Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#141 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 26 December 2014 - 18:56

Aham, sada kapiram. Pojavila se nova teorija, da je mozda centralna pretvrda...

#142 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 05 February 2015 - 11:01

Email koji sam dobio od Paola Simoninia. Nikakav konkretan odgovor na moje pitanje nisam dobio, a ono je glasilo da li moze da mi posalje neke specifikacije i podatke o auspuhu...

Good morning

This exhaust, as the most parts of ours, has been projected for majored cylinder, for 70/80cc
We have never measured the data
Regrets
regards

Paolo Simonini

Simonini Racing Srl
Via Per Marano 4303
41028 Serramazzoni (Mo) Italy
Tel. + 39 / 0536 / 953005
Fax + 39 / 0536 / 953006

www.simonini-racing.com
www.simonini-flying.com

Info@simonini-racing.com

#143 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 February 2015 - 13:02

ehhh evo sad sam prekopao ceo njihov site.. neverovatno proizvode bar 15-20 vrsta auspuha, ...
pa neće da daju podatke.. to su tajne iz male italijanske kuhinje...

#144 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 February 2015 - 17:01

Nece da daju, nemoguce da nemaju podatke...pa to je njihov proizvod haha ;-)

Edited by Nesa BG, 05 February 2015 - 19:22.

#145 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 February 2015 - 16:15

Pa naravno da nece da daju...Sigurno nisu varili lim onako od oka :)

#146 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 February 2015 - 12:43

Radovi u toku, spremanje za prolece :)

Vodena pumpa premestena u kadicu. Mozda ce trebati jos po jedna selna na svakom prihvatu za creva jer jako lako sklizne sa creva, pa mi kaplje antifriz. Na svakom semaforu stajem da vratim selnu na mesto, i tako 15 puta dok ne udje toliko vazduha da pumpa vise ne tera antifriz.

Posted Image

Posakrivani kablovi oko kormana...Bespotrebne zice od kilometar sata, farova itd. Farovi ce biti spojeni direktno, bez prekidaca...ostace samo prekidac za zmigavce. Stopaljka ima ugradjene zmigavce, ali iz nekog razloga to nije bilo povezano, nego su diode koje su namenjene za zmigavce bile spojene isto na stop. Kada sam kupio far, mislio sam da su one diode sa obe strane fara zmigavci, medjutim ispostavilo se da te diode sijaju plavo, i to bas ubijaju kako sijaju. Kada se to spoji na automat nece valjati :))) Odlemicu te plave diode, i zalemiti zute da moze da se koristi kao zmigavac.
Treba jos zameniti namotaje, jer su stari pokvareni, verovatno od onog raz*ebavanja magneta. Posle stavljanja novog magneta, struje je bilo samo na svecici i nigde vise. Pumpu je teralo ono malo struje iz akumulatora.

Posted Image

evo jos par slika sa Fleksbuksa, da ne uploadujem na neki image host bez veze...

https://fbcdn-sphoto...4df323c99abfdd3

https://fbcdn-sphoto...369c0eb530870e3

Kupljene su i nove vile, sve komplet. Na starima je most kao banana kriv, korman vuce u desno, ostavlja dva traga. Ostalo je jos da se doteraju plastike oko sedista, da se sredi top auspuha jer je sav rondjav boze me sacuvaj...

#147 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 February 2015 - 14:12

Pisao je mislim Sinisa u svojoj temu ( sprint) o tim problemima sa svlacenjem creva i selnama.. njemu je doduse bio problem sa bakarnom cevkom na hladnjaku. Pokusaj sa tankim slojem teflon trake ( jedan krug) preko cevke i naravno mora odgovarajuca selna. Cim moze da se pomera u stegnutom stanju znaci da je veca nego sto treba.. sta si odlucio za paljenje, pnovo serijsko?

#148 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 February 2015 - 21:56

Paljenje za sada fabricko. Mada bi bilo lepo na ovaj setup da se uglavi inner, ali ja bih trazio ono sa izvodom za svetla. Polako, doci cemo do toga sigurno :) Sada mi je najbitnije da vidim sta cu za plastike oko sedista, jer je sve ostalo maltene gotovo. Sto se tice creva, privati na novoj motofors pumpi su manjeg precnika nego na fabrickoj dekli, pa opet crevo ne spada, spada sa cilindra...To mi nikako nije jasno.
Samo kada bi gospoda Simonini zelela da posalju neke podatke, da ne moram da kupujem set rolnica za stelovanje, jer ne znam ni koji set da uzimam uopste. On meni sada ide sa 4.2 grama, mada nisam gledao obrtaje. Ja cenim da trebaju jos malo lakse.

#149 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 February 2015 - 22:05

Onda tanka bakarna žica u krug oko lule, kalajisanje tako da dobiješ onaj stepenik pa crevo preko i šelna :)

Znam da su parice muka, ali moraće inner vrlo brzo, ne očekuj previše ni od ovog magneta..

a što se tiče simoninja i rolnica, to moraš sam, sve jedno i da ti pošalju neku informaciju, sigurno da nisu testirali baš na istom cilindru i sa istim karbom i istom postavkom u karbu.. Realno, kad već imaš obrtaljku, bilo bi dobro da uzmeš one štelujuće rolnice (ili bar pozajmiš) dok ne ubodeš koje mu trebaju.. jbg, slatke muke :)

#150 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 February 2015 - 23:28

Stelujuce rolnice cu da kupim sigurno, trebace mi i u buducnosti svakako. Sto se tice magneta sve znam, zato i ne vracam deklu nazad, hocu da u svakom trenutku mogu da iscimam magnet i da ga pregledam vizuelno. Veoma je tesko naci MVT sa izvodima za svetla...mada, ja bih bio zadovoljan i sa onim MVT Milenium, ovako nesto:

https://www.scooter-...t-mvtext107.jpg

https://www.scooter-...text107_001.jpg

#151 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 08 February 2015 - 23:45

Taj MVT milenium nije nesto, isto bi dobio i samo sa boljom bobinom i cdi-jem na standard struji...

#152 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 February 2015 - 23:57

U magnetu je poenta tog linka. Olaksan je magnet, nece tako lako prosetati na nitnama...A svetla mi trebaju, realno.

#153 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2015 - 00:21

Mislim da je najbolji izbor trenutno MVT premium, ima izvod za svetla, odnosno za punjenje acu, inerrotor je i može do 15k, nije ful race kao selletra, i dobija se analogni cdi fixne krive paljenja ali vrši posao. Čarobno je što na maxiscutu košta 170e i naravno možeš da dokupiš digitalni cdi iz serije milenijum koji košta 50e. Za novu stvar, trenutno je best buy!

#154 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 February 2015 - 00:27

Jel mozes da mi objasnis tacnu razliku izmedju digitalnog i analognog CDI? Bas sam gledao paljenja po shopovima i to se svuda provlaci...

#155 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2015 - 00:46

običan cdi (fixna mapa paljenja) kao što svi vozimo na serijalama, prodaju se čak i neki aftermarket (jači) ali i dalje sa fixnom krivom paljenja, što će reći kako našteluješ paljenje (npr 20*) cdi okida varnicu kroz ceo spektar obrtaja na tih 20*, a znamo da to nije dobro za jače setupe..

Digitalni cdi imaš onih koji imaju isto fixnu krivu , i naravno ima onih koji menjaju ugao paljenja zavisno od broja obrtaja. Ima i naravno onih kojima je izmenjiva kriva prema želji ili unapred učitanih više mapa pa je moguć odabir, negde menjanjem modula a negde samo pritiskom na dugme..

Svi oni u sebi imaju elektroniku pa je normalno da su svi digitalni. Uglavnom kod slabijih varijanti pise ALUMANGE (fixna kriva paljenja) pa je u narodu opšteprihvaćeni izraz analogni cdi, a oni bolji (promenjljiva kriva paljenja) se nazivaju DIGIMAX ili slično..

Svaki proizvodjač krsti svoj proizvod pa tako kad kupiš nešto polovno ni sam ne znaš da li je ili nije dok ne probaš npr sa stroboskopom.. sa druge strane kada kupuješ novo na svim sajtovim tačno piše šta dobijaš za svoje pare :D

#156 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 09 February 2015 - 00:47

Po meni taj se ne isplati mvt. Bolje uzeti onda ko Emir onaj inner rotor koji je ujedno i laksi i ima punjenje za acu.

Digitalni ima varijabilno paljenje, tj kako mu ti ubacis ili fabrika. Analogni ili ima fiksno paljenje ili nesto malo smanjuje ugao ali nije to-to..

#157 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2015 - 01:00

izvini nisam pratio, šta je emir uzeo?

Postoje trenutno samo 2 brenda koji su innerrotor a imaju izvod da acu odnosno za svetlo..

to su MVT koji je duže prisutan, Mario ga je pakovao na Peugeota, trenutno je na popustu na maxiscutu izađe 170 ili 230e zavisno od cdi koji se opredeliš, a noviji je ARTEK K1 koji je veoma sličan i ima čak mogućnost da se montira na AC cilindre jer ima predviđeno mesto za ventilator, ali košta oko 300e, a to je opet jevtinije od (seletre) malosi i polini kompleta (italkit ne računam jer ne dobijaš digimax)..

i MVT i AREK su vrhunski proizvodi!

Edited by AcaPostar, 09 February 2015 - 01:08.

#158 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 09 February 2015 - 01:15

On ima taj mvt sa punjenjem za acu al ne ovaj sa velikim magnetom ko sto je psyduck postavio neg je manji, oko 300gr ima sto je duplo lakse od ser magneta..

#159 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2015 - 01:19

boki bre izađi na bilo koji sajt i videćeš da MVT premium ima maltene isti mali rotor kao i ti na seletri, samo se posle preko njega ušrafi veća zaštitna ploča (slična tvojoj anker ploči), ako želiš da nju stavljaš ventilator za ac..

Nisam mogao da otvorim linkove od PSY možda su slike nekih klasičnijih magneta..
evo sad ću ja da postavim ono o čemu pričam, baš sam danas gledao :D

#160 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 February 2015 - 01:22

http://www.maxiscoot...mvt-prem09.html

http://www.maxiscoot...m-mvt-dal1.html

Edited by AcaPostar, 09 February 2015 - 01:23.

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users