Jump to content

GSX-R pocket bike

pocket

66 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2015 - 12:07

Neki dan sam dobio pocket od brata iz Kruševca, koji vozi mali Matija.. budući biker itd,..bratov sin. Jednom sam imao prilike da probam od drugara i jedva sam nekako noge spakovao, ne sećam se ni kako... više puta sam imao prilike da vidim i čujem kako rade ove kineske testere....

Moram priznati da me ovo baš zanima, pa eto reših da podelim sa vama sve što vidim i premerim u vezi sa njime. Problem je što teže pali, i kada upali za kratko se ugasi... Neki majstor je već konstatovao da je semering na radilici propao, pa sledi da to sve proverimo...

evo mašine, pomoćnih točkova nema u originalu, ali Matija hvata balans od malih nogu, pa je brat dovario :D

Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image

#2 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 24 February 2015 - 12:34

Ja sam radio jednog.jel ima poteznicu samo za paljenje ili ima i zub za alnaser.nije tu semering.cilindri su im boljka.kineski alu ciilindar koji se pregreva usled nekvalitetnog ulja u mesavini i duge voznje.meni su ga doneli sa slicnim simptomima.jurio sam se sa semerinzima i nista.na kraju otvorim termogrupu a karike spalile cilindar.covek je sipao nisotekov dvotaktol u mesavinu,clinac vozio pola sata i ugasio se.tako da cepaj odmah na termogrupu.iste su kao na motornim testerama.Glava i cilindar su u jednom odlivku.Uzgred jeftina je zamena.oko 20e je sve novo.Inace planiram nabavku nekog mini kvada za klinca

#3 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 25 February 2015 - 22:15

Ja sam ove male spravice doktorirao ,imas sad jeftinih cilindara novih i polovnih ima 40mm i 44mm sto nazivaju kao 70cc ali mora sa drugom radilicom :D

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 February 2015 - 22:21

eheh evo sad sam došao iz radionice imam i nešto slika, ..
sve u svemu crkla je bobina.. nema trunke varnice, merio sam neki bezveze otpori su, sekundarni namotaj ima oko 2000 Ohma i smrdi mi da je probio negde, primarni ima 500

klip i cilindar su ok, ali su karike potrošene dosta... videću šta da napakujem...

gde ima delova za ove pocket-e ?

#5 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 25 February 2015 - 22:24

imao sam ja mini bike u osnovnoj skoli. najveca boljka mu je fergazer, uzasno su nekvalitetni i nepouzdani, znalo mi se dogodit mali milion puta da negdje odem pa guraj do doma :D
prva stvar koju bi na njega metno pouzdani fergazer , imo je decko u kvartu dellorto 12 na miniju i super je radio.

#6 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 25 February 2015 - 22:39

Imas u motobajku termogrupe

#7 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 25 February 2015 - 23:23

Ima na kupujem prodajem covek prodaje kompletne masine nove ima i bobina i svacega, u motobike je sve papreno skupo ja sam imao pre jednog i isto mi je bobina crkla pa sam nabavio drugi pocket iz italije bobina i dan danas radi :)

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 February 2015 - 01:47

Interesantna spravica, aj bas me zanima razvoj dogadjaja opravke...

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 February 2015 - 14:54

evo ga na stolu, može i burek da se jede ispred.. , plastike sam poskidao kao i deklicu sa strane gde je potezni kanap

Posted Image

prvo što sam proverio, je svećica-varnica.. koje nema pa nema ni sa jednom svećicom i reših da skinem bobinu, koja je ovde iz jednog dela, dakle nema pick-up nema namotaj za nabijanje i kondenzator, samo jezgro i bobina sa primarnim i sekundarnim namotajem kao kod tomos-a, stom razlikom da je kod njega bar bilo platina i kondenzator, dok je ovde sve svedeno na minimum.. primarni namotaj ima izvod samo da bi se motor izgasio tako što se preko tasteta na volanu on premosti na masu...

ovo će biti dosta neprecizno paljenje, i misli da je ovo tip gde se po jednom taktu baca dve varnice, jer magnet ima dva pola... u svakom slučaju je nepodesivo... merenjem sa instrumentom dobijam da je između primarnog namotaja (to je onaj izvod gde se spaja na masu kod gašenja) i mase otpor nekih 500 Ohm-a što mi deluje realno, dok je između sekundarnog namotaja i mase oko 2000 Ohm-a, što bi trebalo biti znatno više, ako mislimo da je varnica na preko 5000 V.. dakle najverovatnije je probio neki red sekundarnog namotaja tanke žice prema masi.. uglavnom na krajevima redova ili slično...

Posted Image Posted Image

dalje vidimo da je magnet i ventilator jedan komad aluminijuma.. i da je u njemu jezgro, za ovo skidanje je potrebno imati namenski alat, ceo magnet je na konusu, ima štift i drži ga jedan M6 šraf uvrnut u radilicu

evo i rezonantnog auspuha i karburator

cilindar je aluminijum nikasil kako je plameni rekao sa glavom iz jednog komada, prišrafljen sa 4 M8 imbusa za blok, na njemu je jedan par prelivnih kanala, bez zidova, kao na puch poni ekspess cilindrima i jedan izduv, koji ima neku interesantnu liniju duboku 2mm visoku nekih 5-8mm, pogledao sam malo bolje fabrički je tako nije oštećenje... eto pitanje za kviz :)

klip je sa dve karike debljine 1,5mm , 12 bolcnom i igličastim.. sve po PS-u, međutim proverom samo gornje karike vidim zazor 0,95mm tako da je ovaj već dosta išao... bratić kaže da se sipalo Ipone ulje, tragova lepljenja nema

Posted Image

#10 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 February 2015 - 19:37

jel 11 karb na njemu?jel ti proradio crv da napakujes dell 12?

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 February 2015 - 20:48

Ma nije mi nista proradilo, malo sam gledao danas vidim da ima i Technigas za njega za 10k dinara..

Sve u svemu ja mislim, ako se dobro secam da on ima neko mlitavo centrifugalno kvacilo pa je svaki tuning i rezonanca bez smisla do tamo nekog kraja preko 25-30 kada uhvati..

E provericu to sve.. samo da nadjem bobinu .. nema je na stanju

#12 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2015 - 00:14

http://www.kupujempr...ter_id=20410625

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 February 2015 - 01:27

Interesantna je ta linija, pojma nemam zašto je tu? na prvi pogled rekao bih da je oštećenje..
Znači malcu sleduje nova bobina i pretpostavljam nove karike, pa nek se kotrlja....Šta fali rezonantnom auspuhu, liči na koncept vertikalnog pežoa, ali da je grana dugačka dugačka je...

#14 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2015 - 10:25

Imaju cilindri za njih fi 40 i 44 a snage moze da se dobije vecim karbom.postoje orginalni karbovi 11,12,13 mm

#15 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 27 February 2015 - 15:47

samo sto ti cilindri nisu namjenjeni za ovu radilicu :welcome1: ovo je doslovno minimum minimuma za masinu napravit.
dogodilo mi se na minibikeu kad sam se cijeli dan vozio da mi se feder na lameli uzario znaci zacrvenio se i puko.. onda je fora kad automatik palis na guranje i gass :)

p.s. Mario jel se zalio mali da mu ispadaju drzaci za noge ove male "pedalice" :D

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 February 2015 - 16:01

nije se žalio za te pedalice, vidim da je nazubljena osovina

#17 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 28 February 2015 - 22:35

cilindri sa 44mm klipom se pakuju sa drugom radilicom a ta druga radilica ima vecu gornju pesnicu i ide veci iglicasti, po konstrukciji su iste i za 40 i 44 samo je drugi precnik u maloj pesnici, moze na tom pocketu svasta da se uradi :welcome1:

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 March 2015 - 12:36

znači poludeo sam .. 44 je bio na njemu, a kupio sam 40-ku, koja je sa klipom i 10 bolcnom...

hvala Čiča, juče sam prekopao 100 kineskih site-ova dok nisam pronašao koji je hod uopšte.. 32mm

jer imaš sličajno jednu radilicu negde u radionici da mi premeriš dužinu klipnjače od centra do centra.. trebalo bi da je 65mm

sad ću polupati ova kineska sranja. toliko šamaranja po netu o podatcima u životu nisam video

#19 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 01 March 2015 - 18:32

Ja ti rekoh da je i kod mene bio 44mm na popravci

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators