Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#281 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 14 April 2015 - 17:23

ulje u kocnice dot 4 i mjenjat svake 2 godine po pravilu.
nekima "precesto i nepotrebno" ali s obzirom da je higroskopno i veze vlagu trebalo bi ga se mjenjat. 250ml ulja za kocnice kosta 3 eura i dostatno je za 2-3 skutera,

#282 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 14 April 2015 - 17:25

Rucni saug je svakako bolji ako karburator dozvoljava ugradnju istog.

#283 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 14 April 2015 - 18:57

Moze se napraviti rucni za dzabe u ovom slucaju, ne treba ti nista materijala :D
Ali dobro nije to za ovog nrga :)

#284 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 April 2015 - 01:42

Evo stavio rucni saug , sa njega su isle dve gumice jedna sa strane na plasticni dio a druga valjda medzu fergazera u sauga ( ja sam je tako stavio) , moze upalit i bez sauha i hladan i vruc ...

Razliku u potrosnji se skoro i neoseti , opet je iznad 5 litara , sada je igla na vtori zub spustena evo kako izgleda svecica , malo je bogato , ali tako ide najbolje , kad spustim skroz iglu tad je smes siromasna i motor nema sangu nikako da ga pogodim ...

Sutra probam opet na skroz spustenu iglu i igram se malo sa srafic vazduha pa videcemo ...

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Stigao i senzor za stop svetlo originalni piaggio :)

Posted Image

Svecica

Posted ImagePosted Image

Otvorio i digitalnu tablu , ocistio je i zadihtao po rubovaim sa silikonom , ali neuspesno opet se izuha iznutra neznamu cemu je prblem stalno je zamagljena (osven kada se na suncu isusi) iznutra dali je kod svih modela tako neverujem , bog zna od gde ulazi ta vlaga ...

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by Mitkov, 18 April 2015 - 01:44.

#285 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 April 2015 - 03:03

Rekoh ti ja da na potrosnju ne utice saug ukoliko je ispravan...izgleda da performanse na 50ci vuku i potrosnju hehe
Na kojem otklonu gasa si slikao svjecicu? Nesto mi cudna boja, kao da je na nekom spektru gasa previse bogat, a na ovom slikanom skoro pa idealan

#286 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 April 2015 - 08:46

Onu gumicu sto si ubacio u karb nema mi logike da ide tu,mozda je ona kao rezervna poslata.Neka kaze neko ko ima taj rucni sauh,al ja mislim da ne treba unutra imas vec jednu na njemu

#287 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 18 April 2015 - 09:08

Onu gumicu sto si ubacio unutra u karb nisi trebao. Neka ti bude rezerva. Kod PHVA karbova je uvijek samo jedna gumica na coku.

#288 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 April 2015 - 09:30

Generalno, kada je dobro nastelovan karb ne bi mogao da se upali bez sauha.. mislim da sam ti vec pisao, anabellas je doktorirao setup, trebalo bi da iskoristis njegovu postavku, ako si zavrsio razradu. Serijska pilotka, serijska igla spustena, i glavnu diznu trazis prema svecici... Zaxxx je imao veliku potrosnju na sr3 pa kada smo nastelovali sve otklone spustio je na 3,5 ali kod njega je sve standard..
Samo jedna gumica ide na spoljasni deo rucnog sauha.

Svecica kaze da na leru zaliva a na punom gasu mozda malo i zafali goriva, tako mi izgleda..

#289 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 18 April 2015 - 10:03

Radije stavit vecu diznu i spustit skroz dole iglu jer se dizna na ful gasu stela a onda tek igla.
Meni je trazio 68 diznu sa 64 je isao labavo bas mu falilo benzina.
Ovo kako ti kazu svi gumicu nemozes ispod sauga stavit jos ti nece ni zatvarat kak spada jer je to rezerva.
A sto se tice paljenja i coka cim je hladnije od 10 stupnjeva trazi me cok ali sad kad je toplije pali na prvi zub bez gasa , budem snimio kad auspuh dode ;)

#290 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 April 2015 - 13:17

Znaci tu gumicu sta sam stavio to samo dovodi do vece potrosnje zato sto ne zatvara skroz saug , i ja sam razmisljavao zasto dve gumice , ali vidite kako ta modze da dodze rezervna kad sam vadio i tu sa strane sauga puno je mala evo pogledajte ...

Razrada je skoro pri kraju oko 290 kilometara sam prosao do polovinu gasa .

Moram taj fergazer ustimat po svaku cenu, kako kazete sada idem spustit skroz iglu, pilot dizna je sjeriska , centralna je 64, i stimam vazduh ... Nisu sve masine iste ali hajde recimo da stavim 68 (mada je nemogu naci nigde kod mene) , kako bi motor trosio manje kad mu ubacis vecu diznu za 4 broja to mi nije jasno ?

Svecica je slikana na kombiniranu voznju do 50 % gasa ...

Posted Image

#291 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 18 April 2015 - 13:25

Jesi ti sta dirao air box?

#292 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 April 2015 - 13:28

Nisam u air boxu je sve sjerisko ...

#293 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 April 2015 - 13:29

Da,sad sam video da imamo isti box.Meni nije jasno kako ti guta vecu diznu od 60 sa tim boxom?Ima pregrada u njemu sa rupom od 14-15 mm i meni nece da radi sa vecom diznom od 60.Probacu danas da li se skida ta pregrada u kucistu filtera.Ako se skida onda je to kod tebe izvadjeno

#294 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 April 2015 - 13:33

Ja sam isao od 75 dizne pa nadole sve manje i tek na 58 se javio ali nisam probao 60 vec 62.Na 62 se gusio

#295 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 April 2015 - 13:35

Ali njemu skinut limic sa karburatora pa zato mozda. Pa jer moze ova veca gumica da se stavi a da ne spada na taj sauh,ova mi nekako mala dosta treba da se rastegne bar mi tako izgleda

#296 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 April 2015 - 13:38

Miki ni ja nemam limice i ostale gluposti jedino moze biti razlika sto je meni TS verzija karba koja je agresivnija pa trazi manju diznu

#297 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 April 2015 - 13:42

Miki 82 ta mala gumica se treba dosta rastegnut da bi legla u zlebu , stoji i ta velika ali nije bas puno zategnuta ...

Evo kakav je moi airbox Posted Image

Edited by Mitkov, 18 April 2015 - 13:43.

#298 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 April 2015 - 13:42

Pa to sigurno,tebi i pilotka dosta veca a i igla je sigurno ostrija

#299 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 April 2015 - 13:46

Ja na slici ne vidim pregradu..znaci izvadjena je..e odoh sad da skinem moj airbox da vidim sta se tu tacno desava

#300 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 April 2015 - 13:51

Ja mislim da je rezervna,cuvaj je,ona treba da se malo rastegne i legne.Ta mala je kinez tako stavio,ona mi mnogo mala za to zato i treba da je rastegnes cvrsto

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users