Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#201 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 February 2015 - 21:10

Zadnji deo auspuha gde se od najsireg suzava ka najuzem pre nego sto se nastavi u zakrivljenu cev. To je protiv ili kontra konus. Znaci izmeri od pocetka (naleganja na cilindar ) do polovine te poslednje kupe, ja cu sve ostalo.. bitno je kada meris da imas npr krojacki metar, da metar naleze svuda na auspuh da bi dobili sto pravilniju duzinu... ako ne mozes tako, ti meri konua po konus ( jedan po jedan segment ) pa cemo sabrati..

Boki, znam da nije ovako najpreciznije ali bice to ok, izracunacu mu sa gornjom i donjom granicom pa cemo videti... mozemo da promasimo 500 obrtaja..

#202 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 February 2015 - 21:15

Hvala Aco, cim zavrsim veceru idem da izmerim...imam krojacki metar

#203 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 February 2015 - 21:17

Polako izmeri, ja sam u garazi, ti okaci mere pa cu ja kasnije veceras da preracunam i da ti postavim ovde u temi. Treba mi jos koji je tacno cilindar, da li je turpijan ili koristim portmapu iz analize sa foruma i koliki c parametra vozis?

#204 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 February 2015 - 21:29

Nije turpijan, Athena Sport = Stari sport pro
Squish je 0.65
C parametar ne znam sta je tacno...Dihtung ispod cilindra je 0.25 ako se dobro secam.
Duzina auspuha 71cm

#205 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 23 February 2015 - 21:40

Mislim da sam u jednoj analizi auspuha, koji je Mario radio, procitao da se uzimaju dvije trecine zbira prvog i drugog protivkonusa...

C parametar je razlika izmedju vrha cilindra i GMT...

Edited by sinisa93, 23 February 2015 - 21:44.

#206 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 February 2015 - 22:49

C parametar 0.7

Sent from my SM-G850F using Forum Fiend v1.3.1.

#207 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 February 2015 - 23:33

po Jennings-u malo više od polovine visine protivkonusa, ali inače tačno polovina svih protivkonusa pa i onog imaginarnog koga nema, dakle treba matemtički izračunati kao da bi bila kupa na kraju pa sabrati sve visine i podeliti sa dva...

treba ukalkulisati i dužinu kanala u cilindru, recimo kod sport pro-a će biti oko 30mm...

#208 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 00:25

tek mi sad nije jasno :D

#209 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2015 - 00:35

http://www.pyrotherm...eally_2-002.JPG
http://www.pyrotherm...als/ptg-067.JPG

imaš ovde kalkulator možeš i ti da izračunaš kolika je srednja dužina

http://forum.pyrothe...erenje-auspuha/

#210 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 February 2015 - 01:02

Malo sam istrazivao o tom simonini racingu i ono sto sam pronasao je sledece. Simonini je pljunuti athena hiper racing. Znaci steluj ga kao sto bi athenu i neces pogresiti. Imamo slike athene ( cak i mere) pa uporedi sve difuzore. Ja bih rekao 99% podudarnosti.

#211 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 01:20

sada sam procitao o atheni...
milos 96 spominje da mu je trazio lakse rolnice od replike, a meni trazi izmedju 4.5 i 5 grama, jer on uvek drzi iste obrtaje na medjuubrzanju, nezavisno od tezime rolnica...jedino sto se menja promenom rolnica je kolilo dugo ce drzati te obrtaje pre nego sto.krene da prevrtava...
sa 4.1 gram nije izbacivao kais do kraja, bilo je jos 2-3 milimetra do kraja...sada su 4.6 pa cemo videti da li izbacuje remen do kraja...

#212 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 February 2015 - 01:23

Nemoj se voditi tudjim temama jer ti tvoj setup moras da stelujes prema komponentama koje sadrzi a ne po tudjim podesavanjima. Za reper uzmi spic athene hr i podesavaj po tome. Obrtaljka i udri.

#213 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 02:07

Prazan grad pa sam mogao da blenem u obrtaljku dok vozim. Ok, gadjam ga na 9800 na medjuubrzanju. Znaci trebace mi malo teze rolnice, sada je medjuubrzanje na 10000 pa malo prevrti kad istrosi prenos do 10400 i tu stoji...Mada, ja mislim da ne razvrtava dalje zbog bogate smese na full gasu...

#214 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2015 - 11:10

baš sam hteo da kažem... ne možeš se voditi podešavanjima koje je Miloš imao, jer je on imao prvo portovan cilindar, a drugo Pia prenos na Free-ju, a to je zna se druga remenica, drugi variomat, centralna, kvačilo...

tebi je bitno da osetiš , pored tih svih spisa i dijagrama gde ti je najjači.... sve ostalo je samo orijentir.

#215 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 14:13

500 metara punog gasa
Posted Image
Posted Image

#216 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 24 February 2015 - 15:16

Meni otvara slike normalno..

#217 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 February 2015 - 15:39

i meni otvara... koliko posto pravis mesavinu?
ovo je ok al mozda je jaka mesavina?!

#218 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2015 - 16:53

rade sad i kod mene valjano... dobra je boja malo tamnija ali ako dobro ide onda ne moraš odmah tanjiti

#219 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 21:40

Spustio sam diznu sa 105 na 100 da vidim kako ce se ponasati. Dobio sam bolji odziv na gas, ali je poceo mnogo vise da razvrtava, zalece se u obrtaje jako lako, i sada su mu rolnice od 5 grama preteske. Krajnja je ista sa 4.1 i sa 5...nema ama bas nikakve razlike...mada 4.1 gram sam vozio na malo bogatijoj smesi. Nisam nigde video da ovakav setup trazi bas tako teske rolnice...sve mi se cini da ja negde gresim i da promasujem nesto.
EDIT: sa 4.1 i sa 5 grama izlaznost na varijatoru je ista, 2-3 milimetra od vrha. Kada bih ga izbacio do kraja bilo bi 100 ili mozda koji km preko. Nekako mislim da je problem u remenu i u tome sto varijator nije u skladu sa polutkama. Mnogo su vece od varijatora, a remen naravno nije originalni, morao je duzi. Probacu verovatno fabricki remen pa cu da vidim sta ce da se desi. Ako ne bude valjalo, vracam fabricke polutke i fabricki remen.

Edited by PsyDuck, 24 February 2015 - 21:43.

#220 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 February 2015 - 22:40

Ne mogu ponovo da editujem post da dodam nesto. U toku razrade sam imao kombinaciju rolnica koja je davala 9 grama kada se podeli sa 6. Plus 10 brojeva veca dizna, plus podignuta igla i tu je on dizao na zadnji ako cimnem malo korman i isao je solidno, mogao sam da ga razvrtim do 10000 za tim rolnicama. Ne mogu da prestanem da se pitam kako je moguce da trazi tako teske rolnice. Teze od serijskog setupa...

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users