Jump to content

Gilera Runner SP 70 Special Series

123 replies to this topic

#121 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 24 August 2017 - 15:45

View Postrade007, on 24 August 2017 - 14:37, said:

A sto se napravili s impelerom kad ste elektricnu stavili i na koji nacin ste zacepili dio velikog bloka u kojem je onaj semering i osovina?

Na koju shemu ste izbacili uljnu sa serijskom vodenom,ona bi trebala drzati zubcanik vodene pumpe?

130km/h po satu je oko 120gps-a,odlican rezultat :)

Moja struja nesto brljavi u punom gasu,isto je kajla gore pa me zato zanimaju iskustva...

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

Aaaa impeler smo samo slomili da ima normalan protok vode, osovina je ostala na istom mjestu sa semeringom. Uljna pumpa je izvadjena. Ako budes to radio moras stavit dobar zeger osigurac da ti ne bi izbilo osovinu. Mi ga nismo odma stavili daj sam da se proba i normala voznje dok se nije ugrijo je bilo dobro na prvi puni gas sve je komplet izletilo valjda od tolikog pritiska, usput mozes malo pojacat i sad diht masom

#122 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 24 August 2017 - 18:58

Impeler ste slomili pa izvukli van u komadima ili se jos kupa u blokovima?

Nisam skuzio kakav zeger umjesto uljne kad ga nemas di staviti.Moja vodena ima navoj u sebi pa samo serafic mogu zaserafiti koji bi to sve drzao na okupu...

Kakva je shema sa sajlom uljne kad ju skines dole,ostavljas ju da se slobodno krece ili vadis iz razdjelnika?

Koliko kilometara je napravljenom s kitom i jel mjenjana karika?

#123 TwoBrothers

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • MestoTuzla
  • VozimGilera Runner SP

Posted 25 August 2017 - 23:27

View Postrade007, on 24 August 2017 - 18:58, said:

Impeler ste slomili pa izvukli van u komadima ili se jos kupa u blokovima?

Nisam skuzio kakav zeger umjesto uljne kad ga nemas di staviti.Moja vodena ima navoj u sebi pa samo serafic mogu zaserafiti koji bi to sve drzao na okupu...

Kakva je shema sa sajlom uljne kad ju skines dole,ostavljas ju da se slobodno krece ili vadis iz razdjelnika?

Koliko kilometara je napravljenom s kitom i jel mjenjana karika?

A nista sajlu smo samo zavezali stegicom za ram, a impeler smo izlupali sa sarafcigerom i cekicem i izvadili komadice van. Uzeo sam i jednu kariku da imam u rezervi i nakon dvije sezone, ono napravi neki mali zazor, ali nije se nista osjetilo u preformansama da skuter ide slabije

#124 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 26 August 2017 - 15:17

Hvala na infu ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users