Posted 22 April 2016 - 10:52
Sent from my D6603 using Tapatalk
Posted 22 April 2016 - 10:55
Posted 22 April 2016 - 11:14
Ovu moju sam dva puta strugao sa edru smirglu , jer je previse ficala .Ondak nabavim odgovarajuce federcice samo i to je to .
Dal imate podatak koliko treba biti debelina (mesa) na paknu na lamlica da izmerim sublerom da nije potrosena ..
Posted 22 April 2016 - 12:31
Posted 22 April 2016 - 12:34
uploadfromtaptalk1461324662702.jpg 386.6K 18 downloads
Novo je105,5mm ako je manje od 104,5 onda klizi i za zamenu je, posto je zvono sa unutarnje strane 107mm.
Fly je za serijske i base kitove, delta je vec ozbiljno kvacilo, podesavajuce je i vozi se na jakim masinama gde ima potrebe da masina krece napimer sa 8000 obrtaja a nema tako debelih oprugica za ne-stelujuca.. delta je pravo trkacko, moze se koristiti i na base kitovima uz odhovarujuce oprugice..
Posted 27 April 2016 - 21:17
Lamela potrosena 103,2/3 mm sta znaci da je izvozila svoje .
Dzvono je dobro 107 mm malo malo preksace mozda je 107,1 mm .
Slike od lamelu
Dobos (dzvono)
E sada ovako , posto je ova lamela za u dzubre moram da si uzmem novu .
Ja nebi uzimao opet tvornicku piaggio zelim sportsku zato sto planiram i 70 cc base kit ubuduce . Uzet cu komplet dzvono i lamelu nove a mozda i polovne posto nasao nude mi jednu Top Perfomance vozana 3000km (15 evra) i jedna Polini nova (30evra) Ova Top performance mi izgleda nekako neisgurna a za ova Polini neznam kakva je koi je model ..
Pa sta ce ti mi vi predloziti dal da si uzmem polinijevu i neko dobro dzvono od polini za nje ili da si uzmem neku novu od ducanu ???
Evo tu polini , ako je slucajno uzimam recicu mu da je premeri sublerom i posalje mi sliku..
A evo tu Top Performance
Pa po vama sta je broj jedn od sve ovo na slike (dzvono i lamela), znaci zelim sta je najbolje najkvalitetnije i sta ce da traje dugo bez razliku na cenu .
Posted 27 April 2016 - 22:25
Najcesce prvo ode zvono, na njemu se mnogo gubi ako je promjenilo boju. Nemas potrebe za extra kvacilom, bitno da je ispravno i da nije neko bezveze. Jedino ako planiras iznad 6000rpm imati start, onda neko zvono s boljim hladjenjem i kvacilo s meksom smjesom feroda.
Ono polini je ok.
Posted 27 April 2016 - 22:48
Ja mislim da mu zvono nije presudno za menjati, pogotovu sto planira malossi sport ili dr evo... znaci samo malo kvalitetnije kvacilo i set oprugica za stelovanje, standard zvono, bice ok...
Posted 27 April 2016 - 23:56
A koje je to zvono sa bolje hladzenje dajteh ?
Aca to je dzovno bilo cjelo ljubicasto pregirjano zar ne vidis da sam ga stugao i polirao da ne ima tu boju , cjelo je bilo takvo pomodreno ..
Evo slika , ovo je nista bilo je vise dok stelao oprugice spalilo se je neznam kako pa uzmem istrugam i ispoliram ga ruzno mi je bilo takvo. Znaci kupit cu novo zvono, koje se po vas najbolje hladi i je ljepog kvaliteta ?
Kazete da je to Polini dobro kvacilo , kakve oprugice ono korisiti dal pasu oprugice kao za tvornicko piagio kvacilo , kupicu Top Racing oprugice jer imam zelene najmekane na pakovki pise 1,6 zelene koje ih imam i koje su skroz iste kao tvornicke meni ce trebat 1,8 ili 2,0 a sledece tvrdoce su bas te-1,6, zelene ,1,8-crvene 2,0-plave. Dokupit cu jos crvene i plave i stelam al to ako pasu na polinijevu lamelu ...
Evo recimo kupio sam tu polini lamelu , sad dal polini radi zvona za njihove lamele i dal su dobre to neznam , meni nekako prevlaci malossy fly komplet lamla i dzvono pa neznaam to ce me kostat 80 evra . Ovu polinijevu i neko zvono evo recimo gledao sad 107 mm zvona od Malosija su po 20 evra a one sportske sta imaju kao nekih rebra su po 35 evra zavisi koi proizvodzac .. Polini 30 evra + recimo malossi 20 evra zvono to je 50 evra ustedim 30 evra sta nije bas puno.. Neznam u dilemi sam ja sam vise za malosija fly kompletic jer tad cu znati da sam stavio novo i ne diras tamo ovako jedno ovakkvo jedno onakvo stvarno neznam sta da radim .. Pomagajte ..
Posted 28 April 2016 - 00:05
Tesko je reci napamet ali zvono je vjerovatno u debalansu nakon tih ekstremnih temperatura.
Polini 3G je mozda sada best-buy kvacilo za 60ak eur. Polini proizvodi i cnc zvona za kvacila i ona su oko 80 eur ali mozes biti siguran da je dobrog kvaliteta i da sigurno odgovara na polini kvacilo.
Sent from my C5503 using Tapatalk
Posted 28 April 2016 - 04:12
A zvono obavezno promjeni, po meni je malossi wingbell best buy, jer ima napucan alu hladnjak oko vanjske strane.
Slikat cu ti lamele koje su usle u minus!
EDIT:
E ova je stvarno za djubreta Imam jos jednu taku koja je usla u MINUS
Posted 28 April 2016 - 09:18
Ovako , definitivno uzimam Malossi Wingbell , gledao sam to kvaciilo i cini mi se kao najbolje kako kaze dajteh to je stvarno best by .
To je ovo .
Cjene su ovakve - kod mene je ovo zvono 48 evra , a u scooter centru je 45 eura . Razlika nije uopste velika, za neki dan ce biti u mojim rukama
http://motojove.com....bell-p-763.html
http://www.scooter-c...iaggio*1*1*1*16
Sa zvono smo zavrsili .
E sad lamela , ako ostavim ovu lamelu moram kupit te federe Top Racing sta sam gore naveo i mislim da ce biti taman (crvene il plave) .. Ove sta imam crne Malossi MHR su 2,2 mm debeline zice i su pretvrde, ove Top rejsingove ce zavrsit posao .. Ali se bojim od sledece stavim zvono Malossi Wingbell i moju "potrosenu" lamelu i sta ako opet nista nevalja , morat cu poruciti novo najverovatnije fly jer mi se cini nekako najbolje od malosija , za Delta nema potrebe jer kako kaze onaj na video sta ih predstavlja od scooter prosports Delta je za brutalne kitove kako sto je Malossi Big Bore i ostali takvi , dok za fly kaze da je za masina sa sportskim spuhom i za masine sa sport 70 cc cilindre to jest Malossi sport 70 cc i Dr evo base kitove koje ja planiram ...
Za Delta i Fly postoje dva tipa oprugice jedan je sport jedan je racing , koje ce mi set oprugica meni trebat sport ili racing ? Ja mislim sport (zelene,bele,zute) . A cjena kod mene za jedan set je oko 25 evra .
To je to jos ovo da razresimo i mogu bez brige po kupovinu
Posted 28 April 2016 - 12:22
Stavio sam na nrga 50 sa auspuhom, i mnogo jace lupi od serijskog koje je bilo u jako dobrom stanju.
A kad bi ga usporedio s deltom, razlike nema na base setupu.
Sa zvonom nisi pogrijesio posto nije mnogo skuplje od obicnih, a ipak je premium.
Posted 28 April 2016 - 14:20
Malossi Wingbell - 48 evra .
Malossy Fly - 55 evra .
Remen novi originalni piaggio 436864 - 16 evra .
Rolice nove Malossi 5.5 gr - 12 evra. (ali prvo stavim novi remen pa vidm dali ce biti dobro sa tih sta imam sada u multivaru 5.5 Dyna rolice ak je ok kupim malosijeve, mozda mi potrazi lakse rolice jer ce remen biti novi al videcemo) .
Usisnik od bloka do karburatora piaggio tvornicki - 8 evra .
Malossi set orpugica otpada zato sto ovaj od gde kupujem nema a na stranici mu pise da ima .. Nudi mi zute - 1,8 debeline zice i crvene 2,0 debeline zice za FLY lamelu, i + one sta idu sa FLY su bjele valjda su 1,6 debeline zice mislim da ce jedne od tih biti dobre sta kazete vi ? Ove su po 10 evra ak uzmem obe i zute i crvene to todze duplo 20 evra . A on tvrdi da ljudi sta su kupili FLY i stavili crvene oprugice bilo im je odlican start , kaze proverno a i mozda je u pravo debelina zica ih je 2,0 mm na crvene ...
Cjena sve skupa mi ispada 159 evra i na to dodaj 5 % popusta ispada 151e/ stopedeset evra, malo presao limit al skupicu novac. (Sa ovih para mogu kupt i kit al da se prvo prenos sredi pa ondak bice i base kit)...
Posted 28 April 2016 - 15:08
Posted 28 April 2016 - 15:41
Link od gde ih porucim - http://motojove.com....ela-p-2901.html
Posted 28 April 2016 - 19:57
Posted 28 April 2016 - 20:14
Attached Files
Posted 28 April 2016 - 20:15
Da se zahvalim na svih vas ovde sta ste mi pomogli oko izbor lameli i zvono, bez vas motor ne bi bio to sto je sada
Posted 01 May 2016 - 10:41
Kvacilo kad se rastavi unutra su 3 gumice okrugle na pinovima koje sluze da se svaka od 3 kraka vrate na gumu a ne na zeljezo. Te gume se takoder stisnu za koji milimetar jer su stalno pod pritiskom.
Ja sam imo slucaj gumice spljostene za vise od milimetra.
E sad subler ce reci:" opa kvacilo se stanjilo i za dubre je " a ono mesa ko u prici
Sent from my D6603 using Tapatalk
13 user(s) are reading this topic
0 members, 13 guests, 0 anonymous users