Od moje zene rodjeni brat , Goran , radi u firmi koja je oko 5 km od njegove kuce i tako svaki dan tamo i nazad oko 10 km ...puta broj radnih dana u godini , nakupi se tu lepe kilometraze kolima...neko vreme je razmisljao o mopedu koji bi vozio od proleca do jeseni kad to uslovi dozvoljavaju , a na razlici u potrosnji skoro da bi na kraju godine moped ostao za dzabe...pravilno razmisljanje ...
Posto on nije u tom fazonu , a ja se opet celog zivota borim sa tim , zajedno smo bili na zadatku pronalazenja onoga sto valja i od mene je dobio osnovne smernice sta gledati i traziti ...kraj zime je pravo vreme za ovakve pazare kad bi ga neki ljudi dali i za metar drva ...
Izbor je pao na Matica A- 35 , drugi bi eventualno bio Kolibri , ali se on meni licno ne svidja ...stvar ukusa ...posle kraceg traganja nasli smo...na par mesta smo bili , gledali , a nasli smo ovde kod nas u SM A- 35 to znaci Automatik sasija sa A-5 masinom , to je onaj sa velikim cilindrom ...na tome sam ja insistirao posto je razlika izmedju a-3 i a-5 masine velika ...
Godiste 1991 , identican kao moj ovaj sa Airsalom , Srecko , sto kaze kum Goggy , identican kao i onaj prethodni , komsijin Guster sto sam ga vratio...znaci , ima ih , mogu se jos naci , a oni su najbolji ...
Evo kako izgleda ...

Na skali od 1-5 ja bi mu dao ocenu 4 ...odlicna osnova za rad , a posto je proban po sumraku , prava defektaza mu tek sledi za dana da se vidi sta mu sve fali i sta treba da se uradi ...Goran je saglasan da se uradi sve sto treba da bi bio ispravan i u fabrickim normama ...
Ono sto je dobro to je da je ofarban u neku metalik - plavu boju kojoj fali nesto sjaja, pa ako ga dobije polir pastom bice dobro , a uvek ima varijanta da se preprska bezbojnim akrilom , a moze se voziti i ovako , nije lose ...felne i auspuh su ofarbane u crno sasvim korekno i to ne treba nista raditi ...
Fali po neka sitnica : retrovizor, sirena , guma kurble , uzece se obe nove gume zbog svake sigurnosti , lanac , oba lancanika, fali sajla prednje kocnice i to bi otprilike bilo to...mozda jos poneka sitnica u hodu ...
Ono sto je lose je to da slabo vuce , kao mrtav konj, nesto nije u redu sa termo- grupom , to smo odmah videli i tu ce se nesto morati raditi ...tek kad se rastavi , videce se stanje , pa odluciti sta raditi ...
Goran je probao moje Matice da ima predstavu kako treba da idu , da mu to bude merilo ...ako sve uradimo kako treba i ovaj ima da leti ...pratite nas , ako nemate pametnija posla ...bice zanimljivo ...