Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#521 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 22 April 2016 - 10:52

Radije kupi kit nego kvacilo, bacanje para za tvoj setup.

Sent from my D6603 using Tapatalk

#522 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 April 2016 - 10:55

Da, nema bas potrebe za kvacilom na serijskom cilindru. Cak nema neke potrebe ni na base cilindru ako kvacilo nije toliko tesko da se ne moze uloviti sa obrtajima i ako ima pravilno nalijeganje pakni...

#523 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 22 April 2016 - 11:14

Znaci nece biti neke razlike ...

Ovu moju sam dva puta strugao sa edru smirglu , jer je previse ficala .Ondak nabavim odgovarajuce federcice samo i to je to .

Dal imate podatak koliko treba biti debelina (mesa) na paknu na lamlica da izmerim sublerom da nije potrosena ..

Posted Image

#524 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 April 2016 - 12:31

treba da ti je ukupna širina u najudaljenijoj tački 105,5mm

#525 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 April 2016 - 12:34

Ne meri se kvacilo tako, vec ovako

Attached File  uploadfromtaptalk1461324662702.jpg   386.6K   18 downloads

Novo je105,5mm ako je manje od 104,5 onda klizi i za zamenu je, posto je zvono sa unutarnje strane 107mm.

Fly je za serijske i base kitove, delta je vec ozbiljno kvacilo, podesavajuce je i vozi se na jakim masinama gde ima potrebe da masina krece napimer sa 8000 obrtaja a nema tako debelih oprugica za ne-stelujuca.. delta je pravo trkacko, moze se koristiti i na base kitovima uz odhovarujuce oprugice..

#526 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 April 2016 - 21:17

Danas izmerio lamelu i dzvono stanje ovakvo .

Lamela potrosena 103,2/3 mm sta znaci da je izvozila svoje .

Dzvono je dobro 107 mm malo malo preksace mozda je 107,1 mm .

Slike od lamelu

Posted ImagePosted Image

Dobos (dzvono)

Posted ImagePosted Image

E sada ovako , posto je ova lamela za u dzubre moram da si uzmem novu .

Ja nebi uzimao opet tvornicku piaggio zelim sportsku zato sto planiram i 70 cc base kit ubuduce . Uzet cu komplet dzvono i lamelu nove a mozda i polovne posto nasao nude mi jednu Top Perfomance vozana 3000km (15 evra) i jedna Polini nova (30evra) Ova Top performance mi izgleda nekako neisgurna a za ova Polini neznam kakva je koi je model ..

Pa sta ce ti mi vi predloziti dal da si uzmem polinijevu i neko dobro dzvono od polini za nje ili da si uzmem neku novu od ducanu ???

Evo tu polini , ako je slucajno uzimam recicu mu da je premeri sublerom i posalje mi sliku..

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

A evo tu Top Performance

Posted Image

Pa po vama sta je broj jedn od sve ovo na slike (dzvono i lamela), znaci zelim sta je najbolje najkvalitetnije i sta ce da traje dugo bez razliku na cenu .

Posted Image
Posted Image

#527 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 April 2016 - 22:25

Hoces da ti slikam potrosenu lamelu? :D

Najcesce prvo ode zvono, na njemu se mnogo gubi ako je promjenilo boju. Nemas potrebe za extra kvacilom, bitno da je ispravno i da nije neko bezveze. Jedino ako planiras iznad 6000rpm imati start, onda neko zvono s boljim hladjenjem i kvacilo s meksom smjesom feroda.
Ono polini je ok.

#528 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 April 2016 - 22:48

Dajteh, pa i ova njegova je potrosena, odnosno za djubre je. Kad predje ispod 103,5 moze komotno da vozi na 105 zvonu :)

Ja mislim da mu zvono nije presudno za menjati, pogotovu sto planira malossi sport ili dr evo... znaci samo malo kvalitetnije kvacilo i set oprugica za stelovanje, standard zvono, bice ok...

#529 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 27 April 2016 - 23:56

Ono je sada potroseno i hvata iznad 6000 obrataja .. Tacnije 6150 pocne hvatat upalio motor izvadio deklo i gledao na koliko rpm ce pocnuti da se zavrti dzvono :)

A koje je to zvono sa bolje hladzenje dajteh ?

Aca to je dzovno bilo cjelo ljubicasto pregirjano zar ne vidis da sam ga stugao i polirao da ne ima tu boju , cjelo je bilo takvo pomodreno ..

Evo slika , ovo je nista bilo je vise dok stelao oprugice spalilo se je neznam kako pa uzmem istrugam i ispoliram ga ruzno mi je bilo takvo. Znaci kupit cu novo zvono, koje se po vas najbolje hladi i je ljepog kvaliteta ?

Posted Image

Kazete da je to Polini dobro kvacilo , kakve oprugice ono korisiti dal pasu oprugice kao za tvornicko piagio kvacilo , kupicu Top Racing oprugice jer imam zelene najmekane na pakovki pise 1,6 zelene koje ih imam i koje su skroz iste kao tvornicke meni ce trebat 1,8 ili 2,0 a sledece tvrdoce su bas te-1,6, zelene ,1,8-crvene 2,0-plave. Dokupit cu jos crvene i plave i stelam al to ako pasu na polinijevu lamelu ...

Posted Image

Evo recimo kupio sam tu polini lamelu , sad dal polini radi zvona za njihove lamele i dal su dobre to neznam , meni nekako prevlaci malossy fly komplet lamla i dzvono pa neznaam to ce me kostat 80 evra . Ovu polinijevu i neko zvono evo recimo gledao sad 107 mm zvona od Malosija su po 20 evra a one sportske sta imaju kao nekih rebra su po 35 evra zavisi koi proizvodzac .. Polini 30 evra + recimo malossi 20 evra zvono to je 50 evra ustedim 30 evra sta nije bas puno.. Neznam u dilemi sam ja sam vise za malosija fly kompletic jer tad cu znati da sam stavio novo i ne diras tamo ovako jedno ovakkvo jedno onakvo stvarno neznam sta da radim .. Pomagajte .. :blink:

#530 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 April 2016 - 00:05

To polini od 30 eur je tkz. "oem replacement", dakle zamjena za serijsko. Nije stelujuce kvacilo ali nije ni lose za cistu zamjenu. Od nekih kvacila je sigurno i lakse pa nekome ce doci kao i blago poboljsanje
Tesko je reci napamet ali zvono je vjerovatno u debalansu nakon tih ekstremnih temperatura.

Polini 3G je mozda sada best-buy kvacilo za 60ak eur. Polini proizvodi i cnc zvona za kvacila i ona su oko 80 eur ali mozes biti siguran da je dobrog kvaliteta i da sigurno odgovara na polini kvacilo.

Sent from my C5503 using Tapatalk

#531 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2016 - 04:12

U mene je bila do nedavno lamela ispod tolerancije, efekat je bio da jednostavno krece na visim okretajima od ocekivanog, cak i s najmeksim oprugicama, ali mi je to odgovaralo. Nista pretjerano, negdje do 1000rpm vise. Kad sam stavio novu nista nisam dobio po pitanju jacine starta.

A zvono obavezno promjeni, po meni je malossi wingbell best buy, jer ima napucan alu hladnjak oko vanjske strane.

Slikat cu ti lamele koje su usle u minus!

EDIT:
E ova je stvarno za djubreta :D :D :D Imam jos jednu taku koja je usla u MINUS

#532 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 28 April 2016 - 09:18

Uh bre ovo skroz na nulu otislo hahaha :D

Ovako , definitivno uzimam Malossi Wingbell , gledao sam to kvaciilo i cini mi se kao najbolje kako kaze dajteh to je stvarno best by .

To je ovo .

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Cjene su ovakve - kod mene je ovo zvono 48 evra , a u scooter centru je 45 eura . Razlika nije uopste velika, za neki dan ce biti u mojim rukama :D

http://motojove.com....bell-p-763.html

http://www.scooter-c...iaggio*1*1*1*16

Sa zvono smo zavrsili .

E sad lamela , ako ostavim ovu lamelu moram kupit te federe Top Racing sta sam gore naveo i mislim da ce biti taman (crvene il plave) .. Ove sta imam crne Malossi MHR su 2,2 mm debeline zice i su pretvrde, ove Top rejsingove ce zavrsit posao .. Ali se bojim od sledece stavim zvono Malossi Wingbell i moju "potrosenu" lamelu i sta ako opet nista nevalja , morat cu poruciti novo najverovatnije fly jer mi se cini nekako najbolje od malosija , za Delta nema potrebe jer kako kaze onaj na video sta ih predstavlja od scooter prosports Delta je za brutalne kitove kako sto je Malossi Big Bore i ostali takvi , dok za fly kaze da je za masina sa sportskim spuhom i za masine sa sport 70 cc cilindre to jest Malossi sport 70 cc i Dr evo base kitove koje ja planiram ...

Za Delta i Fly postoje dva tipa oprugice jedan je sport jedan je racing , koje ce mi set oprugica meni trebat sport ili racing ? Ja mislim sport (zelene,bele,zute) . A cjena kod mene za jedan set je oko 25 evra .

Posted Image

To je to jos ovo da razresimo i mogu bez brige po kupovinu :D

#533 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2016 - 12:22

Fly ti je dobar, ja bi rekao da mu je smjesa ista kao na delti, na ferodama.
Stavio sam na nrga 50 sa auspuhom, i mnogo jace lupi od serijskog koje je bilo u jako dobrom stanju.

A kad bi ga usporedio s deltom, razlike nema na base setupu.

Sa zvonom nisi pogrijesio posto nije mnogo skuplje od obicnih, a ipak je premium.

#534 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 28 April 2016 - 14:20

To je to spisak spreman .

Malossi Wingbell - 48 evra .

Malossy Fly - 55 evra .

Remen novi originalni piaggio 436864 - 16 evra .

Rolice nove Malossi 5.5 gr - 12 evra. (ali prvo stavim novi remen pa vidm dali ce biti dobro sa tih sta imam sada u multivaru 5.5 Dyna rolice ak je ok kupim malosijeve, mozda mi potrazi lakse rolice jer ce remen biti novi al videcemo) .

Usisnik od bloka do karburatora piaggio tvornicki - 8 evra .

Malossi set orpugica otpada zato sto ovaj od gde kupujem nema a na stranici mu pise da ima .. Nudi mi zute - 1,8 debeline zice i crvene 2,0 debeline zice za FLY lamelu, i + one sta idu sa FLY su bjele valjda su 1,6 debeline zice mislim da ce jedne od tih biti dobre sta kazete vi ? Ove su po 10 evra ak uzmem obe i zute i crvene to todze duplo 20 evra . A on tvrdi da ljudi sta su kupili FLY i stavili crvene oprugice bilo im je odlican start , kaze proverno a i mozda je u pravo debelina zica ih je 2,0 mm na crvene ...

Cjena sve skupa mi ispada 159 evra i na to dodaj 5 % popusta ispada 151e/ stopedeset evra, malo presao limit al skupicu novac. :D (Sa ovih para mogu kupt i kit al da se prvo prenos sredi pa ondak bice i base kit)...

#535 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2016 - 15:08

Trevati ce ti crvene ali one koje idu na fly i deltu. Inace te crvene su iz mhr paketa (dolaze dkuoa sa plavim i crnim)

#536 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 28 April 2016 - 15:41

Da bas ove na slici jer tako dajteh ?

Posted Image

Link od gde ih porucim - http://motojove.com....ela-p-2901.html

#537 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 April 2016 - 19:57

E sad ne znam napamet, trebao bi usporediti kodove.

#538 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 28 April 2016 - 20:14

Lepo je Cvele sve naveo u svom postu oko opruga kvacila

Attached Files

#539 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 28 April 2016 - 20:15

Nije bitno izmerio ih je sa sublerom covjek od gde kupujem i 2,0 mm su ...

Da se zahvalim na svih vas ovde sta ste mi pomogli oko izbor lameli i zvono, bez vas motor ne bi bio to sto je sada :respect:

#540 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 01 May 2016 - 10:41

Samo da nadodam nesto.
Kvacilo kad se rastavi unutra su 3 gumice okrugle na pinovima koje sluze da se svaka od 3 kraka vrate na gumu a ne na zeljezo. Te gume se takoder stisnu za koji milimetar jer su stalno pod pritiskom.
Ja sam imo slucaj gumice spljostene za vise od milimetra.
E sad subler ce reci:" opa kvacilo se stanjilo i za dubre je " a ono mesa ko u prici

Sent from my D6603 using Tapatalk

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users