Jump to content

Pia Free ( poshtarski shporet )

• This topic is locked This topic is locked
1014 replies to this topic

#101 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 November 2014 - 19:19

:D http://forum.pyrothe...irsal-sport-70/

#102 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 November 2014 - 21:26

Taman za "sporet" a da potrosnja ostane u normali.

#103 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 26 November 2014 - 02:09

Idemo Aco, jedna stepenica vise, ima Frikan da raznosi... dok ne dodje NRG.

#104 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 26 November 2014 - 11:25

Dobar spanac za sc08 a moze da pokaze zube i sa nekom ozbiljnom rezonom uz turpijanje izduva.ja svakako planiram nabavku t6r u toku zime cisto da stoji za rezervu.sad ce sporet da dobije centrifugu:D

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#105 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 November 2014 - 21:42

Sta je bilo sa spanca, hoce li biti montiranje uskoro? :)

#106 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 November 2014 - 22:13

Nazalost jos uvek nisu pribavljeni svi planirani delovi a i vreme mi bas ne ide na ruku. S pocetka sam mislio da na brzaka samo stavim i razradim kit da vidim kako to ide, ali kako sada stvari stoje, mislim da je sezona zavrsena bar sto se moje voznje tice, pa je montaza planirana tek za zimski raspust... Kit jos nisam dovukao. Namerno je parkiran kod Doktora na polici, da mi ne padne na pamet da probam, pa se posle ulenjim i ne odradim sve planirano. Generalno plan je da se frikan ceo rastavi do poslednjeg srafa, pregleda i po potrebi ofarba ram, promene svi lezajevi, creva, sajle, vario, kais, rolnice, pregleda prenos, pretrese struja, montira koso, pripreme i usklade blokovi i upase kit kako treba. Bice to fine 2 nedelje u januaru ili februaru!

U najavi je i dell 21 i reza za 10,11k, cisto nek stoji dok sporet ne pozeli da preraste u v.masinu sa centrifugom :)
Samo ta tetka da mi se javi..

#107 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 November 2014 - 00:02

U, jbo te Aco , ima nas za spansku seriju , sad smo postali mnogobrojni ...daj, bre , ugradjuj to u smederevac , pa da vidimo kako kuva...a, i casovi su skraceni , zimski samo sto nije ....

#108 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 30 November 2014 - 00:47

Ako instalacija radi sva ne diraj je zivota ti..optimizacija bloka nije potrebna na brendiranim masinama samo na kinezima.ima mnogo tema o tome nacices da ne tupim sad o tome i izmisljam toplu vodu.tako da ce ta muka da te obidje.vici kad budes hteo pa da pakujemo smederevac na cetrifugu:D

#109 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 November 2014 - 01:09

View PostPlamenni, on 30 November 2014 - 00:47, said:

Ako instalacija radi sva ne diraj je zivota ti..optimizacija bloka nije potrebna na brendiranim masinama samo na kinezima.ima mnogo tema o tome nacices da ne tupim sad o tome i izmisljam toplu vodu.tako da ce ta muka da te obidje.vici kad budes hteo pa da pakujemo smederevac na cetrifugu:D

realno nisam primirisao blokovima od kad je kupljen, pitanje sta cu zateci.. Instalacija sljaka, hocu da namontiram namotaje od nrg ili slicno, 70 ili 100wati i moram sve da povezem sa koso obrtaljkom. A na njoj su i migavci i pokazivaci 2 temperature i svetla i pokazivac goriva.. a nema pakovanja kita i stelovanja bez obrtaljke!

Pazi, kad se svi skupimo, bice malo 2 nedelje, moracu da uzmem 2 godisnja :)

#110 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 November 2014 - 02:38

Bice duga zima...pa polako :)

#111 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 December 2014 - 18:57

Konacno su mi stigle rukavice sa Aliexpresa. Nakopao sam ih za 5.90 usd sa sve dostavom, a posto je pisalo da je isporuka 39 RADNIH dana, vec sam i zaboravio na njih. U principu su ok, al za prolece, jesen. Ustedeo sam oko 500din, i putovale su jedno celo godisnje doba :bicedobro:
Posted Image

Posted Image

I jos jedna novost. Bezecovao sam gumu na snizenju za 15e. Sava mc 26 capri, dot 0813 u onoj morskoj dimenziji 100/70 14.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sad molim boga da ce stati napred posto za zadnju felnu imam nove planove:)

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#112 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 December 2014 - 19:19

Danas je bio lep dan za voznjicu. Mislim da sam video 200 motorista.
Pa smo malo isli u goste..
Posted Image

I vratili se kuci sa prinovom :)
Posted Image

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#113 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 13 December 2014 - 19:56

Nek ti je sa srecom prinova

#114 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 December 2014 - 21:22

Oho replika... power groznica je pocela

#115 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 December 2014 - 23:01

Mili, puzi, primice se gu... bre Aco, ti to mic po mic, potajno pa TRAS! Bogami, ovaj shporet obecava puno VATRE!! Dobrodosao u drustvo tuniranih! Sa srecom!

#116 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 December 2014 - 23:54

Hvala TUNERI, posle auto trka, ponovo sam krenuo onim starim stazama prikupljanja power delova ;)

Replica je preuzeta od Plamenka sa namerom da se hromira i saceka ostrenje cilindra ili drugi cilindar i veci karburator. Jbg, ne moze se biti tuner bez sirokog spektra razlicitih delova. Uglavnom, nece biti vozena na malom cilindru, nema poente. Neka stoji, leba ne trazi.. Uskoro treba da pristigne i dellorto phbg 21 ds.

Elem, danas je konzilium konstatovao da nikako nije moguce upariti blokove i tockove sa dobosem na pia hiper1 i hiper2 agregatima. Jednostavno ostaje mi da pronadjem felnu od 13coli sa unutrasnjim precnikom dobosa od 110mm. Starih tipova od 100mm ima na oglasima ko blata za 10e, novi tip (nrg mc3, mc4 ac itd) nema trenutno. Imam ponudu za blok lc 2002god sa zupcanicima, tockom, diskom, crevom i rucicom sa posudom od SRke za 70e pa mozda i ta kombinacija zavrti..

Od ostalih delova, cekaju se stelujuce rolnice i sitnice kao sto su iglicasti male pesnice, lezajevi tockova, brezoni, sajla gasa iz jednog dela itd.. Kada sve to pristigne, i vreme konacno zahladi idemo u totalno rastavljanje frikana do rama i sklapanje Airsala..

danas sam navukao preko 70gpsova preko novog mosta, blaga blaga nizbrdica, pa jos uhvatio firung iza nekog KIA Sorento, kad je baja pipnuo kocnicu, grebao sam noktima po plastikama na kormanu, posto mi kocaljke inace extra koce... eto radi gu.. ko meduza :)

#117 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 December 2014 - 00:20

Eee, nema vatriranja bez bremze, ja sam tako vec par puta krenuo da zrtvujem adidaske. Primer, ujutro kad idem na posao, obavezno u jednoj dugoj i ravnoj ulici odserafim SRku, sve racunajuci da ce svi da gasiraju, pa kad neki auto ispred skonta pesaka na zebri, i krene da ga propusti, kuku majko, ajmo bremze sa sve 4. Jedne Najke sam tako vec odvalio, ode djon ko da je od papira. Zato mora da se obrati paznja i na tuning kocnica, ne samo masine, tj trebalo bi prvo kocnice pa onda masinu, al ajd kad smo svi takvi, daj prvo da masina ujeda..

#118 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 December 2014 - 00:53

hehe, sad kad je dosao disk, posveti se distacu da sacuvas patike ;) Ma to je kod mene uvek pod br 1 i bilo i bice, al kad su skrojili fristera da ne moze ni jedan drugi disk (5 rupa a unutrasnji precnik 97,5) a ne moze ni drugi tocak u vile, a ni druge vile na ram. A za dobos, da ne komentarisem. Naspanujem, radi cela 2 dana, posle strajkuje, a kad se pregreje nije ni za skejt... napravicemo nesto :)

#119 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 December 2014 - 01:06

Mogu da zamislim koja je muka kad bremze ne rade ni priblizno dobro koliko bi trebalo. Ja imam oba diska, sve je apsolutno ispravno, ali sve je to proracunato za fabricko stanje i predvidjenu max. brzinu. A mi naturpijamo masine, zaletimo se 9+ banki i onda kad je frka ne pomazu ni dva diska jer su maleni za taj izazov. Zadnji kod mene moze da prodje, al prednji bi morao biti veci, 190mm je ipak premalo za tu brzinu.
Gledaj ti polako neki NRG MC4, naletice neki jeftin na kom ima da se radi, ali to su slatke muke, kad znas da imas odlicnu osnovu, sve ide mnogo lakse. A onda frikana nalickati za udaju u stock stanju. Sve drugo, a pogotovo muke s kocnicama, prosto nema smisla muciti se sa frikanom.

Edited by goggyso, 14 December 2014 - 01:14.

#120 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 December 2014 - 01:06

2 diska su 2 diska...kad se nalegne na oba mora da zakoči kako god...jedino kad se pregeju kočnice znaju da se nećkaju...
Čestitke za auspuh, sad će biti igrarija.. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users