Jump to content

Hromirane plastike

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 March 2015 - 01:21

Je li imao itko iskustva sa ciscenjem i odrzavanje tih plastika? Moze li se to igdje odraditi u smislu da bude sjajno kao i metal jer postoji takva plasika.

#2 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 19 March 2015 - 01:49

cistis finom polir pastom, jedino ako su fabricki hromirane, ako mislis ti da to uradis moje iskustvo je bolje da zaobices posto ti tzv. hrom sprejevi kad se izlakiraju posle matiraju i lice na boju kojom se farbaju peci za drva u kuci.. jedino resenje je po meni hrom folija koja je mnogo skupa.. radio sam ja na Cf moto kinezu ispalo je super ,ali jednostavno ne moze da se izvuce taj sjaj, ako nadjem slike ubacicu da vidis..

Edited by Yooalexandar, 19 March 2015 - 01:51.

#3 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 March 2015 - 01:58

Fabricki su hromirane, nebi nikad rekao da je plastika. Primjetio sam negdje tockice oksidacije kao da ima bakra i saznao da se navodno napari bakar na plastiku i onda se navlaci hrom. Nisam isao u detalje, ali nije mi jasno kako je to neizvedivo, a plastike koja se sjaji ko ogledalo ima svugdje.
Za sprej znam da je sranje, a onaj poklopac od spreja izgleda super. Onda fluo cijevi stropne lampe imaju sjajna sjenila od plastike.

#4 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 19 March 2015 - 02:06

Posted Image

Posted Image

tako je bilo neki car pre mene je "ispolirao" plastiku -.-

i evo ga hrom look sprej..

Posted Image

nanosi se isto kao sto se farbaju nova kola i motori tipa podloga ima metalnu prasinu i negativno je naelektrisana dok je boja pozitivno naelektrisana i tako se i ovo nanosi.. a ako ima bubuljice nema mu spasa.. tako da ja bi uzeo foliju jeste da je skuplja,ali je mnogo dobra..

#5 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 30 March 2015 - 00:39

Za ciscenje hromiranih delova ima u nasim radnjama sredstvo za tu namenu. Da ne bude zabune nije za poliranje vec za ciscenje hroma, flekice i ostalo. Mogu da uslikam sutra pa da potrazis, oko 500din 450ml.

#6 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 05 April 2015 - 22:42

Malo kasnim ali evo ga.
Smrdi dodjavola ali cisti kao ludo.
Posted Image

#7 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 April 2015 - 01:00

Krom se na plastiku nanosi na nacin da prvo ide sloj grafita, pa bakra, pa tek onda krom.

#8 Synn

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Habana 50

Posted 23 April 2016 - 21:49

A radil li ko hromiranje plastike? Neka adresa ili telefon?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users