Jump to content

Piaggio NRG DD

• This topic is locked This topic is locked
704 replies to this topic

#21 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 26 February 2015 - 21:18

Zato li mi tako radi kada se zagrije prenos ko malaksani je skuter nema snage da podze ,cuje se zvuk kako da nesto proklizava unutra i trese cima u start a i mnogo malo snage ima kada je zagrejani ? ... Ovo se ne desava dok nije zagrejani ... sa stare oprugice je trgao na tacno 5000 okretaja sa ove crne malossi na 4900 - 5000 okretaja i to valjda znaci da im je tvrdina skoro pa ista ili sta ja znam evo slku od stare oprugice

Posted Image

Edited by Mitkov, 26 February 2015 - 21:19.

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 February 2015 - 22:17

Da isti su obrtaji ali u drugom stepenu prenosa , remen se vec popne mslo gore na variomatu i onda uhvati na 5000 samo nema snage i trese jer jedna oprigica mslo ranije popusti..

Bitno je da ga uhvatis u ciljanim obrtajima ali u prvom stepenu prenosa.. pa sad ili lakse rolnice ili mekse oprigice nesto menjaj da bi uskladio.rad variomata i.kvacila

#23 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 26 February 2015 - 22:29

Puno ti hvala :) ... Jel ce se uskladiti ako ubacim opet standardne oprugice kako sto su na gorne slike ?

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 February 2015 - 23:10

ako su mekše verovatno hoće.. moraš to probati..

jbg ne prodaju se džabe štelujuća kvačila,,.. kad bi sve tako jednostavno bilo, onda bi svi sa jednim ili dva seta oprugica završili posao super...

#25 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 26 February 2015 - 23:53

U potpunosti si u pravo Mario ... Ja mislim da nece biti problema jel je sve full serijala ali sutra cu videti :)

#26 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 February 2015 - 22:59

Pozdrav drugovi :) .. Kako sta sam reko ubacio stare fabricke oprugice i odma se osetilo da je bolje sada mi ne trese (drma) u start , nema tai cudni zvuk kako da nesto fuci unutra u prenos , kada je hladni i kada je vruci nema tresanje (drmanje) to dobro .. Ali dok je hladan nekih 2-3 kilometara ide prelepo (bozanstveno) :) ali zagrije li se na rabotnoj temperature pocinje sra*je po ugorincu sa dvojca jedva izadze sa 27km/h izgubi se totalno start je koma ko mrtvi da je pomagajte sta da radim :D ???

#27 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 February 2015 - 23:03

Pa zato sto se prenos pregrije pa se remen istegli malo i onda imas losiji start, a i centralna nije bas imuna na toplotu...
Izbusi deklo i omoguci bolju cirkulaciju vazduha pa neces imati problema. Imas tema na forumu vec sto su clanovi radili ako ti fali inspiracije

P.S ovo za prenos vazi samo pod uslovom da je karb dobro nastelovan, ako nije onda prvo od njega kreni.

#28 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 February 2015 - 23:21

Ma nema sanse kakvo busenje ima si on fabricke rupe u dolni deo deklo gde dodze lamela ... Kako onda nove aprilije koje imaju skroz isite masine ko i ovaj ne malaksuju tako vozio i apriliju iste su u krajnu brazniu sa NRG i u ubrazanje ali start je puno bolji kad su identicno ugrejane kod aprilije ... karburator je postelan na krug i pol 1,5 (dizna 53 tvornicka) ...

#29 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 27 February 2015 - 23:23

Jesi presao bar 200 km od zamene remena?

#30 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 February 2015 - 23:24

Dobro eto ti nemoj busiti deklo pa se samo nadaj da te cima na zadnji dok je prenos zagrijan...
Da li poznajes teoriju stelovanja karburatora? Na osnovu cega si utvrdio da je 1.5 krug idealan na sarafu za fino podesavanje? Na osnovu cega si utvrdio da je ta 53 dizna dobra? Koja je igla i na kojem zarezu?

#31 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 February 2015 - 23:40

Sa remenom prosao sam 60 kilometara znam da treba da prodze 200 km da lepo sjedne ali videcemo vreme ce pokazati ... Da poznajem teoriju stleanje karburatora da je 1,5 kruga dobro utvrdio po svecicu (lepa smedza boja) i po to kako mi prima kad je na robotnoj temperaturu a da je dizna 53 nisam utvrdio ja to je tvornica utvrdila pa ju je ubacila igla je isto tvornicka sve je tvornicko na skuter nema nista dirano ... Nabivim rolne 6.1 drugo mi ne preostaje probam jos to ak nebudeo dobro budemo trazili drugi problem :)

#32 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 February 2015 - 23:43

Samo da kaiš legne i da se vidi kakva je centralna opruga (hoce da omeksa) zbog grejanja, inače nema šta da se dira kod standardnog setupa, kod hiper2 je prenos sasvim korektan. Mora on da cima uvek isto..

#33 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2015 - 23:52

@Mitkov,malo si nestrpljiv..kad si menjao remen mogao si odmah staviti lakse rolnice pa ne bi osetio da si zamenio remen.Ovako moras sacekati da legne remen ili ubacuj lakse rolnice.
@Aca Postar ma nema nista od menjanja opruge.Pia je to,nije cajnareli.Sta mislis koliko je tvoja pregazila?

#34 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 February 2015 - 23:52

Sada mi ne cima otkad sam ubacio ove fabricke oprugice (upisao sam u 26 post) :D ... Ma budem promenuo samo rolice malosijeve 6.1 grama sa ogleda da imaju 8470 kilometara i nista drugo ne diram dok ne skupim novac sa spuh :)

#35 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2015 - 23:58

Aca Postar je mislio na centralnu oprugu kvacila.Uglavnom nemas potrebe dok ne stavis rezonu da bilo sta menjas u prenosu.Ostavi sve kako je fabrika postavila

#36 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 28 February 2015 - 00:10

A jel bi trebalo sa predzenih 8470 kilometara da promenim te rolice piggijove od 6,4 gr ... I ja tako mislim da ne diram nista ali kod mene u gradu je 80 % brdovito pa mi treba jaci start i da vuce dobro po ugornicama a ne da se vuce ko puz sta je tu je probam jos sa rolica pa ak nebude isao cekace se spuh hvala svima :)

#37 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 February 2015 - 00:13

Menjaj.To je trebalo jos na 5000 km.Mozes te od 6,1 gr.posto kazes da imas dosta uspona.Dobices malo bolji start i ubrzanje

#38 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 28 February 2015 - 00:18

Meni se cini da tebe zeza karburator i da smesa nije lepo podesena,nemoguce na ovim temperaturama da se prenos ugreje toliko za predjenih 2-3km,vise mi lici da je do smese siromasna je. Mozda ja i gresim

#39 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 February 2015 - 00:34

Menjan remen a pravilo vazi dok ne legne remen lakse rolnice.

#40 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 February 2015 - 00:36

View PostMiki82, on 28 February 2015 - 00:18, said:

Meni se cini da tebe zeza karburator i da smesa nije lepo podesena,nemoguce na ovim temperaturama da se prenos ugreje toliko za predjenih 2-3km,vise mi lici da je do smese siromasna je. Mozda ja i gresim
Kais je nov, nije jos lego pa ima malo i da klizi a i da se greje.. nije to nista, tako mora..
Edit: da ne bude zabune, mislio sam na grejanje, ne na slabu vucu..

Edited by AcaPostar, 28 February 2015 - 00:37.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users