Jump to content

Extra jeftin dvotaktol

75 replies to this topic

#41 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 October 2014 - 22:43

Sto se tice same teme, konkretno u mom slucaju posle sezone sa jagodicom imao sam neznatnu kolicinu garezi izmedju prve i druge karike. Kada sam prvi put probao ovo ulje i presao sa njim oko 230km skidao sam termo grupu i ustanovio istu kolicinu garezi... mislim da je korektno ulje, nista specijalno a najjeftinije na trzistu. Na Mariov savet vratio sam se na Ipone jagodu polusintetiku. Sto se tice potrosnje uspeo sam igrarijom sa airboxom i std karburatorom da dobijem najmanju potrosnju od 3,4 l/100km, podseticu bila je od 3,6 do 4, ali i dalje mislim da je najveci problem moje potrosnje uslovi exploatacije i nacin voznje, jer se sa skuterom deli posta od firme do firme, od kapije do kapije, semafor, gas, stani, upali, gas, i tako od 9 do 16h... mislim da je to ok za stock Freeja.

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#42 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 November 2014 - 02:27

Jednom prilikom sam uspio dobiti 26L tts-a za 4€/L. I opet sa mukom tocim full sintetiku u serijski skuter jer ljudi pricaju da to nevalja na serijali. ^_^ Nisam nista otvarao u proteklih 19tkm, ali ide ko od prvog dana hehe.

Edited by dajteh, 04 November 2014 - 02:29.

#43 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 20 November 2014 - 17:09

Drugari jel zna neko gde u BG moze da se nabavi jeftino IPONE ulje za mesavinu ?

#44 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 June 2015 - 00:10

Moja Mitrovica ...imam retku srecu da na svega trista metara od mene imam gvozdjaru , ako nije najveca u Srbiji , mada mislim da jeste, sigurno bi joj pozavideo i BG i NS... Nema proizvoda u Srbiji, a da to ne postoji kod ovih ...desetak radnika u jutarnjoj smeni jedva uspeva da posluzi nekoliko stotina kupaca dnevno iz celog Srema i ko zna odakle ...nema sta nema ...treba samo da znas sta ti treba ...18 000 artikala su imali pre godinu dana , a sada ko zna ? Sta reci vise ...

Posto drze i radne masine , kultivatore , kosilice , trimere . od skora su poceli da drze i program ulja ...znamo da se Huskvarnini trimeri jako brzo vrte , pa traze i kvalitetno ulje , video sam da ima dve , tri vrste visokokvalitetnih ulja u onim flasama sa dozatorom od 750, 900 i 1200 din za litru...razne vrste 4-T ulja , za testere , lance ...

Ja sam za sebe nasao ovo ...
Posted Image
Posted Image

Crveni mineralni dvotaktol , cena morska 280, 00 dinara za litru malo je skuplji od kisele vode ...zadovoljava kako kazu JASO FB standard , znaci do nekih 8000 obrtaja sagoreva , poslovni Matic ce sa njim biti sasvim zadovoljan ...do sada je isao na slicno ulje iz Krusevacke rafinerije i nije se bunio , jedino mi smetalo sto je bilo zute boje , nije bilo ofarbano , pa ako odmah ne napravis mesavinu rizikujes da zaboravis jesi sipao ulje ili ne ...

Za to vreme Airsali na paradnom Maticu i skuteru trose fino ulje - ovo ...
Posted Image

Posted Image
Posted Image

Francuski TOTAL , zadovoljava JASO FD standard , imam ga ovde kod mene od direknog uvoznika po dobroj ceni 650,00 ...postujem preporuku proizvodjaca , miksujem 3 % , do sada nikakvih problema ...

Edited by ALIEN SM, 29 June 2015 - 00:14.

#45 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 June 2015 - 16:14

Pise na ovom Dinara dvotaktolu rok upotrebe 3 godine. To prvi put susrecem na flasi ulja. Zasto je to tako zivo me zanima, a pise dole neki kontakt info telefon, ali se ne vidi.
Pretpostavka je da aditivi gube svoja svojstva.

Edited by dajteh, 29 June 2015 - 16:15.

#46 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 June 2015 - 10:33

Ma, sta me briga za deklarisani rok upotrebe, to ce se trositi odmah...kakvo god da je , svakako je bolje od onih brlja sto sam sipao tokom eksperimentalnog perioda koji je trajao godinama dok automatik nije zaribao od umornih , istrosenih ,, neadekvatnih zejtina na koje je vozen , sve u cilju da se vidi koliko magare moze da izdrzi ...a moze mnogo ...

#47 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 30 June 2015 - 13:48

To total je polustintetika, čim piše da je na sintetičkoj bazi.
EDIT:
Posted Image

Naravno, ulje je vrhunsko vjerojatno i zadovoljava eksploatacijske uvjete na alienu.

#48 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 June 2015 - 14:37

Ja trenutno trosim ovo, nema kod mene nekog velikog izbora, 260 din pola litra. 2,5% mesam, pa kako mu bude.

EDIT: Bitno je da na etiketi pise da neDimi :D.

Attached File  1.jpg   2.57MB   34 downloads Attached File  2.jpg   2.19MB   35 downloads

Edited by Miroslav'91, 30 June 2015 - 14:38.

#49 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 30 June 2015 - 22:15

Ja sam u SRku sipao u posudu za ulje Huskvarnu polusintetiku, plavo ulje, cena 1200d. Nemam zamerki, vrti se na 10k i ne buni se, a na specifikaciji piše da je minimalni depozit gareži u termogrupi i low smoke. Baš zbog toga što Huskvarnine cvaje vrte visoko u nenormalnim vremenskim uslovima, odlučio sam se da sipam njihovo ulje, što je sigurno, sigurno, pa nek i košta.

#50 Synn

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Habana 50

Posted 11 May 2016 - 22:20

Danas sam u Gumatiku u Temerinskoj u Novom Sadu nasao Total scooter 2T hi-perf za 570 din po litru.
http://catalog.lubri...052013%20EN.pdf
Pa ako nekome treba...

#51 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 16 October 2016 - 23:13

Drustvo,drugar mi radi u auto servisu I preporucio mi je za piaggia neko Eni ulje,kaze da je to fabricki propisano 2t ulje za piaggia,e sad mene zanima da li da radim sa njim razradu klipa ili da idem na siguricu sa ipon uljima.u pitanju je serijala 50ccm piaggio zip.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#52 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 October 2016 - 23:22

Eni je promenjeni naziv za Agip (Selenia group) koji i jeste preporucen od strane Piaggia. Ako je originalno ulje nemas brige.

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 October 2016 - 07:10

Procitao sam ovu temu od pocetka da obnovim gradivo :)

#54 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 October 2016 - 08:34

View PostMario, on 17 October 2016 - 07:10, said:

Procitao sam ovu temu od pocetka da obnovim gradivo :)
:)

Ali primetio sam da svi imamo identicne pocetnicke greske.

Generalno niko ne razmislja o posledicama dok ne oseti pod svojim prstima sta znaci kvalitet i koliko problema prouzrokuje los kvalitet i jeftino ulje.

Ovde bi trrebalo ubaciti slike recimo onog Zilketovog 50 cilindra, imam i ja neke "slavne" bas od ovakvog ulja.

Da zakljucimo, jefnino nije dobro :)

#55 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 17 October 2016 - 12:37

Bice da imamo mnostvo drumskih mornara, posto radimo mnogo kilometara to se ipak u konacnici kada stavimo na papir, isplati. :kurbla:

#56 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 17 October 2016 - 16:36

View PostRazredni, on 17 October 2016 - 08:34, said:

:)

Ali primetio sam da svi imamo identicne pocetnicke greske.

Generalno niko ne razmislja o posledicama dok ne oseti pod svojim prstima sta znaci kvalitet i koliko problema prouzrokuje los kvalitet i jeftino ulje.

Ovde bi trrebalo ubaciti slike recimo onog Zilketovog 50 cilindra, imam i ja neke "slavne" bas od ovakvog ulja.

Da zakljucimo, jefnino nije dobro :)
Niko od nas nije dovoljno bogat da kupuje jeftino,calac me je uvek jurio da sipam vrhunska ulja u masine,cak sam sipao i mobil one u jugandiju 45 i gle cuda jugo se kotrlja i posle vise od 300k kilometara...jos je moj ljubimac...

#57 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 18 October 2016 - 08:25

Ja točim jeftina ali kvalitetna ulja u svoje mašine :D
Npr. U skutere sam tocio Motul i Repsol po cijeni onih budžet ulja iz trgovačkih centara. Samo jbg, zna se kad se dobra cijena dobije, kad se uzme količina.

#58 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 18 October 2016 - 08:44

Grale jel ima jos toga?
Ja sam skoro potrosio 30 litara extremno jeftinog dvotaktola od proslogodisnje zalihe pa se bojim bankrota. Ne mora biti 3x jeftiniji, moze i 2x od cijene u trgovini.

#59 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 18 October 2016 - 14:04

Iskreno, nemam pojma, jer sam van skuter svijeta dvije godine otprilike. Ali eto, kod nekog ko je uvoznik za neko ulje se sigurno može dogovorit cijena za količinu. Igrom slučaja, kod mene u komsiluku smo uzimali to, al moj komsiluk je tipa beverli hils, nema čega nema :D

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 October 2016 - 07:26

Najjeftinije je ipak voziti na "umorno ulje", ko ima auto taj kad ispusti 3-4 litre umornog može da vozi 8k kilometara bez utrošenog dinara... :) Još kad bi umesto benzina mogli da sipamo ispušteni antifriz to bi bila apsolutna reciklaža..

Mišu Aliena bi trebao Mao ce tung za gubernatora da postavi, eo sad pošto su vize ukinute, odmah našeg gubernatora na katedru u Peking da objasni ....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users