Jump to content

Yamaha aerox - by djolerr

191 replies to this topic

#141 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 19 January 2015 - 01:33

ovo je samo slikano kako izgleda nije kad radi stroboskop.Postavim klip u gmt i postavim na nulu na uglomeru naravno pazim na smer

#142 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 January 2015 - 11:30

možeš i merenjem milimetara pre GMT ako imaš mikrometar, postoji konvertor u mojoj zbirci kalkulatora , ovde možeš skinuti http://forum.pyrothe...erenje-auspuha/

mada nisu loše ni ove drevne metode, čak su i vrlo precizne

#143 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 19 January 2015 - 13:56

Imam taj calculator, ovako mi je preciznije,doduse gledao sam tacno kad dodje zavrsetak one grbice na magnetu na sredinu pick up tacno tu baci varnicu,video sam to da ste u onoj temi isto napisali,al reko da proverim..

#144 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 19 January 2015 - 14:32

Sa p paljenjem od 20 step je mnogo bolje lakse se vrti pre mu je dosta trebalo da nakuca 11000rpm sad nakuca lako,snaga na manjim obrtajima skoro ista.Mariio jesam ja dobro skapirao sto sam rekao za kvacilo ako popustim nece upadati kais u zanju remenicu i kretace na istim obrtajima,posto kad upadne on napravi vece obrtaje na kvacilu,a kad popustim nece upadati i kretace skoro na istim obrtajima ?

#145 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 January 2015 - 15:09

da da amlplituda je u pitanju, pokušao sam ti objasniti gore, posle nekog stadijuma počinje da opada realni broj obrtaja jer se remen pomera u drugi stepen prenosa..

bitno je uhvatiti kvačilom motor u početak rezonancije ali u prvoj brzini... dakle popustiš ponovo koliko može, pa kreni ispočetka stepenasto dotezanje, ako ne može, onda moraš centralnu menjati..

#146 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 19 January 2015 - 15:27

Bolje i za kvacilo manje se greja kad je popustenije.Probacu razne kombinacije pa javljam koja je kombinacija dobitna
:mmhappy3:

Edited by djolerr, 19 January 2015 - 15:30.

#147 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 20 January 2015 - 17:16

Obrusio tri rolnice na 2,5g i tri su od 3g sad drzi obrtaje na 9500 ali msm ta je mnogo ubrzava bolje ali pobacu sa malko tezim da drzi na 8800 tu negde, sa laksim rolnicama sam dobio kretanje iz prve na 5000rpm sad se motor malo i odize kad krecem tj odvoji od zemlje prednji tocak,ali mozda moze to jos bolje,dok sve ne isprobam i nastelujem nena stajanja maks da se izvuce iz ovoga :rodjus: auspuh pravljeni po nacrtu maria po meni radi super,dva sam napravio,jedan bio od mnogo tankog lima pa pucao,sad ovaj je od 0,8 onog obicnog drzi za sad nigde nije pukao

#148 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 20 January 2015 - 19:28

Stavio sam meksu centralnu ali mi se ne svidja ima vecu rupu u ubrzanju (nelinearna remenica ) sad mozda ce biti bolje sa laksim rolnicama mada sad radi na 9000rpm po meni ne treba ici preko 9000 nema tu snagu,za sad mi je bolja ova tvrdja jes da ce da kida kais brze i rolnice da jede... Ako imate nes da dodate slobodno :rodjus:

#149 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 13 March 2015 - 01:17

Nesto sam razmisljao oko prepravke varijatora,tj poklopca varijatora..ako zakrivim poklopac varijatora u delovima gde rolnice guraju dobio bi da mi vise varijator sastavlja samim tim vise bi izbacivao kais,sta mislite o ovome ?

#150 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2015 - 01:25

taj ugao kalote ti je kriva razmene prenosa koja kao i onaj šlic na torque driveu imaju uticaj na brzinu i linearnost razmene prenosa...

proveri prvo koja ti je izlaznost, koju visinu imaš kada je rolnica u zadnjem stadijumu i koliko ona otvara variomat.... da li ima mesta na vođicama kalote da još izađe napolje itd...

mnogo faktora i dosta rizika, ako imaš variomat koji možeš da žrtvuješ za tih 2mm izlaznosti i još 4Kmh onda probaj, u suprotnom nemoj gubiti vreme sa tim bonsek fazonima...
onaj rus je isekao zidove na variomatu da rolnica izađe još tih 2-3mm napolje,,

#151 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 13 March 2015 - 02:52

skapirao sam,nema mesta na vodjicama dodje na ivicu moze da preskoci,sad sam gledao :)

#152 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 March 2015 - 09:45

da da aftermarket variomati imaju malo višlje vođice i kanale koji izlaze do kraja...

baci ovde pogled http://forum.pyrothe...tovi-variomata/

ovi Naraku su se pokazali odlično imaju izlaznost do kraja.. to je neki srednji kvalitet za pristupačne pare

#153 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 14 March 2015 - 00:05

moram ovaj moj polinijev da pregledam da uporedim sa serijalom,nikaoko da isprobam njega,a pitao sam za ovo secenje cisto ovako da znam sta se desava,ali cinjenica je da je slaba vajda od toga :)

#154 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 March 2015 - 00:20

ah slaba vajda od toga..bitno je da motor bude spreman u postavci karburatora i prenosa pa ćeš peglati sve te bonsek fazone!

#155 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 14 March 2015 - 00:42

sa startom nisam zadovoljan pada mi ispod rezone,a nsm lakse rolnice hoce da ispada onda,a kad postavim sajbne da kais izlazi do kraja zadnjeg imam ok start al krajnja ode u k***c,mada msm da mi je kais kraci,kineski je neki msm da i on pravi problem...

#156 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 22 March 2015 - 22:55

Stavio sam drugu radilicu,stavio polinejevo kvacilo rolnice bile 4,5 gr mnogo teske,stavio 4 gr malo bolje,stavim 3,8 bolje ali jos malo lakse treba,stavim 3,6 dobitna kombinacija,kvacilo nategao maksimalno da hvata da ne upada pri startu i sad krece i puni ravno :) e sad stavim kracu bolcnu start los sto je i za ocekivati,ali nmg da dobijem krajnju vecu sa polinijevim varijatorom,110 i kraj...sa standardnim moze vise da izvuce nzm kako,a nsm da stavim standardno sjeban mi poklopac varijatora ukopao se gde klize rolnice i izgleda da iskosi varijator i pocen da vibrira uzasno na 100.. plasim se iskrivicu ovu radilicu .Kako snimak da postavim osim yt ?

#157 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 March 2015 - 22:58

snimak ovde nikako , samo na yt ili neki drugi video sharing i kopiraš link

#158 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 22 March 2015 - 23:23

Izbacicu ovih dana snimak da vidite kako ide roksana i kako se cuje moj auspuh...

Edited by djolerr, 22 March 2015 - 23:24.

#159 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 22 June 2015 - 00:06

Posted Imageprobacu i video da ubacim da vidite kako to ide :

#160 djolerr

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 195 posts
  • Mestolazarevac

Posted 22 June 2015 - 00:28

Evo kako ide,da imam bolji prenos ovo je seriski isao bi sig preko 100 na satu,kad namestim da ide 110 5, nema starta nigde ovo je sredina :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users