Jump to content

Moto skup-druženje 17.05.2015. Novi Sad

moto skup susret skuter Novi sad

203 replies to this topic

#181 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 May 2015 - 20:58

Krstović i Miša su bili najsrčaniji na ručici. Što bi sudije u žargonu rekle: "otkinuše mi prst na startu"...

Proradi taj trkački adrenalin kad si na žilet sa konkurencijom, to je neminovno. Jednostavno kad spustiš vizir, nit koga vidiš, niti šta čuješ. :)

Imao sam 2 situacije za prepričavanje:

Prva je pre trke, gde su Pita i Krsta probali mašine, i na 200tinak metara od pozicije starta se pojavljuje neki random golf. Baja prolazi iako ga usporavamo. Vidim u daljini Pitu i Krstu kako stoje jedan pored drugog i gasiraju, odbrojavaju start. Izlazim na sred staze, skačem, mašem, rekao bih u jednom trenutku kao da Pita podiže glavu, možda me je video. Golf im se lagano približava, rekao bih da je na 50ak metara do njih, i čujem kako startuju!! Pale se štopovi na golfu, vidim Pitu da dobija Krstu i naglo menja pravac jer ide direktno na baju u golfu koji je verovatno kasnije promenio donji veš.. Pitam ih kasnije, jeste videli da vam mašemo, da ide auto? Kaže Pita iskreno: "nismo ni pogledali ispred sebe" :)

Druga situacija je u žaru borbe, na startu midrace kategorije, ponavljali smo sve što je bilo sumnjivo i svaki start za koji bi neko mogao da kaže da je neregularan. Posle 3 odvozane vožnje, Krsta treba da ohladi, idu druga dva takmičara, pa se pobednik sudara u finalu sa Krstom. Međutim, crvena furija se pojavljuje ponovo na startu, uredno se postrojava. Rekoh, Krsto, ne ideš sada, treba druga dvojca. Krsta kaže: "dobroo", spušta vizir i sprema se za start. Rekoh, "Krstoviću jel me čuješ?". Vidim ja čovek gleda u mene i klima glavom, kaže opet: "dobro" i nastavlja da gasira.. Prilazim, kažem "nisi sad ti, trebaju druga dvojca!" Koje razočarenje je usledilo, kao da sam mu oduzeo pobedu. U stvari, svo vreme me čuje, ali misao je samo na što bolji start :)
Kasnije smo prepričavali utiske i slatko se smejali..

I da ne bude neke zabune, i Krsta i Miša su sjajni likovi, pre svega pošteni ljudi, obojca su u povratku posle vožnje rekli da su ranije krenuli i tražili da se ponovi. Miša je čak i 2 sekunde poranio, pa je ukočio, i taj start je u stvarnosti sa zakašnjenjem krenuo u na protivnika ( Marko Tanok), vidi se i na snimku.
Jednostavno adrenalin radi, to je u ovom sportu normalno, ali je mnogo bitnije da je fer plej bio na nivou!

#182 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 21:22

Krsta je na ovom dragu za malo odneo pobedu al ako nista ne sredi na masini nema teorije da ista situacija bude i na sledecem. Ja i Patak smo se naostrili ozbiljno. :D

Da, dzaba sudija prica kad mi samo slusamo na startu kako 2t turpija prede. :D

Edited by bojan681, 26 May 2015 - 21:23.

#183 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 21:23

Adrenalin puca u glavu samo tako i ništa ne vidiš i ne čuješ..zato su dobre probe da se organizam malo pripremi i navikne!

#184 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 26 May 2015 - 21:54

Hm, da... povlačim definitivno ideju o kružnoj trci... kad sagledam sad sve ovo, stvarno smo svi na adrenalinu, mozak ne fumkcioniše racionalno, bilo bi karambola u žaru borbe sigurno.

Ja sam na svakom startu bio baš nervozan, mnogo više nego što me adrenalin pucao, a sve u strahu da se ne obrukam. Imao sam žarku želju da pri prvom predstavljanju moje PJ mašine ostavim maksimalno dobar utisak, baš zato što je PJ u pitanju, pogotovo sa SC08 kog sam toliko hvalio, a znajući vrlo dobro da za protivnike imam jake konkurente gde bi karb trebalo da bude favorit u svakom slučaju. Sa druge strane, nerviralo me i popušteno kvačilo koje je hvatalo već na 4k, što mi je ubilo inače dobar start.
No nekim čudom sam uspevao da se iskontrolišem na startu, ostalo je malo i koncentracije u glavi naspram adrenalina.
Kad sam uspeo i Mišu da pobedim, mada je bilo tesno u 3pm, pao mi je kamen sa srca, onaj osećaj sreće i velikog olakšanja, pa sam na parkingu sišao sa SRke i poljubio je u sedište. Zaslužila je, a i kao da je živo biće i čula moje misli, ono "jbću ti mamicu za kvačilo, sad samo gledaj da me obrukaš, ima da te iseckam.." :)

#185 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 22:42

Bogami Gogy PJ ti je osvetlala obraz na skupu, po mom skromnom mišljenju...na kraju nije sramota imati i neuštelovan setup...eno npr ja sam pre 2 sezone na Motovilu na jedvite jade dobio Slobu koji je vozio Racinga kao Bojan, a Mariju sam samo video dupe sa 10m zaostatka...

ponekad se ne poklope kockice, u nedostatku vremena ili bilo čega drugog izađeš nespreman...

#186 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 May 2015 - 23:13

Kao sad ja što sam prošao, al dobiće Krstović dosadni sledeći put gedoru, pa nek se sprema sam ..:-)

Meni je od prošle sezone u masini 33% produženje što nije za start, u kraj prošle je pukao kevlar i sada sam nekako uspeo da dobijem taj morini remen... Pošto sam imao situaciju da mi blago propadaju obrtaji u kraju testirao sam i tvrđe centralne i lakše rolnice kao i postavke karb-a igla u sprezi sa plovkom i pilotkom...

Od cele ove zbrke uspeo sam da vratim prenos na 19% , tu je i presa potrebna koju nemam, sreća pa Krsta u Petak uveče nije bio u radionici jer je radio treću pa sam imao slobodnih 2-3 sata. Upucao sam težinu koju mislim da će biti dobra i zatvaram radnju jer noću nema smisla ovo podešavati.. Komšije u radijusu od 100m me spominju pa nije red..

Subota je već dve probe odradila, gramaža, šajbnica i kvacilo za srart su ugrubo odrađeni al džabe tu je buva Krstović sa 1001 problemom.. Na kraju dana vidim da mi posle punog gasa curi gorivo na prelivniku i u kraj dana podešavam plovak na ranije, ne znam kako je ovo i bilo dobro i zašto sam ovako ostavio..

Karb i plastike sam vratio u 22h .. to je od mene bas neočekivano, i priznajem da me je sramota sto mi je SR-ka išla slabije..

Zezali smo se da pustim Pitu da pobedi, al Krsta je vazdan bio protiv.. jbg drugarstvo je jedno al trka je trka i to mora da se razgraniči i poštuje..

I mene je iznervirala mašina jer nije bio dobar odziv na gas, nisam puštao Pitu već je bio bolji, i u startu i možda kasnije u konačnici mada znamo da je moj setup bar 10-20% jači, pa pošto sam ja teži to se kud i kamo kompenzuje.. ovog puta je bio baš slabiji ..

tako da sad ide ono "jb**u ti mamicu" što kaže Gogi

#187 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 23:20

Hahaha, Mario ista situacija bila kod Patka i mene, njemu stao motor pa celu subotu trazili kvar i na kraju masinu moju nisam ni pipnuo. Al dzabe trazimo razloge za lose rezultate, bice sledeci drag da se pokazemo. :D

#188 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 23:30

heheheh znam taj osećaj koji sam ja imao na Motovilu jer sam za dlaku izduvao od Slobe, naravno bi je tu Steva Motobox da mi upiše slabije vreme šale radi...
na kraju sam shvatio da sam vozio sa izduvanim semeringom ladno...

Drago mi je da su se koplja ukrstila u svim kategorijama :)

#189 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 26 May 2015 - 23:53

Mislim da niko nikad nije dosao na trku sa 100% spremnim vozilom bez obzira sta vozio. Posebno ako je izgubio. Jbg nama nikad nije sve po volji. Uvek ima neka sitnica koja nije bas skroz dobra. Da nije tako ne bi bilo interesantno.

#190 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 May 2015 - 00:02

View PostNesa BG, on 26 May 2015 - 23:53, said:

Mislim da niko nikad nije dosao na trku sa 100% spremnim vozilom bez obzira sta vozio. Posebno ako je izgubio. Jbg nama nikad nije sve po volji. Uvek ima neka sitnica koja nije bas skroz dobra. Da nije tako ne bi bilo interesantno.

Upravo tako, motor nikad neće biti 100% spreman onako kako bi to vozač/vlasnik poželeo!!

#191 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 May 2015 - 00:12

Ma da, al ja sam se spremao!!! Sve lepo sredio, utegao, uglancao, čak sam se i sa prednjom felnom zezao zadnji dan, skidao kod vulkanizera onu obogaljenu kinesku gumu pa prepakivao Continentalku sa plave na sivu felnu.. šmirglao SCa i farbao, da se pokaže u punom sjaju (izgleda malo i preterao sa slojevima farbe pa je SC dobio boginje :) ) i nisam primetio koja je spoljnja temperatura, ugrijalo baš u subotu, a još više u nedelju, a oprugice bele se raspekmezile. Bolje da sam provozao nego što sam glancao, bar bi na vreme shvatio ba sam u qrcu sa kvačilom i startom. Skontao sam tek kad sam stigao u NS i malo provozao kod Pite na parkingu, gledam u obrtaljku i ne verujem..... al jbg kasno.
Bruka, došao na skup i drag a krećem iz rudnika, da je bar iz podruma...

#192 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 May 2015 - 00:18

Kada je sve utegnutno onda i nije zanimljivo...uvijek ima mjesta za poboljsanje :)
Ti Gogy treba da budes zadovoljan, po snimcima se vidi da je masina utegnuta...jos malo da doradis te sitnice koje te muce i sledeci drag moze biti samo bolji.

P.S Sada sam prelisao opet temu malo i vidim da je i mene neko uhvatio foto aparatom na skupu haha

Posted Image

Ovaj u bijeloj jakni sto rovari po novcaniku sam ja :)

#193 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 May 2015 - 00:30

au bokte samo vadiš iz novčanika... :)

#194 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 May 2015 - 00:40

...gdje god krenem trosak, a Zilke ima facu kao da pije 7. rakiju od muke haha :D

#195 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 May 2015 - 00:52

Heh, Lauda, ispalo je "spolja gladac, unutra jadac" Jbo tunera kad se bacio na styling, umesto da je proverio i utegao mašinu.

#196 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 27 May 2015 - 10:52

ne ne nije imao tako debeo novčanik kao Lauda, to je :)

#197 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 May 2015 - 12:43

Sprdajte se vi, al Zilke je dao pare konobarici i dobio bezobrazni osmeh ;)

#198 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 May 2015 - 14:13

Kako god okrenemo, ovaj skup je ulio jednu novu energiju u članove foruma, sad su svi još zagriženiji za tuniranje, što je odlično, i pokazuje koju vrednost i kvalitet ima ovaj naš forum. Takmičarski duh se rasplamsao, na sledećem skupu osećam da će biti osetno veći broj učesnika, naročito što se drag trka tiče.
Biće tu novih, dobro spremljenih mašina, pa će i trkanje biti još zanimljivije i sa još više adrenalina. Mene već hvata panika, šta uraditi da mi mašina bude konkurentna na sledećem skupu i da se ne obrukam i da opravdam rezultat sa prethodnog skupa. :D

#199 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 27 May 2015 - 14:23

Bice mnogo vise clanova na sledecem skupu, par clanova mi se javilo i reklo kako se pokajali sto nisu dosli, cak i par drugova sa skuterima izrazilo zelju da dodju na sledeci drag..

U midrace konkurenciji mislim da ce jos biti CicaNS, ja sam negde na granici za HE al planiram tu i da ostanem.

#200 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 May 2015 - 14:57

Ma da, bolje biti "prvi u selu nego zadnji u gradu". Ja ne mrdam iz base klase :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users