Jump to content

Speedfight2 carbon-black

541 replies to this topic

#241 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 21 April 2016 - 08:03

@suhy kakvu polulinearnu motoforce ?

ovakvu

http://forum.pyrothe...360#entry113360

@rade

ovaj cilindar radi baš ovako kako ga analizer i prikazuje, ništa bolje i ništa lošije.. jednostavno sa RS2 nije iskorišten i dole se ponaša pomalo bezveze, moguće je da je Yasuni R nešto višlji i bolji, ali da dole radi odlično ne znam...

http://forum.pyrothe...m-replica-70cc/

kako god, kod tebe su bile velike lamelice i veći karb, pa je to donelo više momenta... jbt me sad da i to kupim i napakujem 21 pa nek ide život :)

edit: kako si preradio onu kajlu za Piaggio što pomera 3 stepena paljenje ?

#242 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 21 April 2016 - 09:33

Da upravo takva , nekom pukom slucajnoscu to su kinezi napravili. Odraduje posao odlicno. Kajlu imas bas za pežu kupiti i ako hoces pravu stvar onda nabavi onaj Stage6 usis. Nije neka lova 40e a daje isto tolko kolko i auspuh.

#243 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 April 2016 - 09:45

Ma nemoj se sad grčiti oko toga, prvo ćera da položi vožnju kod tebe, pa onda jednom kad se prekali i osokoli, budžaj do kraja. Za sad je i ovo više nego dobro.

#244 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 21 April 2016 - 10:21

@suhy , vidiš sa linka da je baš ta na mašini sada... jedino da probam taj drugi ludački ugao, baš mi nenormalno deluje u kraju prenosa

@gogi ne grčim se, ovo što radim je čisto informativno...

#245 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 April 2016 - 10:36

Samo kažem, poznavajući tunera, đavo neda mira... teško žabu u vodu naterati, heheheheheee

#246 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 21 April 2016 - 15:33

Mario-> zabuna mala... Kada si rekao pred kraj prijenosa onda sam shvatio da je meni takva kvrga na pocetku prijenosa a ne na kraju. Znaci meni je kvrga pa linearno ,a ovdje je linearno pa kvrga. Ali da ti kažem imao sam priliku voziti i takve polutke i vjeruj mi pežo nije mogao preko 83gps da neznam kaj da napravim. Jednostvano vec na toj brzini centralna opruga je pre pre tvrda i nemoguce ju je stlaciti ako imas tu kvrgu kao prepreku.

#247 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 21 April 2016 - 15:58

Svaka cast na ostvarenim rezultatima. Nije mi jasno ovo za kvacilo - ti si narucio 107mm model sa 2 seta oprugica, a dobio si "stariji" model sa 3 seta i upustvom koje je za "noviji" model? Koja je tu fora? Nije valjda da je i Polini poceo pakovati neki unisex?
Ja mislim da nema potrebe za sada izvlaciti maksimum, ipak na tom skuteru treba pocetnik da se nauci...mada kako vidim da je krenulo, ne bi me cudilo da se sve zavrsi sa nekim inner-rotor paljenjem :)

P.S Jel mi se cini ili je zvono kvacila malo "porumenilo"?

#248 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 21 April 2016 - 22:18

Cestitke na napretku!
Peugeot vertikala ima neku posebnu car, a krije se u tome da omogucuje velike napretke u odnosu na stock stanje, sto generira energiju za nove izazove.
Ne znam ima li kakvih poveznica s morini polutkom na peugeotu?
I fino ti se remen potpisuje, nisam ocekivao to.
A kad sam gledao okretaje i ubrzanje, ponasa se isto kao moj 70ccm purejet, 8300 kroz ubrzanje :) Samo sto ti mozes ici jos prema gore.

#249 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 April 2016 - 08:14

@Suhy ta kvrga je u kraju otvaranja remenice, i po mom mišljenju je mnogo agresivnija nego stock, dakle tu se prenos tek brže ubode do kraja sa istom težinom rolnica .. Po mom mišljenju to je za GY6 projektovano jer je poznato da je kod njih dosta blag pad obrtnog momenta i ogromna elastičnost, pa da bi imali izlaznost i dobar start ta varijanta kanala u Motoforce remenici ima smisla... Kako god ja ovde koristim tu linearnu, mada mi je preblag ugao mogao bi biti za neku nijansu oštriji.... imao sam i Malossi sa 36 i 38 stepeni za Kymco, ali sam prodao, ta bi mi ovde legla kao budali šamar....

@Lauda, moguće je da je zvono dobilo malo boje, mada to još nije pravilo da se i pokrivilo, imao sam i ranije šarena zvona, sve u svemu podešavanje za sada još nije dobro, kvačilo bi trebalo da dobije malo grip, zbog toga je poželjno da se vozi... Što se tiče pakovanja, nije ni prvi ni poslednji put da pakuju bezveze papire, konkretno ovaj već imam, kad sam kupio 2G dobio sam isti papir...

e sad vidi poručili smo i dobili 18921,
http://www.racing-pl...p-243173-1.html

ali je u kutiji ova verzija sa tri seta oprugica, što meni i odgovara, tačnije ovo nisu imali 34715
http://www.racing-pl...p-293028-1.html

što u principu meni i odgovara jer imam mogućnost i da ga eksploatišem sa 1,8mm oprugicama u konceptu nekog drugog aspuha, praktično se ne uzbuđujem oko toga, mislim da su italijani već spakovali 34715 u ove kutije, evo proveriću ti ako te to zanima, tebi će za sport-a svakako trebati mogućnost podešavanja da niže hvata

@Dajtech.. vidi nije ovo još gotovo, nisam stigao da ubodem međuubrzanje u centru powerband-a, to mi tek sleduje ovih dana, ali da je uživanje voziti to stoji, i pri ovim brzinama sasvim uliva sigurnost i stabilno pegla... imao sam ovaj osećaj i na Kymco devetki, kod SR-kre sam već toliko toga menjao da jednostavno ne umem da procenim kako je kada je brzo a udobno....

#250 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 22 April 2016 - 08:50

Zato kazem da mozes ici prema gore, ima tu jos prostora da se napravi pravi poso.
A zanima me samo kako ti stanes u SFa posto je on idealan za osobe nizeg rasta :D

Ja sam imao isto razne torq drivere na minarelliju, polini, malossi overrnage, morini, i na kraju sam zavrsio na originalnoj koja je kriva. Bio mi je startniji manjeg pocetnog kuta, a maksimanu linearnost sam izvukao sa hebo crnom centralnom oprugom koja je kraca od malossi bijele i zute, a a izmedju njih je po tvrdoci. Idealno za sport cilindar i malossi mhr replicu. Jer ako sam sa minimalnim oscilacijama stedio krivu remenicu, sta ce mi onda torq? I jos kriva daje bolji start.
Samo je problem sto sam satrao 2 komada, kanali su se razvalili, doduse to je preslo mnogo km i startova sa 70ccm.

Ovisno koliko je kriva, ali nekada se da podesiti da daje jako dobre reultate, po meni do sport klase. A preko toga je vec ubrzan proces rada prijenosa i tu vec treba linearnost.

#251 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 April 2016 - 15:38

Posted Image Posted Image

#252 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 April 2016 - 17:08

Eee jbg, znaci nije za pug-a :)

Attached File  uploadfromtaptalk1461341186589.jpg   48.17K   38 downloads

I kod mene identicno pise, stim da sam dobio bele 1,8 zute 2.0 i plave 2,2mm.

#253 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 22 April 2016 - 18:44

View PostMario, on 21 April 2016 - 08:03, said:

edit: kako si preradio onu kajlu za Piaggio što pomera 3 stepena paljenje ?

Imam je jos negde 100%. Preradjena je za Puga posto je orig. da li je bila za Piaggio ili Mina ne secam se, ali je bila gabaritno nesto veca pa nije ulazila u kanal. Mislim da mi je previse pomerila paljenje u advance pa nije dobro radio, nije imao elasticnosti. Ali kombinacija sa kajlom i dodatno pomeranje pickupa moze dati rezultate. Momenta se dobije to se secam. Naci cu je kad budem isao kuci jedan vikend pa cu je poneti sa sobom, resicemo predaju kad dodjes u NS, svejedno ovde sad zivim ;)

#254 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 April 2016 - 18:46

znam sećam se , ja sam ti je doneo sa SC-a pa je bila piaggio tip...

ok

#255 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 April 2016 - 20:23

danas je palo jos jedno stelovanje, evo slike variomata i dekle, dakle sada se vise ne potpisuje, ovo je sa kratkom oprugom

zatim je usledilo vracanje malossi bele, tačnije imam dve, ovu sto sam dobio sada sa multivarom koja je u sabijenom stadijumu 27mm i imam polini belu za kymco koja je jos nesto meksa ali ima dva zavoja vise i 31mm u sabijenom stadijumu...

nastavio sam sa malossi belom novom, i vratio 1,8mm zelene u kvacilo,...

imam start i medjuubrzanje na 8500, kvacilo hvata na oko 4500, i probije na odvrtanje punog gasa kako dolikuje...

morao sam i deklu sa razbušim, sad postaje pakao zbog kvacila, a pug nema nista stock otvoreno

zadovoljan sam akceleracijom i medjuubrzanjem na 8500-8800, ali me u kraj prenosa dokusuri multivar i spusti na 8300 gde moju malenkost masina vise ne gura... to je cager dole ravno i gps-a oko 88..

moram te detalje jos resiti

#256 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 10 May 2016 - 21:01

Ako na peži izvrtis multivar do vrha bez prepravki svaka ti cast. Stage6 se proizvodi u Njemackoj sami Scooterattack proizvodi to. Probao gotovo sve variomate i eto jedini Stage6 valja.

#257 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 May 2016 - 21:07

ok, eto probaću i ja taj stage6, možda si u pravu

#258 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 10 May 2016 - 21:09

Mario jesi li pogledao variomat Multivar na peži sada... Jel ide remen do vrha ?

#259 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 May 2016 - 21:13

ne ide nekih 1,5-2mm sada, ali je i to dovoljno obzirom da sam deklu morao brusiti sa unutrašnje gornje strane da bih to dobio...

što se tiče prenosa dovoljno je, meni čak nijansu previše, morao bih na dijetu....

#260 Suhy

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 10 May 2016 - 21:20

E o tome ja govorim , Multivar ne diže remen do vrha nekih 2mm a 2mm su sigurno 10kmh

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users