nasao u trgovini za 113€.
Reko kako tako skupa dostava nema ni 200 grama, kaze Poljska je jako skupa zemlja. Haha, pa ispada skuplja od Amerike. Ja bi reko da njemu fali za drogu, drogirant.

Edited by dajteh, 09 April 2015 - 23:41.

#343 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 11:31

Stavio sam Deltu, nista se bolje ne desava haha nije ni cudo kad je 50ccm. Pricekati ce 70ccm.

Zatim sam usteko Yasuni Z zolju, dugo sam je motrio i evo je na runneru. Auspuh je kvaliteta nema sta, sve fino odradjeno i da dugo traje.
Prvo usporedba sa ZXom, na prvi pogled mi ZX ima vecu granu, unutrasnji fi je isti, provjerio.
Usljedila je lagana montaza, s gustom. Zatim paljenje, oh zvuk je milina, dodajem gas jos bolje, tisi je duplo od ZXa i tisi je i od SC08, ma savrsenstvo. Probam pomalo dok se ne zagrije, ne slutim da ce biti dobro vec sam osjetio da to nevalja. Cekam dok se zagrije i oun gas, KATASTROFA.
Nema snage u startu hocu se srusiti dok krene, do 30kmh nema snage, poslje ajde malo zivne al ide slabije od ZXa, kazaljka se priblizava 75kmh i pocinje se spustati sidri, ajme sta je ovo jedva 80kmh ide.
Dodjem kuci, skidam top da nije ostala blokada, reko mozda je jako je tih. Kad ono nista, top odblokiran. Skidam bez topa i probavam, isto govno. Skidam supsuh, guram sajle debele nebi li nasao nesto zacepljeno, ma kakvi sve super. Pusem zrak kompresorom u yasuni i pratim jel ima otpora i kako ouse na izlazu, ZX je protocniji.
Stavljam ponovno, lakse rolice, malo bolje ali vec visoko vrti, jednostavno vrti i sve je super, al NEMA SNAGE NIGDJE.

Auspuh je jebena katastrofa, ali je zvuk milina, ja mislim da mi bolje ide sa serijskim auspuhom koji ima kat.
A bivsi vlasnik me je upozorio da je auspuh slab.

Krajnja je za dobrih 10kmh manja uz tesko navlacenje, jer rapidno ostaje bez snage poslje 80, tako mi svi slabiji auspusi posustaju, do 75 ide svaki, a poslje tek pravi nastavljaju dalje kao sto je ZX ili TT.
Pratio sam i temperaturu, da se ne pregrijava,ma kakvi 62° ne prelazi.

Sad je moje pitanje, zasto na fakin purejetu imam toliku razliku, a auspuh je protocan????
I zasto uopce imam razlike u performansama.

Do sad sam isprobao sljedece auspuhe:
Serijski
SC22
SC08
ZX
TT
Malossi MHR replica
Yasuni Z

Izlaznost remena 17.5mm je do kraja, brise sve na variomatu

E sad, treba mi savjet, dal da rezem auspuh po pola i cupam onaj dupli protivkonus i sve sta ima posto je manje malo protoca od ZXa, a i bez topa se cuje manje nego ZX sa topom, uopce nije glasan.

Edited by dajteh, 11 April 2015 - 11:38.

#344 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 April 2015 - 11:45

Da je karburator za Yasuni bi morao ganjati drugu postavku karburatora, jer to meni lici kao da mu fali goriva...a na PJ je to igranka...

#345 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 11:49

Evo sad cu ga staviti na NRGa on ima dignut pritisak, daj boze da je tako, ali kod purejeta su stvari jasne u prvih par metara voznje. Na drag race dionici umjesto 78-80kmh sa ZXom, imam 72kmh. A dok navuce 80 treba mu jos 150-200m.

Ali pazi, ja sumnjam u protocnost auspuha, pruza malo veci otpor nego ZX

Edited by dajteh, 11 April 2015 - 11:52.

#346 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 April 2015 - 11:51

Yasuni Z jeste slab ali trebao bi biti u rangu TT-a i ZX, a nikako gori od serijskog

#347 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 11 April 2015 - 12:13

Pjetu treba auspuh sa duzom granom i prvim konusom, kratki ne rade. Tako ni Trek nije radio kod mene, narocito na nizim obrtajima, ali je radio na visim. ZXR radi i na nizim jer mu je grana i prvi konus duzi od Treka, ali nema ni blizu tu explozivnost u spektru obrtaja do 9k kao SC, tek preko 9k ZXR pokazuje malo vecu snagu od SC-a. Matematika je jasna, ko sta ocekuje od skuta i na kojim ciljanim obrtajima, to ce da vozi.

#348 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 12:16

Evo ga i na NRGu na kojem je stalno TT.

Posto nrg ima drugu mapu i dignut pritisak, za razliku od runnera koji sad ima samo odblokiranu elektroniku, malo se bolje ponasa, ali je i dalje slab, nema krajnje, nema starta.

Reko sam odmah, treba mi 5m i odmah cu znati jel valja auspuh ili nevalja.

Sad cu probati juriti Ra.

#349 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 11 April 2015 - 14:02

Jel na udaju taj Z onda?

Što ga nisi ispjeskario onda kad se već time baviš :D

#350 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 14:21

Dobio sam ga jutros i odma je pala proba nisam mogao da cekam :D Zvuk je za 10, a radije cu voziti sa serijskim iako je glasniji.

Sad se igram sa TCom, polutke sa serijskim centralnim i njim se sabiju za 0.2mm manje nego kad je samo serijski centralni.

Udat cu Z i mhr replicu, meni na purejetu nevaljaju a replica na karbu otkida.

Edited by dajteh, 11 April 2015 - 14:22.

#351 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 11 April 2015 - 14:28

Javi koja je cijena za Z na pm da ne spammamo tu.

#352 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 11 April 2015 - 14:55

Аko imas obrtomer,stavi rolnice da korz ubrzanje obrtaje bude onoliko gde je motor najjaci,recimo kod mene je to na 8.000.

#353 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 15:03

Nema tu nista probao sam nekoliko setova rolica, stavljao tc da digne malo okretaje u startu ma nista. Jel znas kad auto ubacis u 4 brzinu na 40kmh, i dodas gas do kraja, i skuzii ces na kojim okretajima pocinje vuci. Ja sam to sve prosao i na nikakvih okretajima taj auspuh mi ne daje snagu.

Jel zna iko koji je ovo variomat pored multivara?

Sjaji mu se povrsina ko luda, ima staze slicne multivaru a ponasa mi se cak malo bolje od multivara bas onako vuce, ne vrti ko multivar da imas osjecaj pomalo u prazno. Ide mi skut malo bolje ne mogu da vjerujem a nisam ga ni poceo stelati. Nema nikakvog znaka na sebi osim polinijevih klizaca.

#354 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 11 April 2015 - 15:08

Moguce je da je to polini variomat,sa fabrickom kalotom,a i dopler ima hromirane variomate ali nema te rebra sa strane

Posted Image

#355 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 15:30

Jest polini je, isti je takav a i parira multivaru. Ja sam za danas gotov, vratio sam multivar sa TC i amen.

Evo trenutni rezultat na ravnom, uz malo vjetra u ledja kako bi se reklo. Kazaljka je otisla van skale dole na brojac kilometara. Znaci ovo je moguce samo sa ZXom ili TTom od ovih auspuh koje sam ja probao na purejetu.
Zivio ZX, ja odustajem od corava posla i davanja sansi LESEVIMA, ali na purejtu jbg. Nemojte misliti da je Z los, recimo na benelliju 491 sa malossi sportom ide jako lijepo, taman za svakodnevne voznje.

Ja se tako vozim svaki dan oko 90kmh, ako uhvatim kombi ispred ili neki ludi kamion onda przim blizu stoje.

Edited by dajteh, 11 April 2015 - 15:34.

#356 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 April 2015 - 15:34

a da nije mozda i bgm supertune? http://www.bgm-tunin...BGM2302KK11.jpg

u minareli izvedbi je on cista kopija multivara , al za piaggio ne izgleda isto ko multivar pa me bas zanimalo jedno vrijeme dal mu moze parirat

Edited by Anabellas, 11 April 2015 - 15:36.

#357 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 15:35

Oho sad si ga zakuho, ako je bgm onda mu skidam kapu. Ajde provjeriti cu kad udjem u kucu sad sam na terenu. :)

#358 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 April 2015 - 15:39

vjerujem da je bgm dobro skopiro multic ako je to uopce on , a kalota mislis da je dodatno farbana njegova ili ?

#359 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 11 April 2015 - 15:47

E pogledati cu kalotu, danas sam mnogo kombinacija isprobao, znaci federi rolice x variomati x serijsko kvacilo x serijsko novo kvacilo x malossi delta x malossi fly i tako do ode pola dana. I auspuhe yasuni Z, SC08, ZX. To je jedno 20 skidanja dekla..

Znaci stavim Z i odreknem ga se, i reko ajd sad sw blizi tehnicki staviti cu SC08, i tako probavam ja kad slabasno mi nabire poslje 80 i manja je krajnja. Reko ajde ti lagano dole ide ZX. Mora ic preko 90 amen.

#360 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 April 2015 - 15:51

znam kako ti je, i ja sam se dekla naskido .. blazeni pistolj na struju isplatio sam sebe jedno 70 puta hhh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users