Jump to content

HONDA X8RS početni tuning?

50 replies to this topic

#41 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 16 April 2015 - 19:02

Strah me da mu ne bude previše od 98 oktana,a vjerovatno bi i bolje išao??

Ako nema neke razlike osim šoldi,onda neka ostane na ovome od 95..??

Edited by zabac, 16 April 2015 - 19:03.

#42 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 25 April 2015 - 13:27

Strah bi trebao da bude u obrnutom slučaju :D npr. ako je veći stepen kompresije, onda je potreban benzin sa više oktana da ne bi došlo do samozapaljenja smeše.
Ja mislim da bi čak taj od 98 smanjio performanse jer se teže zapali. U svakom slučaju, nema neke značajne razlike kod standardnih skutera/motora.
Neki automobili novijeg godišta imaju senzor za oktansku vrednost pa menjaju krivulju pretpaljenja i ubrizgavanja i u tom slučaju se dobija na performansama tako da u tom slučaju vredi uzimati 98.

#43 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 29 April 2015 - 22:34

Hvala na savetu

#44 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 09 July 2015 - 19:32

Sve, skoro sve je urađeno po vašim savjetima motor lipo dela i vuće,sada bi imao jedno pitanje, dali bi išao bolje ako mu se promjeni Variomat sada je gore orginal sa 6gr. rolicama nije da nisam s njime zadovoljan, ali ako može bolje zašto ne...

Zahvaljujem na predlozima

LP

#45 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 23 September 2015 - 19:18

Pozdrav!!!

Evo mene ponovo k vama nakon dužeg vremena zna se sa savjetima ako je moguće??
Moja hondica je do sada lipo išla ali u zadnje vrime sve lošije i lošije kad sam izmjerio kompresiju kazaljka jedva došla do 5,pa sam prosudio da je to premalo i skinuo cilindar .
Cilindar je dosta oštečen (zgreban) karike su cijele pa mi nije jasno od čega je to,ali nije to važno što je tuje..
Cilindar je bio fi 46,8mm i za njega klip,mene sada zanima što mi vi iz iskustva možete reći koji da drugi cilindar klip i glavu sada da stavim? jer kad već kupujem da kupim takav koji će mi dignuti kubikažu, od kojeg drugog skuterića koji paše ako paše,znam da ste vi svašta probali kemijati...

Dali ima za hondu nekakovi cilindar ,a da na nju paše recimo npr. fi 49mm sa bolcnom od 12mm , klipom i glavom za to ???

Mario sigurno već ima nešto na lageru :-)

Hvala

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 September 2015 - 08:47

Vidi honda se malo razlikuje od horizontalnog sf 10 agregata koje Kymco proizvodi..

Procitaj ovu temu

http://forum.pyrothe...Honda-X8R-70ccm
Honda X8R 70ccm

#47 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 24 September 2015 - 17:40

Hvala ,sve sam to od Laleta pročitao i svaka mu čast čak sam htio preko furuma s njim stupiti u kontakt ali do sada ništa od toga,ako imaš kakovi broj tefelona pošalji u inbox da vidim drito s njim di je stao..

Ali evo sin stigao iz grada i kaže da je za ovaj gusani cilindar TOP nabavio klip 48,2mm, to kao neko treće brušenje i prema klipu dao izbrusiti cilindar, tako da bi to trebalo sada biti kao novo i iči malo bolje barem uzbrdo,živi bili pa vidjeli...

Poslušao je vaše mišljenje i stavio rezonantni auspuh,kad se sve posloži možda poleti sada kao avion :)

čujemo se kad zapali ako zapali ;)

#48 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 September 2015 - 17:46

Da to je u Top-u zadnja specijala... Proveri semeringe na radilici da li su ok ili slinave, ribanje je uglavnom uzrok prezuve smese, a ona je najcesce od fals vazduha na nekoj zaptivci, pod uslovom da je karb bio dobro setovan nakon postavljanja rezonantnog auspuha..

Znas kako je.. uzrok je vrlo bitno pronaci i prestrojiti se pre nego se dogodi nova steta...

#49 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 24 September 2015 - 18:17

Hvala budem,mada je do sada dosta dobro išao i bio je zadovoljan, tako da vjerujem da će i nadalje,mješavinu sam radi doma, benza u kanti i 2,5dcl castrola, mada pumpa nije eliminisana već radi i dalje i tamo kad zasvijetli lampica napuni litricu pa neka se nađe,a to punjenje kakko izgleda je dva puta godišnje ,zato se ni ne oslanja na to već sam mješa kao što rekoh..
semerinzi za sada suhi,ali ipak sam doznao zašto je zacvikao,ali to je tek sada priznao da je kupio benzu na pumpi a da nije imao više ulja pa je bila pre mala smjesa,eto sve se dozna samo treba biti uporan....

Ali ipak hvala na savjetima

LP

#50 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 September 2015 - 18:36

Da da .. dobro ako je originalna pumpa jos u funkciji onda je to dovoljno da ne zariba ?

#51 zabac

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 28 September 2015 - 16:39

Dali je netko probao staviti na šasiju Honde x8rs jači 2t motor 125 ili 150ccm,ako da koji ???
Ako da kako se ponašao prilikom vožnje istog...???

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users