Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#201 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 March 2015 - 15:43

Uu kako si ub'o boju svjecice :)
To je boja na pola gasa?

#202 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 29 March 2015 - 15:49

Jeste dobra bogami, juce mi je stao na sred puta iz nekog glupog razloga pa sam je proveravao kad sam vec bio dole i eto kakva je. Zakrpacio sam airboh sivom mat trakom pa sad ne vuce visak vazduha i radi stvarno jako lepo. Na 8k obrtaja zakuca i ubrzava, kad zamenim kais spusticu rolnice sa 5g na 4,4 pa ce biti i neki video kako ide...

#203 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 29 March 2015 - 17:23

Opet mi se malopre ugasio. Sad moram vec da opisem:
dakle juce mi je u jednom trenutku izgubio snagu i krenuo da se ugasi, pustim gas on radi u leru i onda krenem normalno. Nakon toga mi se ugasi na leru, upalim ga i vozim i od jednom se ugasi i nece da upali. Krenem da skidam svecicu kad ono ispade kabal iz kapice svecice sam od sebe. Ok zategnem to navrnem, stavim Bosnu 80 svecicu i upalim i reko ok to je to resen problem. Danas vozim normalno, palim, gasim, idem sve ok i u jednom trenutku se ugasi na nekih pola gasa na putu. Zakurblam - nece. Skinem svecicu i stavim Bosnu 85 koju sam juce skinuo i upali i sad ide normalno. A obe sam gledao malopre i imaju varnicu. Boja je ovakva na obe svecice i radi kao sat dok se to ne desi:

Posted Image

#204 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 29 March 2015 - 19:17

evo klip kakav takav od malopre:

presao sam oko 110km razrade do sada...

#205 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 March 2015 - 20:35

Ne vjerujem da lijepi cilindar, boja svjecice je bas dobra. Zasto ne skines bobinu i promijenis taj kabal i lulicu ako si vec imao problema oko toga? To barem nije skupa popravka :)
Kakva je varnica na svjecici? Jel jasna i jaka ili ima vise slabasnih? Moze da bude i CDI uzrok :)

#206 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 29 March 2015 - 21:58

ne lepi, makar sa tim imam iskustva zahvaljujuci stritrejsu :D nego kao da izgubi varnicu, preskoci je tako nesto. Nit se gusi nit trokira, zamenicu kapicu i svecicu i napravicu bolji kontakt sa kablom pa cu videti sta se desava. On pali na prvu sad i na kurblu i na alnaser, samo mi se cini kao da baci 2-3 manje varnice a ne 1 jaku kad gledam svecicu

#207 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 March 2015 - 22:14

Probaj prvo onda kapicu i svjecicu novu pa prati stanje. Ako se bude ponovilo gledaj da nadjes neki CDI/bobinu drugu da probas, jer to je po opisu do struje sigurno.
Opasno ti razradjujes taj cilindar na snimku...ne stedi se gas :D

#208 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 29 March 2015 - 23:40

Baci on jednu varnicu ali je sranje...isto kao kod mene.
Mozes probati moju bobinu, ali ne verujem da su iste, ti imas Ducati namotaje. Drugo, potrudi se da ga razradis tako sto ces mu s vremena na vreme oduzimati gas, pa ponovo dodavati. Nemoj samo tako drzati gas, smarati se i voziti...to nije razrada, pogotovu gusanog cilindra. Pregledaj masu, znas da je meni pre 3 nedelje upravo to pravilo problem. Gasenje skutera, iz cista mira...

#209 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 31 March 2015 - 13:14

Stiglo ulje, valjda cu dobiti nesto na krajnjoj i ubrzanju sa njim :D hvala Mario, brz si i tacan!

Posted Image

#210 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 31 March 2015 - 17:08

Hahaha, samo ako zalepis ove nalepnice dobices. Ulje kao ulje ne dodaje nista na konjazi, ali zato nalepnice kidaju :D

#211 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 31 March 2015 - 18:28

View PostBeogradski Fantom, on 31 March 2015 - 17:08, said:

Hahaha, samo ako zalepis ove nalepnice dobices. Ulje kao ulje ne dodaje nista na konjazi, ali zato nalepnice kidaju :D

E sad sam se razočarao u život :2023: ja reko bar će biti sad jači za 4-5 Kw i da ću preći 100 po GPSu, a još što sam nalepnice prosledio mom pomoćniku pa ni od njih nemam vajde... baš beda jbt, al dobro sutra mi stiže neka plastika pa će mi ona povratiti tu snagu izgubljenu danas!

#212 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 March 2015 - 18:33

ehh dakle džaba sam poslao 4 kom... mislio sam da će biti Ipone boomb.. da si rekao imam i neku Malossi, te donose sigurno ;)

#213 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 31 March 2015 - 18:45

View PostMario, on 31 March 2015 - 18:33, said:

ehh dakle džaba sam poslao 4 kom... mislio sam da će biti Ipone boomb.. da si rekao imam i neku Malossi, te donose sigurno ;)

Nije džaba taman posla, Puflika se samo tako obradovao i zahvalan je :D
a sto se stickera tice, sve kao necu necu i danas mi uleti slika
Posted Image

a skoro sam krenuo da igram Marvel contest of champions i sad sam u problemu samo da znas

Edited by zilke17, 31 March 2015 - 18:48.

#214 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 01 April 2015 - 12:18

stigle i plastike malopre
Posted Image
Posted Image

ta gore je ona od napred sto se na motoru i ne vidi, pa je verovatno momak zato i nije vracao na motor prilikom rasklapanja i nisam je ni imao...ipak ona sigurno daje maskama neku cvrstinu i meni je svakako potrebna.
Ova druga je prekrivac serijskog broja na ramu i nju isto nisam imao. Eto sad sam i sa time kompletan, pokusavam da napravim da to bude kako treba pa eto, da i ovu kupovinu zabelezim u temi...

#215 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 02 April 2015 - 01:27

opet pocinjes sa stikerooom jaoo :D

#216 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 05 April 2015 - 13:01

Krece stelovanje! Presao sam nekih 150km i to je to, sacu lagano vec da mu trazim dobitnu kombinaciju... rolnice 4,4g - na dodavanje gasa skoci na 10000 po satu i onda ga spusti na 8000 i tu vrti do 70km po satu lepo (to je 60gps mereno juce), dalje od toga ne idem jer mi je rano, a i cini mi se da ne moze jos mnogo dalje. Obelezio sam markerom juce vario pa cu pogledati dokle ide kais. Ono sto je prvo sledece je karb, sa ovim motor kao da ne dise dobro, ima lulicu u airboxu i zatvoren je skroz. Dizna i ne znam koja je, gledam samo po boji da je u ovom spektru u kom vozim ok i to je to, necu ni dirati dok ne dodje Mikuni 16mm... i jos nesto, motor dok je hladan prenos je jedna prica, cim se ugreje 30% je slabiji...

#217 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 05 April 2015 - 13:33

Idi na dell 17 zajebi mikunija nema opreme za njega

#218 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 05 April 2015 - 13:57

kako bre nema? ja bas mislio da ima o.O

#219 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 05 April 2015 - 14:24

Gde imas iglu i pilotku da kupis za njega?

#220 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 05 April 2015 - 14:34

jbm li ga brate, ja se po ovome vodim

http://forum.pyrothe...ndpost__p__1706

reko ako su ga oni stelovali i ako Mario kaze da moze tanko dole da se namesti, onda verovatno ima delova...

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users