Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

• This topic is locked This topic is locked
756 replies to this topic

#421 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 27 May 2015 - 09:15

Upadaju ko u maslac :) pretpostavljam da si i radilicu ohladio jel?

#422 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 May 2015 - 10:18

da da radilica iz zamrzivača, ležajevi iz ulja na 120C

#423 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 00:32

Posted Image

Posted Image

#424 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 May 2015 - 00:40

takođe selo bez kuckanja...To je prava stvar!!!
a ništa bez alata eeejj....

#425 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 May 2015 - 00:52

E svaka cast na snimcima! Ovo ce mi dobro doci kada dodje vrijeme da sastavljam blokove kod sebe.
Kakav to radapciger ili sta vec koristis? Na koliko nm stezes blokove?

#426 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 00:56

sad gledam, jbm ti to snimanje, zaboravio sam da nauljim mali blok, poprskao sam samo ležaj...
a mogao sam i grejati mali još

sve u svemu kad se ovako iskrivi onda nema silovanja, ovde smo ranije stezali šrafovima da legne, al onda silujemo radilicu i dobije stomak...

muka je sa poliamidima raditi, lako krene ukrivo, tačno se vidi da je na alatu potrbno bilo samo jedan krug da krene, i posle bukvalno sišao bez opterećenja...

dosta puta mi se desilo da legne i mali blok bez problema, a evo desi se i ovo...

#427 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 01:00

ovo je alat za uvlačenje radilice..

http://www.racing-pl...ml#.VWZBkZFWDCM

blokove stežem na 8Nm i to ne u prvom krugu, već u drugom, ovde je nešto pred 8 završeno dok ne proverim koliki zazor na C4-kama imam

#428 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 May 2015 - 01:26

Skupa alatka ali dobra za posao.
Posle provjere zazora na lezajevima stezes blokove na zavrsnih 8Nm, pa onda ide provjera zazora spijun listovima izmedju izmedju radilice i blokova i po potrebi izjednacavanje na istu mjeru, jel tako?

P.S Sada zamisljam Zilketa kako bi se iznervirao da je njemu mali blok zaglavio...sigurno bi macolom ravnao haha :)

#429 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 10:10

tako, ako nema alatke nekada mora lagano da se kucne sa leve i sa desne strane, da bi se ležajevi koji su se stegli kod sklapanja otpustili..

a to tako kad se prepreči.. ne znam šta bih rekao, do sada sam sa šrafovima gledao da navučem polako, al sada kako sam počeo da merim i centriram radilice vidim da je to baš kobna stvar..

bolje onda ne stavljati poliamide ako može ovo da se desi, ili i ako se desi onda je bolje skinuti pa ponovo grejati i probati,

jedini je problem jer se ležaj i radilica polako greju i dobiju na meri... pa nema baš vremena

#430 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 28 May 2015 - 10:23

Uteran je to posao, ja sam se baš utrtio kad sam sklapao blok od NRGa, al mali blok je bio u rerni na maksimumu dok je grejan veliki sa ind. fenom, i radilica u zamrzivaču sa ležajevima, pa je nekako prošlo bez zaglavljivanja, al na frku. Molim boga da ne moram više to raditi.

#431 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 10:43

i ovom majstoru se zaglavila na 2.03, pa je prekinuo snimanje.. pogodite i zašto

#432 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 28 May 2015 - 10:50

Aaaa Mario svaka cast, snmcima mi tako približavaš radove i praviš osećaj kao da sam učestvovao! Makar pivo da dodajem ili muziku da puštam, jer tebi pomoć ne treba :D Gledam sad ovo i zaglavi se mali blok, ja odma psovku jednu za dobro jutro :D vratim video a ti ništa... hahahah eee ja bi mali blok razvalio sve bi uradio što ne treba siguran sam

#433 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 10:50

druga stvar je na 3.51 kada je ležaj u bloku, opet ovaj pakuje racing radilicu koja je u nuli, pa nema mnogo gimnastike kao sa stock-om koja je 2-3/100 jača

#434 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 May 2015 - 11:16

Mario to se i meni ranije desavalo al sam provalio foru. Treba uvek radilicu prvo stavljati u mali blok a veliki namazes silikonom. Veliki blok postavis na pod, nagazis na onu sredinu da se ne mrda i nabijes blok i pritisnes sto jace da se diht masa sto vise sabije pre neg sto lezajevi izgube toleranciju.
Nekada sam cak radilicu prvo ubacivao samo u mali blok i kad treba u veliki vidim da se dosta zagrejala pa stavim ceo mali blok sa radilicom u zamrzivac a dogrevam veliki..

#435 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 May 2015 - 11:17

Kako na ovom snimku sve lako upada, ajd ležajevi, al kako semering tako upada, jedva da ga je pomilovao onim mekanim čekićem. Čini mi se da je to sve spremljeno samo za ovu prezentaciju, semering nema šanse da tako lako uleti, a da stoji čvrsto u bloku. Kad bi se blokovi tako lako sklapali, ja bih svake sezone menjao ležajeve i semeringe, iz zadovoljstva.
PS Ova dvojica animiranih likova me asociraju na Zilketa (žuti kačket i majica) i Maria, onaj drugi krupni u crnom što se smeje. :D

#436 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 May 2015 - 11:26

@gogi -- a mene na tebe i Cileta... onaj mali je Cile, a onaj što se smeje iz stomaka si ti :)

#437 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 May 2015 - 11:42

View PostMario, on 28 May 2015 - 11:26, said:

@gogi -- a mene na tebe i Cileta... onaj mali je Cile, a onaj što se smeje iz stomaka si ti :)
A ne, mi smo otprilike ravnopravni, tuneri, još iz rane mladosti, puno toga smo zajedno radili, delili i sukobljavali mišljenja, al bitno je da na kraju bude rezultat.
Mada, kad bolje razmislim, ja bih pre ko Zilke pop**dio i dohvatio se velikog čekića, hehe

#438 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 28 May 2015 - 12:16

View Postgoggyso, on 28 May 2015 - 11:42, said:

Mada, kad bolje razmislim, ja bih pre ko Zilke pop**dio i dohvatio se velikog čekića, hehe

Eeee, omiljeni alati su mi ti pogodni za demonstracije i slične aktivnosti... uvek se rado setim podviga kad sam slomio osovinu zadnjeg točka jer nisam mogao da odvrnem kvačilo :D to mi je jedan od omiljenih tunerskih podviga

Posted Image

#439 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 May 2015 - 13:56

Hahahaha! Nemoj bre Zilke da se zezas. Znas da su pojedini osetljivi na ovakve prizore. :D

Posted Image

#440 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 June 2015 - 10:51

prox je uspešno spakova segere koji su prejaki i preveliki, te se lako pokrive kod ubacivanja u zazor na klipu za 10mm bolcnu....

gornji levi - novi prox , godnji desni prox posle ubacivanja, donji minareli original

Posted Image

evo mere prox segera

Posted Image

i minareli originala, stom razlikom da su ovi mina nešto tanji pa ni oni ne odgovaraju prečnikom žice...

Posted Image

sledi ostav.... mašina je inače sklopljena, dobila je silikona između prirubnice za usis i piramide za usis jer tu malo zeva, karbonske lamelice su od Gogija iskrojene i fino spakovane i sad više ne pušta pritisak...

preostalo mi je da vidim šta ću sa tim segerima

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users