Jump to content

Gilera Runner SP 70 Special Series

123 replies to this topic

#101 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 05 August 2015 - 17:56

A nemozes se bas sa autima mjerit,bolje da ulovis nekog susjeda sa skuterom i stanete na crtu :0takoje:

#102 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 August 2015 - 23:46

pa da, svaki gradski auto ćeš dobiti na 100-200m

#103 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 17 February 2016 - 23:18

Pozdrav raja. . .

Evo danas smo uspjeli da snimimo par race- ova. U pitanju je Malaguti, a spisak dijelova pise u opisu klipa.
Momci imaju roost auspuh, pricali su sa pitom i dosli su do saznaja da je rs5. Kad stave taj auspuh napravicemo jos par klipova s njim.

Vrijeme smo mjerili na 150m posto nemamo bas duzine na ovoj relaciji za 200m. Vrijeme na 150m je 8.2, 8,3 sec.

Evo ga klipovi.

#104 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 February 2016 - 23:46

Vrte se mašine uredno, mada je teško provaliti sa snimka kako zapravo idu...Čini mi se da je MK2 runner za nijansu bolji...

Mario je na Batajnici sa MHR Team 77cc na 400m imao vreme od 17.6 sec....čisto radi nekog poređenja

#105 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 17 February 2016 - 23:54

Razlike su u nijansama. Snimano je sa visine tako da se bolje vidi sve, da smo snimali cilj to bi dosta zesce izgledali jer bi ono bas proletili kroz cilj. Ostaje nam da izmjerimo vrijeme na 201 metar tako da se i vi mozete ravnat po vasim "brijama"

#106 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 10 August 2016 - 16:56

Pozz raja, evo jedan video klip cisto da se vidi da runner ide kao prvi dan. Nista se nije desevalo zanimljivo tako da nista nismo ni pisali.

Gas sam dao na 60 km/h

#107 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 August 2016 - 18:40

Odlicno se cuje ali se nazalost malo vidi.

#108 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 15 August 2017 - 13:23

PoOoz ekipa .... znam da dok sam snimao neke trke ubrzanja sa drugim autima nije bilo mjerodavno, ali takva je situacija bila kod nas da nismo mogli nigdje "nafatati" neki skuter koji bi bili konkurentan sa nasim osicama :P . Situacija kod nas ovog ljeta je toliko ocajna da se bukvalno cijelo ljeto voze dva skutera a to je ovaj Malaguti f12 i nas Runner, a evo odnedavno nam se pridruzio Nexus 300 sa ugradjenim Malossi multivarom i Akrapovic auspuhom. Trka ubrzanja je ovoga puta snimljena sa Malaguttijem iz tog razloga sto je gotovo isti preformansi kao i Runner sto ste mogli vidjeti iz drugi video klipova.

Evo vam jedan video trke ubrzanja na 150 metara: Malaguti F12 Racing MK2 + R1200 vs Gilera Nexus 300ie Akrapovic + Malossi Multivar

#109 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 16 August 2017 - 13:10

Prekratka dionica da bi se nesto reprezentativno vidjelo.Ok drzi nexusa 300 ali i moj turpijani base drzi tmax-a sa 530cc do 60km/h kad su ti svi visokokubikasi tromi od starta.

Izmjeri vrijeme do 60,80 i 100gps-a tako da snimas sat.Prethodno utvrdi sta gps kaze na kojoj brzini pa cemo dobiti utisak kako zapravo skuter ide...koliki je gps max koji si mjerio i pri kojim okretajima?

#110 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 August 2017 - 13:25

Da da ovo je realnost, svaki malo jači base ili midrace dobija 300cc maxija kako hoćeš do nekih 80kmh...

High end dobija maxi 500cc isto tako do nekih 90-100kmh, probali prošle godine na skupu...

Fora je što su Maxi skuteri tromi a i nemaju nešto previše konja, recimo 500cc ima 40 konja što i nije za neku pohvalu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#111 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 22 August 2017 - 17:54

View Postrade007, on 16 August 2017 - 13:10, said:

Prekratka dionica da bi se nesto reprezentativno vidjelo.Ok drzi nexusa 300 ali i moj turpijani base drzi tmax-a sa 530cc do 60km/h kad su ti svi visokokubikasi tromi od starta.

Izmjeri vrijeme do 60,80 i 100gps-a tako da snimas sat.Prethodno utvrdi sta gps kaze na kojoj brzini pa cemo dobiti utisak kako zapravo skuter ide...koliki je gps max koji si mjerio i pri kojim okretajima?

Oke, kada opet izadjemo snimit cemo i to da vidite. Kod njega je sat tacan i isto pokazuje kao po GPS-u . Skuter identicno ide kao nas RuNNeR tako da znate odprilike odredit ubrzanje i donekle max brzinu. Mada kada opet izadjemo snimit cemo i malagutijev sat .... pozz ekipa :)

#112 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 22 August 2017 - 18:06

View PostPita, on 16 August 2017 - 13:25, said:

Da da ovo je realnost, svaki malo jači base ili midrace dobija 300cc maxija kako hoćeš do nekih 80kmh...

High end dobija maxi 500cc isto tako do nekih 90-100kmh, probali prošle godine na skupu...

Fora je što su Maxi skuteri tromi a i nemaju nešto previše konja, recimo 500cc ima 40 konja što i nije za neku pohvalu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zao nam je sto nismo dosli i ovog ljeta na vase okupljanje koje pravite. Imamo veliku zelju doci i probati se sa vasim skuterima, nadamo se slijedece sezone ako sve bude kako treba da cemo doci i stati na crtu s vasim pilama :biker_scooter: to bi bilo najmjerodavnije vidjeti bas sta moze jedan MidRace protiv jedne od vasi
High End masina

#113 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 August 2017 - 19:27

Nije jos kasno, merenje vremena i trke će biti u 9 mesecu

#114 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 23 August 2017 - 13:24

View PostMario, on 22 August 2017 - 19:27, said:

Nije jos kasno, merenje vremena i trke će biti u 9 mesecu

Evo probat cemo se dog nekako da dodjemo, moramo nabavit i prikolicu i sve da bude uredno preko granice. To ako se dog mi, ja cu se s vama cuti preko privatne poruke ako nas bude jos sta zanimalo.... iii eto samo da nam napisete ako ste i vi odredili kojeg datuma ce se odrzati trka.

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 August 2017 - 13:26

Nismo jos odredili, bice najavljeno u temi

#116 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 23 August 2017 - 13:31

View PostMario, on 23 August 2017 - 13:26, said:

Nismo jos odredili, bice najavljeno u temi

Aha, oke pratit cu onda :0takoje:

#117 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 23 August 2017 - 13:47

Jesi ti jos uvijek na serijskoj vodenoj,uljnoj i komplet orginal struji?
Koliko km si napravio od kad si sklopio skuter i kako si u globalu zadovoljan?

Trenutno vozim dosta slabiji setup od tebe pa vodim borbe sa serijskom strujom i prekidanjem iskre na krajnjoj brzini,pisao sam o tome u temi...

#118 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 24 August 2017 - 14:13

View Postrade007, on 23 August 2017 - 13:47, said:

Jesi ti jos uvijek na serijskoj vodenoj,uljnoj i komplet orginal struji?
Koliko km si napravio od kad si sklopio skuter i kako si u globalu zadovoljan?

Trenutno vozim dosta slabiji setup od tebe pa vodim borbe sa serijskom strujom i prekidanjem iskre na krajnjoj brzini,pisao sam o tome u temi...

Nije vise serijska vodena a bila je. Stavili smo novu i izdrzala je jednu sezonu bez problema, pocetkom slijedece sezone je propisala i nije se vise isplatilo mjenjat nju i opet stavljat fabricku. Ugradili smo elektricnu vodenu marke Bosch (sad ne znam tacan kod nje, ali ako te zanima mogu pogledat)

koja je imala slijedeci protok vode 10litara za neki 35-40 sec ne sjecam se bas u sekundu tacno. Mjesavinu sam pravio 2% ulje

Repsol sintetico 2t. Struja je komplet serijska sem kabla i lule NGK iii da tu je kajla TP 3 stepena. Nikada nikakvi problema skuter ide extra imas na klipovima sve, na onom klipu gdje vozim do 119 se cuje malo prekidanje ali tada nisam imao kajlu. A najbrze sto sam vozio po runnerovom satu je bilo 130 i tada je pukla centralna opruga ,sad jel mogo jos koji km/h gore ne znam uglavno poslje toga nisam vise nikad testirao max brzinu

#119 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 24 August 2017 - 14:24

View PostTwoBrothers, on 24 August 2017 - 14:13, said:

Nije vise serijska vodena a bila je. Stavili smo novu i izdrzala je jednu sezonu bez problema, pocetkom slijedece sezone je propisala i nije se vise isplatilo mjenjat nju i opet stavljat fabricku. Ugradili smo elektricnu vodenu marke Bosch (sad ne znam tacan kod nje, ali ako te zanima mogu pogledat)

koja je imala slijedeci protok vode 10litara za neki 35-40 sec ne sjecam se bas u sekundu tacno. Mjesavinu sam pravio 2% ulje

Repsol sintetico 2t. Struja je komplet serijska sem kabla i lule NGK iii da tu je kajla TP 3 stepena. Nikada nikakvi problema skuter ide extra imas na klipovima sve, na onom klipu gdje vozim do 119 se cuje malo prekidanje ali tada nisam imao kajlu. A najbrze sto sam vozio po runnerovom satu je bilo 130 i tada je pukla centralna opruga ,sad jel mogo jos koji km/h gore ne znam uglavno poslje toga nisam vise nikad testirao max brzinu
Samo da dodam jos nasao sam na netu tacan podatak proizvodjaca u vezi vodene pumpe Kapacitet: 17,5 litara po minuti...

#120 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 24 August 2017 - 14:37

A sto se napravili s impelerom kad ste elektricnu stavili i na koji nacin ste zacepili dio velikog bloka u kojem je onaj semering i osovina?

Na koju shemu ste izbacili uljnu sa serijskom vodenom,ona bi trebala drzati zubcanik vodene pumpe?

130km/h po satu je oko 120gps-a,odlican rezultat :)

Moja struja nesto brljavi u punom gasu,isto je kajla gore pa me zato zanimaju iskustva...

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users