Proradi taj trkački adrenalin kad si na žilet sa konkurencijom, to je neminovno. Jednostavno kad spustiš vizir, nit koga vidiš, niti šta čuješ.

Imao sam 2 situacije za prepričavanje:
Prva je pre trke, gde su Pita i Krsta probali mašine, i na 200tinak metara od pozicije starta se pojavljuje neki random golf. Baja prolazi iako ga usporavamo. Vidim u daljini Pitu i Krstu kako stoje jedan pored drugog i gasiraju, odbrojavaju start. Izlazim na sred staze, skačem, mašem, rekao bih u jednom trenutku kao da Pita podiže glavu, možda me je video. Golf im se lagano približava, rekao bih da je na 50ak metara do njih, i čujem kako startuju!! Pale se štopovi na golfu, vidim Pitu da dobija Krstu i naglo menja pravac jer ide direktno na baju u golfu koji je verovatno kasnije promenio donji veš.. Pitam ih kasnije, jeste videli da vam mašemo, da ide auto? Kaže Pita iskreno: "nismo ni pogledali ispred sebe"

Druga situacija je u žaru borbe, na startu midrace kategorije, ponavljali smo sve što je bilo sumnjivo i svaki start za koji bi neko mogao da kaže da je neregularan. Posle 3 odvozane vožnje, Krsta treba da ohladi, idu druga dva takmičara, pa se pobednik sudara u finalu sa Krstom. Međutim, crvena furija se pojavljuje ponovo na startu, uredno se postrojava. Rekoh, Krsto, ne ideš sada, treba druga dvojca. Krsta kaže: "dobroo", spušta vizir i sprema se za start. Rekoh, "Krstoviću jel me čuješ?". Vidim ja čovek gleda u mene i klima glavom, kaže opet: "dobro" i nastavlja da gasira.. Prilazim, kažem "nisi sad ti, trebaju druga dvojca!" Koje razočarenje je usledilo, kao da sam mu oduzeo pobedu. U stvari, svo vreme me čuje, ali misao je samo na što bolji start

Kasnije smo prepričavali utiske i slatko se smejali..
I da ne bude neke zabune, i Krsta i Miša su sjajni likovi, pre svega pošteni ljudi, obojca su u povratku posle vožnje rekli da su ranije krenuli i tražili da se ponovi. Miša je čak i 2 sekunde poranio, pa je ukočio, i taj start je u stvarnosti sa zakašnjenjem krenuo u na protivnika ( Marko Tanok), vidi se i na snimku.
Jednostavno adrenalin radi, to je u ovom sportu normalno, ali je mnogo bitnije da je fer plej bio na nivou!