Jump to content

Aprilia SR50 2014 carb.

• This topic is locked This topic is locked
308 replies to this topic

#261 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 21 July 2017 - 20:49

Ako ti trebaju igle imam ja set Spenser :)

#262 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 23 July 2017 - 11:48

Proveri spuh da ti ne duva dole na grani kod cilindra .
Kod mene je ranije tako bilo i nije pustao okrertaje ravnomerno u ler.

Kad smo ga shetalali tvoi zajedno radio je isto tako neravnomerno u leru a ishao perfektno na sve otklone gasa.

Probaj vratit tu 62 odlicno je bilo sa nje, igla na sredini i po potrebu spustas il digash ;)

Edited by Mitkov, 23 July 2017 - 11:51.

#263 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 14 August 2017 - 13:48

Pozdarv momci, evo me nazad. Odo ja na odmor nedelju dana, kad se vratim- poplava. Krvari mi skuter jos jace. Definitivno je dvotaktol, trebace mi nova uljna pumpa, il da vidim neki set za reparacija na moja.

Posted Image

Danas stigla posta:

Posted Image

Set polini dizne 60-80 na dva broja, i igle.

Edited by SpenserMKD, 14 August 2017 - 13:49.

#264 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 14 August 2017 - 14:08

Pregledaj crijeva i semering na pumpi,malo mi je cudno da tolika kolicina ulja iscuri iz dijela pumpe i eventualno crijeva.

Ne postoji set za reparaciju uljne pumpe,bar ne postoji za kupit.Moze se dat napraviti novi semering na pumpi a uz to zna procuriti na osovini i na jednom od dva dihtunga koji se nalaze ispod poklopaca.Najcesci kvar je propisali semering.Nova uljna je od 50-70eura,ja sam je radi semeringa mjenjao.

Rastavi prijenos pa cemo biti sigurniji o cemu je rijec.

#265 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 14 August 2017 - 14:26

Pogledaj da nije od rezervoara za ulje, crevo, cep ne mora da znaci da je kod pumpe.. gledaj odakle se sliva I trazi krivca..

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#266 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 August 2017 - 10:06

Ovo ovako kako je nakapalo izmedju nogara meni govori da je u pitanju dovodno crevo ulja u pumpu. Pumpa je ususkana u dekli i kada curi ulje iz pumpe prvo napuni podnozije ispod variomata, ako krene da preliva sliva se niz deklu ispod kurble, provera je laka, skidanjem plastičnog poklopca na dekli i vizuelnom inspekcijom pumpe.

Sa druge strane, logički, ulje posle pumpe ne moze da kaplje ako pumpa neradi, moze da kaplje samo slivanjem iz rezervoara ka pumpi, a crevo od rezervoara ide preko airboxa i pored cilindra nizbrdo ulazi u blok sa prednje leve strane u visini auspuha, tako da u tom predelu treba traziti problem, pa pogledaj da li se sliva niz crevo od rezervoara ili je crevo naprslo na ulazu u blok.

#267 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 15 August 2017 - 16:13

Rezervoar kod SR je napred ispod guvernale tako da od njega crevo je dosta dugacko i kad procuri na crevu kod rezervoara kaplje napred na podnici. Crevo ulazi tacno iznad pumpe kroz gumeni uvodnik i ako ne curi na pumpi jedino moze na delu gde je crevo nataknuto na samu pumpu tu ukrti od temperature i moze da naprsne. Ispod same pumpe na sastavu deklija i bloka ima napravljen odvod gde curi i ulje i voda ako propusti semering i uljne i vodene tako da nece puniti deo ispod variomata.

#268 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 August 2017 - 16:32

Da potpun sam zaboravio da je kod srke3 napred uljni rezervoar. A taj odvod izmedju bloka i dekle obicno bude nedovoljan, bude ulja sve do alansera ako propusti semering na pumpi ili malo crevo :)

#269 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 14 September 2017 - 14:50

Evo gde je teklo. Mame mu negovo gremlinsko, a 3 put sam proverivao i nisam primetio. Evo sad uhvatio ga zivog, na lice mesta. Skratio crevce za 1cm, sad dobro drzi. Sad moze da se produzi za stelanje karb.

Posted Image

Ubacio lule na airboxa sa precnik 13.5mm, 66 glavna dizna, igla mislim da je A20, malo ostrija nego fabricna A22, krenuta jedan zub od najdolnija pozicija. Posto sam amater debil, ostalo mi je najbitnije i ono sto treba prvo da proverim- full gas, ali nisam bio u mogucnosti ovih dana, uopste nisam ga vozio na puna gas, to cu sutra. Samo nadam se da cu zadrzati ova igla i posle provera na full gas, cak i ako menjam glavnu diznu. Svidja mi se kako ide na sredna gas a i dobra je svecica, motor ide 70+ sa minimum gas, potrosnja 3.8/100l.

Edited by SpenserMKD, 14 September 2017 - 14:56.

#270 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2017 - 15:04

Svaka čast!

#271 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 September 2017 - 18:44

Gremlini iz Makedonije :)

#272 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 14 September 2017 - 20:00

Konacno nastelova karb. Kod serijske SRke najbolje i najlakse se nasteluje sa 14mm ulazom u airbox. Ide odlicno uz minimalnu potrosnju.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#273 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 14 September 2017 - 21:16

Spens kad ce voznja sada kad si sredio gremline :D

#274 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 14 September 2017 - 22:00

View PostDepe, on 14 September 2017 - 20:00, said:

Konacno nastelova karb. Kod serijske SRke najbolje i najlakse se nasteluje sa 14mm ulazom u airbox. Ide odlicno uz minimalnu potrosnju.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Po tvoji primer ja sam narucio 14mm, ali drugar na drebong uradio 13.5mm.. zadovoljan. Mislim da ovo zimo upasiramo dr.evo70, pa videcemo sta ce. Standardni agregat skoro 20.000km, od koji 15.000 sa yasuni.

#275 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 14 September 2017 - 22:01

View PostVlatX, on 14 September 2017 - 21:16, said:

Spens kad ce voznja sada kad si sredio gremline :D

Pali ajde sad. :D Oprema i gas.

#276 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 03 October 2017 - 16:55

View PostSpenserMKD, on 14 September 2017 - 14:50, said:

Ubacio lule na airboxa sa precnik 13.5mm, 66 glavna dizna, igla mislim da je A20, malo ostrija nego fabricna A22, krenuta jedan zub od najdolnija pozicija. Posto sam amater debil, ostalo mi je najbitnije i ono sto treba prvo da proverim- full gas, ali nisam bio u mogucnosti ovih dana, uopste nisam ga vozio na puna gas, to cu sutra. Samo nadam se da cu zadrzati ova igla i posle provera na full gas, cak i ako menjam glavnu diznu. Svidja mi se kako ide na sredna gas a i dobra je svecica, motor ide 70+ sa minimum gas, potrosnja 3.8/100l.

Ubacio veca glavna dizna, sad je 68. Ali mi se izmestila srednja gas, pokvarila mi se perfektna situacija na srednja gas. :D Sad da probam da spustim iglu, il sa da otvorim straf za vozduh malo... jaoo, prosla sezona, ja nisam ustelao karb. :D

#277 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 October 2017 - 17:19

Pola gasa stelas sa iglom,probaj pozicije gore i dole od trenutne postavke pa ces znati u kojem smjeru treba ici...

#278 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 17 October 2017 - 18:07

Pozdrav momci

Kao sto sam vec pisao, planiram da ugradim dr.evo 70. Kad vec menjam neke stvare na skuteru, palo mi je napamet da promenim i serisko kvacilo. Jel bi dobio nesto plus sa malossi fly/delta, za normalnu voznju ? Sta vi kazete i preporuujete za takva zamena ? Mozda cak i zvono da promenim, kad vec menjam kvacilo. Lakse kvacilo, lakse zvono.. mozda skuter bolje ide ? :D

#279 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 17 October 2017 - 18:14

Mozes i stage6 sportpro bolja od fly-a , a cena mislim da je ista ili malo jeftinija.

#280 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 17 October 2017 - 19:58

Skuplji je Sport Pro (41 eur) od Fly-a (37 eura)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users