Jump to content

Pia Free ( poshtarski shporet )

1014 replies to this topic

#181 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 January 2015 - 22:08

hehe, ima artek innerrotor za pia ac i lc, mama i tata ;) to je onaj što ima i punjenje za acu i izvod za male potrošače (svetlo, obrtaljku.. Nisam zagledao sliku ali predpostavljam da daju neki adapter ili njihov ventilator čim ga prodaju i za ac i lc..

http://www.racing-pl...p-275428-1.html

#182 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 January 2015 - 00:08

Ja trazio neku vrstu adaptera za ventilator ali nema ga. Jos nisam naleteo na innerrotor sa ventilatorom. A kad napisu da je i za lc i za ac vrv misle da je kompatibilno sa osovinom radilice ali nigde nema adaptera kao dodatnog detalja.

#183 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 January 2015 - 00:17

ja mislim da ovde može opušteno da se ušrafi ventilator na mesto onih 4 šrafa u centru. Verovatno će trebati distanc, al to i nije problem sašiti na strugu od teflona ili aluminijuma.. Čini mi se da je ovaj innerrotor debljine pa skoro ko standrdni magnet, čini mi se da ne bi terebalo da bude muka.. Neko je na forumu skoro pazario, čini mi se za mina blok, pa bi valjalo premeriti samo kako izgleda u varijanti da se okači ventilator ;)

#184 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 January 2015 - 00:20

Ideja nije losa samo sve to bi moralo da bude izuzetno precizno uradjeno da ne dodje do debalansa jer bi se, u suprotnom, vrv cvikovala osovina radilice na nekih 10-12krpm.

#185 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 13 January 2015 - 00:25

Ja jos nisam video da moze ventilator na ta paljenja..a opet ne verujem da moze to prexizno da se uradi u home made varijanti.a opet sve sto se ne vrti preko 11k nema potrebe za tim paljenjem

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#186 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 January 2015 - 02:18

evo upređivao sam ova dva MVT proizvoda. Identično izgledaju, imaju ona 4 šrafa u rotoru i u opisu onog narandžastog piše da se šrafi postojeći, standardni ventilator.. Po slikama mi rotor deluje isti kao i ARTEK k1..

https://www.scooter-...50-AC/Ignition/

uglavnom, ne planiram da skucam 300e na paljenje za setap koji će svaki dan da nosi poštu a pri tom da se vrti ni celih 9-10k, al ste me začačkali da bi namerno kupio artek samo da vidim da li je moguće napraviti vazdušaru do Oo

#187 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 January 2015 - 03:07

Tacno, evo na ovom pise da se moze montirati i fabricka pumpa a i fabricki ventilator. https://www.scooter-...tal-Direct.html

#188 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 January 2015 - 02:04

Au ubija me ovo postovanje linkova.. Nisam talentovan pa to ti je! Hoću da postavim pdf, al pre će on mene..

http://www.racing-pl...p-275428-1.html

uglavnom ispod ima download u pdf gde ima slike i detaljno objašnjenje kako se šta montira i kako se šrafi ventilator.. Extra je ovo sprava :)

Edited by AcaPostar, 14 January 2015 - 02:11.

#189 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 15 January 2015 - 20:56

Eto , Aco ,,,zamalo da te zahebu da kupis paljenje od 350 evra ( cena prava sitnica ) ...nesto razmisljam za te pare kupis jos jedan skuter i povezes ta dva u seriju i nek` idu samo po 60 km/ h svaki od njih - eto 120km/h bez po muke , hehehe...morao bi dobro vezati dzak sa pismima da se ne razlete po celom Beogradu , hehehhe...

#190 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 January 2015 - 00:57

Ma navukli me mangupi ;)
Ne bez zezanja, od svih komponenti ovo paljenje je nesto najbolje sto mozemo kupiti za bilo koji setup i bilo koju priliku. Licno mislim da vredi svaku paru! E, a skut ne kupujem preko 80e :)
Ajde molim te (3 put) izmeri mi visinu i precnik klipica na tom tnt, i onako ti je na polici..

#191 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 January 2015 - 01:02

Merim ti ja sutra cim stignem u radionicu.

#192 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 16 January 2015 - 17:31

Precnik 22 mm

Visina 28 mm

#193 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 January 2015 - 18:18

Hvaala majstori ;)

#194 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 January 2015 - 23:50

Samo da se dopisem:

Visina klipcica=28mm kraca strana= 21mm za kosinu 50
Precnik fi=22mm
Dubina do segera 12mm
Igla fi=3mm

Zasto sve ovo pisem? Ono sto sam svo vreme nalazio na netu, pa i na dell sajtu, isti su klipici za PHBG 19 i 21mm. Razlika postoji samo u modelu (zadnja slovna oznaka D i S) sa koje strane se nalazi stel sraf, sa iste strane je i kanal (vodjica) na klipicu i naravno razlicite su sifre za narucivanje razlicitih zakosenja klipica, ali nigde nisam uspeo da pronadjem dimenzije! Mozda nekada jos nekome posluzi..

Hvala Alienu i NesiBg

#195 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 January 2015 - 00:02

Ajmo mala pomoc. Stigla tabla od runnera. Otvarao, prekontrolisao, malo ocistio (spolja)... pise na stampanoj ploci NRG/RUNNER 3, sa zadnje strane fabricka nalepnica: crusciotto (instrument tabla) runner 22 05 2006.
Serijski broj: Ecie 718902 639197
Nemam nikakvih podatak vise i nisam uspeo da nadjem, sem da je od karb verzije sa ABS-om. Sa zadnje strane konektor sa 20 pinova ( 2 reda po 10).

Ako neko zna ili ima semu, ako se neko dovoljno razume da mi pojasni koji konektor je za sta, ili neko zna od cega jos ide slican prikljucak..

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#196 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 January 2015 - 00:20

Gilera Runner RST SP servicemanual - Scootergrisen

to ti je radionicka knjiga, u pdf formatu, na kojoj imas i semu povezivanja table kao sto je tvoja.

#197 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 January 2015 - 00:41

Cika Sone zna sve tajne... Hvala sensei :)

#198 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 January 2015 - 00:54

:)

#199 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 January 2015 - 01:20

Evo nasao, samo jos da smislim koji dzek da koristim.
Posted Image
Posted Image

Zanimljiva informacija, posto je tabla i kmh sat digit, pinjon odnosno puz je duplo skuplji od table :)

#200 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 21 January 2015 - 03:02

Na tu tablu si mozes spojiti obicni hallov davac impulsa, tvornicki puz je djubre kojem se raspadnu magneti unutra :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users