Posted 08 August 2017 - 20:22
Kako sam ja prosao za radilicu ...
Prvo sam morao da se `obrazujem` ...da znam sta hocu ...posecujuci razne sajtove , morao sam prvo da vidim sta ima i na cemu cu ostati ...HPC radilica svakako , samo koja i kakva ...postoje dve vrste koje bi meni odgovarale , Minarelli i Kinarelli ...Ova prva je nesto jeftinija i lakse se nadje , dok je ova druga malo teza za naci , ali moze se ...razlike : Kinezi su neke stvari na svojim radilicama neznatno promenili , iako je osnova Minareli ...Cak su to uradili i bolje od originalnog Minarelija ...Rukavac radilice Minareli 13 mm, rukavac Kinarelli 16 mm...logika stvari kaze da je bolja deblja osovina od tanje , a i ostaju mi varijatori za 16 mm...sa druge strane dosed magneta nije isti za Minareli i Kinareli , morao bi da menjam i magnet ...treca bolja stvar kod Kinarelija je bolcna za iglicasti - 12 umesto 10 mm ...
Takva radilica tesko moze da se nadje ispod stotinak i vise evra i to ona sa teflonskim umecima ...iskrsla je prilika , Bojan je menjao svoj set-up i radilica je bila na prodaju i to ona prava , livena , bez umetaka...s tim sto je Bojan priznao da mu je pravila probleme , imala je sa jedne strane osteceno kliziste semeringa , kad ga je nestrucno skidao, pa ga ostetio i tu mu je stalno slinavilo ...pa , nista Bojane , ajde salji , uvek ima nacina , ja cu se snaci ...dogovorili se , Bojan poslao, na njoj nabijeni lkvalitetni lezajevi u poliamidu u C-4 toleranciji , gore PROX, radilica kao nova ...jeste osteceno kliziste semeringa , vidi se ...ne moze tako da ostane, slinavice ,,, Stanko , sta da radimo , sta je najbolje ? Daj ovamo , sad cemo da je sredimo ...Kliziste je skinuto za 1-2 desete na strugu i to je sve ,,, jel` ima potrebe da skratim i dotegnem oprugu na semeringu ? Ma , jok ...samo montiraj tako i bice sve Ok....
Tako je i bilo , tako sam i montirao , kliziste je sanirano i ne cepa semering , samo jedna , do dve desete skinuto ...to je sve ...od kako je montirana sa radilicom nikakvih problema , sve je u najboljem mogucem kvalitetu , u trecinu cene od nove , Hvala Bojanu ...